LIFESTYLE / Vintage collection IV

74

You all know my obsession for vintage. I still have to show you quite a lot of items, but yesterday we bought new vintage. I also bought two vintage garments in Amsterdam last week. Everyone should buy vintage, I find it so much more unique than i.e. IKEA. I can be so thrilled when I find a little gem just anywhere for a euro.

I start with my garments from Amsterdam. More than half of my wardrobe consists of vintage and that makes me happy. The wool fluffy yellow jacket has golden buttons and is quite warm. Halleluja autumn jacket! I adore long skirts with flowers and had to take this new love immediately home.

Do you know our ugly frame wall already? Everything crochet, old or just very ugly is hanging on our wall of ugliness. The man in the train called my frames all a doubt case between art and kitsch and who knows, I might have a valuable object hanging there. And finally we found two letter trays!

1533

1534

1535

1536

1537

 

Fashion, Interieur, LIFESTYLE, Lifestyle

Leave a reply

74 comments

 1. Danique 21 October, 2013 at 09:22 Reply

  Superleuk! Grappig trouwens, ik heb in de zomer ook een wereldkaart bij de kringloopwinkel gevonden. Lijkt heel erg op die van jullie (hij heeft ook twee van die ronde bollen zeg maar), maar toch is ie heel anders: http://instagram.com/p/a3aUuwRZPZ/ (hopelijk wordt mijn reactie nu niet gelijk als spam gezien ;)). Overigens lukt het mij amper om leuke spullen te vinden bij de kringloop. Ik denk dat ik naar de verkeerde ga!

 2. Nanda 21 October, 2013 at 09:25 Reply

  Wat een heerlijk huis heb je toch!
  Ik koop zelf af en toe wat bij de kringloop, maar mijn hele huis vol kan ik me niet voorstellen. Vind het bij jou prachtig hoor, maar het is niet wat voor mij. Ik heb liever een combi ;)

  En die letterbakken zijn leuk met zo’n kaart erachter!

 3. Mariska 21 October, 2013 at 09:36 Reply

  Superleuk allemaal, je vest vooral! Waar ben je geweest in Amsterdam?

  Wat ik zo leuk vind aan wonen in Amsterdam, is dat iederen zulke leuke dingen op straat zet bij het grofvuil. Iedere maandagavond loop ik een rondje haha. Ik heb de laatste weken 2 klapstoeltjes, een wit houten eettafelstoeltje, een rieten fauteuiltje en een grote glazen apothekers vaas van straat geplukt. Intens gelukkig maak je me ermee.

 4. Michelle @ The World is a Book 21 October, 2013 at 09:42 Reply

  Ooh, wat een mooie spulletjes weer. Heerlijk, jouw huisje! Die kaarten erin als achtergrond vind ik echt een super leuk idee. Denk dat het met oudere kaarten en de originele houten kleur heel mooi zal worden. Heerlijk om door die “zooi” te struinen en pareltjes te vinden. Al blijft een sporadisch bezoekje aan IKEA voor wat basics (en het eten haha) voor mij ook onmisbaar ;-)

 5. Anouk 21 October, 2013 at 09:43 Reply

  Jaaaa! Wat heb je fijne dingen gekocht Lau! Dat gele pluizige vest, IK WIL! Oooh heerlijk warm en de kleur is zo leuk! EN die letterbakken en schilderijtjes en en en… ja LEUK! Haha.

 6. Sharon 21 October, 2013 at 10:06 Reply

  Lauuuu!!! Ben benieuwd naar het eindresultaat van de letterbakken :-)
  Ben laatst ook naar de kringloop geweest. Helaas hadden ze hier in de omgeving niet zoveel soeps…

 7. Karlijn 21 October, 2013 at 10:13 Reply

  Jeetje wat heb je weer mooie dingen gevonden. Haha, koffie en bier lekker toch?! En wat een ontzettend mooie letterbakken zeg! Wow, doet me denken aan dat ik er vroeger eentje op mijn kamer had. Ik ga eens kijken waar die is gebleven. Ik ben gek op de kringloop, maar kom er eigenlijk veel te weinig. Maar ik bedenk me net dat ik er vanmiddag wel even naartoe kan gaan :)

 8. Anne 21 October, 2013 at 11:12 Reply

  Leuk! Jouw huis ziet er fijn uit :) Ik wil ook graag van die aardappelkistjes. Toevallig zag ik er bij het Mauerpark van het weekend super veel liggen. Volgende week even langs… mijn huis is nu Ikea, meer noodgedwongen door de emigratie. Even verandering in brengen. Vintage geeft gewoon meer leven. Oude letterbakken zijn cool! Je kan daar zo veel mee!

 9. Natasja 21 October, 2013 at 11:24 Reply

  Leuke spulletjes! Nu zit ik nog in m’n appartementje met bij elkaar geraapte spullen van m’n studentenkamers, maar het volgende wil ik toch meer naar mijn smaak maken met kringloop vondsten!

 10. Jess 21 October, 2013 at 13:26 Reply

  Goed geslaagd meid! Ik ga echt te weinig naar de kringloop. Stom want altijd als ik ga dan vind ik hele gave dingen. Ik ben wel fan van Ikea, net als de rest van Nederland. Al probeer ik er tegenwoordig niet meer zoveel te kopen omdat half Nederland daar los gaat. Hulde voor jullie muur van lelijkheid. Gaaf idee hoor! Wij zijn bezig om heel het trapgat vol te krijgen met lijstjes en dergelijke. Maar het is nog lang niet af…

  • Laura - what about her 21 October, 2013 at 18:08 Reply

   Haha ja, de lijstjesmuur is hilarisch fout en leuk. Waar ik ook ben (binnen- en buitenland) ben ik te vinden op marktjes en in kringlopen. Loooove. Echt weer eens doen. Ik word ook altijd blijer van iets dat ik met moeite vind dan dat heel Nederland er inderdaad losgaat. Al is een dag Ikea ook wel eens leuk hoor!

 11. xsupersarah 21 October, 2013 at 20:28 Reply

  Je okergele vest is erg mooi! Zo’n muur met oude kadertjes vind ik erg tof! Mijn zus had vroeger in haar toilet een muur vol kadertjes met van die ouderwetse spreuken en zegswijzen die ze ook van rommelmarkten en kringloopwinkels haalde, dat was ook erg leuk om te zien groeien :P

 12. cheyenne 22 October, 2013 at 04:54 Reply

  wat tof, die letterbakken! ik kom ze steeds meer tegen op interieurfoto’s e.d. (: ik ga eigenlijk nauwelijks vintage shoppen, maar ik ga binnenkort toch maar echt eens de tijd nemen om wat winkeltjes hier te ontdekken!
  xo, cheyenne

 13. elmganneke 22 October, 2013 at 08:27 Reply

  Ik vind het vooral knap dat je er parels in ziet. Ik had bijv. nooit die rok en het vest zien liggen, en als ik dan zie hoe het staat als je het aan hebt dan vind ik het superleuk. :D

 14. Evey | Style Spy 25 October, 2013 at 21:16 Reply

  Leuke spulletjes. Geweldig hoe je je muur hebt behangen met die lijstjes, maar dat had ik geloof ik al gezegd? Niet? Dan bij deze ;-) En rokken vind ik ook leuk! Maar heb er veeeel te weinig, tijd om te shoppen!

 15. Charlotte 26 October, 2013 at 22:18 Reply

  Wat een gezellig huisje heb jij, ben zelf ook kringloopgek ;) en mix graag oud met nieuw. Mag ik vragen wat je favo kringloopwinkel is in Arnhem en omgeving? Hopen dat je nog veel meer pareltjes ontdekt!

 16. Nathalie -worldly treasury- 27 October, 2013 at 13:33 Reply

  Superleuk allemaal! Staat je huisje vol met meer van zulke pareltjes? Wellicht leuk voor de rubriek ‘binnenkijken’ op mijn blog? Dat idee van de letterbak komt uit een productie van Ariadne at Home. Staat ook nog op mijn to do list ;-)

  • Laura - what about her 27 October, 2013 at 13:52 Reply

   Jaaa, vind ik heel leuk! Heb een heleboel pareltjes, ik verzamel een hoop vintage! Als je onder de categorie Interior kijkt, zie je een serie met details van een paar ruimtes in m’n huis in verschillende posts :)

Post a new comment

Lees ook: