HOTSPOT / Arnhem: Dot Hair

22
Dot Hair Arnhem

Ons mooie Arnhem wordt steeds leuker. Interessante start-ups schieten als paddestoelen uit de grond, we hebben de meest leuke winkeltjes en bijzondere restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Het wordt weer tijd voor een hotspot-jacht, en ik begin met Dot Hair.

Dot Hair is dit jaar geopend in een prachtig pand in Arnhem. Het interieur is om bij weg te dromen. Mint kleuren, vintage meubels, verse bloemen en prachtig licht door de dakkoepels. Eigenaresse Jolanda Lagerweij is hair- en make-up artist en werkt met een enthousiasme dat je raakt. Nadat ze jarenlang met passie heeft gewerkt bij gerenommeerde salons in de regio en daarnaast drie jaar als freelancer heeft gewerkt is het tijd voor een nieuw hoofdstuk van haar verhaal: Dot Hair. Een plek waar Jolanda haar eigen visie kan inzetten. Als naaste heb ik dit proces meegemaakt, en ben ik des te trotser dat ze zoiets moois heeft neergezet. Nu heb ik zeker mijn vaste plekje gevonden als ik weer toe ben aan nieuw haar. Zo maakte ze mijn rode haar in een aantal stappen (waaronder een gave ombre en strawberry blond haar) weer mooi blond. Ik ben zo iemand die dat in één keer wil doen, Jolanda is iemand die daar niet aan gaat beginnen omdat ze geeft om mooi haar. En daar heb ik respect voor. Ze werkt onder andere met producten van Kevin Murphy, I.C.O.N. en EcoTech: allemaal ecologische en biologische producten. Ik nam een flesje Indian Oil mee van I.C.O.N. en dat is sindsdien mijn lievelingsproduct.

Aan het enthousiasme van Jolanda merk je dat haar hart en ziel in Dot Hair zit. Het is absoluut geen standaard kapperszaak, het is meer dan dat. Ze haalt inspiratie uit alles dat in beweging is. Zo heeft ze geen boeken vol kapsels in de salon maar designmagazines en omschrijft ze zichzelf het liefst als artist. Haar missie is fashion, mooi haar en make-up combineren. Het is een plek waar je jouw beste versie van jezelf kunt (her)ontdekken. Waar er bewust wordt gewerkt met ecologisch verantwoorde producten. Waar er met alle aandacht en tijd voor jou wordt gewerkt. Met constante beweging en inspiratie is er bij Dot Hair plek voor klanten én ondernemers. Ze denkt mee met nieuwe concepten en is bezig met samenwerkingen met creatieve ondernemers uit de regio. Het is niet alleen een plek waar mooi haar en make-up samenkomt, maar ook een creatieve plek voor exposities, foto shoots, lezingen, workshops en inspirerende netwerkmeetings onder het genot van een goede kop koffie of thee. Ze plaatst trouwens regelmatig leuke updates op Facebook, zoals gave shoots. Leuk om te volgen. En binnenkort is er een echte Dot Hair labrador puppy op locatie: Pluk. Can’t wait.

Je vindt Dot Hair aan de Putstraat 5A (modekwartier) in Arnhem, op het pleintje bij o.a. Caspar & Hotel Modez.

Dot Hair Arnhem buiten

Dot Hair Arnhem

Dot Hair Arnhem

Dot Hair Arnhem

Dot Hair Arnhem

Dot Hair Arnhem

Dot Hair Arnhem

Dot Hair Arnhem

Dot Hair Arnhem

Dot Hair Arnhem

DESTINATIONS, Hotspots, Must Shop, Nederland

Leave a reply

22 comments

 1. Anne 21 augustus, 2014 at 11:35 Beantwoorden

  Mooie plek :o Ik ben van plan om voor de herfst weer een pony te laten knippen, misschien is dit wel een goede plek om dat te laten doen! En ik ben het met je eens, er komt steeds meer leuks in Arnhem (en daardoor ben ik er steeds vaker te vinden :D)

 2. Daisy (Soetkees) 21 augustus, 2014 at 13:52 Beantwoorden

  Wauw wat een mooie zaak. Arnhem is sowieso een leuke stad. Ik wandel er regelmatig rond omdat ik in Arnhem werk :)
  Heb je trouwens gezien dat er in de oude bibliotheek iets nieuws komt? Er staat “Stadskantine” en lijkt een initiatief van Modez en Dudok. Het maakte mij nieuwsgierig, weet jij hier al meer van?

  • Laura 21 augustus, 2014 at 14:22 Beantwoorden

   Dan wordt het toch eens tijd voor een drankje! :) Jaaa, klopt – dat is volgens mij een tijdelijk café voor tijdens ArtEz exposities, modemaand Arnhem, nacht van de mode, etc…Meer weet ik er ook niet van!

 3. Food Love and Happiness 21 augustus, 2014 at 13:56 Beantwoorden

  Kijk, dit is nog eens een hotspot! Doe maar meer van Arnhem, ik ben er nog té onbekend! Prachtige zaak dit, duidelijk een vrouw met een visie. Complimenten!
  Die prachtige zithoek met grote eettafel is ook prachtig, installeer jezelf hier met je laptop en je hebt een mooie ruimte om geïnspireerd te raken en gelijk met die inspiratie aan de slag te gaan:)

  • Laura 21 augustus, 2014 at 14:18 Beantwoorden

   Leeeeuheuk! Heb er nog een paar opstaan. Binnenkort weer even een rondje! Jaaa precies, dat is zo’n fijn plekje. Het licht is ook zo mooi met al dat wit, daar worden vaak shoots gehouden zonder enige extra hulp van lampen!

Post a new comment

Lees ook: