Fridiary #17 – Kroatië, Formentera & Zakynthos

84

Tijd voor de Fridiary! Het dagboekje op vrijdag. Persoonlijke nootjes. Een klein kijkje in mijn leven. Momentjes delen. Grootse dagboekjes met kleine fotootjes en kleine woordjes. Ik heb, zoals jullie van me gewend zijn, weer een bomvolle week achter de rug. Ik ging drie keer op reis en aangezien ik dit jaar al een stuk of dertien keer op reis ben geweest heb ik besloten deze zomer wat meer te genieten van thuis zijn. Hoe moeilijk ik het ook vind. Gelukkig heb ik genoeg fijne weekendjes weg en weer prachtige reizen vanaf augustus om naar uit te kijken. Ik heb ook onwijs veel zin om nu hard aan de slag te gaan voor mijn vergeten communicatiebureau (relaunch volgende week!) en de stapels mooie reisverhalen die ik heb liggen uit te werken. Ook liggen er nog vijf reisvideo’s op de plank en een boel lifestyle artikelen. Twee maanden op de toetsen rammen en mooie momenten delen. Het is nodig.

Kijk je mee naar mijn dagboek?

Om de aandacht maar direct vast te houden: de lekkerste chocoladetaart ooit in Zagreb.
Zagreb

Zagreb is een prachtige stad!

Zagreb

Op reis vind ik het heerlijk om de lokale markten te bezoeken. Zo proef je de echte sfeer van een stad!

Zagreb

Hallo prachtig Plitvice National Park!

Plitvice

Wist jij dat Europa zo prachtig kan zijn? Het is net Azië. Deze foto is trouwens gerepost door Matador Network op Instagram, en daar ben ik wel een beetje trots op!

Plitvice kroatie

Deze foto is een gelukstreffer, maar een nadeel vind ik wel dat het park ZO DRUK IS. Logisch, want het is prachtig, maar ze hebben geen daglimiet op toeristen en het is echt hutjemutje op een rijtje langs de watervallen. Maar ach, het is het nog steeds waard.

Plitvice

Botanische tuinen in Zagreb. Wij hebben deze plant ook!
Zagreb

Hoi Aap en Noot, wij zijn weer één dag thuis!

Noot

We beginnen de reis naar Formentera met lieve collega’s en…bubbels.

Champagne

Formentera, wat ben je mooi!

Formentera

Proost, op een klein paradijs.

Formentera

We huurden een dag een scooter en ik stond erop om de rode Vespa mee te krijgen. Gelukt! Wat was dat LEUK! Formentera & ik waren trouwens een goede match, we matchen om de haverklap qua kleur.

Formentera

Kijk maar, haha!

Formentera

Formentera is een klein hippie eiland en als kleine hippie maakt dat me blij!

Formentera

De vuurtoren op het eiland.

Formentera

Kleine hippie.

Formentera

En weer twee dagen thuis, waarvan ik er op één jarig was. Ik heb het dit jaar een beetje overgeslagen, geen feestje, maar wel wakker worden met champagne en taart! Ik ben 27 jaar geworden. De 30 nadert…

Jarig

Verder was het gewoon een werkdag en kwam stagiaire Leonie en fotografe Sabine langs met taart en vooral om een dag te werken. Productieve dag, altijd fijn! Ik reis veel, maar mijn 24/7 werk gaat ook door en dat laat ik niet altijd zien. Ik werk vaak van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en ook op reis gaat dat door.

Jarig

Heel mooi nieuw bijzettafeltje.

Jarig

HAHA, ik moet zelf wel hard om deze foto lachen. We aten gezellig bij m’n lieve Mandy, die op een boerderij past met allemaal leuke dieren. Er zat opeens een vogel op m’n schouder en een hond aan m’n zij!

Mandy

Altijd lekker eten bij Mandy.

Mndy

Weggebracht worden in stijl (auto hoort bij de boerderij).

Mandy

We slapen een nachtje in het Ibis Airport Hotel bij Schiphol, wel zo handig. We vliegen namelijk om 05:15. Wie verzint die tijden?

Ibis Airport

Ze hebben de lobby vorig jaar vernieuwd, toffe stoelen!

Airport

Nog steeds zo blij met m’n SuitSuit koffers. Al blijft m’n backpack liefde nummer 1, een koffer is soms best handig tijdens persreizen.

Airport

Op naar Zakynthos voor Corendon! Het voordeel van een vroege vlucht: de zon zien opkomen boven de Alpen. Surrealistisch!

Zakynthos

Diezelfde avond rijden we met onze huurauto naar het prachtige Naviago beach, de zon zakt net en kleurt alles oranje. Ik ben direct verkocht.

Zakynthos

Een sporadische foto van ons samen. Dit gebeurt meestal als toeristen vragen of wij foto’s van ze maken, en ze dan ook aanbieden om dat voor ons te doen, haha.

Zakynthos

Op en top genieten!

Zakynthos

Ik wil ook witte wapperende doeken in mijn tuin.

Zakynthos

Dobberen.

Zakynthos

Captain Laura speaking. We huurden een speedboat, beste investering ever!

Zakynthos

Kleurrijk Zakynthos!

Zakynthos

Het fijne van een huurauto is (ja, er gaat een wereld voor ons spuit elfjes open sinds vriendlief een rijbewijs heeft) is dat je onontdekte strandjes ontdekt. Fijn.

Zakynthos

Waanzinnige zonsondergang. Ik wil niet naar huis. Hier kan ik ook best twee maanden fulltime schrijven.

Zakynthos

Genieten van het prachtige Zakynthos. En helemaal blij met mijn alpaca-wollen NOOSA doek uit Peru.

Zakynthos

Onze speedboat was turquoise. Doe mij er ook één.

Zakynthos

Aap is weer gelukkig, ik ben en blijf thuis!

Aap

Nieuwe zomerstappers! Mooi hè? Dit zijn ze. Ik heb een schoenentik, ik weet het. Op en top vrouw.

schoenen

Voordat ik twee maanden in mijn schrijvershol duik, me-time. Op naar de kapper.

Dot Hair

Mijn haarheldin is Jolanda van het leuke Dot Hair. En Pluk helpt ook altijd mee. Don’t mind the double chinned crazy face. I’ll blame it on the tzatziki.

Dot Hair

Tijd voor thee en hersenspinsels op papier zetten. Geniet van de zon!

Thee

Dagboek, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

84 comments

 1. Tea 12 juni, 2015 at 10:44 Beantwoorden

  Wow, amazeballs! Die plant in Botanische tuinen in Zagreb is volgens mij de nationale huisplant van de Balkan – echt iedereen heeft er een stuk of 10 in huis. Ben benieuwd wat je verder in Zagreb (en de andere plekken) hebt gedaan.

  • Laura 12 juni, 2015 at 13:29 Beantwoorden

   Ooooooh echt? Wat leuk. Wij hebben een (heeele) grote en een kleinere die nog even moet groeien. Ze doen me echt aan reizen denken. Mooie planten! Yes, artikelen komen gauw online!

 2. Bianca 12 juni, 2015 at 10:59 Beantwoorden

  Wauw 50 tinten blauw, Zo mooi! Ik wil de zomer ook even thuis zijn maar daarna staat Kroatie of Slovenie hopelijk op te planning! Kroatië ziet er nu al fantastisch uit!

 3. Marijke 12 juni, 2015 at 11:03 Beantwoorden

  Haha, Jeroen en ik hebben ook amper foto’s van ons tweetjes aangezien hij altijd de foto’s maakt. Ik heb dan weer honderden foto’s van mezelf, door hem gemaakt, aangezien we meestal samen reizen. Een foto van ons 2 gebeurt net zoals bij jullie enkel als ze ons vragen en foto van hen te maken en aanbieden om er dan ook één van ons te maken :-) Wat een prachtig fotodagboek, elke foto is er eigenlijk eentje om in te kaderen!

 4. Merel 12 juni, 2015 at 11:52 Beantwoorden

  Die foto van jullie samen is ZO CUTE. en die met al die diertjes ook. En bij de kapper. En op reis. Goed, ik heb bij iedere foto weer zitten ‘aaah-en.’ X!

 5. Jessica 12 juni, 2015 at 13:38 Beantwoorden

  Wauw wat heb je weer een mooie tijd achter de rug! Ik krijg weer helemaal heimwee naar Zakynthos als ik jouw fotos zie! Wel vreemd, toen ik in Plitvice NP was een paar jaar terug was het best rustig en dat was zelfs in de zomer.. Je past inderdaad wel perfect tussen alle kleuren op Formentera haha, leuk! :)

  • Laura 12 juni, 2015 at 14:39 Beantwoorden

   Dankjewel! :) Jaaa, beide echt fijne bestemmingen! Formentera is meer Caribisch (uitgestrekte witte stranden) en verder heel plat, Zakynthos meer Aziatisch met geheime strandjes tussen de rotsen en veel bergweggetjes! :)

 6. Kimber - Reisgenie 12 juni, 2015 at 15:25 Beantwoorden

  Wat heb je weer mooie dingen gezien en gedaan! Hahaha herkenbaar, wij hebben van onze laatste reis niet eens één foto van ons samen. We denken er gewoon niet aan om mensen te vragen een foto van ons te maken. Wij willen ook steeds een speed boat huren maar het komt er maar niet van. Volgende zonnige reis gewoon doen dus ;).

  • Laura 12 juni, 2015 at 15:29 Beantwoorden

   Jaaa, fijne weken. Wel vermoeiend! Haha oh, en stom he? We hebben van Nepal ook echt maar één foto samen. Achteraf zo zonde. Jaaaa, speed boat was echt heel tof!

 7. Malou 12 juni, 2015 at 19:39 Beantwoorden

  Oooh wauw!! Formentera <3. En Zakynthos <3!!
  Beide lijken me echt geweldig.

  Maar ook lekker dat je voorlopig even thuis bent. Geniet daar ook vooral van.

 8. Anne 14 juni, 2015 at 07:42 Beantwoorden

  Wow, wat komen er prachtige foto’s voorbij in deze diary! <3 Ik ben verliefd op je nieuwe schoenen (ik heb ook een schoenentic. En een tassentic, trouwens) en nu vind ik dat ik precies zo'n paar mis ;-).

 9. Karbonkel 14 juni, 2015 at 16:17 Beantwoorden

  Wat een mooie foto’s en bestemmingen zeg! Ben zelf in Zagreb en plitvice geweest, plitvice is zo mooi! Zagreb zou ik de volgnede keer overslaan, niet echt een hele leuke stad. Het is best mooi, maar de sfeer is niet zo, misschien komt het ook omdat ik net naar Ljubljana geweest was en dat is echt een pareltje!

 10. Laura 14 juni, 2015 at 16:25 Beantwoorden

  Weer zo mooi en zo leuk allemaal! Hoe doé je het toch, je hebt toch even veel uren in een dag als ik? Toch? ;-) En die tattoo van je, ik blijf ‘m zo mooi vinden… Vind het nog steeds verbazend dat ik je hieraan heb herkend in Gent! :D

Post a new comment

Lees ook: