HOTSPOT / Gent: Eat Love Tastings

23

Iedereen weet dat ik dol ben op goed eten. Tijdens onze ontdekkingstocht door Gent ben ik uitgenodigd om een avond bij ‘Eat Love Tastings’ door te brengen. De naam van dit restaurant laat mij al wegdromen: eten, liefde en proeverijtjes. Daar zou je me ‘s nachts voor wakker kunnen maken. Ik zit bij het horen van de naam al met mijn hoofd in Italië en op Bali – hoe zal dat nou komen?

We wandelen langs prachtige kasteeltjes, kathedralen en kerkjes (Gent is liefde en liefde is Gent) en na even zoeken vinden we het restaurant. Bij binnenkomst vraag ik me af of we niet te ver door zijn gelopen: ben ik weer thuis?! Eames stoelen. Een bruine Chesterfield. Oud hout. Turquoise. Bijzonder servies. En dan ook nog altijd een wijntje bij de hand. Afgezien van de grote discobal (gewaagd!) voelt het als thuis. Jullie begrijpen vast wel waarom.

Eat Love Tastings is onderdeel van Eat Love. Het pand loopt door en aan de andere kant zit Eat Love Pizza: een stijlvolle pizzeria aan het water. Eat Love is een optimistisch verhaal en dé plek bij uitstek voor liefhebbers van good food, healthy food en fair food. Eigenaresse Valentina, met een achtergrond in journalistiek en mode, heeft de horeca in de vingers en hier een knap staaltje werk neergezet. Ze gelooft in én én én, niet in of – en ze toont graag dat het mogelijk is om fair, refined, fashion, food en fun samen te brengen. Fantastische chef-kok Nicolas zwaait met de scepter in de keuken en bedenkt de meest geraffineerde en culinaire bites.

Ik ben dol op eten en dan vooral op kleine hapjes. Proeven waar je zin in hebt. Niet te hoeven kiezen. Alle ingrediënten die Eat Love Tastings gebruikt zijn puur, vers en origineel. Raden jullie bijvoorbeeld wat het gerechtje op de tweede foto is? We kiezen voor het verrassingsmenu van de chef en nemen een willekeurige dans door de menukaart: drie keer bar bites, drie keer main dishes en een nagerecht. Van een briljante carpaccio tot wilde schorseneer, van een overheerlijke entrecôte tot burrata: hier geniet ik van. Het is er ontzettend warm (klein puntje) maar vergezeld door de fijnste man op aarde, een smaakvol wijntje en Belgisch geroezemoes op de achtergrond heb ik een heerlijke avond. Een hele fijne culinaire parel in Gent.

IMG_7690

IMG_7702

IMG_7713

IMG_7718

IMG_7726

IMG_7739

IMG_7772

IMG_7779

IMG_7794

ABOUT THE AUTHOR

fotoblogWhat about her is the blog of philosophical travel addict Laura (1988). She is continuously wandering around the world in search of hotspots and perfect places on planet Earth, while persuading others to follow their dreams. Like to know even more?

België, DESTINATIONS, Europa, Gent, Hotspots, Must Eat

Leave a reply

23 comments

 1. Marlou 24 januari, 2014 at 06:04 Beantwoorden

  Wat een prachtgebouw! En die discobal <3 (dan voel ik me weer even 14 en helemaal fan van lichtjes op het plafond/de muur, hihi)

  Klinkt als een fijne tip – ik ga 'm onthouden voor een volgende keer Gent :)

 2. Heriberto 27 augustus, 2014 at 11:03 Beantwoorden

  I read a lot of interesting posts here. Probably you spend a lot of time writing, i know how to save
  you a lot of work, there is an online tool that creates readable, google friendly articles in seconds, just
  search in google – laranitas free content source

Post a new comment

Lees ook: