HOME / Hometour #1 – De woonkamer

74

Tijd voor een HOME rubriek en een goede housetour! Ik krijg altijd ontzettend veel leuke reacties op ons huis. We zijn er dan ook nog steeds zo zo zo ontzettend blij mee. Toen we hier anderhalf jaar geleden kwamen wonen was het één grote chaos. We hebben werkelijk alles opgeknapt, het is nu echt ons fijne plekje. Het centrum en het Sonsbeekpark zijn beide op een minuut lopen, het is hier rustig, we hebben twee verdiepingen (140 m2) én een groot dakterras. Het is fijn om een thuis te hebben, zeker met alle reizen die we maken. De laatste keer is een lange tijd geleden en er veranderen hier constant dingen, tijd voor een nieuw rondje door ons huis. Ik begin met de woonkamer. Ons huis is ons en wij zijn ons huis, het ademt reizen. Daarom past deze rubriek over mijn bohemian lifestyle volgens mij goed bij What About Her. Ik ben dol op natuurlijke elementen in huis. Veel hout, leer, groene planten en vooral veel herinneringen en souvenirs van onze ontdekkingstocht door de wereld. Ik heb een zwak voor turquoise en aardse kleuren.

Wereldkaarten aan de muur. Een reusachtige plant. Een Chesterfield. Houten meubels en fruitkistjes. Boeken, reisboeken, literatuur. Een gewei. Een dromenvanger. Een vintage omastoel. Veel ramen, veel licht. Een groen uitzicht. Een wollen kleed. Een rendiervacht. Een oude postzak. Veel leer, veel hout, en vachtjes. Kaarsen, buddha’s, souvenirs en veel turquoise. Een kleurig kleed. Een industriële lamp. Wereldbollen. Veel vintage. Rotan kuipstoeltjes. Marokkaanse poefjes. Boomstammen. Aap en Noot. En vooral veel warmte. Dat is onze woonkamer.

Of deze kamer klaar is? Eigenlijk is het hier nooit klaar. Ik heb wel eindelijk dat langgezochte kleed gevonden, maar stiekem (niet verder vertellen) wil ik toch een andere bank. Ik hou van de chesterfield, maar hij zit gewoon niet heel fijn – en met mijn rug is dat niet zo handig. Ik kan alleen echt geen andere bank vinden die ik leuk genoeg vind…Misschien moet ik eens kijken naar een lekkere fauteuil. De zoektocht naar een bank of stoel zal nog wel een paar maanden duren. Het meeste in ons huis in vintage, met her en der wat design of andere bijzondere vondsten. Ik kan urenlang online, op marktjes, in de kringloop of door winkelstraten dwalen, interieur is een kleine passie van me. Ik laat graag onze woonkamer zien, kijken jullie mee?

interieur inspiratie reizen

interieur inspiratie reizen

interieur inspiratie reizen

interieur inspiratie reizen

interieur inspiratie reizen

interieur inspiratie reizen

interieur inspiratie reizen

interieur inspiratie reizen

interieur inspiratie reizen

interieur inspiratie reizen

interieur inspiratie reizen

interieur inspiratie reizen

Interieur, LIFESTYLE, Lifestyle

Leave a reply

74 comments

 1. Lisette | Travellust.nl 19 september, 2014 at 14:13 Beantwoorden

  Zo mooi! Ik ben verliefd op je ‘kratjeskast’! En je rendierenvacht. En je poefjes. En je vintage koffer… ;)

  Als ik alleen had gewoond was mijn huis ook meer deze stijl, alleen nu ik met mijn vriend woon is alles iets strakker, moderner en neutraler geworden. Gelukkig nog steeds mijn stijl: een mix van materialen (o.a. hout, wol, glas en fluffy knuffelstofjes).

 2. Nikki 19 september, 2014 at 14:24 Beantwoorden

  Wat een fijn huis! Warm en gezellig, dat is wat hier nog een beetje mist. Moet groeien denk ik :) Ik vind die blauwe muur heel leuk! Leuk ook hoe bijna iedere foto een kattenzoekplaatje is, haha!

 3. Anne 19 september, 2014 at 17:50 Beantwoorden

  Zo ontzettend mooi! Vooral de salontafels vind ik geweldig :) En het kleurtje op de muur, en de chesterfield, en de kratjes, en.. Zo kan ik nog heel lang doorgaan. Echt, prachtig!

  • LAURA 20 september, 2014 at 08:47 Beantwoorden

   Ahw ja, dat heb je vaak als expat…lijkt mij best lastig om het dan als een thuis te zien, maar ik hecht dan ook veel waarde aan een eigen plekje. Kan je het niet aanvullen? :)

 4. Sharon 20 september, 2014 at 06:49 Beantwoorden

  Ik ben zo’n fan van die leuke boomstam plankjes naast je tv! Jullie huis past echt bij jullie. Kan niet wachten om de rest te zien. Hoop dat mijn toekomstige huis ook zoveel warmte gaat uitstralen…

 5. Sandra 20 september, 2014 at 07:20 Beantwoorden

  Wat een prachtig huis heb je toch ook! Ik heb laatst op het punt gestaan om een interieurstylist in te huren want mijn huis is ietwat meer een bij elkaar geraapt zooitje ;-) maar het moet iets van mij zijn, niet van een stylist! Maar erg gaaf Laura, inspirerend!

 6. Nanda 20 september, 2014 at 09:29 Beantwoorden

  Vind het zo mooi om te zien dat het huis helemaal bij jullie past! Vind de landkaart echt heel erg mooi.
  En die vochtbakjes aan de verwarming he, die brengen echt herinneringen aan vroeger terug, mijn ouders hadden ze ook aan de verwarming hangen haha.

 7. Lotte 22 september, 2014 at 08:27 Beantwoorden

  Vooral die kast van wijnkratten blijf ik fantastisch vinden, die zou ik ook wel willen hebben. Het kleurtje op de muur komt trouwens erg dicht in de buurt van de kleur die ik ook op mijn muren heb gesmeerd. Al neigt het bij mij nog niet iets meer naar groen en lijkt die van jullie iets blauwer.

Post a new comment

Lees ook: