LIFESTYLE / Amsterdam fashion week: SIS by Spijkers en Spijkers

24

14
Gisteren was ik op de opening night van de Amsterdam fashion week, waar ik uitgenodigd was voor de kick-off show van Spijkers en Spijkers:  SIS, gehouden in de Gashouder op het Westergasfabriek terrein. Wat een fantastische avond! Interessante mensen, de drankjes heerlijk (frozen prosecco, hmm!) en de sfeer in de foyer overweldigend, begeleid door de beats van de DJ’s. Wat een schouwspel. Een mengeling van creatievelingen, fashionista’s, BN’ers, bloggers, journalisten en modellen. Ik heb de meest briljant opgedofte creaties voorbij zien komen en het mooiste van de avond waren de geplaatste vlonders in de foyer, waar ik iedereen met dunne stilettohakjes vast zag lopen. 

De openingsshow van Spijkers bij Spijkers was inspirerend. Met een zwoel ruisende zee op de achtergrond, opzwepende zomerse muziek en romantische, verleidelijke ontwerpen hebben de zussen een fantastische openingsshow weggezet. De ontwerpen van S/S14 stonden dit keer in het teken van muze Brigitte Bardot, toen ze nog jong, onbekend én brunette was. Alle elementen die Brigitte Bardot zo inspirerend maken zijn zichtbaar in de collectie. Afgezakte schouders, mooie tailles, het bekende ruitje en wijde rokken. Ik vond het chiffon exemplaar echt ge-wel-dig, evenals de trui met zandkasteel trouwens. En die suits… Al liepen de modellen af en toe wat wankelend, de collectie vind ik heel vrouwelijk, Frans en vooral: draagbaar. Ik wil, ik wil het nú aan! De after in de foyer was al even gezellig en ‘onze Arnhemse’ zusjes Truus en Riet Spijkers kwamen zelf ook nog een kijkje nemen. We hebben genoten! De camera was natuurlijk ook mee, dus geniet vooral van de foto’s. 

Trousers: Nelly.com
Blouse: Zara
Bag & shoes: Vintage
16

13

01

02

15

09

03

04

05

06

07

08

11

En ik sta op Elle.nl tussen de highlights, wat leuk!
elle

Fashion, LIFESTYLE, Lifestyle

Leave a reply

24 comments

 1. Lizzy 14 juli, 2013 at 12:28 Beantwoorden

  Wat gaaf dat je bij de show van Spijkers en Spijkers mocht zijn! Mooie foto’s! Je zag er echt leuk uit! Ik ben nog nooit bij een modeshow geweest. Lijkt me zo gaaf om een keer mee te maken! :)

 2. Anouk 15 juli, 2013 at 19:42 Beantwoorden

  Hele mooie foto’s en outfit!
  Ik heb een vraagje over de broek, wil hem ook gaan kopen namelijk (Dat is toch die van Jeane Blush?). Hoe valt hij? En schijnt hij erg door?
  Superleuk dat je weer terug bent op het EG forum trouwens:)

  • Laura - what about her 15 juli, 2013 at 20:25 Beantwoorden

   Ah, dankjewel! :-) Ja klopt, dat is die broek! Hij schijnt wel door, ik heb er een heel charmant huidskleurig broekje met pijpjes onder, dan zie je er niets van. Hij valt erg mooi en een hele soepele stof. Ik heb een M besteld en ik heb meestal ook een M bij de Zara!

Post a new comment

Lees ook: