(Nederlands) TRAVEL | Zuid Afrika / Shamwari Game Reserve – daar waar het allemaal begon: Founders Lodge

8
Founders Lodge Shamwari Zuid-Afrika

Munu de neushoorn

Als allerlaatste vertel ik jullie ook nog graag over Munu! Munu is een zuidwestelijke zwarte neushoorn, een ernstig bedreigde soort: er zijn er nog maar 250 in de hele wereld. Munu werd blind tijdens een territoriale strijd in een Zuid-Afrikaans Nationaal Park, en voor ‘t eerst liet SANPark een particuliere interventie toe om deze bedreigde diersoort te beschermen. Munu zou sterven als ‘ie nog in het wild zou blijven ronddwalen: hij liep alleen maar rondjes doordat hij blind is en was een makkelijke prooi.

Munu is verhuisd naar Founders Lodge, waar hij een zo natuurlijk mogelijk leven leeft. De bijdrage van Munu aan het behoud van zijn soort, onderzoek en onderwijs is een belangrijk onderdeel van de Eco-Innovation Hub die Mantis dit jaar zal lanceren. Gasten van Founders Lodge zijn van harte welkom om Munu te bezoeken om zo het belang van wat ze doen als conservatie team van Founders Lodge te zien. Ook wij hebben Munu ontmoet, en wat was dat bijzonder mooi. Je kunt Munu volgen op Instagram en een donatie doen!

Afrika, DESTINATIONS, Hotspots, Must Sleep, Nature, The Boho Guide, TRAVEL, Travel Category, Travel Tips & Inspiration, Wildlife, Zuid-Afrika

Leave a reply

8 comments

  1. Melissa 20 January, 2020 at 16:27 Reply

    Wat gaaf om te lezen! Neemt me weer helemaal mee naar 2009, toen wij ook verbleven in Shamwari (Bayethe). Een van de meest bijzondere plekken waar ik ooit geweest ben en veel meer safari gevoel dan hier heb ik nergens anders gehad. Niet in Namibië, niet in Zambia en niet in Zuid-Afrika :-)

Post a new comment

Lees ook: