HOTSPOT / Het fijne van Limburg: design B&B Het Raadhuys

18
Het Raadhuys Kessel

Ik ontvang een bijzondere mail. Al jaren droomden Marij & Theo van een eigen kleinschalige en persoonlijke bed & breakfast. In 2012 schreef de fusiegemeente Peel en Maas voor het voormalige gemeentehuis van Kessel een prijsvraag uit voor ideeën met een toeristische invulling. Samen met dochter Kim (architect) hebben ze een plan gemaakt en kwamen ze als winnaar uit de bus.

“Ze heeft dit voor ons gevoel op formidabele wijze vormgegeven. Het is fantastisch om samen met je eigen dochter alle ideeën te laten uitmonden in een goed doordacht plan en dit ook te realiseren.” Na drie jaar staat het concept en is de verbouwing afgerond: een thuis voor gasten die op zoek zijn naar verrassende elementen en inspiratie, maar ook waarde hechten aan kwaliteit en comfort. Hun jarenlange droom werd werkelijkheid en Het Raadhuys is een feit.

Of ik eens wil langskomen? Maar natuurlijk, zoiets raakt mijn hart.

We tuffen met onze oldtimer richting Kessel, een historisch kasteeldorp langs de Maas. Onderweg stoppen we (“Groen op de kaart! Linksaf!”) bij de Maasduinen. Wat is het hier mooi, ook Nederland kan toch zo intens fijn zijn. Hier realiseer ik me dat ik, als plattelandsmeisje, helemaal niet in de stad wil wonen. Direct ga ik op zoek naar een huisje op een plek in de natuur.

Nog nadromend komen we aan in Kessel. Theo ziet ons al aankomen (“Onmisbaar, dat witte haar”) en ontvangt ons met open armen. We ploffen neer in de bijzondere ontvangstkamer en direct heb ik het gevoel dat ik bij iemand in de huiskamer zit. Het voelt goed. Het voelt als thuis. Als oude bekenden kletsen we wat af en krijgen we een rondleiding. Het uitgangspunt tijdens de verbouwing was de geschiedenis van het gebouw op een bijzondere manier tot uiting te laten komen. Dat is gelukt. Door de kracht van het gebouw te benutten en te versterken met historische details en bijzonder design is er een mooie en verrassende verweving ontstaan tussen oud en nieuw. Elke ruimte en iedere kamer heeft zo zijn eigen persoonlijke identiteit gekregen. Je kunt overnachten in de Bodekamer, Archiefkamer, Secretariekamer of Burgemeesterskamer. Wij slapen in de laatste kamer met uitzicht op de Maas en de mooie terrastuin, en wat is dat genieten. Het ontbijt is hemels.

Ook in de omgeving van Kessel is genoeg te zien en te doen. Het ligt direct aan de Maas met steden als Venlo, Roermond, Düsseldorf en Nationale Parken als De Groote Peel binnen handbereik. Wij ontdekken vooral de natuur en de kasteeldorpen in de omgeving, eten ijsjes, drinken wijn, wandelen door bloeiende appelgaarden en beklimmen het bijzondere kasteel.

Een absolute tip voor een fijn weekend weg!

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

Het Raadhuys Kessel

DESTINATIONS, Europa, Hotspots, Kessel, Limburg, Must Sleep, Nederland, TRAVEL

Leave a reply

18 comments

Post a new comment

Lees ook: