TRAVEL / Garden Route, South Africa – The most beautiful road trip route from Port Elizabeth to Cape Town

66
road trip Zuid-Afrika

Zuid-Afrika. Twee weken. Een road trip door mijn geliefde Zuid-Afrika met mijn geliefde lief. We landen op Port Elizabeth, halen onze huurauto op bij Sunny Cars op het vliegveld, stappen in en zetten een muziekje op. Gelukzalig kijken we elkaar aan. De motor ronkt. Langzaam rijden we het vliegveld af, op naar ons volgende avontuur. We gaan steeds harder en ik steek mijn hoofd uit het raam. Blonde haren wapperen in mijn gezicht en mijn gelach spreekt boekdelen. We gaan twee weken road trippen langs de Garden Route, een route van Port Elizabeth naar Kaapstad, en genieten vanaf het eerste moment in de auto tot de laatste snik in Kaapstad. Oh, wat voelt dit als thuis.

 
 

Benieuwd naar onze route door Zuid-Afrika?

Zit je klaar?

PART 1
part 1 road trip Zuid-Afrika

PART 2

part 2 road trip Zuid-Afrika

road trip Zuid-Afrika

road trip Zuid-Afrika

road trip Zuid-Afrika

For widest choice of the best travel accommodation around South Africa, remember to check AccommoDirect.com.

 

Port Elizabeth

We vliegen via Frankfurt en Johannesburg op Port Elizabeth. Memories. Ook ik vloog op Port Elizabeth toen ik in Zuid-Afrika ging wonen. We halen onze huurauto op en rijden richting onze eerste stop, een lodge* in Colchester, vlak aan zij en naast de ingang van Addo Elephant Park, een waanzinnig mooi wildlife park. ‘Park’ klinkt trouwens vaak alsof het is aangelegd, of alsof het een dierenpark is. In Zuid-Afrika werkt dat juist andersom. De wilde dieren en de prachtige natuur was er al, ze hebben er alleen een hek omheen gezet om dorpelingen te beschermen. Het zijn gigantische gebieden, as wild as it can be.

ROAD TRIP ZUID-AFRIKA

 

Colchester

Onze lodge ligt in Colchester, een klein dorp vlak aan zee. Hier ontdekken we de uitgestrekte zandduinen, Sunday’s River en het aangrenzende natuurgebied. Op slechts een steenworp afstand woonde ik, dit is ‘mijn’ zee. Ik beklim de duinen en voel me vrij.

Road trip Zuid-Afrika

Colchester road trip Zuid-Afrika

 

Addo Elephant Park

Ons doel? Addo Elephant Park. Addo is één van de grootste natuurgebieden van Zuid-Afrika en het leukste aan dit park is dat je er vrij met je eigen auto mag rondrijden. Safari 2.0. Er wonen, zoals de naam al doet vermoeden, honderden olifanten, maar ook leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns en tientallen antilopen, vogels en ander wild. Yes, de big 5. Hoe spannend is het dat je met je eigen auto op zoek gaat? Direct na aankomst besloten we alvast het gebied te gaan ontdekken. We zien een hoop wild en kijken onze ogen uit. Wat fijn om hier weer te zijn. We slapen twee nachten in onze lodge en ook de volgende dag rijden we de hele dag rond in Addo. De zonsondergang is hier magisch.

Addo road trip Zuid-Afrika

Addo road trip Zuid-Afrika

Addo road trip Zuid-Afrika

 

Kragga Kamma Game Park

Op dag drie rijden we richting Jeffrey’s Bay. Robert heeft de smaak te pakken en wil onderweg meer dieren zien. Ik leg hem uit dat self game drives in Zuid-Afrika niet gebruikelijk zijn, maar vind na lang zoeken toch een wildlife park en route waar je ook zelf mag rondrijden: Kragga Kamma Game Park. Het is niet groot, maar toch zijn we onder de indruk. Het is een heel natuurlijk en fijn gebied om rond te rijden en we zien o.a. giraffen, neushoorns en veel antilopen.

Kagga Kramma road trip Zuid-Afrika

Kagga Kramma road trip Zuid-Afrika

 

Jeffrey’s Bay

We komen aan in Jeffrey’s Bay, een bekend surfersdorp aan zee. Hier kocht ik mijn eerste surfboard en heb ik leren surfen. Ik sliep hier altijd in een ontzettend laid-back en fijn hostel en we besluiten hier weer te slapen, dit keer in een privé kamer. Helaas regent het en we gaan het water niet in, maar het is een fijne tussenstop op de route met veel herinneringen.

Jeffreys Bay

 

Stormsrivier

De volgende dag rijden we langs de prachtige Garden Route richting Stormsrivier. We kiezen de ‘vermijd snelwegen’ route en zo doen we er een stuk langer over, maar genieten des te meer. De rustige, oneindige R-wegen glooien door het landschap, bergen en uitgestrekte pijnboombossen doemen op en woeste rivieren kolken onder de bruggen die we passeren. Dit stuk Afrika doet bijna Canadees aan. We slapen in een chalet boven een kloof met uitzicht op zee en ik ben in awe. De komende dagen blijven we in deze omgeving.

Stormsrivier route

Stormsrivier route

 

Tsitsikamma

We blijven in de buurt en ontdekken het natuurgebied waar we ons in bevinden, Tsitsikamma. Het Tsitsikamma National Park ligt schitterend aan de kust van de Indische Oceaan en bestaat vooral uit ruige berglandschappen, oerbos, fynbos, wilde rivieren, indrukwekkende kloven, kabbelende beekjes en echt óveral hebben we een panoramisch uitzicht. We hebben nog steeds een beetje last van regen, maar dat doet niet af aan de schoonheid van deze plek. We zijn verliefd. Op elkaar, op deze plek en op de wildernis.

Tsitsikamma route

Tsitsikamma2

 

Plettenberg Bay & Victoria Bay

De zon is terug. Via Plettenberg Bay en Victoria Bay, waar we genieten van een heerlijke lunch aan zee en regelmatig stoppen om foto’s te maken, rijden we naar Knysna. Dit fijne kustplaatsje ligt slechts een uurtje verderop en de omgeving blijft prachtig.

road trip route Vic Bay

Plettenberg Bay

 

Knysna

We gaan rechts waar links staat aangegeven en rijden vervolgens op tijd naar onze volgende slaapplek. We slapen in een rasechte hippie gemeenschap, een plek waar ik me thuis voel. Ze zijn zelfvoorzienend, water wordt verwarmd in grote ketels, het eten wordt gestoofd op de kampvuren (Zuid-Afrikaanse potjie!), overal staan verroeste oldtimers, schilderingen, peace tekens… Deze plek is moeilijk te omschrijven*, maar een absolute must om eens te zijn. In de avond geeft de Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Josh Roxton een waanzinnig optreden, we dansen met onze blote voetjes rondom het kampvuur en een intens gevoel van blijdschap overspoelt me.

Knysna Zuid-Afrika

Knysna Zuid-Afrika

 

Prince Alfred’s Pass

De volgende dag besluiten we de Prince Alfred’s Pass te rijden, één van de gevaarlijkste, oudste maar mooiste wegen van Zuid-Afrika. Deze onverharde bergpas van zo’n 70 kilometer is in 1800 uitgehakt en na al die jaren nog steeds in gebruik. Kernwoorden? Onverhard, geen vangrail, te smal voor twee auto’s, afgebrokkelde wegen, watervallen, bruggetjes, bergen, uitzicht. Fan-tas-tisch. Maar ook heel spannend. Na vier uur oh’s en ah’s, hartverzakkingen en waanzinnige uitzichten komen we aan in het dorp Avontuur, het eindpunt van de pas. Een must do, echt waar.

Prince Alfred Pass

Prince Alfred Pass

 

Wilderness

We rijden terug met een grote omweg. Twee keer de bergpas was een beetje teveel van het goede. We lunchen in het dorp Wilderness (zijn die namen hier niet briljant?) en rijden terug naar Knysna. We slapen in één van mijn lievelingsplekjes van de reis, een prachtige boomhut met uitzicht op een lagoon. Genieten, genieten, genieten.

Wilderness

 

Sedgefield

Dankzij een tip van de boomhut-man rijden we de volgende dag verder via Sedgefield, waar een lokale farmer’s market wordt gehouden. Geweldige markt, echt een goede tip. Deed een beetje Rollende Keukens-achtig aan. Met onze auto vol droëworst rijden we verder richting Mossel Bay. Onderweg stoppen we tientallen keren. De bergen worden ruiger, het licht nog mooier en ik hang constant met mijn hoofd buiten het raam.

555Road trip route van Port Elizabeth naar Kaapstad

Road trip route van Port Elizabeth naar Kaapstad

 

Gondwana Game Reserve

Onze volgende stop en overnachting is in Gondwana Game Reserve, een prachtig en gigantisch wildlife natuurgebied. Hier slapen we tussen de wilde dieren en gaan we in de namiddag en in de vroege ochtend op safari met een ranger. Genieten.

Road trip route van Port Elizabeth naar Kaapstad

Road trip route van Port Elizabeth naar Kaapstad

 

Grootbos Nature Reserve

Na een heerlijke massage vertrekken we naar ons volgende doel, het Grootbos Nature Reserve. De hele route die ik heb uitgestippeld bestaat uit korte stukken van zo’n 50-150 kilometer, maar vandaag willen we in één keer door naar Gansbaai. Het bleek niet erg en we genieten de volle 315 kilometer van alles dat we zien. We slapen in het oh zo mooie Grootbos Nature Reserve, een fynbos natuurgebied aan zee. We ontdekken De Kelders (hier wil ik wonen) en de grotten en worden verliefd op deze plek. Meer dan verliefd.

gansbaai

Grootbos Nature Reserve

 

Hermanus

We slapen wat uit en blijven in de buurt. We rijden naar Hermanus, naast Gansbaai, wat dé plek is om walvissen te spotten. Helaas geen walvissenseizoen nu. Iets buiten Hermanus slapen we in een houten huisje met een waanzinnig uitzicht over een lagoon en de bergen. Het licht is hier onbeschrijfelijk mooi. We hangen hier wat rond, werken wat, lezen wat, besluiten een quad tocht te gaan maken en slapen als een roosje. De volgende ochtend maken we een boottocht over de lagoon en stappen weer in de auto.

Hermanus road trip

Hermanus road trip

 

Cape Whale Coast Route

Het is weer tijd om mijn hoofd uit het raam te steken, we rijden via de mooie Cape Whale Coast Route richting Stellenbosch. Deze route voert pal langs zee. Je rijdt via zowel hoge kliffen als vrijwel over het strand over een prachtige weg richting Kaapstad. We stoppen even bij Betty’s Bay, zwaaien naar de pinguïns en zetten de muziek nog iets harder. Road trippen is te gek. Wij steken uiteindelijk omhoog naar Stellenbosch.

Cape Whale Coast Route

Cape Whale Coast Route

Whale Coast Route

 

Stellenbosch

De wijngaarden verschijnen in de verte. Voor we onze eigen wijngaard bereiken drinken we her en der alvast een wijntje bij de tientallen grote en kleine wijngaarden langs de route. Wat heeft Zuid-Afrika toch een variatie, de omgeving en de sfeer is hier weer zo anders. We komen aan bij onze mooie wijngaard en genieten van een prachtige zonsondergang. En nog een wijntje.

Stellenbosch road trip Zuid-Afrika

Stellenbosch road trip Zuid-Afrika

 

Franschhoek

De volgende dagen blijven we in deze omgeving. We slapen nog twee nachten in een wijngaard bij Franschhoek en genieten van de omgeving, de fantastische wijnboerderijen, Alpaca’s, lekker eten, natuurgebieden en het oh zo mooie licht.

Franschhoek route zuid-afrika

Franschhoek route zuid-afrika

 

Cape Town

Tijd voor Kaapstad! We rijden vanuit Franschhoek naar Kaapstad en knuffelen elkaar even aan van blijdschap. We zoeken de herinneringen van Robert en van mij op in de stad, rijden naar Simon’s Town en slapen naast de Tafelberg. Ha, zo fijn!

Simons Town

Simons Town

 

Chapman’s Peak Drive

De volgende dag rijden we via Camps Bay via de Chapman’s Peak Drive naar Cape Point. Wederom een fantastische road trip tip, je rijdt fantastisch langs de zee en de bergen. Cape Point is weer even indrukwekkend als altijd. Vervolgens rijden we terug naar de stad en genieten we van een lunch bij Kalk Bay, waar de zeeleeuwen ons vrolijk verwelkomen. Terwijl de zon langzaam zakt gaan we de Tafelberg op. Ik kan wel janken. We slapen in een Airstream caravan op een dak in Kaapstad. I know! Volgt.*

Chapman's Peak Drive

Chapman's Peak Drive

Tafelberg

SAMSUNG CSC

 

Cape Town

Huilen. Brullen. Vandaag is onze laatste dag. We vliegen in de namiddag en genieten in de botanische tuin van onze laatste dag. We leveren de auto in en stappen in het vliegtuig… Kippenvel. Traantjes. Maar wat weer een fijne berg vol herinneringen.

Kaapstad Zuid-Afrika

Kaapstad Zuid-Afrika

 
*Over de fantastische accommodaties vertel ik jullie alles in een ander artikel!
 
 

Afrika, DESTINATIONS, Hotspots, Nature, Outdoor Adventure, TRAVEL, Travel Category, Travel Must Do's, Travel Stories, Travel Tips & Inspiration, Zuid-Afrika

Leave a reply

66 comments

 1. Maud 12 March, 2016 at 22:57 Reply

  Wouw! Dat ziet er super uit!
  Zou je mij kunnen vertellen wat deze roadtrip je ongeveer heeft gekost aan benzine?
  Groetjes, Maud

  • Laura 13 March, 2016 at 07:05 Reply

   Zuid-Afrika is heel goedkoop! Eten, drinken, slapen, en ook de benzine. Wij reden zoals je ziet echt een bakbeest haha, totaal niet zuinig (1 op 6, hahaha) dus het kan echt nog veeeel goedkoper, maar voor deze route met alle omweggetjes van dien: was zo’n 1500 km, 0,75 eurocent per liter benzine, 1 op 6… dus iets van € 160,00! Super cheap! :) En kan dus met een ‘normale’ auto voor nog een stuk minder.

 2. Maud 13 March, 2016 at 08:10 Reply

  Dat is inderdaad helemaal niet duur! Bedankt voor de info!
  Road trippen lijkt me een hele leuke manier van reizen. Kan niet wachten om te gaan :)

 3. Tjapke | Tjapke Op Reis 13 March, 2016 at 13:48 Reply

  Wauw! Zo mooi!! Ik ben nog nooit buiten Europa op reis geweest, maar jij weet me met zo’n leuke roadtrip en prachtige foto’s wel echt te overtuigen! Ik hoop toch ooit eens in mijn leven in Zuid-Afrika te geraken! :)

 4. Jenny - IkReis.net 14 March, 2016 at 20:38 Reply

  Mooi! En zonnig.

  Ik had sneeuw op de Tafelberg. Zeldzaam, maar hé, het hoeft voor mij moet zo nodig. Een risico als je in de winter naar ZA gaat. Voordeel is wel de kans op walvissen. Want o, wat zijn ze mooi.

 5. Esmée 18 March, 2016 at 14:51 Reply

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Ik word zo vrolijk van al deze zonnige foto’s, vooral met het treurige weer buiten op dit moment. Wat is Zuid-Afrika toch mooi, lijkt me heel gaaf om ooit te bezoeken. x

 6. ivonne 20 March, 2016 at 20:50 Reply

  Ik reed een deel van deze route jaren geleden tijdens een groepsreis en wil altijd nog een keer terug maar dan lekker zelf met Frank. Heerlijk! Geweldige foto’s die me bijna spijt laten krijgen van onze tickets naar Vegas die we vandaag kochten ?Love Zuid Afrika!

 7. Mellisa 23 March, 2016 at 19:01 Reply

  Wat een prachtige foto’s en ik wilde al heel graag naar Zuid-Afrika toe, nu nog meer! Vooral erg fijn om lekker met een eigen auto rond te rijden, doen wat je wil en gaan waar je op dat moment zin in hebt, fantastisch :)

 8. Nikita 24 March, 2016 at 12:16 Reply

  Ha Laura!
  Stiekem volg ik je, echt MEGA toffe reizen die je maakt en BIZAR mooie foto’s.
  Nu heeft mijn vriend een geweldig ticket gevonden – en uiteraard geboekt – (Rome – Zuid-Afrika – Bangkok – Rome voor maar 300!!), maar we gaan ‘al’ over 6 weken en weten vrij weinig. Door jouw artikelen wel meer, maar.. Heb je specifieke tips?
  Want: is Kaapstad te doen zonder auto?? Hij heeft alleen zn rijbewijs en we willen niet teveel rijden die 1e keer. Behalve.. Chapman’s Peak Drive!! Is die te doen voor een redelijk onervaren chauffeur? En hoe kom je van bv. Kaapstad centrum naar Boulder’s Beach bijvoorbeeld..?

  Sorry, lang verhaal maar heb er ZOVEEL zin in, zo spontaan en cheap, maar vind ‘t lastig!

  • Laura 24 March, 2016 at 17:17 Reply

   Wat een fantastisch ticket is dat zeg, waar heb je die gevonden? :) Super tof! Hoe lang ga je in totaal? :) En yay, Zuid-Afrika! Ja, er rijden busjes en je kunt goedkoop een taxi nemen. Een auto is wel handig en veiliger in Zuid-Afrika. Chapman’s Peak Drive is zeker te doen! :) Het is geen enge weg, gewoon heel mooi. Let wel, ze rijden links. Went snel! Van Kaapstad naar Boulders Beach, taxi of bus. Maar als je toch de CPD wilt rijden kan je via Boulders Beach terug! :) Snap ik, veel plezier alvast!

 9. Kim 24 March, 2016 at 16:08 Reply

  Hi Laura!

  Tot gisteren twijfelde mijn vriend en ik of we dit jaar naar Zuid Afrika op vakantie moesten gaan, maar na het lezen van jouw blog zijn we helemaal om! Ik vroeg me wel af in welke maand(en) jij deze reis hebt gemaakt? Lees op het internet namelijk veel uiteenlopende tips over welke seizoen het beste is om te reizen. Hope to hear from you!

  Groeten,
  Kim

  • Laura 24 March, 2016 at 17:15 Reply

   Hoi Kim! Ooooh, dat is fijn nieuws! Het is zooooooo mooi! Ik ben net terug, ik was er in februari. Lekker warm, prima tijd! Eigenlijk is elk seizoen goed, het is wel kouder in de winter (juli-augustus-september). Oktober & november is het walvissenseizoen, het is dan een stuk drukker maar je kunt wel walvissen spotten! :)

 10. Eva 24 March, 2016 at 20:54 Reply

  IK HOUD ZO VAN JOUW BLOG <3… Ik heb dit verhaal echt ultiem relaxed op de bank met een kopje thee gelezen en het voelde alsof ik er bij was. En ik vind het zó fijn dat jullie altijd zo lekker je eigen weg gaan. Voorheen dacht ik altijd dat Zuid-Afrika echt een land was waar bij je een georganiseerde reis moest boeken, maar als ik dit lees, klopt het totaal niet. Zuid-Afrika stond al hoog op mijn lijst, maar nu helemaal. Wellicht volgend jaar, en anders zeker het jaar daarna :)

 11. Dave 5 May, 2016 at 08:27 Reply

  Je blog is erg handig voor Zuid-Afrika. We hadden eenzelfde route in gedachte voor volgend jaar. Superrrr

 12. Lindy 19 May, 2016 at 11:35 Reply

  Wow, supermooi! Wij willen eind december 3 weken naar Zuid-Afrika gaan. Is dat een goede tijd en genoeg om van Kaapstad naar Johannesburg te gaan denk je? Dankjewel!

 13. Amanda 28 September, 2016 at 11:45 Reply

  Wat een onwijs leuke blog heb je! Ik kwam er via via op terecht omdat ik in november naar Zuid-Afrika ga en deze post heeft me meteen helemaal enthousiast gemaakt :)
  Ik verblijf vanaf half november een week in Johannesburg (ben jij daar geweest trouwens?) en heb daarna nog een week om iets anders te doen. Wat zou je aanraden? De route die jullie hebben gedaan lijkt me helemaal geweldig, maar kan dat ook binnen een week denk je?

 14. Madebyuna 14 December, 2016 at 11:49 Reply

  Fantastische blogpost! Ik ben al een tijdje aan het googlen naar roadtrips etc in Zuid Afrika en deze is echt bij far de beste! Wat een pracht fotos. Ik ga zeker even kijken naar de accomodaties waar jullie gezeten hebben. Wij willen deze route eigenlijk in 10 dagen doen, dus even kijken welke plekjes we sowieso wel moeten bezoeken!

 15. AutoRoadShow 23 December, 2016 at 13:12 Reply

  Wat een leuke Blog! Echt hele mooie foto’s zitten er tussen, wat kan de wereld toch mooi zijn. Krijg er bijna spontaan zin van om te road-trippen door Zuid-Afrika.

  Groet, Lucien

 16. Clemens 24 February, 2017 at 15:18 Reply

  Leuke beschrijving van Garden Route.
  Vraag: is 4×4 nodig voor Prince Alfred’s Pass of ook te doen met een gewone (huur)personenauto? Hoelang rijd je er over?

  • Laura 25 February, 2017 at 19:13 Reply

   Dankjewel! Hmm, ik zag wel af en toe een niet-4×4 auto voorbij komen, maar ik was toch wel blij dat wij dat wel hadden. Vooral omdat het heel hobbelig/stenen/zand is en die 4×4 heel hoog is, haha. Iets comfortabeler. Het is niet perse een 4×4 route. En ehm, iets van… 3 uur? op de pas zelf! Met veel stops. Wij hebben een rondje gemaakt (Knysna, de pas en dan helemaal om de bergen heen terug naar Knysna) en dat was wel iets van 6 uur. ?

 17. Monique 13 March, 2018 at 14:12 Reply

  Hi Laura, Wat een fantastische foto’s. Mijn vriend woont in Zuid-Afrika. (Johannesburg). Sinds 2015 heb ik al aardig wat gezien, vooral Kruger/Hluhluwe/Oostkust etc. Volgend jaar ofzo wil ik graag deze route gaan doen. Zo inspirerend. Heb jij deze route ook uitgewerkt met de overnachtingsplaatsen? ben benieuwd wat het ons zou kosten. Ik wilde vorige keer al een auto huren maar mijn vriend durfde dat niet omdat het lijkt dat je heel veel geld kwijt kunt zijn, omdat de verzekering niet helemaal alles lijkt te dekken. Of het eigen risico is zo hoog. En met al die keien etc, heb je al gauw wat aan je auto. Hoe was jullie ervaring hierin? Wij reden dus in zijn oude bak van 20 jaar oud zonder airco, pfffft. alles door elkaar gerammeld in de game parcs. nogmaals….geweldig wat je allemaal post. Mijn vriend komt eind naar in NL wonen, maar ik wil regelmatig terug naar ZA. Groetjes Monique

  • Laura 21 March, 2018 at 12:13 Reply

   Hoi Monique, dankjewel! Wat tof dat je vriend in Zuid-Afrika woont en je er vaak komt! Ja, de route is ook uitgewerkt met overnachtingsplekken, die link staat onderaan! :) Oh en een auto huren is niet zo duur en wanneer je boekt bij bijvoorbeeld Sunny Cars ben je gewoon verzekerd! Wij hebben nog nooit problemen gehad en zijn vaak door Afrika gereisd! :)

 18. Fleur 25 November, 2018 at 20:05 Reply

  Hi Laura,

  Wat een toffe reis!! Ik ga samen met mijn vriend in januari naar Zuid-Afrika en hebben super veel uit jullie reis overgenomen!! Nu heb ik een vraagje, via waar heb jij het gondwana game reserve gereserveerd? :-) Want ik zie in je verslag staan dat jullie namiddag en in de vroege ochtend op safari zijn geweest daar. Via booking.com zie ik dat er maar 1 safari is inbegrepen..

  Alvast bedankt!! Groetjes Fleur

  • Laura 23 December, 2018 at 17:46 Reply

   Hoi Fleur! Sorry voor mijn late reactie. Wie weet helpt het nog: wij hebben via hun website de Full Board package geboekt, die is inclusief twee game drives! A – FULL BOARD PACKAGE
   Breakfast – Lunch – Dinner – 2 Game Drives per day – Afternoon tea – Complimentary WiFi

   Heeeel veel plezier en super tof om te horen dat je dingen uit mijn reis hebt overgenomen! Dat wordt genieten <3

 19. Brad McAllister 9 July, 2019 at 07:00 Reply

  Thanks for finally writing about >TRAVEL / Garden Route,
  Zuid-Afrika – De mooiste road trip route van Port Elizabeth
  naar Kaapstad – What About Her – for dreamers & nomads <Loved it!

Post a new comment

Lees ook:

TRAVEL / Special souvenirs

“Ever poised on that cusp between past and future, we tie memories to souvenirs like string to trees along life’s path, marking the trail in ...