HOTSPOT / Gent: Hotel Harmony

40

Eind vorig jaar (wat klinkt dat ver weg hè? Een paar weken geleden dus) mochten we Gent ontdekken en sliepen we twee nachten in Hotel Harmony. Een fijn plekske, zal ik je vertellen. Ik hoor het Belgisch nog als hoog gezang in mijn achterhoofd en als ik aan dat zachte matras denk ben ik weer in de wolken. Dat bed doet me bijna zelf een hotelbed aanschaffen. Halleluja!

Hotel Harmony is een familiehotel in een statig gebouw, gelegen in de wijk ‘Patershol’. Dit is naar mijn mening ook nog eens de leukste wijk in Gent, met culinaire hotspots op elke hoek van de romantische straat. Vanuit onze kamer hebben we een adembenemend uitzicht over de stad met haar historische gevels en de drie torens van de Sint-Baafskathedraal, Belfort en Sint-Niklaaskerk. Onze ruime kamer heeft een hoekbad….en had ik al gezegd dat het bed zo heerlijk ligt? Met een uitgebreid ontbijt kunnen we dit weekend Gent ontdekken. Helaas voor ons: regen met bakken uit de hemel. Des te meer kan ik gebruik maken van het bad, want ontspannen is op deze kamer niet heel moeilijk.

De tweede avond zien we bij terugkomst in de namiddag een papiertje in de lift hangen: tussen 18:00 en 20:00 gratis tapas in de hotellounge. Zoals het een echte Nederlander betaamt neem ik daar even een kijkje en dat stelt me niet teleur: lekkere hapskes! Ja, dit is een leuk plekje. In de zomer is er een binnentuin om te ontbijten en genieten, en we hebben een schattig zwembad gespot. Wanneer het niet meer regent komen wij hier zeker nog eens terug.

IMG_7672

IMG_7675

IMG_7808

IMG_7827

IMG_7888

IMG_7896

IMG_7928

IMG_7998

België, DESTINATIONS, Europa, Gent, Hotspots, Must Sleep

Leave a reply

40 comments

 1. Natasja 8 januari, 2014 at 18:58 Beantwoorden

  Gent is zo leuk! Hotelletje ga ik onthouden voor een volgende trip.

  Jammer dat jullie weekend zo verregend is, goede reden om nog eens terug te gaan :) Ik was er ooit in ijzig koud december, lang leve de glühwein van de kerstmarkt!

  • Laura 8 januari, 2014 at 19:01 Beantwoorden

   Jaaaa, er was nu ook kerstmarkt. En glühwein. Maar ik heb zo’n godsgruwelijke hekel aan regen dat we voornamelijk een dag kroeg en een dag kringloopwinkels hebben gedaan, haha. Vooral die harde wind er ook bij, balen! Maar ik vond het echt prachtig, dus ga zeker snel terug!

 2. Farah 8 januari, 2014 at 21:02 Beantwoorden

  Ik ben dol op Gent. Woon er dichtbij en ga er erg graag heen. Er overnachten is eigenlijk niet aan de orde, omdat ik er zo dichtbij woon. Maar wil ik toch een keer graag doen.
  Heb al gekeken naar leuke b&b’s, maar dit kleine hotelletje in Patershol ziet er ook erg goed uit!

Post a new comment

Lees ook: