(Nederlands) TRAVEL // Goedendag en dankjewel in 10 verschillende talen

14
afrika waterberg

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

14 comments

 1. Tjapke | Tjapke Op Reis 4 January, 2018 at 15:24 Reply

  Oh wat leuk! Ik probeer dat ook altijd! Ik vind het fantastisch als ik een paar woorden kan zeggen in de taal van het land waar ik op reis ben! Zelf spreek ik vloeiend Nederlands, Engels, Frans en Italiaans. In het Duits blijft het bij mijn basiskennis, maar ik kan me wel uit de slag trekken. Verder zou ik heel graag nog Noors en Afrikaans leren!

 2. Petra 4 January, 2018 at 20:09 Reply

  Ik vind het ook leuk om tot 10 te kunnen tellen, dat kan ik nu in 6 talen! Handig lijstje dit, als je weer naar Boedapest gaat komt dit misschien van pas:
  Jo napot = goedendag, jo estet (zeg eshtet) is goedenavond. En doei kan altijd ‘szia’ (tegen 1 persoon) of ‘sziasztok’ (tegen meerdere mensen). Of iets netter (en moeilijker, tegen oudere mensen) is viszontlátásra of viszlát. Dankjewel is ‘köszönöm’ of ‘köszi’ in het kort.
  Ik vind talen ook geweldig, probeer nu dan ook Hongaars te leren. Een leuk en interessant boek vond ik trouwens Lingua van Gaston Dorren!

 3. Sabine 5 January, 2018 at 02:41 Reply

  Wat leuk! Ik ben zo trots dat ik Spaans heb geleerd… zo een mooie taal! En dat ik nu iedereen gewoon kan verstaan :) Als ik ooit in een land ga wonen waar ik de taal niet spreek wil ik die taal ook leren, maar voor nu zijn 3 talen (Spaans, Engels en Nederlands) wel even genoeg haha :P

 4. Leonie 5 January, 2018 at 11:31 Reply

  Super handig! Ik volg op dit moment Swahili lessen omdat ik nu voor een half jaar op Zanzibar zit en me een beetje zou willen redden in het Swahili. Het is zo’n andere taal dan Nederlands en Engels maar super leuk om te leren.

  Habari za leo = goededag en asante = dankjewel.

 5. Eva 5 January, 2018 at 18:20 Reply

  Ik zou graag goed Spaans leren spreken. Ik heb een jaar Spaans gehad op school, maar daar is niet veel van blijven hangen.. ;) als we volgend jaar naar Zuid-Amerika gaan wil ik sowieso m’n Spaans wat opgevijzeld hebben. Niet alleen omdat dat het reizen veel makkelijker maakt, maar ook omdat je zo veel sneller contact legt!

  • Laura 12 January, 2018 at 09:13 Reply

   Jaaa, lijkt me ook zo mooi om goed Spaans te leren. Dat leer je echt pas goed ter plaatse! En inderdaad, heel handig tijdens een reis door Zuid-Amerika. Zo benieuwd naar je ervaringen!

 6. Eva 22 January, 2018 at 20:30 Reply

  Ik wilde altijd nog uitgebreid Frans leren en toen we naar Berlijn verhuisden dacht ik dat ik echt een Duitse taalcursus moest volgen, maar dankzij m’n Duitse collega’s heb ik nog het meeste geleerd. Geen cursus meer nodig dus (vind ik zelf ;) )
  Maar Frans zou ik nog zó graag goed willen kunnen spreken :)

Post a new comment

Lees ook: