DIARY / I confess, I love tattoo’s

93

“To be nobody but yourself in a world which is doing its best, night and day, to make you everybody else – means to fight the hardest battle which any human being can fight; and never stop fighting.”

I just can’t help it. I like tattoo’s. I got my first tattoo when I was 23. A well overthought decision. A sentence on my ribs, next to my heart. A memory of my mom. Another long cherished idea of a compass has accured to me being a passionate traveller and over the years it developed into a compass with a mandala. A private and personal design that is on my back right now since last year.

I notice that tattoos are more and more appreciated and they aren’t such a taboo anymore like years ago. I was always skeptical, despite the fact that I wanted a tattoo for years. The biased image that is created over the years is hard to let go. ‘Only criminals have tattoos.‘  ‘If you’re old and saggy it looks horrible’. Yes, but by then I am OLD and SAGGY indeed. Does it really matter? As a child from an intellectual responsible family I was afraid that I would look out of place or misjudged. Luckily I realised that was just fear (fear is a bad counsellor) because oh, I love them. Beautiful. Attractive. Art. It fits me and my way of life.

I would never cover myself from head to toe full of tattoo’s and I like the fact that I can cover the places, nevertheless, I consciously buy shirts with an open back so that I can show my pride. I have emailed my artist once again yesterday for another long-cherished desire, a half sleeve of flowers (open field of birth flowers, my love for nature and combination of the mandala-style) on my arm.

 

Diary, LIFESTYLE, Personal

Leave a reply

93 comments

 1. Debby 10 October, 2013 at 14:54 Reply

  Ik kan inmiddels niet meer terug en denk dat ik wel een wandelend stickervel word uiteindelijk :’) er bliiiijven maar ideetjes bij komen en ik vind vrouwen met tattoo’s gewoon super sexy dus why not. Ik wilde het ook altijd kunnen verstoppen, en als dat moet, dan kan ik het ook dus ach… why not :)

 2. Naomi 10 October, 2013 at 15:11 Reply

  Ik heb nu 4 tattoo’s en de vijfde wordt een tattoo met bloemen in jugendstil stijl rondom mijn borst/ribbenkast. Een paar foto’s hierboven heb ik even opgeslagen omdat ze mij heeeeel erg aanspreken!

  Ik heb al een ankertje en kruisje achter m’n oor, V in mijn nek, vleugeltjes op mijn schouderblad, Courage op mijn kuit.

 3. Anneke 10 October, 2013 at 15:11 Reply

  De vierde van onderen is echt prachtig!
  Ik heb niets met of tegen tattoos, sommige vind ik heel mooi, maar ik heb zelf nog nooit gedacht: dát wil ik op m’n lijf.

 4. Jetske 10 October, 2013 at 15:12 Reply

  Tattoos. <3

  Ik ben nog lang niet klaar met mijn lichaam en wil binnenkort ook de tattoo op mijn schouder laten coveren en er een bloemen tattoo van laten maken ontworpen bij mijn zusje.

  Je hebt weer mooie ideeën Laus!

 5. Anne 10 October, 2013 at 15:14 Reply

  Haha Debby :D. Ik vind het ook super mooi en sexy, maar hoef het zelf niet. Ik ben denk ik te wispelturig om iets te kunnen kiezen dat ik blijvend mooi ga vinden. De bloemen-tattoo’s in je inspiratie zijn cool, maar die vogel vind ik het aller-tofst.

 6. Karlijn 10 October, 2013 at 15:36 Reply

  Ik vind jouw tattoo zo mooi staan! Vooral als er een reden achterzit. Zelf zou ik er ook graag een willen, maar ik twijfel steeds. Mensen komen steeds met argumenten; staat niet mooi als je oud bent etc, waardoor ik het steeds maar niet doe. Ik ben nogal makkelijk te overreden en ben bang dat mensen dan teleurgesteld in me zijn. Maar als ik het ooit durf en het doe omdat ik het wil, heb ik al wat ideeen. Mooie inspiratie plaatjes heb je gevonden, de veren vind ik prachtig net als die geometrische vorm en de vogel (oftewel allemaal).

  • Laura - what about her 10 October, 2013 at 15:37 Reply

   Als jij het mooi vindt, gewoon doen. Niets aantrekken van anderen. Schiet je niets mee op…jammer dat je je zo voelt. Juist trots zijn dat je iets doet wat je zelf graag wilt, ondanks eventuele negatieve reacties!

 7. Natasja 10 October, 2013 at 15:47 Reply

  Ik heb nog niets, maar wel al wat ideeën. Ik zou heel graag een kleine lotus bij m’n enkel willen (vind ik een erg mooie betekenis hebben, en is erg toepasselijk voor dit moment). Ook nog iets ter nagedachtenis aan mijn vader, maar wat weet ik nog niet precies. Oh en eigenlijk ook nog een veertje (als in vrij zijn, dingen niet zo zwaar zien). Genoeg ideeën, maar eerst wil ik er 200% zeker van zijn ;) Die van jou blijft écht prachtig

 8. lauravl 10 October, 2013 at 16:32 Reply

  Zelf 0 tattoos en zal het ook niet snel doen.

  Toch kan ik mooie tattoos en er staan er een paar hierboven, wel waarderen. Net zoals de symboliek van een kompas (al zou ik hem dan toch kleiner doen).

  Maar goed, ik heb kort haar. Hebben ook veel mensen commentaar op. Is hetzelfde toch? (Alleen kan ik het laten groeien ;))

  Zoveel mensen zoveel smaken. Dat maakt de wereld zo leuk!

 9. Mirthe 10 October, 2013 at 17:09 Reply

  Ik vind van al deze tattoos jouw kompas eigenlijk het mooist! Sterk beeld, sterke betekenis en helemaal uniek, echt prachtig. Maar die vos tussen je inspiratie vind ik ook erg leuk!

 10. Linda 10 October, 2013 at 17:18 Reply

  Hij is PRACHTIG! Die mag je met trots dragen, zeker weten.

  Ik vind het erg fijn dat tatoos steeds meer geaccepteerd worden. Al vind mijn oma (mij met mijn twee mini tatoos) het nog steeds iets voor criminelen hihi.

  De veer tatoos die je geplaatst heb zijn ook om verliefd op te worden. Ik wil er zelf ook erg graag een en ja.. De herfst en de winter zijn daar ideale maanden voor :)

  Dank je voor het delen van de foto en de inspiratie foto’s!

 11. Marcella 10 October, 2013 at 17:48 Reply

  Ik hou eigenlijk helemaal niet van tattoos, al vind ik sommige wel erg mooi. Daar hoort jouw kompas ook zeker bij, een prachtig ontwerp! Maar zelf zal ik niet snel iets laten zetten. Dan liever nog een extra ringetje bovenin mijn oor ofzo, al heb ik er daar ook al 2 ;-)

 12. Lotte 10 October, 2013 at 18:00 Reply

  Zelf heb ik geen tattoo’s, maar er wel eens over nagedacht om er een te laten zetten. Alleen ben ik behoorlijk kieskeurig en een echte perfectionist, dus ik ben bang dat het me niet snel naar de zin zal zijn of dat ik later toch mijn bedenkingen krijg. Het is er dus nog niet van gekomen, op een henna tattoo na. :p
  Afhankelijk van de tattoo vind ik het bij anderen vaak wel erg mooi staan. Jouw tattoo is ook schitterend. ;)

 13. chucky1012 10 October, 2013 at 18:01 Reply

  Het ziet er echt geweldig uit ;-)
  Jij had er heel goed over nagedacht wat je wilde en wat je nog wilt laten zetten.
  Ik vindt het mooi om een tatoeage bij een ander te zien en om te weten waarom diegen het heeft laten doen en wat de betekenis ervan is etc…… Er zit meestal een mooi verhaal achter.
  Ik heb er helemaal geen één.

  Xoxo

 14. Jewelyz 10 October, 2013 at 18:28 Reply

  Leuk artikel, ik vind jouw tatoeage erg mooi! Zelf wil ik al een aantal jaar een tatoeage (kleine vlinder) op mijn schouder, maar ik wacht nog eventjes :-)

 15. misssexandthecity 10 October, 2013 at 18:51 Reply

  Ik vind een tattoo mooi als ze werkelijk ook iets betekent, zoals bij jou,…dat zie je gewoon,….ik heb er geen, omdat ik tot op heden nog niks ben tegen gekomen dat 200% bij me past,…

 16. Annika - De Andere Wereld 10 October, 2013 at 19:17 Reply

  Die op je rug vind ik nog steed heel erg mooi! Vind het ook wel bij je passen, tattoo’s (voor hoeverre ik je ‘ken’ van je blog dan). Zelf heb ik nog steeds geen behoefte aan een tattoo, vind het ook niet bij mij passen.

 17. cheyenne 10 October, 2013 at 21:17 Reply

  zo mooi! ik moet eerlijk toegeven, ik heb er ooit met mijn 16jarige instelling eentje laten zetten waar ik nu niet meer mee tevreden ben, en nu laat weghalen (nog meer pijn dat het laten zetten, brrrr). maar ondanks dat ben ik nog steeds dol op tattoo’s en is de volgende ook weer in de planning! al denk ik er nu ietsjes langer over na ;) die van jouw is werkelijk prachtig!

 18. Vintage & Beauty 11 October, 2013 at 07:53 Reply

  Ik vind jouw tattoo supe mooi! Ook de inspiratie, echt wauw. Zoiets zou ik zelf ook zo graag willen, op mijn arm of op mijn onderbuik. Helaas ben ik door een trauma echt mega bang voor naalden geworden, wat ik ook doe ik kom er niet vanaf. Ooit ga ik dit doen, als overwinnig maar vooralsnog blijf ik genieten van de kunst van een ander..

  Liefs,
  Kim

 19. xsupersarah 11 October, 2013 at 09:33 Reply

  Mijn ouders dachten er ook zo over ‘alleen criminelen hebben tattoos’. Tot mijn zus thuiskwam en ze me stiekem vertelde dat ze me iets moest laten zien, tien minuten later liet ze me een tattoo zien die ze de dag ervoor had laten zetten. Mijn ouders hebben er vrede mee dat ze het gedaan heeft en zijn nu niet meer zo tegen tattoos. Maar als ik hun zou vertellen dat ik ook met het idee zit om een tattoo te laten zetten, weet ik niet hoe ze zouden reageren eigenlijk. Ik weet ook nog niet echt wat en waar ik het zou laten doen en ik ben enorm bang voor de pijn. Ik zie wel, ik heb nog genoeg tijd om er over na te denken. Ik vind je tattoo van je kompas echt heel mooi, erg origineel ook! Een sleeve vind ik ook erg tof, maar zou dat persoonlijk nooit laten doen, ik vind het leuk bij anderen :P

 20. Sabine 11 October, 2013 at 10:42 Reply

  Ik vind tattoos supergaaf en ik vind het ook meestal heel mooi! Zelf overweeg ik ook een tattoo te nemen, maar ik zou niet zo goed weten op welke plek. Bovendien denk ik juist aan het nemen van een tattoo die niet een hele bijzondere betekenis voor me heeft, maar gewoon alleen omdat ik het mooi vind, maar dat vinden veel mensen een slecht idee en die vinden dat een tattoo juist wel betekenisvol moet zijn. Tja, daar zit misschien ook wel wat in..

 21. Eva 11 October, 2013 at 13:13 Reply

  Dat ik die van jou prachtig vind, weet je zo langzamerhand volgens mij wel maar die ene andere op de rug, tussen de schouderbladen in is ook echt geweldig!
  Ik vind die vos trouwens ook erg mooi, en die daaronder doet me erg denken aan de stijl van Xoil.. echt als ik daar er nog ooit eentje van mag dan kan ik vredig sterven. Dat zijn zulke kunstwerken, echt ongelooflijk!

 22. Joyce 12 October, 2013 at 09:41 Reply

  Echt een heel mooie tattoo! Ik wil er zelf ook graag een laten zetten, maar zolang ik thuis woon moet ik het niet doen want mijn ouders zijn er echt tegen.

   • Joyce 13 October, 2013 at 09:56 Reply

    Ik ben 21, dus ik heb natuurlijk het volste recht om gewoon een tattoo te laten zetten. Langs de andere kant heb ik ook een hele goede band met mijn ouders en zou ik me er nogal ongemakkelijk bij voelen. Maar ik ben niet van plan nog heel lang thuis te wonen, dus daarna doe ik gewoon wat ik wil.

    Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik precies wil laten zetten. Ik vind zwaluw tattoos wel heel mooi en geometrische figuren.

 23. Michelle @ The World is a Book 12 October, 2013 at 10:23 Reply

  Die op je rug blijft giga mooi! Ik heb er nooit over nagedacht, eigenlijk. Vind ze wel heel mooi bij anderen. Denk dat een bepaalde gebeurtenis in je leven soms ook wel heel erg een tattoo ” waard kan zijn”. Dat draag je van binnen altijd met je mee, dus waarom niet ook van buiten? Mooie kunstwerkjes heb je uitgezocht!

 24. Malou 12 October, 2013 at 13:13 Reply

  Ik houuuuuuu van tattoos. Ben alleen niet heel goed begonnen. Toen ik 17 was liet ik…. jawel…. een tribal zetten. :-( hahaha daar had ik dus ook redelijk snel spijt van.
  Inmiddels heb ik die laten coveren en heb ik er nog 2 bij.
  Het klopt wel wat ze zeggen: : “als je er eenmaal één hebt….”.
  Ik blijf altijd plaatjes/foto’s opslaan ter inspiratie. Gewoon tof!

 25. Swaen 12 October, 2013 at 19:23 Reply

  Wat een prachtige tattoo heb je op je rug! Echt prachtig! Ik zou ook heel graag een tattoo willen maar ik vind het ook een beetje eng. Dus wie weet doe ik het wel als ik wat ouder ben.

 26. puursuzanne 13 October, 2013 at 07:53 Reply

  De tattoo op je rug is prachtig. Ik heb zelf 1 tattoo op de zijkant van mijn pols samen met mijn zus. Ik heb er nog geen seconde spijt van. Ideeën voor een 2e zijn er zeker, maar hoe of wat ik ben er nog niet over uit. Ben benieuwd naar je volgende tattoo :)

 27. Anouk 13 October, 2013 at 08:38 Reply

  Je tattoo is heel erg tof! Hij zit op een prachtige plek, vooral als je dat soort shirts vaak aan hebt. Een veer als tattoo vind ik ook heel erg mooi… ik wil er een voor mijn mama samen met mijn zusje… we maken al 3 maanden een afspraak, haha.

 28. Emma 13 October, 2013 at 20:21 Reply

  Ik heb afgelopen donderdag mijn laatste tattoo laten afmaken, of nou ja af, er komt nog een tweede puzzelstukje op mijn andere been :) Ik schreef er ook een blogje over. Het is een mandala, net als jij, maar dan zonder kompas. Leuk blog heb je! Ik heb je meteen toegevoegd aan feedly.

 29. Natasja 15 October, 2013 at 13:13 Reply

  Heb ik nu nog helemaal niet gereageerd op je tattoo inspiratie blogje?! Ik <3 tattoos dus, al zijn de mijne allebei nog redelijk bescheiden. De laatste tijd kriebelt het heel hard voor een derde dus ik ben ook volop plaatjes aan het kijken. Jouw kompas is prachtig!

 30. sammie 25 June, 2015 at 13:13 Reply

  Hele gave tattoo! Ik vind het altijd erg mooi om te zien en word altijd zo moe van die uitspraken: Als je later oud bent ziet het er niet meer uit.. Ik denk dan altijd, kun je niet iets beters verzinnen?

Post a new comment

Lees ook: