HOTSPOT / ARNHEM: Rawsome

48

Afgelopen maand spendeerde ik een middag bij het Rawsome food café in Arnhem. Ik nam vriendinnetje Mandy mee (ook gek op bewuster eten) en ging op ontdekkingstocht binnen het ‘raw food’ concept. Hot and happening, maar ook onwijs gezond. Raw food is natuurlijk en onbewerkt voedsel dat tijdens het bereiden niet hoger wordt verhit dan 42 graden.

Rawsome is open sinds augustus 2013 en bij eigenaresse Sharon spat de passie er vanaf. Na zelf altijd bewust met eten bezig te zijn door haar glutenallergie en een workshop ‘raw food’ was ze verkocht: ze gaf haar baan op, volgde haar hart en Rawsome was geboren. Een raw food café vol met gezellige potjes gevuld met gezonde ingrediënten, een knusse loungehoek en vintage stoeltjes, verse bloemetjes op tafel, een bar van een ouderwetse sportschoolvloer en een kast met producten om mee naar huis te nemen.

Rawsome werkt voornamelijk met lokale biologische producten en het dagelijks wisselende menu wordt op een krijtbord geschreven. Alle gerechtjes zijn glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij en naast de heerlijke biologische producten wordt er ook gebruik gemaakt van de welbekende superfoods. Wij genoten van een heerlijke proeverij met hartige en zoete gerechtjes. Van boerenkoolchips tot bananenbrood, lijnzaadcrackers met rozijnen en pompoen, van kerrie-paté met cashewnoten tot kokosballetjes: raw food is heerlijk. Met nog een tarwegras-shot na voelen we ons enorm gezond en verwend, en ik ben enorm enthousiast over dit leuke concept!

1779

1781

1782

1783

Laurarawfood

1784

1786

DESTINATIONS, Hotspots, Must Eat, Nederland

Leave a reply

48 comments

 1. Sabine 9 december, 2013 at 12:59 Beantwoorden

  Ziet er leuk uit! Ik kende het raw food concept tot nu toe alleen nog van een memorabele Sex and the City aflevering (That waiter is hot! The soup is not…) Die vier dames waren er weliswaar niet zo enthousiast over, maar ik moet zeggen, dit ziet er leuk uit!

 2. Jess 9 december, 2013 at 13:16 Beantwoorden

  Oh, dat ziet echt heel gaaf en lekker uit allemaal. Sinds kort ben ik ook steeds meer into powerfood. Allemaal lekkere dingen bij de natuurwinkel gehaald, het wordt nog wel wat met mij haha. Je haarkleur blijft echt stoer!

 3. Lotte 9 december, 2013 at 15:45 Beantwoorden

  Volgende keer dat ik bij mijn vriendin ben, moet ik toch maar eens voorstellen dat we de stad in gaan in plaats van onze gebruikelijke filmmiddagen. Arnhem is eigenlijk veel te leuk en hip om niet buiten de deuren van haar appartement te komen! :)

 4. Jennifer 9 december, 2013 at 16:02 Beantwoorden

  Haha, mijn eerste keer Arnhem is goed bevallen – komt natuurlijk ook door het gezelschap – maar volgens mij moet ik snel een keer terug. Of ik kijk gewoon niet goed genoeg in Groningen naar echt leuke tentjes. Of de boeren hier zijn daar allemaal veel te nuchter voor. :P Nee gekheid, ik eet gewoon niet zo vaak buiten de deur hier, dus dan kom je ook niet zo snel iets tegen. En vriendlief is een echte carnivoor, dus bij een vegatentje zul je ons niet gauw vinden…

 5. Leonie 9 december, 2013 at 22:34 Beantwoorden

  Oooh, Arnhem! Ik kom er helemaal niet zo vaak, ben meestal te vinden in cozy Nijmegen (studeer er immers) maar de afstand naar beide steden is hetzelfde. Dit is wel een heel tof concept, nu nog iemand vinden niet vies gaat kijken bij het woord ‘superfoods’ haha (:

 6. Marlou 12 december, 2013 at 09:41 Beantwoorden

  Ik had al een twijfel-dagje Arnhem op de planning, maar nu ga ik er sowieso voor vechten dat het doorgaat :) Kanniewachte om al die leuke plekjes te ontdekken! Dank je voor de tip(s).

 7. Marion 15 december, 2013 at 16:13 Beantwoorden

  Tjonge wat ziet dat er lekker uit allemaal en wat een mooie foto’s! Ik heb één dag geprobeerd rauw te eten maar dat was nog niet zo makkelijk… Recepten en menu’s zijn er op internet wel maar moeilijk uitvoerbaar qua producten of bereiding, Rawsome is dan een goede uitkomst!

Post a new comment

Lees ook:

Brugge

5unday’s pleasures #11

Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, ...