Happy New Year / Een dankwoord & give away: Win TravelBird vouchers t.w.v. € 300,-

165
Jamaica

Ik wil jullie bedanken voor het volgen van mijn reis. Niet alleen de reizen naar verre oorden, bruisende steden en adembenemende natuur (28 stuks dit jaar!) maar ook mijn persoonlijke reis. Jullie dankbare en mooie woorden. De kritische nootjes. De lieve reacties. De fijne samenwerkingen. Het aanmoedigen om dromen uit te laten komen en het volgen van jullie eigen dromen. Zonder jullie is schrijven eenzaam. Jullie maken What About Her. 2015 was een reis. Je kunt oprecht en moedig en vriendelijk zijn en nog steeds vallen. In het begin van 2015 stond ik voor een aantal keuzes. Ik luisterde naar mijn hart. Dat resulteerde in een aantal dingen opgeven, kansen missen, maar het opende ook nieuwe deuren. Naast de wereld delen, deelde ik ook een stukje van mijn hart. Het bracht me een wervelwind van mooie momenten. Het gevoel oprecht gelukkig te zijn met waar ik voor sta, wat ik kan en wat ik doe.

Ik denk dat een heleboel mensen iemand willen zijn, maar dat we bang zijn dat wanneer we dat proberen we niet zo blijken te zijn als iedereen denkt dat we zijn. En misschien is wat het werkelijk betekent weten dat je niet iemand hóeft te worden. Dat niet alles op de manier gaat zoals het verhaal het vertelt. Ik leerde de afgelopen jaren dat je zelf de schrijver kunt zijn. Dus dat deed ik. Ik schreef. Wat ben ik dankbaar voor alle lezers die dromen in zijn gaan vullen na het lezen van mijn letters en na het luisteren naar hun eigen dromen. Ik vulde mijn eigen boek met verhalen. Ik maakte keuzes. Ik koos ervoor om, ondanks dat de deuren wijd open stonden en ik al bijna twee jaar full time blogger ben, geen commerciële business van What About Her te willen maken. Ik weigerde veel opdrachten. Banners. Reizen. Ik koos er ook voor om de boekcontracten die me aangeboden werden af te slaan, omdat ik een andere richting in werd geduwd én omdat ik het anders wil doen. Niet blogger schrijft boek. Laura schrijft boek. Ik heb What About Her altijd liefkozend mijn kindje genoemd. Dit jaar besefte ik dat de rollen zijn omgedraaid. Ze leert me dingen. 2015 is een wereld van gevoel waar ik de woorden nog niet voor kan vinden. Ik blijf dagen en dromen plukken in 2016.

Uiteindelijk nam ik de weg die niet veel mensen zouden nemen en dit bracht me zowel razende snelwegen als kalmerende zandpaadjes. Het bracht me meer dan ik dit jaar had durven hopen. Ik wil schrijven. Inspireren. Anderen helpen. Wat komt, dat komt. Maar daarnaast wil ik nog veel meer. Dierbaren vertellen me dat ik ook wel eens mag roepen. Al hou ik me graag op de achtergrond en ben ik inmiddels al van de oude garde; met tonnen lezers, een oneindige stroom aan mooie uitnodigingen en samenwerkingen, mooie publicaties én een Viva400 nominatie was dit een goed jaar voor What About Her. Ook gaat het goed met Cloudshaped. Ik bouw bruggen, huppel rond op een redactie van een magazine, heb inspirerende opdrachten en wil nog veel meer mooie dingen doen. Misschien moet ik mezelf niet zo verstoppen. Wat ik vooral wil is dicht bij mijn hart leven. Een les die 2015 me gaf. Dus blijf ik keuzes uit mijn hart maken. Een hart met soms ietwat veel gevoel. Een hart dat af en toe in de war kan zijn, af en toe bang is. Een moeilijk hart. Maar een hart dat sterk staat. Een hart dat enkel uit geluk wil bestaan. Een hart dat haar moeder mist, maar een hart dat niet eeuwig wil huilen. Het verdriet blijft, maar verandert van kleur. Een hart dat lacht. Een hart dat intens geniet van al het moois om haar heen. Een hart dat geluk omarmt. Een hart dat wil schrijven. Er is een wereld die luistert. Woorden kunnen niet goed genoeg zijn voor een heleboel dingen. Maar ik denk dat ik het moet blijven proberen.

Bedankt.

travelbird voucher

Win TravelBird vouchers t.w.v. € 300,-

En dan is het nu tijd voor cadeautjes. Ik kan weinig meer doen dan hopen dat mijn verhalen blijven inspireren, maar soms is er de kans om iets tastbaars weg te geven. Zo gaf ik dit jaar al meerdere reizen en andere leuke cadeautjes weg en ook vandaag wil ik twee lezers blij maken met een reis. 2015 mag dan bijna aan zijn einde zijn, gelukkig staat er een gloednieuw jaar vol reisavonturen voor de deur. Heb ik je geïnspireerd om een bestemming te ontdekken? Ben jij al aan het dagdromen waar jouw volgende reis naar toe gaat? Zie je jezelf al surfend in Bali, dansend in Rio of dichterbij huis, op de Veluwe in Nederland?

Ik wil er alles over horen. Laat me weten wat jouw favoriete bestemming is voor 2016. Welke plek is de must-visit voor jou in 2016? Of welke plek heeft jou al geraakt en wil je nog eens bezoeken? En waarom? In samenwerking met TravelBird geef ik twee cadeau-vouchers weg uit de cadeaubonnen categorie. Met dit ultieme reiscadeau ligt je favoriete bestemming straks binnen handbereik. En een stukje dichterbij je hart.

Hoe doe je mee?

Vermeld jouw favoriete bestemming voor 2016 onderaan dit artikel, vertel me ook waarom en maak kans op een voucher t.w.v. € 200,- of € 100,-! Daarnaast is het een plus wanneer je een foto van je favoriete bestemming deelt op Instagram met vermelding van deze give away, @whatabouther_nl, @travelbird_nl & #whataboutherwin.

cadeauuu

Cheers. Bedankt. Op meer van dit.

Give Away, LIFESTYLE, Persoonlijk, Stories from the Heart

Leave a reply

165 comments

 1. Maris 31 december, 2015 at 06:48 Beantwoorden

  Ongelofelijk hoe er aan de ene kant zoveel moois kan gebeuren in een jaar en aan de andere kant het ook weer zo voorbij gegaan lijkt te zijn. Ik ben benieuwd wat 2016 je zal brengen.

  Mijn favoriete bestemming voor volgend jaar is IJsland. Jouw inspiratie zorgde er niet alleen voor dat ik er graag heen wilde (want dat was al een beetje zo) maar dat ook eindelijk mijn vriend mee wilde. Samen reizen met hem blijft toch het allermooiste.

 2. Rosanne 31 december, 2015 at 06:52 Beantwoorden

  Mens, wat ben je mooi om wie je bent. Zo puur, zo echt. Blijf doen wat je hart je ingeeft, daar ben je het allerbeste in. Ondanks alle commerciële concurrentie. Niet mee bezig zijn. Jezelf zijn en doen wat je lief hebt is wat telt. En zie: ook zonder commercie blijf je een succesvol blogger. Een heel, heel, heel mooi 2016 gewenst, waarin we elkaar vaker gaan zien! X

 3. Sandra 31 december, 2015 at 06:54 Beantwoorden

  Lieve Laura, ik ben trots op je. Trots op wat je doet en trots op wie je bent. Trots op de keuzes die je maakt en trots op What About Her. En trots op je lezers, want die hebben jou inderdaad gemaakt tot wie jij bent. Ga zo door in 2016. Ik wens je alle moois toe! Geniet! En Carpe Diem. Mijn favoriete bestemming voor 2016 is Ecuador en dan met name de Galapagos en Amazone. En ik ga gewoon echt! Hoe mooi ik je winactie ook vind, ik doe niet mee. Ik gun het iemand die veel minder kan reizen veel meer. Ik reis al zoveel en ik weet hoe gelukkig het je kan maken. Dat geluk gun ik een ander ook. Dus nee, ik zal niet wegkapen ;-)! Lieve Laura, tot in 2016!

 4. Eleni 31 december, 2015 at 07:00 Beantwoorden

  Wat een hoop mooie dingen heb jij al van de wereld gezien. Ik lees je blog nu ruim een jaar en dit jaar besloot ik dat als ik ook zoveel moois wilde zien, ik gewoon moest gaan. Niets houdt me tegen. Dat resulteerde in 10 bezochte landen en ontelbaar veel mooie plekken. Veel plekken die ik wilde bezoeken door het lezen van jouw blog, waaronder de Plitvice meren in Kroatië. Afgelopen zomer maakte ik met mijn vriend een roadtrip door dit prachtige land.

  En 2016? Hoe moet je ooit kiezen tussen al die prachtige landen? Ik krijg er keuzestress van (op een goede manier!). IJsland staat bij mij al jaren stipt op 1. Het Noorderlicht, de onaardse landschappen, de warmwaterbronnen, het onbekende. Misschien moet het er in 2016 dan toch eens van komen.

 5. Anouk 31 december, 2015 at 07:21 Beantwoorden

  Wat heb je dit weer mooi op papier gezet lieverd. De liefde voor de wereld, je dankbaarheid, het spat van het scherm af! Ik vind het knap dat je lekker buiten de commercie blijft. Het maakt jou en je blog eigenlijk nog veel unieker. Op naar een fantastisch 2016, een jaar waarin nog meer dromen werkelijkheid mogen worden en een jaar waarin we koesteren wat ons lief is en zal blijven… ? see u soon. Xxx

 6. Eva - eighty7 31 december, 2015 at 07:22 Beantwoorden

  2015 klinkt als een topjaar, en 2016 brengt hopelijk nog heel veel meer moois. Ga vooral zo door met wat je nu zo goed doet; anderen inspireren met zo’n eigen en fijne schrijfstijl. Opvallen zonder het van de daken schreeuwen; zo goed zijn en toch zo bescheiden. Mooi <3

  Zoals bij zovelen staat IJsland ook hoog op mijn wishlist, lijkt me zo'n magisch eiland. Maar ook heb jij ervoor gezorgd dat ik naar de hoge Veluwe wil. Zo'n prachtig gebied in eigen land waar ik nog niet geweest ben maar jouw verhalen hebben me nieuwsgierig gemaakt. Laura, ik wens jou een fantastisch 2016 waarin jouw dromen gaan uitkomen. Liefs

 7. Ellen 31 december, 2015 at 07:29 Beantwoorden

  Wat een mooi stukje weer!
  Ga zo door, de manier waarop je schrijft is puur, oprecht en ontroerend en dat is de reden dat ik je blog blijf bezoeken.
  Je mooie verhalen en woorden inspireren me om ook mooie reizen te maken en te genieten in het hier en het nu, rust te zoeken en te vinden en mijn hart te volgen.
  Mijn reisbestemming voor 2016? Na jouw fantastische verhalen staat de Filipijnen hoog op mijn lijstje! Ik doe dus graag mee aan deze winactie!
  Ik heb geen instagram dus daar kan ik geen foto delen helaas, maar hopelijk maak ik zo ook een kansje :)

  Groetjes, Ellen

 8. Mirjam 31 december, 2015 at 08:04 Beantwoorden

  Laura,

  Eigenlijk volg ik geen blogs maar van jou Blog word ik altijd blij, de prachtige verhalen en foto’s. Het is juist een kracht dat je jezelf blijft.. “volg je hart.. Want dat klopt” ik hoop weer een jaar te genieten van je blogs. En wie weet ook dit jaar voor mij een Blog om te inspireren en te laten zien hoeveel mooie dingen de wereld ons te bieden heeft.

  Mijn eerste droomreis word 5 januari al een feit dan vertrek ik voor een maand naar Colombia samen met mijn rugzak. Na een druk jaar met o.a. Het behalen van een diploma kan ik niet wachten tot dinsdag.

  Maak er een feestje van, elke dag weer en bovenal GENIET.

  Liefs, Mirjam

  • Laura 1 januari, 2016 at 03:09 Beantwoorden

   Wat leuk om te horen zeg! Dankjewel. En leeeuk, ben benieuwd naar je toekomstige blog. Het is verslavend! Haha. En wat heb je een mooie reis in het verschiet. Geniet!

 9. Elodie 31 december, 2015 at 08:18 Beantwoorden

  Heel leuk om te lezen. En wat een gave winactie! Ik ben van plan om komend jaar terug naar het Caribisch gebied te gaan. Curaçao, Aruba en als het een beetje meezit pik ik ook nog Cuba mee. Heb vier maanden stage gelopen op de Antillen en sindsdien blijft aan me knagen. Ik heb destijds veel te veel gewerkt, en te weinig vrije tijd gehad om écht te genieten. Dus mijn goede voornemen voor dit jaar is om eindelijk terug te gaan! :-)

 10. Maggy 31 december, 2015 at 08:34 Beantwoorden

  Wat was 2015 in zijn geheel een mooie reis voor jou! Ik heb dit jaar ook veel mooie plekken mogen bezoeken, maar eentje blijft steeds hangen. En dat is Cuba. Een droombestemming die ik juist in 2016 wil bezoeken, aangezien het handelembargo met de VS is opgeheven en binnen no-time Amerikaanse ketens het overnemen van de lokale hotels, cafés, e.d.. En juist dat maakt Cuba mijn droombestemming, de tijd die als het ware stil staat. Hopelijk kan deze winactie mij daarbij helpen!

 11. Danielle Gouverneur 31 december, 2015 at 08:53 Beantwoorden

  Wat een prachtige woorden Laura! Ze komen recht uit je hart en dat is jouw kracht als blogger. Voor 2016 wens ik je nog veel prachtige avonturen, reizen, ontmoetingen en ervaringen waarover je zo mooi kan schrijven. Dan genieten wij mee! :)

  Op Travelbird heb ik inmiddels al een paar keer een mooie reis naar Nepal voorbij zien komen. Wij zijn daar in 2012 geweest en sindsdien zit dat onbeschrijfelijk bijzondere land in mijn hart. Een fotoalbum heb ik nog steeds niet gemaakt want ik ben bang dat het geen recht doet aan de werkelijkheid. De zware 5 daagse wandeltocht die wij hebben gemaakt in de bergen vol prachtige ontmoetingen. Geen elektriciteit, geen warme douches. Maar dat hebben we ook geen moment gemist. Dansen met elkaar in plaats van tv kijken. Een boek lezen en in mijn reisdagboek schrijven. Een euforisch gevoel na een lange dag alleen maar trappen lopen en klimmen. Heb ik dat echt gedaan?! Om 05:00 uur beginnen aan de zoveelste klim om vanaf het hoogste punt de zon te verwelkomen. En zo kan ik nog veel meer vertellen.

  Toen in april het heftige nieuws over de aardbevingen. Dat kwam hard binnen. Dit prachtige land met haar prachtige lieve inwoners dat zo te lijden heeft. Met een flinke nasleep want het toerisme is enorm teruggelopen. Terwijl dit de grootste bron van inkomsten is voor de inwoners en dus hard nodig. Heel graag zou ik volgend jaar het land van mijn dromen nogmaals bezoeken. De magie van het land weer ervaren. En delen. Want geen aardbeving kan de magie van dit waanzinnige land ontnemen!

 12. Kisha 31 december, 2015 at 08:53 Beantwoorden

  Wat een mooi bericht zo aan het einde van het jaar. Ik vind het ook heel erg inspirerend om jouw reizen te lezen en ga je zeker blijven volgende aankomend jaar. En wat een leuke win-actie, ik zou heel erg graag in 2016 Cuba (Havana) willen bezoeken. Deze (nu nog) stilstaande plek heeft altijd hoog op mijn bucketlist gestaan en ik zou heel graag willen dansen daarzo. Ik was al van plan te gaan in 2016, maar deze actie zou mij wel een beetje op weg kunnen helpen.

  Alvast een hele mooie jaarwisseling!

 13. Liv 31 december, 2015 at 08:54 Beantwoorden

  En 2015 was het jaar dat je je hoogtevreesangst toch maar even hebt verslagen he, daar hoog in die luchtballon ergens boven Zuid-Duitsland! <3 Laten we ons volgende biertje (uit plastic flesjes) ergens anders op hoogte drinken. Geen idee waar maar daar vinden we wel wat. Prima voornemen!

 14. Hanneke 31 december, 2015 at 08:55 Beantwoorden

  Laura wat heb je het weer mooi verwoord. Petje af! Ik wens je voor 2016 mooie dromen die uitkomen en veel geluk en dat alles (boven al) in goede gezondheid.

  Door omstandigheden konden we onze reis die we voor 2015 gepland hadden op het allerlaatste moment toch niet door laten gaan. Een grote teleurstelling voor mij en ons hele gezin. In tegenstelling tot jou hebben wij nog nooit een echt verre reis gemaakt. Nou denk ik ook niet dat het niet persé nodig is om letterlijk ver te reizen om van binnen verre reis te kunne maken, maar dat terzijde.
  Dit jaar gaan we het opnieuw proberen: we gaan met z’n allen naar Vietnam. De extra financiële armslag zou ik gebruiken om van onze reis een ‘groenere’ reis te maken. Dus meer kleinschalige, minder belastende accommodaties, ondersteunen van lokale initiatieven die positieve impact hebben op leefomgeving en leefomstandigheden en daarnaast onze CO2 uitstoot compenseren.

  Verdere droombestemmingen: IJsland, Noorwegen en West-Afrika (als het daar weer wat rustiger wordt)

 15. Debby 31 december, 2015 at 08:56 Beantwoorden

  Mooi geschreven meis! Hopelijk wordt 2016 net zo’n mooi jaar :). Mijn favoriete bestemming, oef. Ik wil mijn lief heel graag gaan zien en daar volgend jaar samen Kerst en oud en nieuw vieren, dus als ik naar Nicaragua of daar ergens in de buurt zou kunnen gaan, dat zou te gek zijn. Ik heb mijn schoonmoeder al meer dan een jaar niet gezien. Maar een vakantie iets dichterbij zou natuurlijk ook niet fout zijn. Ik wil dit jaar niet meer in de zomer gaan werken, maar ook eens echt op vakantie, dat is voor mijn gevoel alweer zo lang geleden. Ik wil nog zoveel van Europa zien, bijvoorbeeld Kroatië! Liefs en hopelijk tot gauw.

 16. Liv 31 december, 2015 at 08:56 Beantwoorden

  Oh en de winactie.. ik zag een droomreis voorbij komen op travelbird: een treinreis tussen Oslo en Bergen. Ik kan niet wachten om meer te ontdekken van Scandinavië, want net als in Nepal ben ik daar ergens m’n hart verloren. Het is maar goed dat m’n hart vandaag de dag aardig groot is anders zou er niets over blijven hier in Nederland. De wereld is ook zo mooi man. Man man man. Oke. Doei! X

 17. Shirley 31 december, 2015 at 09:00 Beantwoorden

  Jij bent by far de mooiste blogger die ik ken. Zo puur en zo bij jezelf. Ik laat me inspireren door je en bombardeer jou als voorbeeld voor 2016. Ik hoop dat het nieuwe jaar voor jou nog mooier gaat zijn dan het al was en dat je maar dromend en schrijvend je leven kan leiden. Kus voor jou!

 18. Iris 31 december, 2015 at 09:24 Beantwoorden

  Wauw, ik had een beetje tranen in mijn ogen. Wat een mooi stuk heb je geschreven en wat ben je oprecht. Ik bewonder je enorm om het volgen van je eigen hart. Blijf vooral zo door gaan, ik word altijd erg blij van je foto’s en beschreven momenten!
  Wat een vakantie betreft zou Helsinki voor mij dit jaar de ultieme bestemming zijn. Ik ben er nog nooit heen geweest, maar mijn vriend gaat hier bijna een half jaar naar toe om te studeren. Ik ga hem best wel behoorlijk missen en het zou geweldig zijn voor mij om die cheque daaraan te kunnen besteden.
  Lieve Laura, een heel fijn 2016 en dat er weer prachtige dingen op je pad mogen komen!

  • Laura 1 januari, 2016 at 03:17 Beantwoorden

   O, wat lief! Thailand doet me goed. Ik schrijf weer. Wat lief dat je dat zegt! En ohhh, wel een mooie stap van hem maar wel even slikken voor jou. En dankjewel, voor jou ook!

 19. Marloes 31 december, 2015 at 09:27 Beantwoorden

  Wat heb je dat allemaal mooi verteld. Ik hoop voor je (maar stiekem ben ik daar wel van ovetuigd) dat 2016 net zo’n jaar wordt. Ik ga volgend jaar sowieso naar Lublin, Polen, en Tarragona/Barcelona. Maar IJsland, Scandinavie en azie staan ook nog hoog op mijn lijstje. Oh, en Amerika…. Mijn lijstje begint eigenlijk al te lang te worden, haha. Er is zo veel moois te zien op de wereld..
  Fijne jaarwisseling!
  Liefs Marloes

 20. Diana 31 december, 2015 at 09:38 Beantwoorden

  Wat was het weer een prachtig artikel! Dat is waarom ik deze blog volg :).
  Volgend jaar staat mijn reis naar Thailand, Sri Lanka en Indonesië op de agenda. Vooral Indonesië is mijn lievelingsbestemming, omdat daar mijn roots liggen en ik die wil ontdekken. Daar wil ik dus zo vaak
  mogelijk naartoe!

  Ik wens je al het beste voor 2016 en dank voor je mooie artikelen!

 21. Floortje 31 december, 2015 at 09:39 Beantwoorden

  Wat een mooie woorden zo op de valreep van 2015! Dat 2016 maar vol mag zitten met mooie en dierbare momenten.
  Mijn absolute droomreis is de Trans-siberië express. Ik hou van het reizen per trein en tijdens deze reis zal de omgevind steeds veranderen.

 22. Anne 31 december, 2015 at 09:41 Beantwoorden

  Wat een inspirerende post en wat heb je een prachtig jaar gehad! Ik heb enkele maanden geleden een reis geboekt naar Thailand met mijn verloofde en ik zwijmel momenteel helemaal weg bij het zien van je Instagram posts. Ik ben een enkele keer naar Azië geweest en dat was voor een zakelijke reis in India. Niet de meest mooie bestemming en het was erg armoedig/industrieel.. Toch wil ik de mooie plekken van dit werelddeel ontdekken, omdat het een grote liefde is van zoveel mensen om me heen.. Ik heb zelf een jaar in Mexico gewoond en ben verliefd geraakt op de mensen, cultuur en natuurlijk het eten. Ik ben er zeker van dat ook Thailand veel bij me losmaakt:-)

  Over 2 maanden stappen we het vliegtuig in naar Bangkok en ik heb er zo enorm veel zin in! Ik ga al je Thailand blogs nog even goed doorlezen en dan ben ik er klaar voor!

  • Laura 1 januari, 2016 at 03:20 Beantwoorden

   Dankjewel, zo mooi om te horen! En ohhhh wat fijn zeg, waar ga je allemaal heen? Azië is fantastisch (en heel verslavend)! Alvast een fantastische reis toegewenst!

 23. Marcella 31 december, 2015 at 11:48 Beantwoorden

  Wat een prachtige woorden Laura! Wat fijn dat je de keuzes hebt gemaakt die je nóg gelukkiger maken. Dat is toch lastig als je zoveel aanbiedingen krijgt. Knap dat je het toch maar mooi gedaan hebt. Ik wens je een minstens zo mooi 2016 vol geluk en reisplezier. Als ik een voucher win, zal ik Stockholm of Lissabon graag willen bezoeken. Steden die al ontzettend lang hoog bovenaan mijn wishlist staan.

 24. Anouck Plume 31 december, 2015 at 12:07 Beantwoorden

  NOUJA DIT IS DUS DE REDEN DAT IK JE INSPIREREND VIND! In caps lock ja, want je bent misschien wel een van de meest inspirerende mensen die ik dit jaar heb ontmoet. Precies alles wat je zelf zegt. Je hart volgen en je eigen weg inslaan. Je niet laten sturen door andere en kiezen voor de dingen die voor jou belangrijk zijn. Blijf echt doen wat je doet, want dan weet ik zeker dat 2016 je nog veel meer moois mag brengen.

  En mijn favoriete bestemming, jezus, door jou wil ik OVERAL naartoe. In zo’n hutje slapen in een dorpje midden in Thailand waar je over vertelde (wel nog even mn vriend over halen, haha) En Ijsland waar je over schreef en Kroatië waar je over schreef en Jamaica waar je over schreef en misschien nog wel heel veel meer plekken waar zélfs jij nog niet geweest bent ;) Ik wil alles zien en alles ervaren. En misschien lukt dat niet allemaal in een keer, maar dat hoeft ook niet. Ik geniet van elke kleine reis die ik maak. Ik wens je een heeeele fijne jaarwisseling toe en als je terug bent is het tijd voor een nieuwe koffie-date <3

 25. Janice 31 december, 2015 at 12:11 Beantwoorden

  Wat mooi om te lezen dat je je eigen dromen volgt en kiest waar je zelf gelukkig van wordt! Ik geniet enorm van al je reisverhalen en je ontzettend mooie foto’s. Een tijdje geleden reageerde ik ook onder een artikel over wonen in het buitenland. Ik gaf aan dat ik twijfelde of ik met een minor naar het buitenland gegaan, jij reageerde toen zo leuk en enthousiast! En ik heb de knoop doorgehakt om naar bali te gaan, dus dat wordt zeker mijn droombestemming voor volgend jaar! Dankjewel voor je mooie woorden en je inspiratie!

 26. Roxy 31 december, 2015 at 12:28 Beantwoorden

  Wow 28 reizen, om jaloers op te worden! Mijn droombestemming in 2016 is israel! Wil van tel aviv naar eilat reizen, met natuurlijk ook Jeruzalem als een van de bestemmingen. Het lijkt me een heel interessante bestemming, met een rijke historie. Ik ben heel erg geïnteresseerd in de geschiedenis van bestemmingen die ik bezoek, dus ik denk dat ik in Israël super veel kan bijleren! Daarnaast ben ik heel benieuwd naar de mensen die er wonen,hoe zij in het leven staan en naar hun cultuur. Het wordt vast een super reis en heb er echt zin in!

 27. Dana 31 december, 2015 at 12:56 Beantwoorden

  2015 was een mooi jaar, en ik hoop dat 2016 nog mooier wordt met veel reizen! Ik wil graag het komende jaar naar Cuba of IJsland. Zoveel verhalen over gehoord en mooie foto’s gezien, dat ik nu wel erg benieuwd ben. Maar jeetje 28 reizen in 1 jaar is veel! Ben stiekem wel jaloers ;)

 28. Benthe 31 december, 2015 at 13:16 Beantwoorden

  Wauw, wat een mooie woorden weer. Je bent de blogster die met haar woorden het beste gevoelens kan omschrijven en daarmee mensen kan aanspreken. Ik vind het zo prachtig <3
  Mijn reisbestemming voor 2016… Sowieso mag ik eindelijk met mijn mama naar Rome, wat nog een cadeautje is voor mijn eindexamen bijna 2 jaar geleden (oeps!). Verder hoop ik in 2016 voor het eerst alleen op reis te gaan. Waarheen weet ik nog niet. Ik heb wel eens vlagen van heimwee, en daarom vind ik het ook heel spannend, maar ik wil het graag gedaan hebben. Ook omdat ik over anderhalf jaar als het goed is een semester in het buitenland ga studeren. Allemaal zo spannend, maar zo goed voor mijn zelfontwikkeling. Ik kan niet wachten! Waarschijnlijk wordt het dan wel een soort van bekend plekje zoals Londen of Parijs, scheelt toch wanneer je ergens al bent geweest ;)

 29. Daphne | food & flip flops 31 december, 2015 at 14:33 Beantwoorden

  Jeetje … prachtige blog. Slik! Kippenvel!
  je hebt het weer allemaal zo mooi verwoord en recht uit je hart.
  Wat doe je het allemaal goed, je volgt je hart, maakt de keuzes die daarbij horen en laat je niet gek maken door anderen. Het zal heus niet altijd meevallen maar respect voor hoe je het aanpakt. Super knap.

  Je fantastische verhalen, de mooiste foto’s en filmpjes, ze spatten van het scherm af, het is optimaal genieten, keer op keer. Zo knap dat je dat voor elkaar krijgt. Je neemt ons echt mee op reis, naar al die geweldige plekken.
  Ik waan me altijd ergens op een knisperend wit bounty strand ipv op mijn eigen bank!
  Het is je allemaal van harte gegund, je werkt er ontzettend hard voor maar wat een energie straal je uit.
  Je inspireert me! Ja, dit is duidelijk, overduidelijk zelfs, mijn allerlievelings blog.
  Jaloers ben ik op je en op al die geweldige reizen die je maakt. Gezond jaloers dan he, want je verdiend het echt.
  Keep going girl!

  Denk vandaag, met een oliebol in je mond, terug aan alle mooie maar ook aan de mindere momenten van het afgelopen jaar, met een lach en een traan. Sluit 2015 mooi af en knal 2016 goed in.
  Sprankel, maak herinneringen, drink wijn, lach veel, volg je dromen en vier het leven! Elke dag opnieuw. Cheers! Op een prachtig, gezond, reislustig, liefdevol, avontuurlijk en geweldig jaar waarin al je dromen uit mogen komen.

  Uhm moet het echt 1 favoriete bestemming zijn voor 2016? Lastig, er is zoveel moois hier op deze aardbol.
  Landen: Al heel lang heb ik Fiji, Bora Bora, Moorea & Vanuatu en Kaapstad, Namibië & Botswana (en dan vooral de Okavangodelta) op mijn lijstje staan! En na jouw geweldige foto’s/verhalen heb ik daar de Filipijnen aan toegevoegd.
  Steden: Bruisend Singapore, Het indrukwekkende Auschwitz, prachtige Reykjavik en levendige Lissabon en/of Porto.

  Voor 2016 is Afrika een must-visit. Wat lijkt het me geweldig om oog in oog te staan met die geweldige natuur, grote beesten en prachtige bevolking.
  Waarom? Omdat ik de afgelopen 2,5 jaar bijna niet gereisd heb, terwijl dit een grote hobby van me is. Ik ben ziek geworden op mijn 33e en heb meer in het ziekenhuis geleefd dan dat ik thuis was! Door mijn chemo’s mocht ik van de artsen niet reizen en dat was nog eens een extra tegenvaller. Ik heb dus een hoop in te halen in 2016. Nieuwe energie opdoen, plekken ontdekken, van de gebaande paden gaan en genieten. Herinneringen maken en weer reizen toevoegen aan mijn collectie.
  Fingers crossed.

  Succes met je blog en ik kijk nu alweer uit naar al je mooie verhalen en avonturen in het nieuwe jaar.

  xxx
  Daphne

  • Laura 1 januari, 2016 at 03:26 Beantwoorden

   Wat een prachtige reactie, doet me echt heel veel. Dankjewel daarvoor. En wat een mooie dromen, hopelijk komt er een deel van uit in 2016. Zeker na je afgelopen tijd, volg al je dromen dit jaara Ik wens je dan ook een fantastisch jaar toe met de mooiste momenten :)

 30. Claudia 31 december, 2015 at 14:54 Beantwoorden

  Normaal reageer ik eigenlijk nooit op je posts, eigenlijk stom want op reisgebied zijn ze by far het meest puur en inspirerend van alle travel inspiratie die ik volg en tot me neem.. Ga alsjeblieft door met wat je doet want het is geweldig! Je stukje raakt me, want in 2015 ben ik geworden wie ik écht ben en dat herken ik in wat je geschreven hebt. In 2014 eindelijk de knoop doorgehakt om door te zetten met afvallen en in 2015 eindelijk die 25 kilo kwijt geraakt. Ik reis samen met mijn vriend naar de mooiste plekken en ik geniet nu zóóóó als ik vakantiefoto’s terug kijk vanaf 2015 waarop ik voor het eerst echt mezelf ben, volop straal en de hele wereld aan kan en ook de hele wereld wil zien. En ik weet zeker dat 2016 me nog meer gelukkige en fantastische momenten zal brengen en hopelijk nog véél méér reizen als ik afgestudeerd ben en niet meer afhankelijk ben van het “studentenreisbudget”. Ik ben dit jaar héél enthousiast geworden over Zakynthos en een rondreis door Kroatië door jou posts, dus die plekken zou ik heel graag ontdekken! Maar een citytrip is ook altijd heerlijk genieten!

 31. Robin Teunissen 31 december, 2015 at 15:30 Beantwoorden

  Wauw, wat een jaar. Ik volg je blog nu sinds een korte tijd & je inspireert me enorm. Bedankt daarvoor ;-)

  Als ik zou winnen, zou ik naar Zweden gaan. Al een paar ik ben ik naar scandinavië geweest in de zomer, maar wat me nog ontzettend gaaf lijkt is een paar dagen s’winters in zo’n leuke zweedse stuga doorbrengen.

 32. Helena 31 december, 2015 at 15:39 Beantwoorden

  Wat mooi geschreven!! Ik ontdekte je blog aan het begin van dit jaar en wordt iedere keer weer geïnspireerd door je mooie woorden en prachtige foto’s. Bedankt!
  Jouw foto’s van IJsland zorgden ervoor dat ik dat absoluut zelf wil gaan zien, en die reis staat gepland voor 2016! Twee weken rondtrekken door IJsland en daar aansluitend gaan we nog in één week de Faroer eilanden ontdekken. Ik heb er zoveel zin in!
  Verder werd ik dit jaar verliefd op de Lofoten, Noord Norwegen. Wat een bijzondere plek. Zelden heb ik me zo vredig, gelukkig en relaxed gevoelt als daar. Ik zag daar voor het eerst het noorderlicht, wat absoluut magisch en adembenemend was. En nu mis die plek zo enorm… Daarom hoop ik in het najaar van 2016 terug te gaan naar de Lofoten :)
  Ik wens je het allerbeste voor 2016. Ik kijk nu al uit naar het lezen van je blogs.
  Liefs!

  • Laura 4 januari, 2016 at 13:29 Beantwoorden

   Dankjewel Helena, wat leuk om te horen! :) En jeej, heel tof dat je naar Ijsland gaat. Benieuwd hoe je het gaat vinden. En de Faroer eilanden, gaaf! :)
   Jij ook een fijn 2016!

 33. Danielle Elisabeth Voss 31 december, 2015 at 15:45 Beantwoorden

  Wat een super leuk stukje weer en wat een mooie blog! Ik kijk altijd mn ogen uit als je weer foto’s of filmpjes upload, wat prachtig allemaal! Één van mijn favoriete pagina’s op Facebook ook, lekker wegdromen en ideeën opdoen!

  In 2016 ga ik in Brazilië reizen en studeren (Latijns-Amerika Studies).. Ik ben van plan om eerst carnaval en mijn verjaardag in Rio te vieren en dan met een vriendin richting het zuiden te reizen om uiteindelijk te studeren in Florianópolis en als laatste nog een paar weken in Goiás te verblijven. Ik heb alle hotspots nog niet helemaal uitgestippeld maar ik ga zeker nog een x je blog doorzoeken haha ;) En zal ik het laten weten als er nog iets is wat je echt eens zou moeten zien?

  Als ik in juli terugkom wil ik graag met mijn moeder een tripje maken, gewoon hier ergens in Europa omdat ik straks een halfjaar weg ben en haar sowieso minder zie nu ik uit huis ben.. Daar zou ik de travelbird bon heeel goed voor kunnen gebruiken hihi! Helaas kan mn moeder om financiële redenen niet mee naar Brazilië en is ze zelf ook al jaren niet echt op vakantie geweest, dus vandaar.

  Via Instagram zal ik nog een foto uploaden van mijn favoriete bestemming 2016: Brazilië! Zoveel mooie foto’s en zoveel mooie plekken die ik nog moet bezoeken. Brazilië heeft zoveel verschillende gebieden en culturen en dat spreekt me juist zo erg aan in het land. Al heb ik nog niet heel veel gezien, ik weet nu al dat de komende tijd onvergetelijk wordt! :D

  Jij alvast een hele fijne jaarwisseling en dat je een geweldig jaar mag hebben met mooie reizen, nog meer mooie verhalen en foto’s / video’s en heel veel successen! Liefs Daniëlle

 34. Jessica 31 december, 2015 at 15:46 Beantwoorden

  Ik vind het knap wat jij met woorden kunt doen. Waar het bij mij soms een doolhof is, zoekend naar woorden om een gevoel te benoemen weet jij gevoelens haarfijn te beschrijven. Erg knap! Nu vooral lekker genieten en cocktails drinken daar in Thailand, want daar is het al oud & nieuw! Ik zou trouwens wel graag meedoen met de winactie! Niet voor mezelf (nja een beetje), maar om mijn zusje en moeder mee te kunnen nemen naar een van mijn lievelingssteden, Madrid. Als gezin hebben we best een moeilijk jaar achter de rug en het valt voor hen best zwaar dat ik volgend jaar voor onbepaalde tijd naar het buitenland ga. Met de winactie zou ik hun willen trakteren op waarschijnlijk een van de laatste tripjes die we de komende tijd samen kunnen doen! ;-)

 35. Nancy alexander 31 december, 2015 at 17:09 Beantwoorden

  Mijn allermooiste reisbestemming zijn de Azoren.

  Paradijs voor liefhebbers van natuur. Een van de beste plekken om walvissen en dolfijnen te spotten in de hele wereld. Op 1 tocht zelfs 3 verschillende walvissoorten en 3 verschillende dolfijnsoorten gezien, waaronder het grootste dier op aarde: de blauwe vinvis. Amazing!

  Ik noem de Azoren vaak dewarmere versie van IJSLAND. Ze liggen op dezelfde mid Atlantische rug maar de Azoren zijn warmer, hebben bossen en zijn betaalbaarder. Een maaltijd voor 2 personen kost nog geen eur 30 en een kopje koffie nog geen euro. Op het terras.

  Je kunt er afdalen in een vulkaan, door lavatunnels kruipen en een vulkaan beklimmen. Iets minder avontuurlijk? Maak dan een van de vele wandelingen. Elk eiland heeft meerdere routes uitgezet van eenvoudig tot zwaar. Ook de snorkel aar en de duiker komen hier uitgebreid aan hun trekken. Zo sprak ik vorig jaar een Engelse duikinstructeur die direct weer terug wilde komen omdat hij zo onder de indruk was van het leven onder water. Wat dacht je van een ontmoeting met zeepaardjes, wrakstukken op enkele meters van de kust if een grot duik maken vol met roggen? Het kan allemaal.

  Daarnaast vind je op de Azoren de enigste theeplantages van Europa, de enigste ananasplantage van Europa (super zoete ananas…Zooooooo lekker), de enige koffieplantages van Europa en verbouwen ze ook nog eens hun eigen wijn. Er wordt likeur gemaakt (de maracuja – passievrucht is mijn favoriet), hebben ze hun eigen frisdrank (wederom met passievruchtensmaak) en zijn de eilanden bekend om hun zuivelindustrie. Als Hollandse mis ik soms lekkere kaas op brood. Hier niet.

  Mijn volgende trip is alweer geboekt: mijn 7e keer en zeker niet de laatste keer. In 15 jaar werk als reis adviseur heb ik veel mooie dingen mogen zien…maar de Azoren hebben wel een heel speciaal plekje in mijn hart gekregen. Voor altijd.

 36. Malou 31 december, 2015 at 17:35 Beantwoorden

  Lieve Lau, wat heb je er weer een mooie afsluiter van gemaakt! Ik heb het hele jaar weer genoten van je verhalen. En zo fijn dat Laura gewoon Laura blijft. :-) 2016 zal vast ook een prachtjaar worden.

  Ik heb trouwens nog een goed idee! Noem het een goed voornemen voor jou. Hahaha. Als jij nou eens een Indonesisch kookavondje gaat houden, schuif ik aan om te eten! :p

  Ennn…. een voucher zou echt heel goed uitkomen. Want guess what? Ik heb vandaag een ticket Indonesië geboekt!!! Yeeehh!! Ik dacht ik sluit het jaar ff goed af! :-)

  Fijne jaarwisseling daar in Thailand! Al hebben jullie het al achter de rug volgens mij. Ik wens je een heel mooi en gezond 2016 vol met nog meer toffe reizen en verhalen.

  • Laura 4 januari, 2016 at 13:31 Beantwoorden

   Lieve Malou, ik ben zo blij met jou als lezer en je altijd fijne reacties! :) Dankjewel daarvoor. En WAT EEN FANTASTISCH IDEE! Je bent altijd welkom. Misschien moet ik een soort lezersavondje organiseren, haha! En JAAAAAAA WAT EEN LEK NIEUWS!!! Wat ga je allemaal doen? :)

   • Malou 4 januari, 2016 at 19:14 Beantwoorden

    Aaaah das lief!! :-)
    Hahaha ja ik heb nog wel eens een goede ingeving! Zo’n lezersavondje ja! Top!

    Superleuk he. Het plan is in ieder geval Gili Trawangan, Lombok en Bali. Het beklimmen van de Rinjani lijkt me heel gaaf maar ik ben bang dat het te zwaar is. Moet echt heftig zijn, heb ik begrepen… Lonely Planet is onderweg dus kan ik lekker lezen en ideetjes opdoen!

 37. Jolijn 31 december, 2015 at 18:09 Beantwoorden

  Wat een super gave winactie, ik doe graag mee!
  Mijn favoriete bestemming voor 2016 wordt Italië. Ik ga voor het eerst met mijn vriend op vakantieeee (:
  Wij als low-budget pre-studenten kunnen wel een voucher gebruiken !
  Nog heel veel plezier in Thailand! En ik wens je ook een hele fijne jaarwisseling.
  Liefs, Jolijn

 38. Linda 31 december, 2015 at 18:46 Beantwoorden

  Ik ben altijd fan van je schrijfstijl, je schrijft heel mooi en dat maakt dat ik bij elke bestemming die jij beschrijft denk; ik wil ook! Van deze werd ik zelfs een beetje stil, heel mooi verwoord!

  Alvast een fijn 2016 en ben benieuwd waarmee je in dat jaar komt :)

  Mijn droombestemming voor 2016 is IJsland, wat wil ik graag naar dat land toe, prachtige en overweldigende natuur en misschien met mazzel het noorderlicht. Ook al kriebelt Fins lapland ook heel erg. Helaas heb ik geen instagram, dus kan ik daarop niks delen

 39. Suzanne 31 december, 2015 at 18:58 Beantwoorden

  Jij ook bedankt! Voor jouw mooie verhalen en fijne blogs. Luisteren naar je hart is zo belangrijk maar soms raak je wel eens even de weg kwijt. Ooh ik droom van Vietnam voor 2016 maar eigenlijk droom ik van heel Azië. Haha! Sowieso wil ik nog wat steden bezoeken in Europa maar hoe en wat? Dat kom vanzelf wel. Een mooi 2016 gewenst!

 40. Marieke 31 december, 2015 at 19:15 Beantwoorden

  Hoi Laura,
  Wat een ontzettend leuke site! Ik lees het nu voor de eerste keer, maar ik zal je blijven volgen.
  Ik doe graag mee met de winactie. Ik wil graag naar Vietnam! Ik wil het land doorkruisen met de trein.
  Als ik win, komt de reis weer een stukje dichterbij. Fijne jaarwisseling en vooral veel gezondheid in 2015.

 41. Marijke 31 december, 2015 at 20:32 Beantwoorden

  Zo mooi om lezen! Leuk je dit jaar te kunnen ontmoeten en te ontdekken dat je zelf even oprecht & inspirerend bent als je schrijfsels! (dit zeg ik vanuit Zakopane, case in point) ;-) We zijn hier zo gelukkig! Blijf vooral je eigen weg volgen en anderen inspirerend om hetzelfde te doen. Zelden heb ik iemand dat op een mooiere manier weten doen!

  Ik heb dit jaar al een pracht van een prijs gewonnen en sta al te popelen om de verf eindelijk te kunnen gebruiken ;-) Ik gun deze prijs daarom met plezier één van de andere lezers!

 42. Michelle 31 december, 2015 at 21:09 Beantwoorden

  Wow. Wat een jaar. Ook in 2016 hoop ik weer te kunnen genieten van je blogs, jaloers te worden van je foto’s en vooral veel inspiratie op te doen van jouw reizen en lifestyle.

  Mijn droombestemming(en) voor 2016 zijn finland (en finslapland) ondat een vriendinnetje uit finland mij nu al 2 keer bezocht heeft… Maar ik door mijn afstuderen nog nooit terug heb kunnen bezoeken. Zodra ik een baan vindt hoop ik een vlucht te kunnen boeken. Daarnaast zou ik erg graag met die vriendin door reizen naar een gezamenlijke vriend in Noorwegen… Daarnaast wil ik heel graag een vriendinnetje opzoeken op haar droomreis naar brazilie en evt mee gaan naar peru. En staat er een wintersport en bergwandel vakantie op het program. Genoeg om voor te sparen dus! ❤

 43. Nina 1 januari, 2016 at 09:52 Beantwoorden

  Jouw reisverslagen en vooral adembenemende foto’s zijn altijd onwijs inspirerend! Ik ben dol op reizen en heb mijn koffer dan ook altijd binnen handbereik staan. Voor 2016 staat als stedentrip Valencia bovenaan mijn lijstje en als langere reis wil ik heel graag Ijsland ontdekken!

 44. Sanne 1 januari, 2016 at 11:45 Beantwoorden

  Allereerst, bedankt voor al je prachtige verhalen en foto’s! Wat is dat toch fijn als je even uit de dagelijkse sleur, en vooral bij dat echte Hollandse weer weg kan dromen tijdens het lezen van een van jouw verhalen. Het siert je dat je zoveel mogelijk bij jezelf blijft, daarom volgen wij jou ook zo graag! Iedere dag ontvang ik mail van Travelbird, en in ieder nieuwsbrief staat wel een of meer reizen waarvan ik denk “laten we nu gewoon gaan”. En als ik dan kan/mag gaan, zou ik voor in 2016 kiezen voor een verre reis. Met op nummer een reis naar het paradijs genoemd ‘ de Malediven’ . Óf een reis naar Vietnam? Of toch de rondreis door Thailand én Vietnam. Goed, aan het aanbod kan het niet liggen. Ik droom alvast even weg naar een fijne bestemming! Keep up the good work!

 45. Angélica 1 januari, 2016 at 12:48 Beantwoorden

  Wauw, wat een prachtig stuk <3 Heel mooi! Ik kan niet wachten om meer te lezen in 2016! Knap dat je er voor gekozen hebt om zo dicht bij jezelf te blijven en je blog niet vol te stoppen met reclames e.d. Dit maakt denk ik wel dat mensen het extra graag lezen! Elk artikel is gewoon inspirerend en vernieuwend, geen herkauwde stiekeme advertising artikel. Dat vind ik soms wel jammer bij blogs :(

  Maar goed, mijn droomreis voor 2016 is Japan! :D Deze staat absoluut op nr. 1, een reis waar ik al vanaf jongs af aan gedroomd heb. De cultuur lijkt me zo anders, de natuur zo prachtig (sakura! herfst!), de mooie tempels, de hysterische sanrio poppetjes, de kattencafé's, ik wil het allemaal zien! Vond jouw foto's dan ook weer prachtig :)

  • Laura 2 januari, 2016 at 00:37 Beantwoorden

   Dankjewel, wat fijn om te horen! Ja, dat is ook echt mijn streven. Dan maar wat minder geld in de pot, als ik maar gelukkig ben en oprecht blijf! En leuk, Japan! Ik vond Japan echt tegenvallen gek genoeg, ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden! :D

 46. Anita H. 1 januari, 2016 at 15:05 Beantwoorden

  Vol bewondering heb ik hier de reacties gelezen. Mijn antwoord is een stuk soberder. Hopelijk maakt dat de winkans niet kleiner…. Ik zou dit jaar graag naar Budapest willen gaan. Enkele jaren geleden was ik daar samen met een vriendin. Een lang weekend, maar dat was echt veel te kort. De nadruk lag toen op wellness en dat mag wat mij betreft de volgende keer ook weer. Maar ik wil dan wel ook wat meer van de omgeving zien. En de leuke winkels opzoeken die ik de vorige keer niet heb gevonden (we hadden ook niet echt veel tijd om lang te zoeken).

 47. Jaimy 1 januari, 2016 at 15:17 Beantwoorden

  Wat schrijf je toch altijd fijn! In 2016 zou ik heel graag weer terug gaan naar Guatemala om weer even alle mensen te zien en te knuffelen die ik heb ontmoet toen ik daar twee jaar geleden een paar maanden verbleef.

 48. Kim 1 januari, 2016 at 18:35 Beantwoorden

  Wat schrijf jij altijd prachtige verhalen! Het persoonlijke aan jouw blog maakt dat ik elk stuk toch weer met plezier lees. In 2016 zou ik graag samen met mijn moeder naar Portugal gaan. Daar droomt ze al een tijd van en ik zou het land toch ook graag een keer bezoeken. De boeken met reisverhalen liggen al thuis. Nu alleen nog de reis boeken ;)

 49. Cora de Groot 1 januari, 2016 at 19:15 Beantwoorden

  Ik ben net terug van mijn wereldreis en ben op het moment druk met plannen te maken om zo snel mogelijk terug te gaan naar Azië.

  Het land waar ik dit jaar heel graag naar terug wil, is Nepal! Wat een adembenemend, schitterend en authentiek land vol met mooie en lieve mensen. Ik werd op slag verliefd en besloot om alles op alles te zetten om het land en haar mensen te helpen. Vandaar dat ik geld wil gaan inzamelen om op scholen les te geven in de getroffen gebieden van de aardbeving en me aan te sluiten bij de projecten die Nepalese meisjes redden uit de prostitutie in India.

 50. Karlijn 1 januari, 2016 at 19:53 Beantwoorden

  Wat prachtig geschreven en wat een mooie lessen! Bedankt voor al je mooie woorden en inspirerende verhalen het afgelopen jaar! Ik ga er echt altijd even voor zitten om je reisverhalen te lezen, wat kun jij je ervaringen toch mooi verwoorden! Ik wens je een heel mooi 2016 met veel nieuwe avonturen en reizen!
  Mijn droombestemming voor 2016 is denk ik Nepal, je hebt me echt geraakt met je woorden over dit land of anders Jordanië dat staat ook heel hoog op mijn lijstje. Of dichterbij huis zou het Ljubljana worden, op die stad ben ik vorig jaar ook verliefd geworden.

 51. Veerlez 1 januari, 2016 at 22:27 Beantwoorden

  Wat ben je toch een heerlijk mens, je omschrijft het allemaal zo mooi, jouw verhaal, jouw reis. En wat een winactie gaat er samen met deze woorden!
  Ik doe graag mee, ik heb namelijk mijn hart verloren aan IJsland afgelopen jaar. Ik was er in september en sindsdien heb ik elke dag aan IJsland gedacht. Ik moet terug. Het is daar zo intens en adembenemend mooi. Daarbij is het land zo groot en heb ik daar nog zoveel moois te ontdekken! Ik kan niet wachten tot ik daar weer uit het vliegtuig stap en weer thuis kom.

 52. Lindy 2 januari, 2016 at 08:12 Beantwoorden

  Hi Laura, hi whatabouther,

  Wat een mooi verhaal en wat een leuke winactie! Vorig jaar zomer ben ik voor het eerst gaan backpacken door Azië en ben ik verkocht : Wat een prachtig continent. Vooral Laos vond ik heel bijzonder, zo puur, zo echt; heel fijn!
  Voor aankomend jaar heb ik helaas geen grote reis op de planning staan, want ik moet na vorig jaar mijn rekening eerst weer aanvullen. Dit ga ik in de zomervakantie doen door 2 maanden te werken in Zweden: hier ben ik nog nooit geweest en heel erg benieuwd naar. Maar, hoe leuk zal het zijn om naast deze werkreis, zelf via Travelbird ook nog een fijn reisje te mogen boeken, waarbij ik écht op vakantie/reis ben?
  Duimen maar!!

 53. Kimber - Reisgenie 2 januari, 2016 at 09:39 Beantwoorden

  Lieve Laura,

  Dankjewel voor het delen van je persoonlijke verhalen en je reizen. Ik heb het al eerder gezegd maar ik zeg het nog een keer: je bent een enorme inspiratiebron en ik wens je al het moois voor 2016!

  Wat betreft mijn droomreis voor 2016: Finland! Ik droom er al zo lang van om eens het Noorderlicht te zien vanaf Fins Lapland. Dat lijkt me zo’n prachtige, magische ervaring, dat moet ik gewoon eens meegemaakt hebben. Ik kies in dit geval voor Fins Lapland (en niet voor bijvoorbeeld IJsland) omdat Lapland me echt een sprookjesomgeving lijkt. Een leuk extraatje is dat een goede vriend sinds vorig jaar in Helsinki woont en het me zo leuk lijkt om door hem rondgeleid te worden door deze onbekende stad :).

  • Laura 3 januari, 2016 at 00:16 Beantwoorden

   Dankjewel Kimber, zo lief! Jij ook alle goeds en mooie reizen gewenst :) Jaaa Fins Lapland, zo tof! Ik heb daar het noorderlicht gemist (en in Ijsland ook trouwens) dus ik moet ook terug naar het hoge noorden, haha!

 54. Elsemieke | Living on a Plane 2 januari, 2016 at 10:33 Beantwoorden

  Wat heb je een ontzettend mooi stuk geschreven. Ik krijg er kriebels van. Ergens ben ik, ondanks dat ik je niet ken, trots dat je deze keuzes hebt durven maken. Meestal ben je te bang om voor jezelf te kiezen. Dat was jij in dit geval niet. Goed gedaan en ik ben benieuwd wat 2016 jou gaat brengen!

 55. Leoni - justtravelme 2 januari, 2016 at 13:39 Beantwoorden

  Wat een prachtig stuk heb je geschreven. Ik vind het heel gaaf dat je kiest voor jezelf en dat je doet waar je blij van wordt. Als je dat kan doen, dan heb je een leuk leven denk ik. Ik ben heel benieuwd wat voor geweldige dingen je allemaal mee gaat maken in 2016!

 56. Zo simpel is dan geluk 2 januari, 2016 at 18:11 Beantwoorden

  Heel erg mooi geschreven Laura. Ik vind het zo knap van je dat jij gewoon jezelf blijft en keuzes maakt waarbij je je hart volgt. Echt heel erg mooi. Keer op keer geniet ik weet van jouw blogs waarin je vol passie schrijft over je reizen. Je geniet en weet dat over te brengen, ik geniet met je mee door hier te lezen. Ik wens je een heel mooi jaar toe!
  Vooralsnog heb ik geen vakantieplannen. Wel ben ik in september twee weken vrij en zou dan graag naar de zon willen in het buitenland. Naast de zon zou ik het fijn vinden om ook wat van de omgeving te kunnen zien. Ik ga samen met een vriendin, dus ik kan niet alleen de beslissing nemen, maar dankzij jou is Zakynthos wel een bestemming die hoog op mijn lijstje staat en die ik zelf als eerste optie heb. De foto’s die jij daar hebt gemaakt spreken voor zich!

  • Laura 3 januari, 2016 at 00:18 Beantwoorden

   Ahhh, dankjewel. Wat lief. Ik geniet altijd van jouw lieve reacties! Ohhhh, Zakynthos is een heel goed idee! Ben benieuwd waar je terecht gaat komen. Geniet van de voorpret!

 57. Elsemiek 2 januari, 2016 at 20:31 Beantwoorden

  Hè toffe wereldreiziger dat je er rond loopt! Ik blijf je volgen, waar je ook ter wereld bent want echt…. jou woorden over prachtige bestemmingen laten mijn hart soms even stil staan. Ik vind je zo’n geweldig mooie en oprechte blogger. Ik betrap me er zelf soms op dat ik je iedere dag even op zoek op insta om te kijken of je weer een prachtige foto hebt gepost. Ik wens je een prachtig nieuw jaar toe Laura, en inderdaad.. blijf je dromen volgen, ze vertrekken niet zonder jou zoals je zelf ooit zo mooi zei <3!

  Liefs Elsemiek

 58. Elsemiek 2 januari, 2016 at 20:36 Beantwoorden

  Oh en voor ik het vergeet: er worden snode plannetjes gesmeed om eindelijk kennis te maken met het paradijs genaamd THAILAND yay!!!!! (Je snapt dat ik niet kan wachten na jou recente foto’s op insta, mn kin hing al tot aan de grond) Oh en ik wil nog naar IJsland, had ik Jordanië al genoemd?! Wha, je snapt al hoever ik alweer aan het dromen ben. Ciao! XXX

 59. Eva 3 januari, 2016 at 09:01 Beantwoorden

  Gelukkig nieuwjaar lieve Lau! Dat 2016 jullie ontzettend veel moois mag gaan brengen..:) jullie zijn geweldig het jaar ingegaan in Thailand, dus het is een goed begin geweest! :) Ik denk dat IJsland de must visit word. Dichterbij dan je denkt en ongekende natuur. Ik hoop het te kunnen gaan ontdekken dit jaar!

 60. Cindy 3 januari, 2016 at 11:22 Beantwoorden

  Wat heb je dat ontzettend mooi onder woorden gebracht. Wat mooi dat je zo bij jezelf durft te blijven. Dat is iets dat ik absoluut nog moet leren, dank je wel dat je me daar door dit artikel weer bewust van hebt gemaakt. Ik vind jouw blog juist heel fijn omdat het niet zo commercieel is. Ik geniet van je artikelen waar jouw plezier om te reizen zo duidelijk uit naar voren komt. Ik hoop dan ook dat je het nog heel lang kunt blijven doen op jouw manier. Wat betreft reisbestemmingen heb je mij het meest geïnspireerd met je artikelen over Nepal. Ook ik wil al heel lang naar Nepal maar ik begon ook te twijfelen door het beeld dat in de media werd geschetst na de aardbeving. Jouw artikel met redenen waarom een reis naar Nepal juist nu een goed idee is heeft Nepal weer erg hoog op mijn lijstje van droombestemmingen teruggezet. Het prachtige land, de geweldige verhalen die ik heb gehoord over de inwoners en het feit dat het land het toerisme nu juist hard nodig heeft maken dat ik hoop dat ik deze bestemming in 2016 van mijn lijstje kan afvinken. Mocht ik de cadeaubon winnen dan wil ik deze dus voor een reis naar Nepal gebruiken. Bedankt voor je mooie artikelen, prachtige foto’s en unieke beschrijvingen en ik hoop dat je in 2016 op dezelfde manier door kan gaan en mensen blijft inspireren.

  • Laura 3 januari, 2016 at 11:27 Beantwoorden

   Wat lief, doet me heel heel heel goed. En wat fijn dat m’n artikel Nepal weer boven heeft gezet, het is zo’n mooi land. Geen woorden voor. Hopelijk ga je in 2016! :)

 61. Yak Man 3 januari, 2016 at 14:06 Beantwoorden

  De foto’s die je op je reizen maakt zijn altijd zo adembenemend mooi <3. Mijn favoriete bestemming voor 2016 is Xiamen, China, daar ga ik in april voor 10 weken studeren. Heb geen idee hoe de stad zou zijn, ik weet alleen dat de universiteit een mooie campus heeft en het ligt aan de zee. Ik zou naar Taiwan kunnen zwemmen als ik het zou willen #geldbesparen. Ik laat me maar verrassen. Verder lijkt me het geweldig om mijn vriend na die tien weken weer te zien in Japan, haha :)

 62. Lauri 3 januari, 2016 at 15:03 Beantwoorden

  Ik wil graag naar Slovenië dit jaar! Afgelopen jaar heb ik een grote reis gemaakt waardoor ik nu nog steeds weinig geld heb. Ik had echter met kerst het Lonely Planet boek ‘Beautiful World’ gehad en ik zag daarin zo een mooie foto staan van Slovenië dat ik dacht ik kan het dit jaar ook wat dichter bij huis zoeken! Dat is goedkoper en zeker niet minder leuk. Ik zou super graag daarom de reischeque winnen, omdat ik heel graag wil blijven doorreizen en de wereld verkennen!

 63. Marjon 4 januari, 2016 at 12:59 Beantwoorden

  Fantastisch stuk, inspirerend alle artikelen!
  Mijn favoriete bestemming voor 2016 zal Canada zijn. Over een paar weekje vertrek ik voor een half jaar naar Toronto om te studeren. Deze travelvouchers zouden mij ontzettend veel kunnen helpen om mijn lieve vriendje langs te laten komen en samen verder te reizen naar Britisch Columbia, Yukon en Alaska!

 64. Dagmar 4 januari, 2016 at 15:31 Beantwoorden

  Hoelang volg ik je nu al? Een vraag die net in mijn hoofd schoot.. Lang, héél lang, kan ik je vertellen. Vanaf het allereerste begin, toen alles nog klein was bij je, en kijk nu eens hoe groot je bent! Groot op een manier die ik alleen kan verwoorden als kippenvel wanneer ik lees wat jij schrijft. Ieder woord, alles wat je meemaakt, ik krijg er kippenvel van. Je bent zo bijzonder op papier, weet je dat? (Hoewel ik ook geloof dat je het in ‘echt’ heel bijzonder bent ;) )

  Dit jaar gaan mijn vriend en ik voor het eerst ver weg. Nouja, ik dan voor het eerst, de camping in Frankrijk is nou eenmaal niet echt een subtropische-einde-van-de-wereld-bestemming. Al meer dan een jaar pas ik drie dagen in de week op bij een gezin met twee lieve kleine jongens van 1 en 3 jaar oud, nu gaan zij dit voorjaar verhuizen naar Singapore… Maaaaaaaar hoe leuk zou het zijn als ik ze kan opzoeken deze zomer? Plakken we er meteen een tripje naar Malysië en eventueel Thailand aan vast ;)

  Proost op een mooie nieuw jaar Laura!
  Liefs

 65. Lisanne 4 januari, 2016 at 16:35 Beantwoorden

  Geen twijfel over mogelijk: IJsland! Deze bestemming staat sinds vorig jaar op m’n lijst en wil ik nu eigenlijk écht, écht af kunnen vinken! Heb ook met mezelf besloten dat ik in 2016 alleen op reis ga, maar vind dat nog wel een eng idee haha. Wil namelijk liever naar een stad voor een kort weekje/lang weekend en niet meteen alleen naar Azië o.i.d. Heb ook in m’n gedachte gehad om dus solo naar IJsland te gaan, maar toch nog twijfels!

 66. Lotte - scratchingmymap 5 januari, 2016 at 19:02 Beantwoorden

  Mooie woorden Laura! Doe jij maar lekker verder in 2016 zoals jij bezig bent, al dan niet met vallen en opstaan. Jezelf zijn, drukke wegen kiezen, rustige wegen kiezen en ondertussen ons laten meereizen met prachtige plaatjes en inspirerende woorden. Zo leuk om je te ontmoeten in Leuven afgelopen zomer, volgende keer, zet ik me op een stoeltje dichterbij. ;-) Ook ik laat de wedstrijd aan mij voorbij gaan, jij bent een van de eerste reisblogs die ik las en je hebt me dan ook geïnspireerd om zelf de sprong te wagen naar schrijfels op het wereldwijde web en het delen wat ik het liefste doe. Dat ik daar ook gewoon keihard mijn weg in mag zoeken en mag vallen en opstaan, dat is al het mooiste kadootje/boodschap die je iemand (en dus ook mij) kan geven. Dus maak maar iemand (of twee) gelukkig met die 2 bonnen!

 67. Pascale 6 januari, 2016 at 10:01 Beantwoorden

  Mooi Laura! Mijn droombestemmingen zijn Fiji en the Cook Islands. Hier wil ik zo graag naar toe in 2016! In Februari vlieg ik naar Melbourne om te studeren en het lijkt me superleuk om ergens tussendoor die eilanden te bezoeken. Volgens m’n vrienden en ouders ga ik dat nooit kunnen betalen, dus wat financiële steun kan ik wel gebruiken ;)

 68. Zoe 6 januari, 2016 at 11:15 Beantwoorden

  Oh wat een geweldige winactie! Mijn vriend en ik zijn al een tijdje op zoek naar een goedkope trip naar noorwegen. We zijn vorig jaar een midweek naar Rome gegaan en dat was zeker geslaagd. Nu willen we ook graag een midweek weg in april. Dus deze winactie komt zeker goed van pas!!

  Liefs, Zoë

 69. Joanne 6 januari, 2016 at 12:21 Beantwoorden

  Mijn droombestemming voor 2016 is Niue, een eilandje bij Nieuw-Zeeland. Het ziet er zo prachtig uit daar en nog onbekend voor veel mensen. Het nadeel is wel de extreem lange reis, maar het lijkt mij dat zeker waard!

 70. Marissa 8 januari, 2016 at 22:12 Beantwoorden

  Je haalt bijna de woorden uit mijn mond! Het was ook 2015 dat ik voor mezelf ging denken over het willen lijken op iemand anders. Ik keek dan naar filmpersonages, youtubers of gewoon inspirerende mensen om me heen en dan kon ik uren lang scenario’s verzinnen over hoe mijn leven zou zijn als ik net als diegene was. Daarna keek ik weer naar mijn eigen leven en deprimeerde me het dat mijn leven niet zo was. Op een moment dacht ik dat eigenlijk de levens van die inspirerende mensen en personages ook niet altijd perfect liepen. Ik dacht na over hoe een ‘imperfect’ leven juist een inspirerend leven kon zijn. Het zijn de keuzes die je maakt en de goede en ook de slechte dingen die je meemaakt die jou leven als een film of als een boek kan maken. Ieders leven is even kostbaar of het nou vol zit met gelukkige momenten of vol met ellende, ieder leven is een eigen verhaal. Een eigen boek. Die gedachte maakte me veel positiever en veel gelukkiger.
  Ik ben ook echt een kiezer vanuit het hart. Dat is ook de reden waarom ik heb gekozen om na mijn examens niet gelijk door te studeren, maar voor een half jaar te gaan reizen in Australië, iets wat ik ontzettend graag wil. Ook ben ik sinds kort een blog begonnen, omdat ik me na school op iets wil richten waar mijn hart naar uit gaat, in plaats van altijd maar de weg te volgen die school voor je uitkiest.
  Maar dan ook nog even over de Travelbird actie, haha. Omdat ik dus druk aan het sparen ben voor mijn reis naar Australië, heb ik weinig geld om met mijn vriendinnen op examenreis te gaan. Zo weinig dat ik geen idee heb waar ik de rest van het geld vandaan moet halen. We wilden graag naar Spanje, Portugal of Italië en zagen wat aanbiedingen op Travelbird staan. Toevallig zag ik vandaag deze blogpost en vandaar dat ik nu pas reageer. Ik weet niet of de actie nu nog steeds loopt, maar zo niet dan ben ik blij dat ik deze blogpost alsnog gelezen heb en mijn gedachten kon delen. Je hebt jou gedachten prachtig verwoord en dat je mensen met je blog inspireert is een ding dat zeker is.

  Sorry voor het lange bericht. Ik moest gewoon eventjes mijn gedachten delen. ;)

  Liefs, Marissa

 71. Simone 24 januari, 2016 at 01:52 Beantwoorden

  Wat een mooie woorden. Jij bent een van de redenen dat ik geïnspireerd raakte om mijn droom achterna te gaan en dat is (hopelijk) het inspireren van andere mensen door het verleden te laten herleven via reisverhalen. Ik vind jou zo puur en echt. Dat je op het event gewoon met die gulle glimlach naar me toekomt en me twee kussen geeft. Gewoon zo vriendschappelijk en respectvol. Ik vind dat mooi. Blijf jezelf Laura! En wat je schrijft dat het verdriet blijft maar een andere kleur krijgt. Dat raakt me zo. Wat ben jij sterk! Ik gun jou dat je alle kleuren van de regenboog mag voelen qua trots met wat je allemaal doet en bereikt. Ik weet zeker dat je moeder enorm trots op je is, waar ze ook is. 2016 gaat vast een top jaar worden voor je!

Post a new comment

Lees ook: