HOTSPOT / ARNHEM: Beide dames

31

Vlak naast ons huis zit een eetcafé. Ik fiets of loop er regelmatig langs, en telkens dacht ik ‘goh, wat leuk, ‘de beide dames’, dat zijn vast twee vriendinnen die een schattig eetcafé hebben geopend’. Niets bleek minder waar.

De Beide Dames is een eetcafé dat, inderdaad, twee jaar geleden is gestart door de horecavriendinnen Pauline en Corrine. Afgelopen dinsdag aten we bij de beide dames. En dat was boven onze verwachting. Originele kleine kaart met wisselende gerechten, een knusse inrichting en attente bediening. Alles is vers en huisgemaakt, en dat proef je. De inrichting is fris met als hoofdkleur wit en paars en met huiselijke Riverdale-stijl accessoires is het net alsof je bij deze gastvrije dames thuis aan het eten bent. Maar wat ons het meest heeft verrast: het eten. Ik wil niet overdrijven, maar ik heb echt in tijden niet zó lekker gegeten in een restaurant. Met precies dát wat ik lekker vind op de kleine kaart. Noem vijgen, geitenkaas, pompoen, en ik ben om. Ook schijnen ze befaamd te zijn om hun spareribs.

Wat ligt er allemaal op de borden? Als voorgerecht at ik verse vijgen met geitenkaas en honingsaus. R. at een salade Gravlax (zalm). Vervolgens genoot ik van een gegrilde pompoen met geitenkaas, kruidensaus en amandelen. R. bestelde een eendenborstfilet met puree van doperwten en muntsaus. Als nagerecht thee met heerlijke huisgemaakte zoetigheden. Het woord ‘eetcafé’ doet ze teniet (ik denk dan al snel aan een vette hap). Ik kreeg het gevoel de eer te hebben om bij iemand thuis te mogen eten die werkelijk een passie voor lekker eten heeft. En naar huis gaan met het gevoel dat je gezond en vers gegeten hebt, dat mis ik nog wel eens in een restaurant.

Zonder twijfel is dit één van onze nieuwe favorieten in Arnhem. Het ligt iets buiten het centrum, maar naast het Sonsbeekpark in de leukste wijk van Arnhem. Ik kijk er naar uit om na een herfstige Sonsbeekwandeling weer te mogen genieten van een culinair hapje.

1505

1506

1508

1513

1509

1510

1511

1512

DESTINATIONS, Hotspots, Must Eat, Nederland

Leave a reply

31 comments

  1. Anne 18 oktober, 2013 at 11:56 Beantwoorden

    Oh wat leuk, ik reed daar laatst langs en kon me niet voorstellen of het nu juist wél of niet heel tof is.. En het zit op zo’n mooie plek <3! Maar mm, voor verse vijgen met geitenkaas ben ik serieus altijd wel te porren. Hihi!

  2. Jess 19 oktober, 2013 at 13:59 Beantwoorden

    Klinkt goed zeg! Jammer genoeg niet heel erg in de buurt. Het klinkt wel als eten waar ik heel erg van houd. Ook ik ben gek op bijvoorbeeld geitenkaas en vijgen. Precies mijn smaak dus! Ziet er ook gezellig uit by the way.

  3. Michelle @ The World is a Book 19 oktober, 2013 at 16:19 Beantwoorden

    Dat ziet er allemaal goddelijk uit! Je had me al overtuigd om naar Arnhem te komen en wijntjes te gaan drinken, maar nu moet ik nog moeilijke keuzes gaan maken waar ik dan ga eten ook ;) Mooie foto’s! Knap met zulk licht; mijn foto’s laten het eten er nooit zo lekker uit zien ;)

Post a new comment

Lees ook: