HOTSPOT / De Filipijnen: Hotel H2o, Manilla

38
Hotel H2o Manila

Ik weet niet waar ik moet beginnen en eindigen met posts over de Filipijnen. De eerste reisfilm (van de twee!) is al in de maak – commentaar leverend onder het genot van een Baileys as we speak – maar ik heb natuurlijk ook genoeg foto’s en verhalen om met jullie te delen.
Daarom begin ik maar bij het begin: de eerste nacht na aankomst in Manilla.

Ik word wakker naast een vissenkop. ‘Waar ben ik? Zijn we met ons vliegtuig de zee in gestort vannacht? Heb ik gisteren teveel gedronken? Ben ik veranderd in een zeemeermin?’ Er begint me iets te dagen. Die uitnodiging om in een nogal nat hotel te slapen… Ik kijk naar rechts.
Ha, daar is vriendlief. Diep in slaap is hij zich nog niet bewust van de starende vissenogen. Een blik naar boven.
Ik droom niet: we zijn in het gezelschap van een stuk of duizend vissen.

Hotel H2o ligt in de baai van Manila naast het Manila Ocean Park, met uitzicht over de Zuid-Chinese zee. Het is er rustig. Fijn. Een contrast met de busrit van de avond ervoor van Clark Airport naar downtown Manilla: in vuilnis graaiende kinderen, enorme billboards met aansluitende krottenwijken en chaos op straat. Een prachtig buitenterras met bar serveert de hele avond heerlijke cocktails. Die gaan er goed in na een vlucht van 19 uur en de daaropvolgende busrit van 4 uur. De eerste indrukken van Manilla worden besproken en ik ben blij dat we morgen doorvliegen naar Bohol. Maar als je dan toch een nacht in Manilla blijft, doe dat dan hier.

We slapen in de ‘Aqua Supreme’ kamer, en deze mag met recht de naam Aqua dragen. Water! Vissen! All over the place! Ik vind het geweldig. De grootste wand van de kamer bestaat geheel uit een doorlopend aquarium, en de vissen dobberen constant vrolijk voorbij. De badkamer springt direct in het oog: een hot tub en een stortdouche met uitzicht op de vissen en een handdoek in de vorm van een knuffeldier *guilty pleasure*. Het ultra-comfortabele bed maakt de gemiste uren slaap helemaal goed. De volgende ochtend genieten we uitgerust van het ontbijt. Met een restaurant, lounge, bar, spa en meeting rooms is het hotel van alle gemakken voorzien en het personeel is meer dan behulpzaam. Een fijne eerste kennismaking met de extreem lieve bevolking en met dat wat de Filipijnen kenmerkt: water. Van de diepblauwe zee vol leven en de schilderachtige kustgebieden omringd door prachtige stranden tot de rivieren die de jungles doorkruisen: de archipel bestaat uit meer dan 7.100 eilanden. Een goed begin van de komende reis en een absolute hotspot.

Hotel H2o Manila

Hotel H2o Manila

Hotel H2o Manila

Hotel H2o Manila

Hotel H2o Manila

Hotel H2o Manila

Hotel H2o Manila

Azië, De Filipijnen, DESTINATIONS, Hotspots, Must Sleep

Leave a reply

38 comments

  • Laura 20 april, 2014 at 07:17 Beantwoorden

   Jaaa! Toen we ‘s avonds aankwamen was het licht van het aquarium uit (visjes rust zoals normaal in de nacht) dus toen het licht aanging in de ochtend was dat genieten!

 1. Sterre 20 april, 2014 at 07:12 Beantwoorden

  Wat heb jij toch een mooie blog. Je schrijft zo leuk. Je moet een boek gaan schrijven. Of in een magazine. En je wakkert mijn reisliefde helemaal aan, door jou wil ik ook de wereld gaan verkennen…Dit hotel ziet er weer geweldig uit, die vissenwand. Is echt briljant! Je vorige hotspot was ook al zo leuk. Complimenten en ga zo door. Ik geniet met je mee.

 2. Karlijn 20 april, 2014 at 09:56 Beantwoorden

  Wat een fantastische kamer! Als ik ooit nog terugga naar de Filipijnen, dan boek ik dit hotel. Alhoewel, ik hoop dat ik Manilla dan kan overslaan, het is de enige grote Aziatische stad waar ik vrijwel niets leuks aan kon ontdekken…Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen!

  Groetjes, Karlijn

 3. Yvon 20 april, 2014 at 12:53 Beantwoorden

  Wat een geweldige kamer!! Dit had ik moeten weten toen ik naar de Filipijnen ging :)
  Zouden ze ook zulk soort kamers hebben in safariparken? Dat je wakker wordt tussen de zebra’s?

 4. Randy - travelinq 10 mei, 2014 at 18:06 Beantwoorden

  Ik ben ook in Manila geweest, maar kan mij verdomd weinig van de stad herinneren. Behalve dat ik in een megamall met pretpark was en daar een vriendin tegenkwam uit Arnhem. Geen idee dat-ie er ook was.

  En ik herinner me de vele gaten in de snelwegen. Cool hotel trouwens.

Post a new comment

Lees ook: