Freedom camping in Norway

26

Noorwegen wildkamperen

NOORWEGEN-2

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

NOORWEGEN-8

NOORWEGEN-9

NOORWEGEN-10

NOORWEGEN-11

NOORWEGEN-12

NOORWEGEN-13

Noorwegen wildkamperen

NOORWEGEN-15

NOORWEGEN-16

NOORWEGEN-17

NOORWEGEN-18

NOORWEGEN-19

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

Noorwegen wildkamperen

DESTINATIONS, Europa, Nature, Noorwegen, Outdoor Adventure, Slovenia, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Zweden

Leave a reply

26 comments

 1. Natasja 14 November, 2017 at 11:24 Reply

  Zo jammer van die regen en zo jammer wanneer een trip daardoor – letterlijk – in het water valt… Het levert wel prachtige foto’s op, en acuut zin om zelf ook eens die kant op te gaan!

 2. willem 14 November, 2017 at 16:36 Reply

  Wow wat mooi. dit is onze droom. Helaas is onze dochter (14jaar) er niet van gecharmeerd. Maar wij kijken erg uit naar vakanties met een daktent. wij proberen al een paar jaar naar Denemarken te gaan. nu is de planning in het voorjaar te gaan. Strand ritten en eenvoudig offroad met one Dodge Ram 1500. Dit soort foto’s motiveert het weer.
  Is er ergens info te vinden om offroad binnenland te rijden? ik heb wel wat gevonden voor de stranden.
  Leuk bericht.

  gr willem

  • Laura 20 November, 2017 at 09:09 Reply

   Ahw, wat jammer dat je dochter het niet zo leuk vindt om te kamperen! Tof dat je in het voorjaar naar Denemarken gaat. Ik weet niet precies waar je offroad kan rijden in Denemarken, is vast te vinden op het internet! Veel plezier alvast.

 3. Jessica 18 November, 2017 at 10:34 Reply

  Zo veel mooie foto’s, wat een fijne plekjes hebben jullie bezocht <3 Maar ik kan me goed voorstellen dat die CONSTANTE regen gewoon simpelweg kut is. Maar er gaan ongetwijfeld nog veel meer mooie avonturen komen! :)

 4. Rebecca 18 November, 2017 at 18:44 Reply

  Wauw echt zo gaaf die auto met daktent, maar wat jammer van het weer. Want jemig wat is Noorwegen mooi, ik ben net terug van een weekje Oslo en Bergen, echt prachtig die natuur en fjorden. Zeker een land om verliefd op te worden hihi. Je hebt nog wel mooie foto’s weten te maken! :D

 5. Elisa 19 November, 2017 at 12:41 Reply

  Prachtige foto’s heb je weer gemaakt! Noorwegen lijkt mij zo mooi, staat nog heel hoog op mijn lijstje. Maar, die regen, dat is zo kut. Ik heb denk ik nog nooit zoveel regen gezien als toen we in Japan waren. Het hield maar niet op. Uiteindelijk 4 van de 15 dagen mooi weer gehad en 3 paraplu’s versleten.

  • Laura 20 November, 2017 at 08:32 Reply

   Dankjewel! Jaaa, het verpest toch echt wel een beetje je trip. En och, wat zonde van Japan! Wij hadden daar inderdaad ook wel aardig wat regen. Zo jammer!

 6. Laura 19 December, 2017 at 11:33 Reply

  Ah wat jammer dat jullie zoveel regen hebben gehad! Wij waren de laatste drie weken van augustus in Noorwegen en hadden ook wel regen, maar eigenlijk viel het weer bij ons achteraf heel erg mee. We hebben de Preikestolen, Trolltunga, Besseggen en Buarbreen hikes gedaan (allemaal droog gebleven), zelfs zon gehad! Wel heel erg koud natuurlijk. We willen eigenlijk ook nog een keer met een zelfde soort tent als jullie, of zo’n Volkswagen busje! Hele mooie foto’s en hopelijk hebben jullie de volgende keer wat meer geluk!

 7. Cristopher Huys 3 March, 2019 at 09:11 Reply

  Hoi Laura,

  prachtige foto’s en inderdaad spijtig van het weer! Maakte je de reis weer in 2018 en vind ik hier ergens een blog over? Wij vertrekken namelijk binnen 2 maanden. Ik heb ook eens een praktisch vraagje. Mijn vrouw is helemaal gek van de lichtslinger. Ik vroeg me echter af hoe deze wordt ingeplugd?

  Groetjes
  Cristopher

  • Laura 3 March, 2019 at 13:26 Reply

   Hoi Cristopher!

   Dankjewel! Helaas heb ik de reis nog niet weer gemaakt, maar ik zou het zeker doen. Het was alsnog zo mooi! De lichtslinger werkt op batterijen! Deze koop je o.a. bij Hema of Action!

   Fijne reis vast!

   • Annette 7 March, 2022 at 22:15 Reply

    Hi Laura, wat leuk om te lezen. Zonde van de regen! Wij gaan van de zomer ook een poging wagen. Zijn er in jouw herinnering nog specifieke plekken waar wij bij uitstek goed kunnen parkeren om wild te kamperen met de daktent? Wij hebben geen 4×4 maar wel een prima auto. Ben benieuwd!

 8. Luca van Turnhout 3 March, 2020 at 11:12 Reply

  Hi Laura

  Wij plannen een rondreis door Noorwegen deze zomer.
  Zou je mij tips kunnen geven over een route?
  Heb op dit moment nog geen idee waar we gaan beginnen/eindigen.

  Groetjes
  Luca

 9. AP 23 August, 2020 at 20:10 Reply

  Hoihoi!

  Wij zijn net terug uit Noorwegen! Precies in de weken dat het geen Corona-alarm was! En we zijn heel erg verliefd geworden!
  Wat een geweldig land!! Super avontuurlijk en ruig! Heel veel gewandeld en gefietst! En veel mooie weggetjes met de auto gedaan!
  Van onze drie weken ongeveer 3 echt slechte dagen gehad met regen en nog wat “vochtige” dagen. Maar ook super mooie dagen waardoor de mindere dagen snel worden vergeten. Daarbij hebben we totaal 4 nachten gebruik gemaakt van een hut (eenvoudige trekkershut) Om even te drogen en even onder de mensen te komen.
  Ook wij waren met 4×4 en daktent! Dat is super bevallen!! Wij hebben wel een super fijne daktent waarbij het niet uitmaakt of je hem nat inklapt. Het is een MAggiolina Airlander. Das eigenlijk een beetje de Mercedes onder de daktenten. Echt een geweldig ding! Je zet de auto recht (met stenen en 2 meegenomen planken) en vervolgens slinger je het dak omhoog en klaar!

  Volgend jaar gaan we weer!! En dan nog iets noordelijker. Dus Laura ! Ik zou nog eens gaan als ik jullie was! Je hebt gewoon een beetje pech gehad. Het is trouwens goed om in NW te kijken hoe het weer in bepaalde gebieden is! Dat kan enorm verschillen! En dan gaan waar het droog is!
  Grtn Albert

  • Laura 9 September, 2020 at 12:10 Reply

   Ha Albert, wat ontzettend tof dat jullie dit ook gedaan hebben. Ik wil ook dolgraag terug, en inderdaad dan nog noordelijker! Het is er zooo prachtig. Dank voor het delen :)

 10. Annette 7 March, 2022 at 22:16 Reply

  Hi Laura, wat leuk om te lezen. Zonde van de regen! Wij gaan van de zomer ook een poging wagen. Zijn er in jouw herinnering nog specifieke plekken waar wij bij uitstek goed kunnen parkeren om wild te kamperen met de daktent? Wij hebben geen 4×4 maar wel een prima auto. Ben benieuwd!

  • Laura 6 June, 2022 at 08:49 Reply

   Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik heb ze niet opgeslagen (maar nog altijd in m’n hoofd: een plekje langs de route die door Jotunheimen NP loopt, langs een gletsjermeer!)

   Ik had ‘m toen nog niet ontdekt maar ik kan je de app Park4Night aanraden, daar verzamelt iedereen z’n mooiste (wild)kampeerplekken!

   Fijne reis vast!

Post a new comment

Lees ook: