TRAVEL / Cats of: Athens

44
Athene

Cat spotting while traveling. I greet them all and I just háve to pet them. Do you have the same? Falling in love with all the animals in all countries while traveling? For me, it can either be a giraffe or a cat. And cats, those you see quite often on travels.

When I travel I must pet anything with a fur, even though it’s strongly discouraged in some countries. I don’t care. I like animals just so much and often you will find me with a cat on my lap or lying on the ground next to a dog. No matter where I am or where I am walking, I’m derived directly when I see animals. I usually have pet candies with me and I cross streets for them. Especially for cats. I just love cats. You may know our cats Aap & Noot (they deserve a new article soon) but I find each cat just amazing. And they all deserve a pat.

So that happened in Athens, where the idea for this series was formed. There are living so many cats in Athens and I was one happy cat freak. I decided to portray all cats on travels from now on and dedicate a series to them. Unfortunately I didn’t see any cats in Nepal, but the cats of Athens are willing to show themselves. For example, how many cats do you count in the picture above? Three! I’m in love. Athens is a city of cats.

AtheneAthenecatsofathens3AtheneAtheneAthene

Athens, Cats of, Europa, Griekenland, Local Life, TRAVEL, Travel Category, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

44 comments

 1. Chantal 7 April, 2015 at 12:20 Reply

  zoooooo herkenbaar…ik heb dat ook altijd. Loop op katten en honden af in India, Nepal, Myanmar….inderdaad ook al word het je altijd sterk afgeraden, ik kan er niets aan doen als ik die lieve snoetjes zie. Wat een leuk idee trouwens om ze te fotograferen!!!

 2. Eva 7 April, 2015 at 12:23 Reply

  Aaaaaaah leuk! Mijn nieuwe favoriete rubriek. Ik houd van katten en kan ze ook nooit niet aaien op vakantie. Zo ben ik in Turkije vrienden geworden met een whiskas katje, hij kwam altijd bij me liggen en na de vakantie wilde ik hem het liefst meenemen. Dieren zijn zo leuk <3

 3. Marieke 7 April, 2015 at 12:42 Reply

  Ik was 2 weken geleden in Porto en daar hadden ze een stukje kattenland! We kwamen er per ongeluk, doordat we weer eens van de paadjes afweken. Er waren allemaal kleine hutjes gebouwd voor katten en er liepen er wel een stuk of twintig! Zo lief!

 4. Ester 7 April, 2015 at 13:19 Reply

  Ik heb het gevoel dat Griekenland sowieso een kattenparadijs is. Overal z je ze! In kreta ‘adopteerde’ ik als kind twee kittens die ik hele ochtenden knuffelde en melk gaf (gekocht van mijn zakgeld, hihi). Hier in peru weinig katten maar heel veel honden. Tijdens onze drie dagen trek in de bergrn volgden twee honden ons de hele trek, heel loyaal.

  • Laura 7 April, 2015 at 13:23 Reply

   Jaaa, ik kan me dat ook nog herinneren van de tijd dat ik op Kreta woonde. Honden zijn ook lief! In Nepal hadden we hetzelfde. Ontzettend veel honden op straat, maar goed gevoed en heel loyaal!

 5. Simone | Paper Travels 7 April, 2015 at 14:13 Reply

  O ja dat is zooooo leuk! Ik heb hetzelfde, ben volledig kattengek… ;) En die laatste lijkt echt sprekend op onze Humphrey.. Jammer genoeg hadden we de afgelopen reis in Indonesie ook veel hele zielige katjes en dat vind ik dan echt verschrikkelijk…!

  • Laura 7 April, 2015 at 14:27 Reply

   Wat leuk, een rooie! Jaaa, dat vind ik ook zo sneu tijdens reizen door bepaalde landen. Maar ze krijgen allemaal een aai en eten <3

 6. Taina 7 April, 2015 at 14:40 Reply

  Jaaa wat een leuke rubriek! Ik kan geen genoeg krijgen van mooie dierenfoto’s en met name katten. Het liefst wil ik ook altijd elke kat aaien die ik tegenkom, maar ik ben vaak ook een beetje bang dat ze me gaan volgen en dan hun huisje kwijt raken. Wist je trouwens dat 22 april de eerste kattencafé in Nederland opengaat? Kopjes in Amsterdam;)

  • Laura 7 April, 2015 at 14:59 Reply

   Haha, jeej! Haha ja, daar ben ik ook wel eens bang voor, maar dat raken ze zo snel niet! De kat van mijn schoonouders liep zo’n 10 kilometer terug naar z’n oude huisje. EN JAAA! ZO’N ZIN IN! :)

 7. Nikki 7 April, 2015 at 14:51 Reply

  Ooohhja, dat doe ik ook altijd. Wil ze dan ook altijd allemaal mee naar huis nemen. In Istanbul zaten heel veel prachtige langharige katten tactisch opgesteld bij döner- en baklavatentjes <3

 8. Lizet 7 April, 2015 at 18:42 Reply

  WAT EEN LEUK ARTIKEL! Ik moet ook alles aaien. In ZA liep dat al helemaal uit de hand toen ik constant achter dassies aan rende, een pinguïn naar me blies (als een kat), omdat ik te dichtbij kwam en een leeuw van 6 maanden me bijna aanviel, haha. Katten zijn dan nog wel een van de veiligere opties. ;) (al heeft er ook wel eens een kat in mijn been gehangen toen ik die wilde aaien)

  Mooie foto’s ook! En die kat op dat dak is echt een baas.

 9. Natasja 9 April, 2015 at 18:01 Reply

  Aaaah, sinds ik zelf twee katten heb, vind ik elke kat op straat naast schattig ook heel zielig want op straat en alleen en gussie, dat kan mijn kattenmoederhart helemaal niet aan :’)

Post a new comment

Lees ook: