TRAVEL / Border crossing Thailand – Cambodia

37

This travel tip will be available in English soon.

Azië, Cambodja, DESTINATIONS, Thailand, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

37 comments

 1. Marlou 25 August, 2013 at 06:09 Reply

  Oi shit, dat klinkt niet heeel tof nee. Geluk nog dat je niet alleen was(, tenminste ik zou he-le-maal in paniek schieten denk ik zo), en dat je nu je tips deelt zodat het ons nooit overkomt :D Hoop ik tenminste.

 2. Joyce 25 August, 2013 at 07:31 Reply

  Het grappig te lezen dat noord en zuid Thailand toch aardig van elkaar verschillen. Betekent dat ik zonder problemen nog een keer naar de andere kant van Thailand kan gaan, wat rot nou!

 3. Karlijn 25 August, 2013 at 07:39 Reply

  Jeetje, daar moet je wel sterk voor in je schoenen staan zeg. Ik weet niet of ik zo rustig zou kunnen blijven. Pfoe zeg. Goed dat je deze tip nu deelt, scheelt ons weer heel wat paniekmomenten :)

 4. Lisanne 25 August, 2013 at 08:30 Reply

  Haha jeetje, wat een verhalen zeg!
  Ik ben er deze vakantie geweest, maar wij zijn precies de andere kant op gereisd en hebben echt helemaal niks van zulke rare praktijken meegekregen (gelukkig :p). Ik had ook al wel gehoord dat het vanaf de Thaise kant allemaal een stuk minder soepel ging, dus wellicht ook een tip voor toekomstige reizigers als ze hier niet op zitten te wachten, haha. Wij hebben het hele stuk (Siem Reap – Bangkok inclusief de grensovergang) in 8 uur gedaan, dus dat scheelt ook aanzienlijk zo te lezen! Al zijn de wegen ook erg verbeterd natuurlijk :) Wanneer ben jij hier geweest?

  • Laura - what about her 25 August, 2013 at 08:58 Reply

   Hahaha ja, ik had het gelukkig van tevoren al gelezen. Wij kwamen vanaf een eiland, maar moesten bijvoorbeeld echt drie uur wachten in dat restaurantje. Aan de wegen lag het niet inderdaad! Wij waren hier in maart dit jaar! :)

 5. Rebelse Huisvrouw 25 August, 2013 at 19:22 Reply

  Cambodja – ik ben erg benieuwd hoe je het daar vindt. Doet het in veel opzichten denken aan Thailand of juist niet? Het land heeft, zeker vergeleken met Thailand, natuurlijk verschrikkelijk veel ellende en narigheid achter de rug. Have fun ennne: voorzichtig!

  • Laura - what about her 26 August, 2013 at 08:00 Reply

   Ik vond Cambodja echt heel anders dan Thailand. Andere mensen, sfeer, andere reizigers (Thailand wordt helaas een hele hippe bestemming en ik ergerde me aan alle dronken toeristen). Cambodja vind ik fijner, maar ook heftige contrasten en een intrigerende geschiedenis. Ik ben er nu niet, was hier begin dit jaar, maar plaats af en toe een reisverhaal (van al mijn reizen). Fijne herinneringen :)

 6. Jasmine 25 August, 2013 at 19:35 Reply

  Wat een geldklopperij en dat mensen daar in die praktijken dan ook intrappen. Heel corrupt. Dat is wel het handige aan het wonen binnen de EU, geen grensposten meer (of heel weinig).

 7. Laura 26 August, 2013 at 16:09 Reply

  Inderdaad, in veel reisboekjes staat dat je juist die grensovergang niet moet doen! Gelukkig bleef ik alleen in Thailand. En gelukkig is het goed gegaan met jullie! Ben benieuwd naar de rest van de verhalen. Liefs, Laura

 8. Femke 27 August, 2013 at 14:34 Reply

  Ik denk ook niet dat mensen serieus denken dat ze een visum kunnen krijgen in een vaag restaurantje. Ik denk wél dat mensen op zo’n moment blokkeren en/of in paniek raken en maar gewoon meewerken omdat ze bang zijn wat er gebeurt als je dat anders niet doet? Ik zou op zo’n moment denk ik enorm geintimideerd zijn, in die situatie. Aan de andere kant zou ik me hier vantevoren goed over laten informeren en er wat op voorbereid zijn.

  Klinkt als een enorm heftig land, zowel met positief als negatief. Wow! En mooi geschreven. :)

Post a new comment

Lees ook: