HOTSPOT / Epic Stay: Faralda NDSM Crane Hotel Amsterdam

69
Jacuzzi Crane Hotel Amsterdam Booking.com

Gezien ikzelf de Hogere Hotelschool heb gestudeerd en heb gewerkt als hotelmanager blijf ik een fascinatie hebben voor bijzondere hotels. Booking.com, mijn favoriete site om je hotelovernachting te boeken, deed in juli en augustus van dit jaar wereldwijd onderzoek naar epische accommodaties om in te verblijven en maakte een selectie van de meest bijzondere overnachtingen in Nederland: de Epic Stays. Ik testte er afgelopen week eentje: het Faralda NSDM Crane Hotel in Amsterdam.


Faralda NSDM Crane Hotel, Amsterdam

Wanneer ik met het pontje van Amsterdam Centraal naar de NDSM werf dobber word ik al overspoeld door een gelukzalig gevoel. Ik ben dol op gekke concepten, rauwe buurten en hippe hoekjes. Hier zit ik goed. De NDSM werf is volledig getransformeerd tot de alternatieve hotspot van de stad. Kunst en creativiteit, dat is waar het hier om draait. Hippe studenten klimmen uit hun wooncontainer, de ecologische eethuisjes schieten de grond uit en zo’n beetje elk brokstuk is bespoten met graffiti. Er hangt een rauwe, industriële sfeer en het barst er van de creativiteit. Vind ik leuk.

Het Faralda NDSM Crane Hotel past perfect in deze creatieve hotspot van Amsterdam. Naast een TV-studio zijn er 3 suites in deze voormalige industriële kraan gebouwd. Een inmiddels monumentale kraan van 50 meter hoog. Alle 3 de suites kijken uit over het IJ in Amsterdam en hebben ieder een bijzondere design inrichting. Ik stap in de lift van het hotel om naar mijn suite te gaan en vind het ergens ook best spannend – de lift gaat langs buitenaf en stopt precies voor de deur van je kamer. Meteen na de eerste stap door de deur ren ik naar de grote ramen. Dat uitzicht! Het is inmiddels avond en ik kan alle brandende lichtjes van onze hoofdstad tellen. De suites zijn in twee delen gebouwd: een ruime woonkamer met verschillende hoekjes, een tv, een badkamer met stortdouche en via een trap kom je in de slaapkamer met bad en tv. En…nogmaals…uitzicht. Waanzinnig. Uitzicht. En een geweldig interieur. Een internationaal team is verantwoordelijk voor het in‐ & exterieur design. Er zijn samenwerkingen met interessante merken, ontwerpers en kunstenaars en dat maakt elke suite uniek. De bedden slapen werkelijk waar hemels en kijk zeker niet op van een rood varken, een opgezette pauw of een hangmat in je kamer. Word wakker terwijl de zon zich ophijst boven mooi Amsterdam en geniet van een champagne ontbijt. Een nacht in een hijskraan doet je goed. Ideaal als bijzonder cadeau, verrassing of bruidssuite. 


Het allerleukste? Bovenin in de kraan bevindt zich een jacuzzi en ik kan je verzekeren dat bubbelen in de buitenlucht, op 50 meter hoogte, echt fan-tas-tisch is. Ik heb er de hele avond in gespendeerd. Met wijn. En mijn leuke man. Het uitzicht is priceless. Ook leuk: d
e kraan draait langzaam rond in de wind en wanneer dit nog niet spannend genoeg is kan je bungeejumpen vanaf het hoogste punt van de kraan. Met recht een Epic Stay.

Crane Hotel Amsterdam Booking.comCrane Hotel Amsterdam Booking.com

Crane Hotel Amsterdam Booking.com

Jacuzzi Crane Hotel Amsterdam Booking.com

Crane Hotel Amsterdam Booking.com

Crane Hotel Amsterdam Booking.com

Crane Hotel Amsterdam Booking.com

Crane Hotel Amsterdam Booking.com

Crane Hotel Amsterdam Booking.com

Crane Hotel Amsterdam Booking.com

Crane Hotel Amsterdam Booking.com

Crane Hotel Amsterdam Booking.comFoto 5/11 The Crane Hotel, Amsterdam


Benieuwd naar de andere vier Epic Stays?
Molen Nostro Mulino in Eindhoven
Gevangenis Het arresthuis, Roermond
Kunsthotel Hotel Not Hotel, Amsterdam
Kasteel Sterkenburg, Driebergen

De Epische Accommodaties zijn te vinden op Booking.com. 

DESTINATIONS, Hotspots, Must Sleep, Nederland

Leave a reply

69 comments

 1. Claire 24 november, 2014 at 09:44 Beantwoorden

  Wat een coole belevenis weer! Heb het al een keer eerder gezien op tv, maar hier moet je toch wel weer echt overnachten! En dat design,,, I love it

 2. Anouk 24 november, 2014 at 10:00 Beantwoorden

  HEEEEEEEEEEL GAAAAAF! En stoer. EN wauw… die kamers! Welke hebben jullie in geslapen? Die buurt is trouwens indd heel erg tof. Daar zit het Noorderlicht ook geloof ik. Moet je volgende keer even langs:D!

 3. Saskia 24 november, 2014 at 15:35 Beantwoorden

  Toevallig: ik was 2 weken terug met mijn vriend bij de NDSM werf voor een campagneshoot en we maakten grapjes met een collega van mij dat we nog niet getrouwd zijn. Hij zij toen tegen mijn vriend: ‘Daar moet je je meisje mee naar toe nemen, daar zit een heel mooi hotel.’ En dat klopt dus aan je foto’s te zien. Nou mooi is nogal klein, FANTASTISCH! Wauw, daar zou ik ook wel een keertje willen slapen. Echt vet dat jij de kans kreeg!

 4. Dagmar 24 november, 2014 at 19:13 Beantwoorden

  Waaauw ik heb echt met open mond naar het scherm zitten kijken, want wat een fantastische foto’s! En ongelooflijk hoe bijzonder dit hotel is, echt te gek! Het lijkt mij een onvergetelijke belevenis, heel gaaf :D

 5. Linda 25 november, 2014 at 04:38 Beantwoorden

  Dat bubbelbad! Echt epic inderdaad. Weet niet of ik zou durven. Ik sliep vorig jaar in het Trump hotel in Panama city, heeeel hoog. Na een blik op het uitzicht deed ik gauw de gordijnen dicht. Brrr. Gave spot voor iets bijzonders inderdaad. En Amsterdam is ♡!

 6. Renate 13 december, 2017 at 09:48 Beantwoorden

  Echt super gaaf dat er ook een jacuzzi in staat. Ik heb wel eens overnacht in een havenkraan, maar dat zat helaas geen jacuzzi bij. Gelukkig heb ik er een in de tuin staan, dus heb ik er thuis nog lekker kunnen nagenieten van het weekendje weg.

Post a new comment

Lees ook:

DIARY / Instagram I

Een instagram update van de laatste twee weken (jaja, ik heb sinds kort instagram! Ik vind het leuk als jullie me daar ook volgen: Instagram. ...