TRAVEL / 2013 in travel

83

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

Diary, LIFESTYLE, Personal, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

83 comments

 1. Marieke 30 December, 2013 at 17:36 Reply

  Mooi overzicht! Geweldige landen, zo te zien! Ik heb zelf ook net een reisoverzicht online geplaatst. Ik ben dit jaar naar Parijs, Polen, Slowakije, Hongarije, Wenen, Praag en Valkenburg geweest! Op de planning staat tot nu toe alleen Brussel (voor 2014) maar plannen zijn er altijd genoeg ;) Ook wij plannen bijna niet van tevoren. Heerlijk!

 2. Eva 30 December, 2013 at 17:36 Reply

  Geweldig zeg :) Hier ‘alleen’ Berlijn, Antwerpen en Boedapest gehad. Volgend jaar wordt tienduizendmaal beter, spannender en met veel meer reisjes op het program :)

 3. Josianne 30 December, 2013 at 17:52 Reply

  Wauw, wat een prachtig reisjaar. De foto van Antwerpen is prachtig. Ik wilde weer zeggen dat je een geluksvogel bent, maar ik weet ook dat je er heel hard voor werkt en dat ik hetzelfde moet doen (op reis gaan). Nog steeds zeg ik: ooit, maar hopelijk kan ik van 2014 ook een mooi reisjaar maken, New York en Egypte staan al op de planning.

  • Laura 30 December, 2013 at 19:07 Reply

   Jaaa, inderdaad! Hahah. Ik vind het wel heerlijk dat je dat nu zegt. Hopelijk wordt volgend jaar een mooi reisjaar voor je inderdaad, als je dat wilt dan kan dat en je hebt al een prachtig begin zie ik!

 4. Jennifer 30 December, 2013 at 17:58 Reply

  Mijn reisjaar was prut dit jaar. Ameland mocht op het lijstje. Maar dat wordt in 2014 goedgemaakt! Mijn jaarwisseling is ook helemaal anders geworden dan ik had gehoopt en zelfs de visite die eerst zou komen heeft de plannen gewijzigd en is (zonder mij, muh) naar de Dominicaanse Republiek gegaan om het daar te vieren. Gelukkig staat New York op de planning voor februari en Zuid-Frankrijk voor maart. Mijn voornemen is om ieder kwartaal iets te ondernemen en dat gaat al heel goed zo te zien. Ik heb zo’n zin in het nieuwe jaar, ook al weet ik dat ik weer een paar dingen voor m’n kiezen ga krijgen, iets dat ik zelf niet in de hand heb. Maar met mijn fijne voornemens hoop ik alle ellende naar de achtergrond te kunnen drukken en over een jaar toch kan zeggen dat ik een fantastische tijd heb gehad.

 5. Anne 30 December, 2013 at 18:13 Reply

  mooooi :) Wat een geweldig jaar zeg. Zowel verre reizen, als dicht-bij-huis tripjes. En komend jaar Berlijn <3 hou me op de hoogte, kunnen we meeten. En China, nou als je nog tips nodig hebt weet je me te vinden. Ik kan in ieder geval van harte aanraden om daar te gaan reizen. Over bijzonder en ongerept gesproken (ja je zou het niet zeggen, maar die stukken zijn daar zeker). Anyway, alvast een heel mooie jaarwisseling gewenst, op naar weer zo'n knallend jaar, toch?!

  • Laura 30 December, 2013 at 19:12 Reply

   Jaaaaaaa! Berlijn komt goed volgend jaar en dan gaan we zeker meeten! Ik zal het ergens begin 2014 plannen ;). En ben benieuwd naar Chinatips als dat zo ver is. Lijkt me prachtig (en ik wil een panda zien) ♥ jij ook een fantastisch jaar gewenst met bijzondere ontwikkelingen :)

 6. Leonie 30 December, 2013 at 18:36 Reply

  Wauw, wat heb jij een fijn jaar gehad. Ik hoop dat mijn 2014, al mag het iets minder uitbundig dan China of the Filipijnen, ook bestemmingen met veel lessen in zich zal hebben. De allerbest wensen, lieve Laura. Ik vind je oprecht een heel inspirerend mens.

 7. Annika 30 December, 2013 at 18:40 Reply

  Heerlijke reizen! Je hebt er een mooi reisjaar van gemaakt.

  p.s. de haarkleur die je nu hebt vind ik echt bij je passen, en mis ik een beetje op deze foto’s, haha!

  • Laura 30 December, 2013 at 19:14 Reply

   Hahah ahw! Terwijl ik van mezelf toch echt witblond ben hahah. Dit rode is zo irritant (zeg ik elk jaar). Vervaagt heel snel naar blond (en rood + blond wordt roze) dus ik wilde eigenlijk snel weer blond :D

 8. Malou 30 December, 2013 at 18:56 Reply

  Oooh ik hou ervan. Heerlijk overzicht weer! Mooie bestemmingen hebben jullie bezocht dit jaar. Ik ben trouwens ook helemaal weg van Laos. Wat een geweldig land!

  Mijn reisjaar 2013:
  – New York
  – Oslo (voor m’n werk)
  – Lanzarote
  – Samos (geweldig eiland!)
  – Antwerpen
  Normaal maak ik eigenlijk elk jaar wel een verre (backpack)reis maar door een niet zo leuke ervaring even een jaartje overgeslagen.
  Volgend jaar (oh dat is overmorgen al) wil ik heel veel! Indonesie, Marokko, Ibiza, Cuba, Curacao. Hahaha dream on.
  In ieder geval in februari naar Boedapest. Die staat al vast.

  Hele fijne jaarwisseling en een heel goed, reislustig en gezond 2014. Dat er nog maar veel van dit soort leuke posts mogen volgen! :-)

  • Laura 30 December, 2013 at 19:24 Reply

   Toch een heel fijn lijstje dit jaar ♥ wat was je nare ervaring? Balen…maar super dat je weer van die prachtige plannen maakt. Boedapest is trouwens geweldig! Fijn 2014!

   • Malou 30 December, 2013 at 19:31 Reply

    Ja plannen moet je altijd hebben vind ik. En anders word ik onrustig. Haha. Hoor alleen maar positieve verhalen over Boedapest, leuk!
    Ziek teruggekomen uit Maleisië. 2 maanden uit de running geweest. Totaal onbekende parasitaire infectie in m’n spieren. Dus ik was even helemaal klaar met backpacken/Azië.

    • Laura 30 December, 2013 at 19:36 Reply

     Jaaaa, een van m’n leukste stedentrips ooit! Ahhhh dat is echt klote. Ben dit jaar ook doodziek uit Azië terug gekomen (dacht ook echt dat ik er geweest was) en dat heeft ook zo lang geduurd. Bah. Ziek worden is echt naar. Heb mezelf nooit laten checken, nu ben ik bang dat ik nog iets heb door je verhaal haha.

     • Malou 30 December, 2013 at 20:43

      Haha sorry, wilde je niet bang maken. Is zeker naar. Ik heb me echt kut gevoeld en was ook echt bang. Heb heel lang niet durven vertrouwen op m’n lichaam. Bij elk pijntje dacht ik: oh neeeee. Wat had jij dan? Daar heb je niet over geblogt of wel?

      Ben nu al benieuwd naar al je toekomstige tripjes!

     • Laura 31 December, 2013 at 08:07

      Haha geeft niet, ik ken de risico’s! Maar ben altijd een beetje laks (dus geen nacontrole ofzo). Daarentegen ben ik heul veul in het ziekenhuis met m’n eigen sores, dan hadden ze vast al iets gezien. Is je parasiet nu helemaal weg?

      Ik had een hele erge vorm van reizigersdiarree/voedselvergiftiging. Terloops genoemd op het einde van een blog een keer, maar het is een smerig verhaal, haha. Zat ook nog op een nauwelijks bewoond eiland zonder apotheek of arts en ben een paar dagen uitgedroogd en van de wereld geweest. Kwam als rioolwater echt uit alle gaten tegelijk, constant. Nog maanden wat vaag gevoeld! Achja, the perks of being a traveler, haha.

     • Malou 1 January, 2014 at 17:54

      Happy 2014!
      Kon op jouw laatste reactie niet antwoorden.

      Klinkt best heftig! Dat dat ook net gebeurd op een eiland zonder dokter/apotheek/zkh.

      Nope. Zitten in m’n spieren. En dan heb ik het over duizenden. Kunnen er niet meer uit maar ze zijn zeg maar soort van dood.

     • Malou 1 January, 2014 at 20:59

      Nee niet exact maar waarschijnlijk van niet goed verhit vlees van een rund of varken die besmet was met deze parasiet. En waarschijnlijk opgelopen op het eiland Tioman

     • Laura 2 January, 2014 at 08:16

      Brrr. Naar hoor! Snap dat je heel even genezen was van het reisvirus. Maar toch fijn dat het weer begint te kriebelen!

 9. Karlijn 30 December, 2013 at 19:13 Reply

  Ik vind die eerste foto van jou in New York ZO mooi! De kleuren, jouw (kleine) lach, echt prachtig. Wat heb je een mooi reisjaar gehad. Ik heb echt enorm genoten van al jouw berichten en reisverslagen en ik ga je zeker nog helemaal gek spammen met al mijn reacties in 2014, wees gewaarschuwd :)

 10. Mirjam - Jewelyz 30 December, 2013 at 19:42 Reply

  Ah wauw, wat een mooie reizen heb je gemaakt! En dat in een jaar, heerlijk! New York lijkt me ook fantastisch, daar moet je gewoon eens geweest zijn vind ik. Staat hoog op mijn lijstje ;)
  Maar als eerste; sparen!

  • Laura 31 December, 2013 at 08:01 Reply

   Jaaaa precies! Dat had ik ook. En dacht dat ik het tof-maar-that’s-it zou vinden, maar ben verliefd ♥ had een hele toffe aanbieding, valt soms best mee!

 11. Anke 30 December, 2013 at 20:44 Reply

  Ja, China, doen, leuk! Dat was mijn laatste lange/grote reis, heb er persoonlijk erg goede herinneringen aan. Afgelopen jaar alleen een dagje Antwerpen gedaan, maar in februari al wel 4 dagen Kopenhagen geboekt :D

   • Anke 2 January, 2014 at 18:10 Reply

    Er staat niet veel (meer) over op m’n blog, maar als je tips wil roep maar! Ben er 100 dagen geweest en heb volgens mij wel de meeste grote (toeristische) steden aangedaan, plus nog wat minder bekende regios. Maar backpacken is er sowieso goed te doen :)

 12. Michelle 30 December, 2013 at 20:50 Reply

  Jouw reisverhalen en prachtige foto’s zijn zo’n fijne inspiratiebron ♥
  Ooit, ooit begin ik ook zo’n mooie reisblog :)
  Fijne jaarswisseling!

  • Laura 31 December, 2013 at 08:09 Reply

   Ahhhh, zo lief! Reizen is heerlijk. Doen! En je hebt vast al wat reisjes gemaakt, een reisblog beginnen is zo lastig niet meer tegenwoordig haha!

 13. Louise 30 December, 2013 at 21:13 Reply

  Supermooie foto’s en ervaringen uit 2013 neem je mee naar 2014! Wij hebben wat leuke tripjes binnen Europa gemaakt en in november Taiwan gezien :)

 14. Dagmar 30 December, 2013 at 21:21 Reply

  Wauw wat een waanzinnige reizen. Ik wens je voor 2014 ook een reislustig jaar toe vol inspiratie en creativiteit <3 En een onvergelijke date, want we gaan gauw meeten <3 Xxx

  • Laura 31 December, 2013 at 08:11 Reply

   Aaaah thanks babe. En HAPPY BIRTHDAY! M’n flitsmeeting met je was al leuk, dus snel een wijndate plannen! Jij ook een fantastisch 2014, blijf positief en het zonnetje dat je bent!

 15. Marlou 30 December, 2013 at 21:23 Reply

  Wat een heerlijk heerlijk reisjaar. Leuk om zo terug te zien, ook al heb ik alles al een beetje via je blog mee mogen maken. Ben benieuwd naar je 2014! :)

 16. Diede 30 December, 2013 at 22:33 Reply

  Als ik jouw reisverhalen lees heb ik het gevoel dat ik er ook een beetje bij ben geweest, heerlijk. Jaloers op jouw reislijst en blij dat je het met ons deelt! Op naar een jaar met nog meer mooie reizen! Oh, en ik wou dat mijn vriendje zulke mooie foto’s maakt;)

  • Laura 31 December, 2013 at 08:14 Reply

   Aaahw ♥ haha ja, fijn zo’n vriendje! (al maak ik ook heel veel foto’s zelf hihi, zoals de monniken). Zijn beide gek op fotografie. Ik vind het alleen net iets belangrijker om leuke foto’s met mezelf te hebben, HAHA. Jij ook een fantastisch 2014! Snel een wijntje drinken?

 17. Debby 31 December, 2013 at 11:10 Reply

  Ah jeetje, wat een mooi reisjaar! Ik had echt een stom reisjaar :’) Maar Amsterdam met jou was top. Zeg, zullen wij gewoon een tripje samen plannen in 2014?

 18. SARAH 2 January, 2014 at 15:33 Reply

  Wouw! Ik heb je blog net ontdekt! Wat een mooie foto’s & reizen! Prachtig!
  Ik mag gelukkig ook niet klagen, in juni teruggekomen van 8 maanden Australië & 1 maand New Zealand. En nu staat mijn backpack klaar om vanaf volgende week maandag een maand of 5 ? door zuidoost Azië te reizen!
  & M’n travelwishlist groeit!
  Wat ben ik jaloers op jouw combinatie van reizen/werken!
  Ik ga nog even een rondje maken door je site!

  • Laura 6 January, 2014 at 15:26 Reply

   Wat een leuke reactie, lief dat je m’n blog bent gaan lezen! Jij hebt inderdaad ook niets te klagen, wat leuk! Wat heb je er gedaan? Ennnn wat leuk, Azië is genieten. Ik ben er in maart ook weer een maandje (Filipijnen). Waar ga je heen en wat ga je doen?

   • SARAH 9 January, 2014 at 10:29 Reply

    In Australië heb ik rondgereisd & gewerkt (tomaten inpakken…)!
    Thailand, Laos, Cambodja & Vietnam staan voor komende reis op de planning! Er staat helemaal nog geen route vast, ik zie het allemaal wel!
    Alvast heel veel plezier op de Filipijnen! Ik ben benieuwd naar je verhalen/foto’s!

 19. Marcella 4 January, 2014 at 22:43 Reply

  Wat onwijs veel prachtige reizen in een jaar toch, zo heerlijk! En je schrijft er de mooiste verhalen over, zo fijn! Ik wens je alle goeds, onwijs veel plezier en veel reisplezier in ‘t nieuwe jaar. Op naar vele mooie reizen weer!!

 20. Anouk 6 January, 2014 at 16:42 Reply

  Ik vind al je blogs stuk voor stuk heel erg mooi. De teksten zijn inspirerend evenals de foto’s. Wat sta je stralend op elke foto in deze blogpost. Dat 2014 nog mooier mag worden voor jou en je lief. Cheers sweety! En tot woensdag:D!

 21. Food Love and Happiness 7 January, 2014 at 19:19 Reply

  Wat een prachtig reisjaar is het voor je geweest! Daar put je de juiste inspiratie en kracht uit =) Ik heb helaas niet kunnen reizen dit jaar, op het gebied van m’n werk zijn er veranderingen geweest en ik woon niet langer samen, dus financieel gaat het helaas steeds minder (workin on it), maar dat komt wel weer! Volgens mij zijn alle foto’s hier altijd zelfgemaakt toch? Die van Laos: prachtig!!

  • Laura 8 January, 2014 at 19:13 Reply

   Thanks babe! Absoluut :). Jaaa, jouw jaar was hectisch. Hopelijk snel even lekker ertussenuit. Zeker zijn alle foto’s zelf gemaakt, dankjewel!

 22. Marleen 8 January, 2014 at 10:41 Reply

  Wat een succesvol reisjaar en wat zijn jullie een mooi stel! Laos dus, op mijn wishlijst. Wat heb je veeeeel gezien zeg! Ik ga misschien naar Mexico dit jaar. En ik wil naar Londen en iets van Portugal/Griekenland, eigenlijk weet ik het nog niet. Maar jouw reisfoto’s geven wel de kriebels zeg!

  • Laura 8 January, 2014 at 19:14 Reply

   Jaaa, fijn jaar! Dit jaar begint ook weer goed. Laos moet zeker op je wishlist, echt fantaaaaastisch. Ben benieuwd waar je allemaal heen gaat! :)

 23. Michelle - Travel lifestyle.nl 10 January, 2014 at 20:29 Reply

  Wat een geweldig heerlijk mooi jaar! En wat een fijne bestemmingen. Wat een heerlijkheid om zo veel te mogen, kunnen en durven reizen. Dat er in 2014 maar weer heel veel mooie reizen, kort en lang, dichtbij en ver weg, voorbij mogen komen. Geniet ervan babe! En ik geniet met jouw blog mee :)

 24. cheyenne 14 January, 2014 at 21:33 Reply

  ohhh wat fijn om te lezen zeg :) al deze plekjes zou ik graag (nog een keer) willen bezoeken! mijn 2013 was helaas ietsjes rustiger wat reizen betreft, alleen trips naar london & parijs. hopelijk komt daar dit jaar verandering in en kan ik weer wat meer van de wereld zien :)
  xo, cheyenne

 25. Roëlle 31 January, 2014 at 12:34 Reply

  Ooh super gaaf! Ik ben ook enorm verslaafd aan reizen en ben van plan om zoveel te ondernemen dit jaar! Nu al op de planning: Praag, Maastricht en Zuid-Frankrijk/Italië. Geniet van alles om je heen! Lief

Post a new comment

Lees ook: