5unday’s pleasures #13

28

Het ging een beetje mis zondag. De Sunday’s pleasures werden niet geplaatst, en toen ik Schotland aan het bewerken was klikte ik op publiceren. Je hebt een chaotisch hoofd, of je hebt het niet…Daarom vandaag de Five Pleasures, en vanaf zondag weer de 5unday’s pleasures. Same old thing, dus: geniet!

Babyshower

Nee, niet voor mij – voor mijn lieve vriendinnetje Nieke, die al een eind op weg is met haar zwangerschap. Mijn eerste vriendin die een kindje krijgt, dat is toch genieten? Ze is prachtig zwanger. Op zo’n manier dat je van achteren niets ziet. En wat straalt ze. Ik ben zo trots. Afgelopen weekend hebben we een babyshower georganiseerd. Een zonnige, heerlijke, roze dag. Ik heb zelfs een luiertaart gemaakt, vol met cadeautjes!

Babyshower

Nieuwe schoenen

Lekker vrouwelijk: maar ik ben dol op schoenen. Hakken heb ik niets mee, mooie, platte schoenen in alle vormen en maten des te meer. Ik heb een vintage schoenen verzamelwoede, maar af en toe koop ik (in de sale, guilty pleasure) ook nieuwe liefdes. Dit keer werd ik verliefd op de witte leren slipons. En oh my, 50% korting op het tweede paar schoenen (bovenop de sale). Hou me tegen. Ik nam dus ook lichtblauwe suède brogues mee. Hoe niet-materialistisch ik ook ben…soms ben ik nou eenmaal verliefd. En ik had het ook reuze verdiend. We dronken champagne om iets te vieren (nog een geheimpje) en daarbij hoort kaas. Kaas hoort overal bij, eigenlijk. Ook kochten we nog een nieuwe lamp van de Sissy Boy. Ook verliefd. En Aap en Noot willen ook graag weer even in de spotlights…

Sissy Boy

schoenen

SuitSuit koffers

Ik zwoor altijd bij mijn backpack. Mijn grote vriendin. Waar ik ook naartoe ga, mijn backpack ging mee. Op verre rondreizen, maar ook naar bijvoorbeeld New York of luxe accommodaties (daar had ik zelfs het idee dat ze me maar vreemd vonden, met die grote, vieze backpack op mijn rug). Toch is een koffer af en toe best handig, en zeker bij de persreizen die ik het laatste jaar maak. Ik was al een tijdje op zoek naar een handige en mooie handbagage-koffer. En toen werd ik verrast door SuitSuit. Ze brachten mijn zoektocht direct tot een einde: ik ben verliefd. Wat een prachtige koffers hebben ze. Hele gave designs, handige maten (weekender, tourister & globetrotter), en ook nog eens ontzettend handige features. Zo zitten er op mijn koffers cijferslotjes, een hoop extra vakken en bagagebanden aan de (ook stijlvolle) binnenkant, een schoenenzak, en ga zo maar door. Handig! Ze hebben trouwens ook mooie cases voor je koffer. Ik heb de weekender Neo Geo (handbabage, lovely) & de lichtblauwe globetrotter “Fabulous Fifties” nu in mijn bezit. Op Twitter noemden ze het al een SMEG koelkast, en inderdaad – ik hou van deze retro stijl. Wederom ben ik verliefd, en mijn koelkast reist met me mee naar Barbedos binnenkort. Hallelujah, geen gekreukte kleren en een beetje orde…Ook fijn!

SuitSuit

Favoroute: de handige site en app voor reisgidsjes!

Yay! Vandaag lanceert Favoroute.com, de online marktplaats voor onafhankelijke en interactieve reisgidsen. Reislustigen kiezen of creëren hun favoriete route in gidsvorm, op basis van hun specifieke wensen. Reisgidsen bieden vaak standaard reisroutes en Favoroute verandert dit: op Favoroute schrijf je je eigen reisgids met zelf verzamelde tips en routes of vind je kwalitatief hoogwaardige reisgidsen opgesteld en aangeboden door professionele reisbloggers en –journalisten. En ik ben er één van. Ik schreef al een gidsje over Jordanië, en er komen er nog veel meer aan. Je bekijkt mijn reisgidsje hier. De reisgidsen zijn interactief, te delen met vrienden en binnenkort beschikbaar als offline app. Favoroute creëert hiermee een doorbraak in de reisbranche.

Founder Frederieke Wolter “Bij elke reis die ik wilde maken was online plannen onmogelijk. Reistips krijg je van vrienden, haal je van reisblogs, TripAdvisor, Facebook of uit de Lonely Planet. Hoe voeg je al die tips samen in je reis? En hoe ziet de reis eruit op de kaart? Een routeplanner voor zo’n reis is er niet, waardoor je alle tips los van elkaar bewaart. Dit vond ik ongelooflijk en daarom ben ik zelf aan de slag gegaan: Favoroute is het resultaat en iedere reiziger kan het nu gebruiken.”

Favoroute

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk, Travel Gear & Gadgets, Travel In Style

Leave a reply

28 comments

 1. Sandra 17 juli, 2014 at 14:20 Beantwoorden

  GAVE koffers! Voor mij een essentiële vraag: zit er een TSA-slot op die grote koffers?
  En leuk leuk leuk! Favoroute online! ‘Toevallig’ net ook een blogpost geschreven. Ik zie je eind augustus in Amsterdam?!

  • Laura 17 juli, 2014 at 14:25 Beantwoorden

   Jaaaa, mooi hè. Jazeker, zit een cijferslot op alle koffers! Ja haha, dat is één grote nieuwsbombardering vandaag, maar leuk om te delen als schrijfsters!

   En ja, daar ben ik bij! Leuk!

 2. Eva 18 juli, 2014 at 06:50 Beantwoorden

  Wat een leuke dingetjes zie ik voorbij komen! Liefde voor de lamp van Sissy boy, de koffers en de schoentjes! (En natuurlijk Aap en Noot) :)

Post a new comment

Lees ook: