TRAVEL / Namibia – road trip route

45
sossusvlei 2

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

Afrika, DESTINATIONS, Local Life, Namibia, Nature, TRAVEL, Travel Category, Travel Must Do's, Travel Stories, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

45 comments

 1. Bianca 2 December, 2016 at 11:39 Reply

  M’n vriend in tree worker en dus dol op alles wat groen is. Ik heb dan ook vooral bestemmingen gezien waar bos is. Prachtig maar tijd voor iets anders. Ik wil woestijn! Ik wil dit, ik wil Namibië!

 2. Malou 4 December, 2016 at 14:58 Reply

  Jeetje, wat een práchtige foto’s! Niet te doen! Lijkt me echt een voorrecht om een reis als deze te mogen maken. Wat een droom!

  Hoop dat ‘t goed met je gaat Lau! <3

 3. Foodie Marjan 4 December, 2016 at 20:13 Reply

  Ik blijf maar naar dit prachtige verslag van je kijken. Mijn vakantie naar Namibië en Botswana is nog in de plan fase. Maar als ik dit zie kan ik echt niet wachten om er heen te gaan!

 4. Stephanie 5 December, 2016 at 21:00 Reply

  Geweldige foto’s, klinkt als een machtig mooi avontuur. Ben wel benieuwd welke lenzen je gebruikt hebt, met name voor de wildlife foto’s. Mocht ik ooit dat mooie Afrika bezoeken dan wil ik graag alvast voorbereid zijn ;)!

  • Laura 6 December, 2016 at 06:44 Reply

   Thaaanks! Afhankelijk van hoe dichtbij of ver weg ze waren (veel dichtbij) een 85mm 1.4 of een oude telelens die ik nog had (moet even opzoeken welke dat is, 70-200 ofzo)!

 5. Par 6 December, 2016 at 13:58 Reply

  Wauw Laura,
  Wat een mooie foto’s en reisverhaal.
  Met je vorige over je Canada travel vond ik al fantastisch omdat ik daar volgend jaar 4 weken ga rondtrekken met een camper.
  Namibië stond al op mijn travel wishlist en de planning is dan ook om samen met mijn man, zus, zwager en zijn zuster die in Zuid Afrika woont deze reis aan het eind van 2017 tedoen.

  Groetjes
  Par

 6. Eva 7 December, 2016 at 14:26 Reply

  Tering Laura wat ziet dit er prachtig uit! En al die wildlife foto’s, wow wow! Je past trouwens echt perfect in het plaatje met die oranje jurk :D

 7. Eva 9 December, 2016 at 13:49 Reply

  Ik kan echt niet stoppen met kijken naar deze foto’s. Namibië stond al hoog op het lijstje, maar nu NOG hoger. Wat fantastisch. Wauw wauw wauw wauw wauw!!!!

 8. Linda 13 December, 2016 at 14:05 Reply

  Oooh, ik was al jaloers op je IG-foto’s, maar nu helemaal. Gelukkig wonen we dichtbij en kunnen we er eenvoudig heen. Ik kijk nu al uit naar mijn eerste Namibië reis <3

 9. Yvonne 18 December, 2016 at 13:51 Reply

  Heel mooi! Geweldige foto’s, wordt er helemaal blij van op deze druilerige, grijze dag. Namibië lijkt me schitterend, maar helaas niet heel betaalbaar voor ons met 2 kids… laat ze die natuur dus maar goed bewaren daar, als we de loterij winnen, of onze kids de deur uit zijn, is dat de eerste reis die ik wil maken!

 10. Jothea 23 February, 2017 at 16:00 Reply

  Liewe Laura Jy moes ‘n digter geword het! Die artikel oor Namibia is so ontsettend mooi geskryf, baie dankie. Daar is hier en daar ‘n Nederlandse woord wat ek nie verstaan nie, maar ek kan sien dat jy die niks wat alles is verstaan. Dis hoekom ons so lief is vir hierdie land, want al kom ons voorouers van Nederland, Frankryk en elders in Europa is ons pure Afrikane. Ons doen soos Europeers maar ons harte en ons hele lewe is Afrika.
  Dit was lekker om julle te ontmoet en nou nog lekkerder om jou artikel te lees. Dit maak dat ek ook nou net weer wil travel, maar die kar verhuring hou my baie besig. Ons beplan ‘n trip na Kaokoland en sal maar sien hoeveel tyd ons sal he om te gaan. Dis weer ‘n heel ander mooi. Nog wilder as Damaraland!
  Geniet jou reise vir 2017! Groete uit Windhoek, Jothea

 11. Sander 12 April, 2017 at 13:01 Reply

  Heel erg mooi verslag van je reis Laura! De foto’s zijn werkelijk waar adembenemend en heb mijn ogen uitgekeken. Namibië stond al hoog op mijn travel list, maar is nu toch weer een plekje omhoog geschoven;) Het landschap doet me erg denken aan Iran en ik raad je dus ook aan om daar een keer heen te gaan! Voor tips zou je eens op mijn blog kunnen kijken (nextleveltravels.com)

 12. Milou 12 March, 2018 at 22:21 Reply

  Hi Laura! Mijn vriend en ik willen ontzettend graag naar Namibie. Heb jij van te voren veel vast gelegt of heb je losse tickets geboekt en een auto? Ik zie namelijk veel georganiseerde reizen en dan lijkt me wel lekker veilig omdat je onderweg niet zoveel mensen tegen komt.

  Hoor graag van je! x

  • Laura 21 March, 2018 at 12:14 Reply

   Ha Milou! Wij hebben alles los geboekt, we zijn niet zo van de georganiseerde reizen. Zo heb je veel meer vrijheid en kom je op de mooiste plekjes! Het is een veilig land en alles is goed te doen, dus zou dat zeker aanraden. Succes en vast veel plezier!

 13. Isa 13 May, 2018 at 16:47 Reply

  Hoi! Wat een mooie foto’s en prachtig verhaal. In welke periode ben je in Namibië geweest? En kun je ons een beetje inzicht geven in de kosten van deze reis in twee weken? Groet, Isa

  • Laura 16 May, 2018 at 08:49 Reply

   Hoi Isa! Wij waren er in juni, een perfecte periode om te gaan!

   Qua kosten ligt het er natuurlijk helemaal aan waar je slaapt en wat je doet, kamperen is namelijk spotgoedkoop en mooie lodges zijn rond de € 50 – € 100,- per nacht. De autohuur inclusief daktent/kampeeruitrusting was zo’n € 85,- per dag. Boodschappen zijn er niet duur en benzine ook niet! De vlucht was rond de € 800,- euro.

 14. Sophie 30 October, 2018 at 16:44 Reply

  Wat maak je onwijs mooie foto’s!! Ik bezoek je website de laatste tijd regelmatig, omdat we bezig zijn met onze reis uitstippelen (Namibië, Zuid-Afrika, Sumatra, Filipijnen, denken we nu). Voorlopig ligt mijn focus nog op Namibië, alleen daar is al zoveel te zien!
  Plan jij jouw routes uit via My Maps van Google? Ik plan overigens niet écht, maar vind het wel leuk om vooraf al een aantal opties te hebben. Ik probeerde een kaart aan te maken van jouw route, maar met het aantal bestemmingen kan ik tot J gaan. Nu heb ik geprobeerd om per bestemming een laag aan te maken, maar dan kom ik niet verder dan Pelican Point. Als ik dan nog een laag probeer toe te voegen, krijg ik de melding ‘Je hebt je laaglimiet bereikt voor deze kaart’. Aangezien jij zoveel reist, hoop ik dat je me kan helpen.

  • Laura 14 November, 2018 at 11:35 Reply

   Hoi Sophie! Wat heerlijk dat je een reis aan het uitstippelen bent, dat is toch wel het leukste om te doen (na de reis zelf dan!) ;) Namibië is zo ontzettend mooi, ben erg benieuwd wat je ervan gaat vinden. Ik plan het ook meestal globaal en zet de route dan in Word (met afstanden, etc). Ik kom inderdaad ook niet verder dan J, dus ik verdeel het dan in verschillende routes. Ik sla ze dan op op m’n telefoon en geef het een naam (week 1, dag 1, etc). Misschien dat het wel kan hoor, maar ik heb me er nog niet zo in verdiept! Tijdens de reis zelf bepaal ik meestal de avond voor de auto trip de route op Google Maps zodat ik nog bezienswaardigheden toe kan voegen in Google Maps voor die dag zelf!

   Heel veel success en plezier, wanneer ga je?

 15. Ran 29 January, 2019 at 07:39 Reply

  Hoi Laura,

  Hele leuke blog om te lezen. We vertrekken zaterdag en ik heb door het lezen van jouw blog nóg meer zin gekregen. We gaan 24 dagen en ik denk dat ik iets wijzig in onze reis. Olifantsrus pakken we erbij. En dat ene park met veel dieren pakken we erbij. Dankje voor dit voorgerechtje, we gaan smullen. Mijn 71e land !
  Check: http://www.rangroetjes.com

 16. Fleurtje 2 September, 2022 at 14:34 Reply

  Hi Laura,
  Ik probeer je planning in te delen in dagen, maar ik kom helemaal niet uit. Heb je een overzicht in dagen misschien of is dat te brutaal gevraagd. Ik kan uit je leuke verhaal niet lezen welke plekken je op 1 dag gezien hebt en waar je een hele dag gebleven bent.

  • Laura 21 September, 2022 at 11:05 Reply

   Hi Fleurtje,

   Geen probleem! Leuk dat je aan het plannen bent, ik heb zo’n heimwee! Ik heb ook een overzicht met waar we hebben geslapen, daar kan je ook het e.e.a. uit opmaken! Maar volgens mij was het:

   Aankomst Windhoek laat in de avond, 1 nacht + auto ophalen
   Dag 1: Okonjima, 1 nachtje slapen
   Dag 2: Etosha, 1 nacht slapen in het oosten
   Dag 3: Etosha, 1 nacht slapen in het midden
   Dag 4: Etosha, 1 nacht slapen in het westen
   Dag 5/6: Damaraland, 2 nachtjes Etendeka Mountain Camp
   Dag 7: Damaraland, 1 nacht Madisa Camp
   Dag 8: 1 nacht Spitzkoppe Campsite
   Dag 9/10: Walvisbaai, 2 nachten Pelican Point Lodge
   Dag 11: Namib woestijn, 1 nachtje Moon Mountain Lodge
   Dag 12: Sossusvlei, 1 nachtje Sesriem Campsite
   Dag 13: Sossusvlei, 1 nachtje Sossusvlei Desert Camp
   Dag 14: Terug richting Windhoek, 1 nachtje Gocheganas

   Hier vind je de accommodaties: https://www.whatabouther.nl/travel-bijzondere-accommodaties-in-namibie-van-campsites-tot-lodges/

Post a new comment

Lees ook: