MINDSTYLE / Bucket list part II

84

Two months ago I have shared my bucket list with you. The bucket list that I already had for a number of years. I would like to do a reflection on this list. Most dreams on my bucket list are goals that aren’t attainable within a very short time (like visiting all countries of the world) but there are certainly goals that could be reached soon. Do you have a bucket list? 

I’m still proud of my goals achieved in recent years. I reached two goals in the last two months. Healthier eating: I am stuck to healthy recipes and green smoothies. As well, I gave my father the book ‘Dad, tell me’- and even bought one for my grandmother.

What else can I at least try to reach this year? Learn to sew. My beloved sewing machine stares at me every day begging to be used, but I did not had time yet. The past months have been hectic. While I really would like to sew dresses with open back. Vintage shopping in Berlin? This year…maybe? Write a book? The idea is now chained in my head, so I will be brainstorming soon. 

And the rest. Make a scrapbook. Collect all pictures in books. Learn Spanish and Italian. All not quite impossible. Next year, really. Married in a vintage dress? Yes please. A panda bear? Oh dear, when will we go.

☑ study wildife in Africa
☑ learn to surf
☑ have tattoo (the counter is on 2)
☑ live abroad (the counter is at 4x)
☑ swim with sea turtles
☑ practice yoga
☑ visit New York
☑ meet the love of my life
☑ do a jungle trip
☑ go backpacking
☑ dye my hair red
☑ see a orang-utan in the wild
☑ bungee jumping (the highest in the world)
☑ see monks meditate in Asia
☑ do volunteerwork abroad
☑ follow my heart and start my own businesses
☑ sleep under the stars
☑ climb Table mountain
☐ travel with the oriental/trans-Siberia/glacier express
☐ go to Australia for a longer time
☑ eat healthier food
☐ vintage shopping in Berlin
☐ write a book
☐ send a card to all my friends and family
☐ live as the road is home
☐ do more with my creativity
☐ send a letter to a foreign address and see if I get something back
☐ hitch hike
☐ collect all photos in photo books
☐ have a hammock at home
☐ see a panda bear in the wild
☐ learn to play Ukelele
☐ learn to speak Spanish and Italian
☐ learn to sew
☐ see the Northern light
☐ be a source of inspiration for others
☐ make a scrapbook
☑ give my father the book ‘Dad, tell me’
☐ build a really big sand castle
☐ a road trip in a VW-van
☐ participate in the new year’s dive
☐ do a balloon flight
☐ go to an airport and get on the first available plane
☐ learn sign language
☐ visit the set of Hobbiton
☐ organize a wedding for someone else
☐ write down all memories of my mother
☐ get married in a vintage dress
☐ start a creative hostel abroad with my love
☐ visit all countries of the world (long live the dream!)

LIFESTYLE, Mindstyle, Personal

Leave a reply

84 comments

 1. Anne 6 October, 2013 at 08:12 Reply

  Alle landen van de wereld zien vind ik echt bij je passen maar dat gaat wel even duren ja. Ooit wil ik ook nog eens naar het vliegveld en dan het eerste toestel pakken dat gaat. En in met buitenlanden wonen! Bij mij staat de teller pas op twee. Overigens ben ik al zo lijstjes verslaafd en heb zoveel plannen dat ik maar ga doen ipv een bucketlist maken. Die zit wel al veel te uitgebreid in mijn hoofd haha.

 2. Sylvia Kuijsten 6 October, 2013 at 08:30 Reply

  Wat een leuke outfit op die foto! En jemig, je hebt al veel doelen af kunnen strepen :) Wat fijn, ga zo door! En net wat Mandy zegt, die ‘inspiratiebron zijn’ kun je ook afvinken ;)

 3. Nanda 6 October, 2013 at 08:52 Reply

  Wat mooi dat je al zoveel doelen hebt bereikt :) Ik heb niet echt een uitgebreide bucketlist op papier, alleen wat doelen die ik dit jaar wilde volbrengen. Maar die lijst zit wel in mijn hoofd, en ik ben ook aardig op weg. Al komen er wel meer doelen bij dan dat ik kan afstrepen haha.

 4. elmganneke 6 October, 2013 at 09:18 Reply

  “Naar een vliegveld gaan en het eerst beschikbare vliegtuig nemen.” Dit heb ik altijd nog een keer willen doen. (Hoop wel dat het dan een beetje ver weg is, haha)
  Ik vind het knap dat je zo’n lijst kan maken. Als ik denk aan wat ik allemaal nog zou willen doen dan komen er alleen maar doelen binnen voor ‘binnenkort’: afstuderen bijvoorbeeld.
  Wat ik wel weer lastig vind zijn doelen zoals “meer met mijn creativiteit gaan doen”, want wanneer kun je dat dan afstrepen? Maar misschien dat jij daar wel een idee bij hebt.

  • Laura - what about her 6 October, 2013 at 09:24 Reply

   Jaaaa, wil dat echt nog eens graag doen. Alleen volgens mij is dat niet zo goedkoop en spontaan meer als vroeger. Haken en ogen. Mijn binnenkort-lijstjes zijn meer to do lijstjes voor mij. Dat doel van meer met creativiteit gaan doen betekent voor mij: weer gaan schilderen en tekenen, proza schrijven en dingen maken. Naaien, knutselen. Was vroeger altijd creatief bezig. Nu een stuk minder.

 5. Anouk 6 October, 2013 at 09:48 Reply

  Wauw.. wat heb je al veel mooie dingen afgestreept en ook nog zoveel mooie dromen openstaan! Leuk hier ook dromen te lezen die ik met je heb besproken. Zo veel dromen in ZO weinig tijd.. had een dag maar 48 uur en een week 14 dagen… enn, ennn gewoon meer tijd;).

 6. Evey | Style Spy 6 October, 2013 at 12:29 Reply

  Wat een superleuk lijstje. Ook mooie dingen zoas je vader cadeautjes geven enzo. Tof is het he om dingen af te strepen. Ik moet er ook maar een gaan maken! En af en toe reflectie erop, is fijn! :D

 7. Ayla 6 October, 2013 at 13:29 Reply

  Wat heb je al veel gedaan! Wat fijn om daar zo nu en dan op terug te blikken en dan mag je best heel trots op jezelf zijn. Heel veel van de dingen op je lijstje zou ik zelf ook eens doen, maar ik ben helaas heel wat minder dapper ben ik bang.

 8. Michelle @ The World is a Book 6 October, 2013 at 13:56 Reply

  Ik blijf het een mooie lijst vinden. En zo fijn dat je al zo lekker actief aan het strepen bent! En je hebt nog een heleboel mooie dromen over, fijn! Ik moet de mijne ook eens op papier zetten; ik heb er geloof ik nog eentje liggen ergens van 100 jaar geleden. En verder zitten er een heleboel dromen in mijn hoofd. Op papier zetten; dan worden ze echt :)

 9. Romee 6 October, 2013 at 14:48 Reply

  Waauw wat heb je al gave dingen gedaan!! en er staan nog heel wat toffe dingen op je lijst (ik ben toevallig ook bezig met ukelele leren spelen :]

 10. LNNK 6 October, 2013 at 15:08 Reply

  Ik heb niet echt een bucket-list, maar wel een hoop dromen. Alle landen van de wereld bezoeken is daar zeker ook bij, maar ik denk niet dat dit ooit gaat lukken.

 11. Malou 6 October, 2013 at 15:40 Reply

  Toffe lijst!

  Deze vind ik zo leuk:
  ☐ een brief naar een vreemd adres sturen en kijken of ik wat terug krijg

  Je bent al aardig wat weg kunnen strepen.

 12. Karlijn 6 October, 2013 at 19:02 Reply

  Jeetje, wat heb jij alweer een hoop kunnen afstrepen. En wat heb je een mooie doelen. Voor mij ben je in ieder geval een inspiratie zoals ik laatst al schreef. En ik wil nu alvast een versie van je boek bestellen :), en oja, die nieuwjaarsduik wil ik dus ook doen! Maar het lijkt me zooo koud ;p haha. Als je gaat, wil ik je wel komen aanmoedigen hoor ;)
  Ik ga nu ook een bucketlist maken, wil het al een hele tijd maar het is er nog nooit van gekomen. Wederom weer geïnspireerd door jou! :)

 13. Anke 6 October, 2013 at 21:53 Reply

  Een pandabeer in het wild zien, good luck with that ;) Lijkt me (in het wild én van dichtbij) nog best angstaanjagend eigenlijk, ookal eten ze vooral bamboe, ze hebben behoorlijke tanden en klauwen.

 14. ine 7 October, 2013 at 10:56 Reply

  Deze bucketlist is echt zo tof!! Op mijn bucketlist staan wonen in het buitenland, vrijwillegerswerk en de hele wereld zien ook :)
  Volgens mij mag je mensen inspireren ook al schrappen van je lijst hoor. Want jij inspireert mij vaak en waarschijnlijk al je andere lezers ook. Je hebt een super leuke blog en persoonlijkheid. Moet leuk zijn om elkaar eens te ontmoeten :)

 15. Eline 7 October, 2013 at 20:52 Reply

  Wat een heerlijke bucketlist en wat een coole dingen heb je al gedaan. Als ik jou was zou ik onmiddellijk een hangmat ophangen in huis, snel, leuk & makkelijk en dan kan je nog iets afvinken. Ik ga binnenkort ook eens nadenken over een bucketlist.

 16. Rosie 8 October, 2013 at 14:06 Reply

  Als je nog een bruiloft wil organiseren, je mag mij wel helpen ;-)! Haha! Gebarentaal leren is ook echt gaaf, ik heb er nu 2 cursussen op zitten en kan echt zeggen dat het geweldig is! Zo bijzonder :) Echt een hele mooie lijst heb je gemaakt, misschien dat ik het volgend jaar ook eens ga maken al heb ik niet zo de drang naar al die ‘spectaculaire’ dingen (in mijn ogen).. Maar een kleine, simpele bucketlist is ook prachtig, toch?

  Liefs!

  • Laura - what about her 8 October, 2013 at 15:18 Reply

   JA IK WIL! Wat leuk dat je ook gebarentaal leert zeg. Met een reden of zomaar? Interessaaaant! En natuurlijk is elke bucketlist prachtig. Dat iemand een doel heeft vind ik prachtig, zoals ik al in mijn vorige bucketlist post zei: of het nu een reislustig avontuur aan de andere kant van de wereld is of een dag vrijiwilligerswerk in het dierenasiel, waar het om gaat is dat je er voor zorgt dat je het gewone en het buitengewine dat jet leven biedt ervaart. Alles kan! :)

 17. Marcella 10 October, 2013 at 09:12 Reply

  Mooie lijst! Je zet me aan het denken om ook iets te gaan doen met de herinneringen aan mijn vader. Ik ga eens nadenken wat ik daar mee kan doen. En die eigen onderneming komt er misschien ook wel ooit, lijkt me tof! Ik bedacht me laatst dat mijn volgende baan best voor drie dagen per week kan zijn, dan móet ik er wel wat naast doen, kan ik mooi zelf wat gaan opzetten daarvoor. Dat is stap één naar het geluk in m’n werk!

 18. Dutchie in Sweden 10 October, 2013 at 09:34 Reply

  Leuk, ik kom hier net terecht! leuk om te lezen zo! waar heb je gebungeed? ook bij bloukrans? Ik weet tegenwoordig nl niet meer welke de hoogste is, ik was altijd zo ‘trots’ om te zeggen, jaaaa de hoogste!

 19. cheyenne 16 October, 2013 at 05:22 Reply

  wat een fijne lijst :) ik heb er ook een, en hij wordt telkens langer! ik vind het zo handig om het op te schrijven, het motiveert om er dan ook daadwerkelijk iets aan te doen, vooral wanneer je ziet wat je allemaal al hebt gedaan! (set van hobbiton bezoeken, wat een goeiee!)
  xo, cheyenne

 20. Iris 2 April, 2015 at 08:38 Reply

  Wauw, wat heb je al veel dingen gedaan zeg. Ik heb net je blog ontdekt en vind dit echt geweldig om te lezen! Ik ga je zeker volgen in al je avonturen :D

Post a new comment

Lees ook: