LIFESTYLE / Food: Thaise biefsalade

12

“You do not have to cook fancy or complicated masterpieces – just good food from fresh ingredients .”

Today it’s time to share this recipe with you, The taste of this Thai beef salad is amazing. During our travels through Asia we started loving the Asian cuisine even more and this salad is certainly finest Asian cuisine. The combination of sweet , sour and spicy is delicious!

Would you like to have an Asian atmosphere at home? Put on tinkly music, let all the neighbors use their claxon for half an hour and eat this salad (preferably on the street). Instant Bangkok feeling .

What do you need ?
* Two steaks
* Bag of mixed salad
* Bag of noodles
* mango
* cucumber
* lime
* Red pepper
* Two tablespoons of olive oil
* Three tablespoons Japanese soy sauce
* One tablespoon fish sauce
* Two tablespoons brown sugar
* Dried onions
* Handful of fresh coriander
* Handful of fresh mint

How?
– Fry the steaks, the inside may be red
– Cut the steak into thin strips
– Mix the red pepper (in rings ), soy sauce , fish sauce , lime juice , olive oil and brown sugar in a bowl and add the steak. Leave for at least half an hour
– Boil the noodles and let them cool down
– Cut the mango and cucumber into cubes
– Chop the coriander and mint into chunks
– Cover the plates with the salad and a pile of noodles in the middle
– Scoop some of the dressing over the salad and noodles
– Surround the noodles with diced cucumber, mango, herbs and onions
– Put the strips of steak in the middle and drizzle some remaining dressing over the steaks

Enjoy your meal, or: ทาน ให้ อร่อย นะ !


1693

1694

1695“You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces- just good food from fresh ingredients.”

Vandaag is het weer tijd om een recept met jullie te delen. Ik mis de zomer, het is om half vijf al bijna donker en we hebben alleen nog maar een klein lampje in de keuken: niet bevorderlijk voor de foto’s. De smaak van deze Thaise biefsalade maakt het gelukkig goed. We zijn mede door onze reizen door Azië gek op de Aziatische keuken en deze salade valt daar zeker onder. De combinatie van zoet, zuur en pittig vind ik zelf overheerlijk!

Wil je ook een Aziatische sfeer in huis halen? Zet een tingelend muziekje op, laat alle buren hun claxon een halfuur indrukken en eet daarbij deze salade (het liefst op straat). Instant Bangkok feeling.

Wat heb je nodig?
* twee biefstukjes
* zak gemengde salade
* zakje noedels
* mango
* komkommer
* limoen
* rode peper
* twee eetlepels olijfolie
* drie eetlepels Japanse sojasaus
* een eetlepel vissaus
* twee eetlepels bruine suiker
* gedroogde uitjes
* handje verse koriander
* handje verse munt

 

Hoe?
– bak de biefstukjes op hoog vuur aan, de binnenkant mag rood blijven
– snij de biefstuk in smalle reepjes
– meng de rode peper (in ringetjes), sojasaus, vissaus, sap van de limoen, olijfolie en bruine suiker in een kom en voeg de biefstuk toe. Laat minstens een half uur staan
– kook de noedels gaar en laat afkoelen
– snij de mango en de komkommer in blokjes
– snij de koriander en de munt in grove stukken
– bedek de borden met de salade met een hoopje noedels in het midden
– schep wat van de dressing over de salade en noedels
– omgeef de noedels met de blokjes komkommer, mango, de kruiden en de uitjes
– leg de reepjes biefstuk netjes in het midden en besprenkel met de rest van de dressing

Eet smakelijk, oftewel: ทานให้อร่อยนะ!
 
1693

1694

1695

LIFESTYLE, Lifestyle, Recepten

Leave a reply

12 comments

  1. Eline 10 november, 2013 at 18:02 Beantwoorden

    Ziet er heel lekker uit! Een vriend en ik zoeken nog een recept voor onze eigen “komen eten” met vrienden, ik denk dat ik dit ga voorstellen. Hopen dat hij even enthousiast is als ik. Deel gerust nog wat meer gerechten, alle inspiratie is welkom! :D

  2. ByJaimie 12 november, 2013 at 13:23 Beantwoorden

    Oeh ziet er superlekker uit! Leuk dat je ook in Thailand bent geweest! Ik ben zelf half thaais, maar heb dit nog nooit gegeten. Moet dit artikel maar eens aan m’n moeder laten zien haha.

Post a new comment

Lees ook: