HOTSPOT / ANTWERPEN: Jutka en Riska

53

Zoals jullie weten ben ik in Antwerpen heel wat hotspots, vintage winkels en marktjes afgestruind. Één van die bijzondere vintage winkels is Jutka & Riska. Misschien kennen jullie het, de winkel zit namelijk ook in Nederland.

Ik word weer blij als ik naar de foto’s kijk: prachtige kleding, vrolijke kleuren en daarbij ontzettend leuk ingericht. Een hysterische mix van vintage en gekke objecten. Ook is de winkel gesorteerd op kleur, en daar heb ik een zwak voor. Ik ben onder de indruk van alle leuke details; van barbiepoppen tot wereldbollen en gekke beeldjes van paarden, honden en ander leuk spul. Origineel en lekker gek, zo’n winkel is iets voor mij. 

De winkel is opgericht door de twee zusjes Jutka en Riska en door hun creativiteit en vakkennis zijn ze flink aan het uitbreiden. Ze kiezen zelf elk item zorgvuldig uit en je waant je bij binnenkomst direct in een vintage hemel. Ze verkopen inmiddels ook eigen ontwerpen en een nieuwe collectie ontworpen door kleine designers. Hou je ook van vintage en er net even anders bijlopen? Sla de Meir dan over en ga op zoek naar leuke retro paradijsjes zoals Jutka en Riska in Antwerpen.

Nadeel? Het is een populaire vintage winkel en daar zijn de prijzen dan ook naar. Desondanks zijn het prachtige items en vind ik het de prijzen wel waard. Wel jammer: het personeel had volgens mij niet hun dag.

Jutka en Riska  Facebook – Twitter – Location –

1178

1179

1180

1181

1183

1184

Antwerpen, België, DESTINATIONS, Europa, Hotspots, Must Shop

Leave a reply

53 comments

  1. Eline 7 september, 2013 at 16:12 Beantwoorden

    Ik ben hier ook al enkele malen wezen winkelen, maar voornamelijk tijdens de solden! Dan zijn de prijzen wel goed te doen. En om eerlijk te zijn, ik heb het personeel nog geen goed dagje weten hebben..

  2. Anouk 9 september, 2013 at 15:39 Beantwoorden

    Hier ben ik nog nooit geweest! Ik bezoek Antwerpen regelmatig, dus best wel slecht;). Goede Hotspot! Volgende keer in Antwerpen wil ik hier ook zeker een bezoekje brengen. Evenals Sussies.

  3. HOTSPOT | ANTWERPEN: Jili bubble tea & more | What about her 16 september, 2013 at 14:37 Beantwoorden

    […] Je kunt er natuurlijk tevens een hapje eten: er worden ter plekke verse broodjes belegd met gezonde groentes, verrassende crèmes en oosterse vinaigrettes. En op de toonbank ligt nog een verrassing: macarons. Daar mag je me voor wakker maken, net zoals voor het huisgemaakte ijs. Jili straalt een bijzondere industriële sfeer uit, al is het maar een klein zaakje.  De Eames stoeltjes buiten maken het helemaal af. Het zit trouwens tegenover Jutka en Riska, waar ik eerder over schreef. […]

Post a new comment

Lees ook: