(Nederlands) TRAVEL / Hoe alles begon: over mijn life-changing journey naar Zuid-Afrika

18
Zuid-Afrika

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

TRAVEL, Travel Stories, Zuid-Afrika

Leave a reply

18 comments

 1. Elisa 16 April, 2018 at 17:23 Reply

  Wat een heerlijk stukje om te lezen. Mooi dat Zuid Afrika het begin van alles was en wat leuk om je oude versus nieuwe foto’s te zien. Voor mij was het, grappig genoeg, ook Zuid Afrika wat alles veranderde. Daar viel plots alles op zijn plek. Voelde ik me thuis en vrij. Wilde ik nooit meer weg. Volgend jaar gaan we weer terug :-).

 2. Angelique 16 April, 2018 at 19:35 Reply

  Wat een prachtig stuk heb je geschreven Laura, recht uit het hart! Zelf ben ik op mijn 17e voor een jaar naar Amerika vertrokken, dit was mijn life changing journey. Nog altijd voelt Amerika voor mij als thuiskomen.

 3. Karlijn 16 April, 2018 at 20:14 Reply

  Wat prachtig geschreven weer. Ik heb dit met Istanbul, de stad die ik 9 maanden mijn thuis heb mogen noemen. Over een paar maanden mag ik weer even terug en wat kijk ik daar naar uit!

 4. Laura 18 April, 2018 at 06:24 Reply

  Wat mooi om te lezen dat Zuid-Afrika je zo heeft veranderd en je zoveel heeft gegeven. Ik moet zeggen, ik voelde veel herkenning! Niet alleen is mijn naam en leeftijd hetzelfde ;-) ook ik maakte vorig jaar een reis naar ZA die mijn leven veranderde en ook mijzelf heeft veranderd. Ik heb er twee maandjes gewerkt op daycares in townships, dat was zo’n bijzondere ervaring! Zo’n dankbaar werk. Ook veel mooie dingen gezien van het land wat maakt dat ik zeker nog eens terug wil! En ook is mijn relatie van 11 jaar over gegaan na deze reis en is er veel veranderd. Maar ik zou het zo weer doen en ZA heeft voor altijd een speciaal plekje in mijn hart.
  Mooi artikel!

 5. Elsemiek 18 April, 2018 at 11:28 Reply

  Zo ontzettend herkenbaar, die ontembare liefde. Mijn reis naar Zuid-Afrika maakte mij onmeetbaar rijk en die rijkdom geeft mij tot op de dag van vandaag een fantastisch gevoel. Ik liet er een groot stuk van mijn hart achter toen ik vertrok en nog elke dag lonkt het naar meer. Niets raakt mij meer zo als dat Zuid-Afrika destijds gedaan heeft. Ik ga de podcasts zeker luisteren!

 6. Zarina 25 April, 2018 at 12:50 Reply

  Wat een mooi geschreven stuk, zo oprecht en recht uit het hart. Bedankt voor het delen Laura! Ik volg je uiteraard op de voet op Instagram, maar nu ken ik je nóg beter zonder je in het echt te kennen ;-) Het spijt me te lezen dat je je moeder hebt verloren :-( Ik wens je heel veel geluk met jullie forest home en ik kijk uit naar je nieuwe posts hier en op Instagram!

 7. Sabine 26 April, 2018 at 21:58 Reply

  Wat prachtig geschreven zeg, kippenvel! En ontzettend leuk om de jij van 9 jaar geleden op de foto’s te zien. Mijn life-changing journey begon ook in Afrika, maar in Ghana. Ik was 20 toen ik daar als vrijwilliger naartoe ging. Na dat avontuur wilde ik alleen nog maar reizen en leerde ik mezelf op een andere manier kennen. De echte verandering kwam in 2014 toen ik emigreerde naar Colombia. Dat zette mijn wereld positief op z’n kop. Ik wens heel veel geluk met alles, je hebt het verdiend!

  • Laura 16 May, 2018 at 08:51 Reply

   Haha ja, en eigenlijk vrij weinig veranderd voor m’n gevoel :’) En wat mooi, Ghana! En Colombia was natuurlijk zo’n bijzondere stap <3

 8. Eva 1 May, 2018 at 12:48 Reply

  Och Laus, wat een mooie post <3 De prachtige oude fotos gecombineerd met de nieuwe maar ook de persoonlijke groei die ik de laatste jaren een beetje mag volgen. Mijn levens veranderende reis is, denk ik, die naar Thailand geweest. Het voelt weliswaar wat saai maar dat heeft mijn ogen zo geopend voor een leven buiten Europa en voor dingen die ik kan. Dat het een opwarmer was naar de prachtige reis die we in China hebben gemaakt, maakt het alleen maar beter want dat was echt zo bijzonder!

Post a new comment

Lees ook:

Polen Tatras

TRAVEL / Travel wishlist #1

We all have dreams. Me too, despite that I have been able to see much of the world, even I have an infinite wishlist with ...