HOTSPOT / ANTWERPEN: Lomography gallery store

21

Zoals jullie weten was ik afgelopen weekend in Antwerpen. Binnenkort meer (foto)blogs, hotspots en een outfit, maar ik begin met de eerste hotspot in deze stad: de Lomography gallery store in Antwerpen!

Het leuke is; wij kwamen hier per toeval terecht. Zoekend in alle hoekjes van Antwerpen naar vintage en andere hotspots liepen we door de hippe Kammenstraat, waar ik opeens in mijn ooghoek ‘Lomography’ zag staan. Bijna huppelend rende ik er heen. Een lomo-winkel, wat LEUK! Vol enthousiasme stapten we binnen en we werden direct hartelijk ontvangen door medelomo-gek Jurgen. Wat een ‘straffe’ gast, op z’n Belgisch! We hebben uitgebreid gekletst over lomography en blogs en hij gaf fijne insiders hotspots en tips. 

De shop zelf ziet er fantastisch uit. De gehele collectie lomo-goodies en cameras is hier te vinden, ik keek mijn ogen uit. De styling is een eyecatcher, met veel hout, gave details en displays en een hele ‘wall of fame’ vol met lomografische kiekjes uit België. Een winkel vol culturele traktaties. Ook worden er regelmatig evenementen, workshops en exposities gehouden en is de shop een meeting-point voor lomografen.  Ik wil zeker meer met lomografie gaan doen. Het is zo heerlijk nonchalant, klikken zonder te kijken, het maakt niet uit of de foto scherp of bewogen is en het maakt de foto’s spontaan, alternatief en echt. Ik wilde stiekem helemaal niet meer weg uit de shop, maar ik moest toch echt de andere tips van Jurgen gaan bekijken. Dus, als je van analoge fotografie houdt en geïnteresseerd bent in lomografie, ga zeker een kijkje nemen bij de store in Antwerpen. De gallery stores zitten overigens op grotere plaatsen over heel de wereld, bijvoorbeeld Amsterdam, Londen, Shanghai, Berlijn, Singapore en ga zo maar door. Genieten!

Nog even de tien gouden regels van de lomografie op een rijtje:
1. Neem je camera overal mee naartoe
2. Gebruik ‘m altijd, dag en nacht
3. Lomografie is een deel van je leven;
4. 
Oefen met opnames uit de losse hand;
5. 
Ga zo dicht mogelijk bij het onderwerp staan;
6. 
Denk niet na;
7.
Wees snel
8. Je hoeft niet van tevoren te weten wat er op de foto staat
9. Achteraf trouwens ook niet;
10. Maak je niet druk over deze regels.

461

462

463

464

465

Antwerpen, Citytrip, DESTINATIONS, Europa, Hotspots, Must Shop, Travel Category

Leave a reply

21 comments

 1. Femke 10 juli, 2013 at 18:19 Beantwoorden

  Oh wauw, gaaf! Ik stond ooit eens in een Lomography-winkel in Boedapest, maar omdat alles in het Hongaars was aangeduid begreep ik er niks van.

  Lijkt me wel heel gaaf, binnenkort maar eens een store in de buurt opzoeken! :)

 2. whatevergivesjoy 10 juli, 2013 at 19:10 Beantwoorden

  Da’s typisch voor Antwerpen zulke winkeltjes. En met de Kammenstraat (heb je ook de Kloosterstraat gedaan?) heb je wel een pareltje gevonden! :)

  Ik lees hierboven over tuig op de Meir. Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Maar ik zal je een geheim verklappen. De reden dat veel mensen Antwerpen (of de Meir eigenlijk) vermijden is (ik schaam me bijna om het te zeggen haha), omdat het er vol loopt met Nederlanders… Het klopt ook wel, soms gaan we een hele middag door zonder bij wijze van spreken Vlaams of Antwerps te horen ;-) Ik vind het verder niet zo storend :)

  Ik kijk uit naar de hotspots! Het is altijd leuk om van iemands anders’ standpunt eens te kijken wat hij/zij interessant vond! Vaak ken ik het dan nog niet eens, hoewel Tim en ik Antwerpen toch wel goed onder de knie hebben ;-) Tim werkt er en ik heb er gewerkt :)

  Leuke post!

  • Laura - what about her 10 juli, 2013 at 19:30 Beantwoorden

   Ja, Kloosterstraat ook prachtig, veel vintage design meubels, geweldig! En Your.

   Haha, geeft niet! Ik heb ook een hekel aan Nederlanders en zeker in het buitenland. Niet alleen de Meir, maar ook rondom de markt, heel veel dronken lui!

   Ik heb er dit keer niet erg veel, omdat we maar heel even hadden en ik voornamelijk met mijn neus in twee vintage winkels ben geweest haha. Ik ga zeker nog eens terug voor meer! :-)

   • chucky1012 10 juli, 2013 at 21:28 Beantwoorden

    Oh, dat wist ik niet….. Ik ben een Nederlandse van Sur. afkomst en vindt het tijdens de solden altijd zo gezellig op de Meir en alle andere leuke en gezellige shop straatjes…… Ik kom er al jaren, ook tijdens de Gentse Feesten is het zo gezellig met leuke mensen van allerlei nationaliteiten, diverse muziek uit verschillende landen en ook het eten is niet alleen Belgisch maar ook Afrikaans etc.! De verk. zijn daar erg vriendelijk en komen nooit meteen naar je toe als ik een shop binnen ga met de vraag ‘kan ik u helpen’. Dat gebeurt in NL wel. Ik roep wel iemand als ik iets wil weten. Het eten is in Antwerpen ook heerlijk….. ;-)

 3. Aline 10 juli, 2013 at 21:33 Beantwoorden

  Jaaa ai laffit! Die in Amsterdam is ook superleuk, zit in de 9 straatjes! Die mensen daar zijn ook heel erg behulpzaam. Ik snapte in het begin NIKS van mijn lomo (diana F+, in het mintgroen <3) want ik kreeg alleen maar witte foto's. Ik terug naar die winkel. Bleek dat ik de pinhole functie al die tijd aan had staan. Wist ik veel :') Ik ben trouwens in Antwerpen een keer beland in een straat vol met antiekwinkeltjes, ook echt iets voor jou. Maar misschien was dat wel de Kloosterstraat. Ik heb dus geen idee meer hoe die straat heet dus dat is een beetje kut. Ik ben koningin in onsamenhangende comments. Doei.

Post a new comment

Lees ook:

TRAVEL / Europa: Boedapest

“Budapest is a prime site for dreams: the East’s exuberant vision of the West, the West’s uneasy hallucination of the East. It is a dreamed-up ...