TRAVEL / France – Bordeaux & Toulouse

34
bordeaux

bordeaux

bordeaux

bordeaux

bordeaux

bordeaux

bordeaux

bordeaux

Toulouse

Toulouse

Toulouse

Toulouse

Toulouse

Bordeaux, Citytrip, DESTINATIONS, Europa, Frankrijk, Toulouse, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

34 comments

 1. Natasja - Watzijzegt 17 November, 2015 at 15:17 Reply

  <3 Kreeg gisterochtend een mailtje van een Franse collega die in Parijs woont en niet in de stad was dit weekend, maar voor wie de getroffen plekken ook veel persoonlijke herinneringen opriepen. Onvoorstelbaar pijnlijk wat er nu allemaal gaande is, overal… ik weet ook echt niet wat ik erover kan zeggen, anders dan je 'heb lief' beamen… X

  • Laura 17 November, 2015 at 15:49 Reply

   Brrr, dat is altijd een beetje eng. Dubbel ook, want anderzijds kon ik ook niet tegen al die berichtjes op social media: ‘Oh my zo eng, want drie jaar geleden liep ik OOK in die straat!!!’. Zucht. Maar het is enorm pijnlijk. Heb je RTL Late Night gezien? Vond dat echt zo heftig om te horen!

   • Natasja 17 November, 2015 at 17:47 Reply

    Nee nog niet, nieuws en social eigenlijk een beetje ontweken de afgelopen dagen :( En die verhalen van ‘Ooh, daar was ik ook, ooit’ vind ik ook altijd dubbel. Al vind ik dat in geval van mijn collega anders: zij wóónt er en loopt daar wekelijks rond.

 2. Rosanne 17 November, 2015 at 15:32 Reply

  En zo lukt het mij dus sinds afgelopen weekend niet meer om leuke verhaaltjes over Frankrijk te schrijven, omdat het hele land huilt. Gisteren staarde ik een half uur naar een lege Word-pagina, het lukte me niet. Nu ga ik hetzelfde doen, al hoop ik dat er nu wel woorden komen. Want Frankrijk verdient het om over geschreven te worden. Juist nu. Haar ongekende schoonheid laten zien. Heb je weer mooi gedaan :)

  • Laura 17 November, 2015 at 15:50 Reply

   Ja, voor jou moet dat helemaal lastig zijn! Ik kon het ook niet stilletjes laten gaan (of ja, alles mag natuurlijk, maar dat voelde voor mij persoonlijk niet goed) maar er iets zinnigs over zeggen is ook onmogelijk. Jij vertelt de mooiste verhalen lieverd, hou dat vast!

 3. Stephanie | Expeditie Aardbol 17 November, 2015 at 15:37 Reply

  Mooi verwoord, kn het alleen maar met je eens zijn. Over Frankrijk: ook ik liep als klein meisje rond in de mooiste steden en liefste dorpjes. Als ik klaar ben met verre reizen wil ik alle Franse plekken van vroeger gaan bezoeken met mijn eigen kinderen.

 4. Anouk 17 November, 2015 at 15:51 Reply

  Mooi verwoord Lau. Pleisters plakken en kusjes geven, dat kunnen we allemaal niet waar? Laten we dat dan vooral doen <3.
  Bordeaux maakt me nieuwsgierig en daar wil ik snel eens naartoe!

 5. Sandra 17 November, 2015 at 17:19 Reply

  Poeh. Meer krijg ik er even niet uit. Al dagen niet trouwens. Ik herken het zo wat je zegt. Ook ik heb gisteren huilend naar de vier (sterke, maar oh zo geraakte) mannen zitten kijken en nog steeds ben ik een beetje verdoofd. Het komt nu zo dichtbij. Zo ontzettend dichtbij. ‘We’ maken de wereld kapot en er is geen houden aan. Heftig. Overal worden baby’s geboren en het enige dat ik kan denken: ‘wie wil er nou een kind op een wereld als deze zetten?’ Aan de andere kant, het leven gaat ook gewoon door. Gelukkig maar, want zonder al die nieuwe wezentjes wordt de kans op vrede ook steeds kleiner…

  Wat betreft Bordeaux. <3. Mijn favoriete stad in Frankrijk. Zo mooi, zo klein, zo lief.

  • Laura 17 November, 2015 at 17:23 Reply

   Ja, vreselijk hè? Ik dacht ook steeds aan hoe het zou zijn als ik daar met Robert zou zijn bijvoorbeeld. Dat verlamde me al bijna, dat idee alleen al dat je niet weet waar hij is. Ik had ook voor het eerst dat ik dacht ‘Als er echt oorlog komt wil ik geen kinderen’. Nooit gedacht dat ik in zo’n generatie zou zitten.

 6. Lizet 18 November, 2015 at 09:24 Reply

  Ik ben al zooo lang niet meer in Frankrijk geweest. Lijkt me heerlijk om weer terug te gaan, en vanuit hier is het al helemaal om de hoek. Mooie, fijne foto’s en een heel schoon rood kleedje!

  En mooie woorden bovenaan. Ik heb ze niet, momenteel voor de hele wereld niet. Het enige wat ik inderdaad kan doen is lief zijn voor mensen. Dat is wat iedereen gewoon moet doen.

 7. Ivana 30 November, 2015 at 11:56 Reply

  Dude ik ben volgende week in Parijs! Dank voor je woorden, ik wist niet zo goed wat ik erover moest zeggen. Nu ga ik de stad gewoon met heel mijn hart liefhebben. <3

 8. Stéphanie 18 February, 2016 at 15:45 Reply

  Dat ik nu pas deze post tegenkom. Allereerst, zo mooi geschreven. De dag van de aanslagen was ik in Frankrijk en in en rondom Parijs heb ik familie en kennissen zitten. Het voelde niet goed om de dag na de aanslagen vrolijk te gaan wandelen in de bergen maar toch heb ik genoten want je kunt op dat moment weinig veranderen, dan maar genieten van de mooie dingen. We leven inderdaad in een gekke wereld, een mooie wereld maar ook een verpeste wereld. Zo jammer.
  Bordeaux en Toulouse zijn een van de weinige plekken in Frankrijk waar ik nog niet ben geweest. Wat heb je mooie fotos gemaakt, ondanks het weer. Geeft echt een mooie impressie en ik snap dat je eens terug zou willen in de zomer.

  • Laura 1 March, 2016 at 13:49 Reply

   Ah, dankjewel. Wat was het dichtbij voor je, zo schrikken. Zo naar. Je kunt dan niets beters doen dan in de bergen gaan wandelen denk ik.

Post a new comment

Lees ook:

Black as hell

Black. All is black as hell. I am shocked. I do not understand. It is beyond comprehension. Grandfathers, grandmothers, fathers, mothers, brothers, sisters, colleagues, friends ...