TRAVEL / South Africa

83
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

IMG_20160219_192550

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Afrika, DESTINATIONS, Mindstyle, Personal, Stories from the Heart, TRAVEL, Travel Stories, Zuid-Afrika

Leave a reply

83 comments

 1. Sonja 1 March, 2016 at 15:18 Reply

  Wauw…. die woorden, de foto’s. <3 <3 Ik kijk uit naar je verhalen, maar tot die tijd ben ik helemaal tevreden met dit prachtige stukje.

 2. Daphne | food & flip flops 1 March, 2016 at 15:53 Reply

  Ademloos heb ik je verhaal zitten lezen!
  Weer een prachtig stukje tekst, recht uit je hart …
  Vooral deze zin zegt alles: In die zeven jaar heb ik de brokstukken weer bij elkaar geraapt en ben ik gaan lijmen. Ik vond zowel oude als nieuwe stukjes Laura.

  Op naar 7 nieuwe jaren vol geluk, heel veel geluk!

  En dan die foto’s ….
  Afrika staat voor 2016 op de planning, (eigenlijk staat het al heel lang nr. 1) maar twijfel ook tussen Singapore en daarna door naar Borneo en de Filipijnen, maar als ik dit zie weet ik het diep in mijn hart al.
  Waar ben je overal geweest?

  Geweldig.
  Bedankt voor deze mooie blog.

  • Laura 1 March, 2016 at 16:35 Reply

   Ahhh, dankjewel voor je lieve reactie! Jaaa, doen hoor. Het is zo fantastisch! Ik heb bijna het hele land doorkruist omdat ik er toen natuurlijk woonde, maar dit keer hebben we een stuk van de Garden Route gedaan, van PE tot Kaapstad! :)

 3. Lizet 1 March, 2016 at 16:53 Reply

  Dat onbeschrijflijke gevoel ken ik als geen ander, en ik voel het meteen weer borrelen als ik dit lees. Echt, dat land. <333 Voor mij is het inmiddels vier jaar geleden dat ik voet zette op dat prachtige land, en ik heb het gevoel dat mijn leven, of mijn begrip over leven en mijn echte ik toen pas begon. Dat haal ik ook een beetje uit jouw stuk, heb ik het idee. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. :') Maar goed, prachtig bijzondere woorden weer. <3

  En ik ben zó benieuwd naar de verhalen, foto's en filmpjes. Op Snapchat slaakte ik regelmatig een kreetje en riep ik tegen niemand: 'DAAR BEN IK OOK GEWEEST'!! Zo leuk!

 4. Food Love and Happiness 1 March, 2016 at 17:49 Reply

  Wat een bijzonder mens ben je toch! Fijn dat dit cirkeltje rond is zo. Knap dat je op deze manier terug kan kijken op deze jaren (want daar is niet iedereen even goed in), en dat maakt je ook zo’n mooi mens.
  En die foto’s… Mijn god, wat valt daar over te zeggen? Prachtig zeg!

 5. Marijke 1 March, 2016 at 18:12 Reply

  Wat prachtig geschreven! Je mag echt trots zijn op jezelf! En je foto’s doen me er zo naar verlangen om dat land waaraan je je hart verloor ook te kunnen zien! Wat wil ik zo graag!!

 6. Patricia 1 March, 2016 at 18:59 Reply

  Wat een prachtig stuk, Laura! Mooie woorden en de foto’s zeggen al bijna genoeg. Zuid-Afrika (en Namibië) staan hoog op mijn wishlist. Ik denk dat mijn jongens van 11 en 7 het ook geweldig zullen vinden. Ze zijn avontuurlijk ingesteld en net als ik dol op natuur en wildlife!
  Ik kijk uit naar al je verhaalen van je belevenissen in dit mooie stukje van de wereld!

 7. Lotte - scratchingmymap 1 March, 2016 at 19:09 Reply

  ZO mooi dit! <3 Mooie plaatjes, mooie woorden die mooie zinnen worden tot een mooie tekst. Prachtig om te lezen hoe jouw puzzelstukjes op zijn plaats vallen, het wisselen tussen je blind staren op dat ene stukje dat niet gelegd krijgt en een stap achteruit zetten en dat het toch een prachtig ding is, die puzzel… Liefs!

 8. Linda 1 March, 2016 at 21:01 Reply

  Wat fijn dat je even terug was. Hopelijk heb je veel beelden gevangen met een ogen. Zo kan je altijd eventjes terug. Mooi geschreven Miss L!

 9. Liv 1 March, 2016 at 23:30 Reply

  NOU! Wat mooi! De woorden (wat kan jij toch schrijven zeg), de foto’s <3 Honderd procent mooie dromen vannacht.

  X

 10. Lenneke 2 March, 2016 at 01:10 Reply

  Mooie woorden, prachtig stuk weer! Ondanks dat ik je natuurlijk niet ken denk ik altijd; wat een mooi mens!
  & wat een foto’s! :) kan niet wachten op de rest van de zuid-Afrika verhalen/foto’s!

 11. kisha 2 March, 2016 at 08:15 Reply

  Wat een inspirerend stuk en super mooi geschreven en verwoord. En de foto’s zijn ook echt prachtig. Elke keer als ik jouw blogs lees wordt ik er weer heel erg blij van en motiveert het mij om ook mijn dromen achterna te gaan.

 12. Eva 3 March, 2016 at 08:39 Reply

  Je raakt me zó met je verhaal. Moet er een traantje van wegpinken. Zuid-Afrika leek me al geweldig prachtig, maar nu moet ik er helemaal heen. Wat een schoonheid!

 13. charlotte 3 March, 2016 at 15:16 Reply

  Zeer mooie foto’s van jou Laura vooral die 1ste foto vind ik heel speciaal :) Ik hoop als ik genoeg centjes bij elkaar heb gespaard ik ook eens kan gaan genieten van dit mooie land. Je inspireert echt heel veel mensen met je reizen en ik ben daar zeker 1 van. Door jou wil ik echt heel de wereld zien! Je motiveert me men dromen te volgen en niet op te geven en vooral te genieten van het mooie leven ! En dat terzijde wouw ik nog eventjes er bij zeggen dat de foto’s van uit (Leuven, Belgie ) super waren! Mijn dochtertje woont in de straat waar jij voorbij wandelde ( klein begijnhof ). Ik was super enthousiast om te weten dat je zo dichtbij was!

  Ik wens je nog veel plezier op je volgende reis naar Marrakech!
  Groetjes van een trouwe volger.
  xx

  • Laura 3 March, 2016 at 18:01 Reply

   Bedankt voor je lieve reactie Charlotte, leuk dat je reageert! :) En je woorden doen me goed, hier schrijf ik voor! :) Leuk zeg. Ik vond Leuven super mooi!

 14. Katie | Trends 4 Travel 3 March, 2016 at 19:28 Reply

  Wat een prachtige foto’s! Niet zo gek dat je het daar zo onwijs fijn vindt. Soms is het ook niet helemaal uit te leggen waarom een bepaalde plek zoveel met je doet hè? De tekst is weer onwijs mooi.. Ik wou dat ik mij zo goed kon verwoorden :)

 15. Stéphanie 5 March, 2016 at 19:45 Reply

  Wat een mooi verhaal! Ik denk dat ieder zich een beetje kan vinden in deze tekst. Het komt recht uit je hart en wat je schrijft is zo herkenbaar. Knap dat je dit zo kunt verwoorden. Geweldige foto’s ook weer. Een groot aantal zag ik al voorbij komen op Instagram maar het is helemaal geen straf om ze nogmaals te zien. Ik heb weinig met Afrika (sorry) maar moet toegeven dat ik er heel anders over ga denken als ik deze prachtige landschappen zie! :)

 16. Yneke 5 March, 2016 at 20:01 Reply

  Práchtig geschreven. En die foto’s! Om bij weg te dromen, zo prachtig. Nóg meer reden om echt eens naar Zuid Afrika af te reizen :).

 17. Daphne 8 March, 2016 at 15:21 Reply

  Wauw, wat je daar schrijft is echt EXACT hoe ik me voelde toen ik het land vorig jaar voor het eerst bezocht. Ik zou het liefst terug willen en de hele reis, inclusief élk klein detail, opnieuw willen meemaken. De mensen, de cultuur, de dieren, de natuur echt álles is zo ongelooflijk mooi. Bij mij ook, met stipt op nummer één!!! En wat kan jij dat goed verwoorden zeg..

  xx Daphne
  (heb er zelf ook twee blogs over geschreven: http://daphnemusiclover.blogspot.nl/2015/09/the-eastern-part-south-africa.html & http://daphnemusiclover.blogspot.nl/2015/08/helloooo-everyone-it-has-beensuch-long.html)

 18. Jessica 8 March, 2016 at 21:21 Reply

  Prachtig beschreven Lau, knap hoe jij soms warrige gevoelens zo mooi kunt beschrijven! Ik ben er even stil van. Benieuwd naar je Zuid-Afrika verhalen, maar voor nu geniet ik intens van alle mooie foto’s :)

 19. Zoë 9 March, 2016 at 16:07 Reply

  Ik lees je stukje nu pas, maar ook bij mij bij deze oh-zo-veel-herkenning!! Bizar wat een locatie opeens met je doet qua herinneringen: waar stond ik toen, waar sta ik nu? Ik heb het er onderweg met m’n vriendinnetje ook bijzonder veel over gehad. Super mooi stuk sis!

Post a new comment

Lees ook: