TRAVEL / United Kingdom – London

37
Londen Stena Line

Must do’s in Londen.

Londen Stena Line

Londen Stena Line

Londen Stena Line

Londen Stena Line

Londen Stena Line

SAMSUNG CSC

Londen Stena Line

Londen Stena Line

Londen Stena Line

Londen Stena Line

Londen Stena Line

Londen Stena Line

Londen Stena Line

Londen Stena Line

Londen Stena Line

DESTINATIONS, Engeland, Europa, London, TRAVEL, Travel Stories

Leave a reply

37 comments

 1. Stephanie 16 December, 2015 at 10:09 Reply

  Wauw wat een mooie hut! Ziet heel anders uit dan het hok met stapelbed waar ik in sliep op de boot van Italie naar Bosnie vorig jaar :’). En nu heb ik ook zin in een shoptegoed en om schandalig veel geld uit te geven aan kleding en schoenen. Haha!

 2. Caro 16 December, 2015 at 18:39 Reply

  Wauw luxe boothut! Leuk dat je nu ook een keer met de boot naar Londen bent geweest, kan me voorstellen dat dat inderdaad als een uitje in een uitje voelt:)

 3. Malou 17 December, 2015 at 18:35 Reply

  Leuke foto’s! Eerste en laatste keer dat ik in Londen was, was tijdens het havo 4 tripje. Uhhh HEEL lang geleden dus. Zou graag weer eens gaan. :-)

 4. Hanneke 17 December, 2015 at 21:49 Reply

  Dag Laura, ik geniet altijd erg van je mooie verhalen en zeker ook foto’s op je blog. Wat ik me al een tijdje afvroeg als ik je blogs las, is in hoeverre jij bezig bent met het thema duurzaamheid tijdens je reizen. Is dat een aspect dat je bezig houdt? Of is dat iets wat geen item is? Door veel te reizen ervaar je vaak ook persoonlijk hoe kwetsbaar de aarde is en hoe kwetsbaar we zijn voor het geweld van de natuur door orkanen (zoals jij meemaakte) en aardbevingen (zoals in Nepal).
  Compenseer jij bijv. je co2-uitstoot van je vliegreizen, maak je duurzame keuzes in je keuze van bestemmingen/overnachtingen? Ik bedoel dit overigens niet als een verwijt als het voor jou geen item is, maar het is meer dat als ik zo veel zou reizen het mij bezig zou houden. Ben heel benieuwd naar je reactie

  • Laura 17 December, 2015 at 21:57 Reply

   Hi Hanneke! Goede vraag, absoluut. Het is zeker een aspect dat me bezighoud, maar omdat het mijn werk is is het soms ook lastig. Ik zou bijvoorbeeld nooit voor een dag heen en weer vliegen en kies vooral voor natuurbestemmingen, maar ik reis wel ontzettend veel. Omdat ik zo van de aarde hou wil ik juist op deze manier laten zien aan iedereen hoe mooi ze is. Ik probeer duurzame keuzes te maken (ik heb een zwak voor eco accommodaties) en ik steun maandelijks een heleboel goede doelen. Ook bezoek ik regelmatig (eco)projecten op reis en als ik zelf ver reis, zorg ik dat ik ergens langer vrijwilligerswerk kan doen. Dus absoluut, maar al met al zou ik me er natuurlijk nog veel meer mee bezig kunnen houden, dankjewel hiervoor. Omdat dit mijn werk is en dus enorm veel reis en niet altijd de keuze heb om voor bepaalde accommodaties te kiezen, voelt het hypocriet om erover te schrijven. Eigenlijk zouden we allemaal de pure natuur met rust moeten laten namelijk ;). Dank voor je comment! :)

   • Hanneke 19 December, 2015 at 12:07 Reply

    Tof dat je zo reageert Laura!
    Ik had net al een heel verhaal voor je ingetikt, gaat er iets mis, dus probeer het opnieuw te verwoorden.
    Eigenlijk is het natuurlijk zo dat de beste manier om goed met de aarde om te gaan is, is lekker thuisblijven, je alleen per fiets/lopend/ov te verplaatsen. Dat dit niet reëel is, zie ik ook wel in. En ook ik vind het fijn om de wereld (met al haar prachtige natuur en mooie mensen) te aanschouwen anders dan van achter mijn tv/pc/.telefoonscherm.

    Doordat jij zo’n (prachtig!) blog hebt, ben je echter wel in staat anderen hierover te laten nadenken. Veel meer dan ik zou kunnen doen (zonder blog) door alleen in mijn eigen omgeving over de dillema’s te praten. Je zou er je persoonlijke bijdrage van kunnen maken aan Parijs’ klimaattop. Door er vaker op terug te komen in je stukken op je blog, maak je anderen ook bewuster. Als jij je CO2-uitstoot compenseert, zet dit anderen misschien ook aan tot nadenken hierover. Misschien kun je zelfs zo ver komen dat bedrijven die je op persreis laten gaan ook de CO2-uitstoot gaan compenseren. Zo creeër je niet alleen bij publiek verandering, maar ook in bedrijfsleven waarmee je te maken hebt.
    Ik snap wat je zegt over ‘hypocriet voelen’ als je er wel over schrijft, maar niet altijd de beste keuzes daarin wilt/kunt maken. Echter….beter af en toe een bewuste keuze dan er nooit over nadenken (vind ik dan weer).

    Dat we met z’n allen andere keuzes moeten gaan maken in de toekomst om deze wereld leefbaar te houden/krijgen is evident, de omslag is lastig maar niet onmogelijk. Mensen zoals jij (die door veel mensen gevolgd worden) kunnen hier zeker een bijdrage aan leveren.

    Ik hoop (zo af en toe) in je blogartikelen iets terug te vinden over de kezues die je maakt. En ik vind het ook al tof als je uitlegt waarom je bepaalde keuzes toch maakt (ondanks dat ze niet duurzaam zijn). Ook dat zorgt ervoor dat anderen gaan nadenken.

    Doe met bovenstaande wat je wilt Laura. Ik vind het al fijn dat je er überhaupt op in ging. Ga verder vooral door met je mooie (persoonlijke) verhalen en prachtige foto’s.

 5. Merel 20 December, 2015 at 15:05 Reply

  Zo leuk, met de boot naar Londen! Ik heb dat ook een keertje gedaan, maar met schoolreisje (ik was mee als begeleider, dus als docent) en toen gingen we eerst, onderweg van de boot naar Londen, ook nog stoppen in zo’n mega schattig Engels plaatsje met een boekhandel en een pub. Loved it. Ik vind de trein naar Londen ook een fijne optie, maar met de boot zou ik ook best weer eens willen doen!

  • Laura 20 December, 2015 at 19:11 Reply

   Aaaah, dat is leuk! Ik vroeg me nog af of er lieve plekjes waren om te stoppen. Het platteland van Engeland is zo leuk, heb ooit een road trip gemaakt!

 6. Zeny | youngfreeandtraveling.nl 20 December, 2015 at 19:03 Reply

  Leuk! Ik zou bijna vergeten dat je ook makkelijk met de boot naar Engeland kan. Zit er sterk aan te denken om het de volgende keer op die manier te doen als ik weer naar Londen ga. Thanks voor de tip! Ik ben dan wel weer nieuwsgierig naar wat je geshopt hebt. Kerstcadeaus voor anderen en/of kleding of andere leuke dingen voor jezelf?

  • Laura 20 December, 2015 at 19:12 Reply

   Jaaa, handig! Haha ja, cadeautjes voor anderen (waaronder een bestuurbaar VW busje voor m’n vriend, hahaha), dikke vesten en paar andere items voor mezelf! :)

 7. Maris 21 December, 2015 at 07:30 Reply

  Hoewel ik al flink wat keren naar Londen ben geweest, ben ik er nog nooit met de boot heen gegaan. Moet zeggen dat het er eigenlijk veel gezellig uit ziet dan ik had verwacht!

 8. Eva - eighty7 23 December, 2015 at 19:58 Reply

  Ahh wat fijn zo’n bliksembezoekje aan Londen. En 10 jaar geleden alweer.. time flies! Ik wil ook een keer naar Londen met de boot. Ideaal voor zo’n vlieg-‘held’ als ik!

 9. Sophie 27 October, 2019 at 07:39 Reply

  Dag Laura, de boot van Stena Line vertrekt heel laat vanuit Harwich terug naar Hoek van Holland. Waar heb je je bagage dan gelaten nadat je uit je hotel was uitgechecked?

  • Laura 11 November, 2019 at 12:59 Reply

   Hoi Sophie! Ik had alleen handbagage mee, dus gewoon een rugzak op m’n rug! Maar wat ook kan is je bagage even in het hotel (receptie) laten en ophalen als je weer gaat. Dat heb ik ook wel eens gedaan!

Post a new comment

Lees ook: