LIFESTYLE / Food: Kipfilet gevuld met geitenkaas in port-rozijnenjus / Gestoofde pompoensalade

42

Ooit deelde ik al eens een recept (oké, vier tegelijk), maar dat schoot er later, behalve foto’s op Instagram, er toch vaak bij in. Vorige week bedacht ik me om de camera er weer eens bij te pakken toen ik aan het koken was en weer wat vaker recepten te delen. Ik sta namelijk dolgraag in de keuken en we zijn beide zo bourgondisch als het maar zijn kan. Goed eten, daar hou ik van. Een wijntje erbij en heerlijk natafelen. Fijn, zeker wanneer het weer snel donker wordt en je lekker in de warme keuken kan kokkerellen. Ik bedenk mijn gerechten vaak ter plekke (wat ligt er nog in de koelkast?).

Vandaag: kipfilet gevuld met geitenkaas, walnoten, rozijnen gekookt in port en tijm en besprenkeld met een port-rozijnenjus, geserveerd met een salade van rucola, gestoofde pompoen, bosui, cherry-tomaatjes en cranberry’s. Hoe klinkt dat? Ik leg jullie graag uit hoe je dit lekkere gerecht thuis maakt.

Ingrediënten gevulde kipfilet voor twee personen
* twee kipfilets
* zachte geitenkaas
* handjevol walnoten
* handjevol rozijnen
* flinke scheut port
* tijm
* crème fraiche
* Coburger ham

Bereidingswijze
– Zet de oven aan op 180 graden
– Kook de rozijnen en een theelepel tijm in de port op een laag vuur
– Snij de kipfilets in de lengte open en bak ze opengevouwen aan beide kanten even aan (hoeft niet helemaal gaar van binnen)
– Leg de kip open en vul ze met wat rozijnen uit je port-rozijnenpannetje, geitenkaas, walnoten en vouw ze dicht
– Omwikkel de kip stevig met twee plakken Coburger ham, en zet ze vast met een prikkertje
– Leg de kippetjes in een ovenschaal en bak ze in 35 minuten gaar in de oven
– De dikke jus maak je vervolgens klaar door wat water en een eetlepel crème fraiche toe te voegen aan je port-rozijnenpannetje en rustig door te laten borrelen

Ingrediënten gestoofde pompoensalade
* pompoen
* rucola
* bosui
* cranberries
* cherrytomaatjes
* olijfolie
* honing
* koriander
* nootmuskaat

Bereidingswijze
– De pompoen had ik die middag al gestoofd voor mijn lunch. Snij de pompoen in blokjes en stoof ze in boter, een glas water, een theelepel koriander en een theelepel nootmuskaat in twintig minuten gaar. Lunch was trouwens gestoofde pompoen met geitenkaas, cranberry’s en amandelen, ook erg lekker!

– Leg de rucola op een bord met de gestoofde pompoen
– Besprenkel met in ringen gesneden bosui en cranberry’s
– Druppel wat olijfolie/honing dressing over de salade
– Als de kipfilets gaar zijn, serveer met je port-rozijnenjus en wat extra bosui en walnootjes.

Eet smakelijk!

1622

1624

1625

1626

1627

1629

LIFESTYLE, Lifestyle, Recepten

Leave a reply

42 comments

 1. Lotte 27 oktober, 2013 at 20:59 Beantwoorden

  Dit klinkt te lekker. Jammer dat het ook te duur klinkt, dus deze gaat op de hoop voor als ik later rijk ben. :P
  Voorlopig houd ik het wel bij mijn kippetje gevuld met gorgonzola. :)

 2. Natasja 28 oktober, 2013 at 07:51 Beantwoorden

  Het ziet er heerlijk uit, helaas valt het voor mij al of door de port/geitenkaas/rozijnen. Maar leuk dat je wat vaker recepten gaat plaatsen! Je hutspot ‘recept’ van instagram heb ik inmiddels wel gemaakt, erg lekker met die bosui en chorizo!

 3. Anouk 28 oktober, 2013 at 16:44 Beantwoorden

  Dammmm, wat ziet dit er goed uit! Het water liep me al in de mond toen je vriend de foto poste, haha. THANKS voor het recept, oooh boy, ik vind het een waar kerstrecept!

 4. smaakexplosie 28 oktober, 2013 at 18:49 Beantwoorden

  Ziet er lekker uit! Heb al in tijden geen kipfiletjes meer gevuld, goed idee!
  Waarom bak je de kipfilet ook aan de binnekant? Ik heb gemerkt dat de smaken van de vulling dan beter in de kip trekt als je dat niet doet namelijk.

Post a new comment

Lees ook: