TRAVEL / South Africa: Table mountain

50

“Table Mountain is the defining visual icon of Cape Town and South Africa. It has been the backdrop to the unfolding of South African history. Its imposing stature makes one forget that Table Mountain has more plant species than all of the United Kingdom”.

This travelogue will be available in English soon.

924

927

929

931

934

936

939

943

Afrika, DESTINATIONS, Nature, Outdoor Adventure, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Zuid-Afrika

Leave a reply

50 comments

 1. lauravl 18 August, 2013 at 11:58 Reply

  Waaaaaah daar sta ik over anderhalve maand ook! Ik denk alleen dat mijn conditie de wandeltocht niet aankan. Maar met stiekem een beetje hoogtevrees (niet als ik de berg opwandel, maar wel als ik geen vaste grond onder voeten heb) is een kabelbaan ook niet ideaal. Ik ga er over nadenken!

 2. anoukliebers 18 August, 2013 at 18:32 Reply

  Die eerste foto, waaaaauw wat een uitzicht! Ik kan me voorstellen dat je, je op zo’n moment helemaal ‘vrij’ zal voelen. Good job dat je het hebt gelopen. Lijkt me een mooiere ervaring. Bikkel op Birkenstocks ook nog, haha!

 3. anoukliebers 18 August, 2013 at 18:34 Reply

  Ps: We wonen inderdaad dicht bij elkaar in de buurt! Ik woon in Cuijk, maar studeer in Arnhem. Ik las trouwens ergens een berichtje dat je, je mama een jaar of 3 geleden bent verloren. Heftig:(. Life sucks so hard sometimes. Ik ben mijn moeder nu bijna 2 jaar geleden verloren. Wilde er toch even wat over kwijt, soms voelt het als ‘band’ als je bepaalde dingen leest. Niet dat het een positieve gebeurtenis is, maar toch… je begrijpt misschien wel wat ik bedoel:)?

 4. Jess 18 August, 2013 at 18:56 Reply

  Gaaf! Ik ben er ook geweest en ik vond het heel indrukwekkend. Mijn oom, tante en nichtjes zijn zo’n 10 jaar geleden geëmigreerd en ik heb een Zuid-Afrikaanse schoonzus. Vind het een bijzonder land.

 5. foodandotherfriends 18 August, 2013 at 19:03 Reply

  Ik ben er ook geweest (wel met de kabelbaan, slecht I know haha), het uitzicht was mooi. Maar ik heb nog zoveel mooiere uitzichten gezien. Als je in Zuid-Afrika rondreist raak je gewoon verwend en verpest door al het moois wat daar te zien is. Dus ik moet eerlijk zeggen dat ik de Tafelberg mooi vond, maar niet denderend speciaal. Maar ik heb natuurlijk ook niet de ultieme ervaring gehad… Naar boven hiken ;). Wel knap trouwens, op je Birkenstocks :D hihi.

 6. Marcella 18 August, 2013 at 19:56 Reply

  Wauw, prachtig uitzicht! Die wandeltocht klinkt ook erg gaaf trouwens. Echt iets voor ons om te doen ook met alle moois onderweg. Heel tof dat je daar geweest bent, lijkt me een bijzonder moment op die beroemde berg!

 7. Lies 19 August, 2013 at 00:12 Reply

  Heel erg leuk om te zien en het ziet er ook zo mooi uit. Ik ben alleen bang dat ik wel enorme last zou krijgen van mijn hoogtevrees daar haha.

 8. Nikki | The Ginger Diaries 19 August, 2013 at 17:45 Reply

  Wat een ongelofelijk mooi uitzicht! Het lijkt me echt een super ervaring :-) Ik doe ook heel wat wandelingen op mijn teva sandaaltjes, en dan krijg ik ook wel eens van die blikken. Ze hebben een ontzettend zachte, dikke zool zoals je birkies dus eigenlijk voel je niets van de rotsgrond! Ik snap die blikken ook niet hoor, haha ;-) xo

 9. T 20 August, 2013 at 22:55 Reply

  die zou ik ook wel willen beklimmen – wel met een 30 tussenstops of foto momenten – en die eerste foto is heel erg FB profielfoto waardig

 10. Elsemiek 31 May, 2015 at 12:51 Reply

  Aaaawh lau, thanks voor de reminder! Hier stond ik een jaar geleden ook… wat een TOP uitzicht hè! Prachtig.. Kaapstad heeft een groot deel van mijn hart gestolen. Thumbs up voor je birkie avontuur!

Post a new comment