TRAVEL / The Boyfriend Travel Tag

76

Eigenlijk doe ik niet aan tags. Al vind ik ze nog zo leuk om te lezen, het voelt zo vreemd om ze in te vullen. Interesseert het mensen welke lippenstift ik gebruik of dat ik het liefst op blote voeten loop? Ik vertel je liever persoonlijke details in persoonlijke verhalen. Zo leer je me ook kennen. De tag is de wereld ingestuurd door Sandra en ik werd getagd door Wendy. Ik ben om: de Boyfriend Travel Tag. En deze tag vind ik dan stiekem wel weer erg leuk: naast vriendlief aan het werk zetten heb ik genoten van het lezen van zijn antwoorden (eerst mopperend beginnen en vervolgens wild enthousiast typend roepen dat ik niet mag kijken) en maakt het me blij. Blij dat we samen zijn, dat we ons leven en onze passie voor reizen kunnen delen en dat hij me zo goed kent. Iedere (reis)blogger is welkom om hem over te nemen en te delen, en met gebrek aan een lief: laten invullen door een goede vriendin is natuurlijk ook prima.

Aan welk land heeft ze haar hart
verloren?

R: Zuid-Afrika, en samen met mij Indonesië; met name Sumatra. Dit was ook de eerste keer Azië en direct was ze verkocht. Een deken van warmte, de geur, het eten, de melkweg op z’n kop, de glimlach, het voelt als thuiskomen. De natuur en de mensen hebben een onuitwisbare indruk gemaakt en dit was zeker niet de laatste keer dat we Indonesië zullen bezoeken.
L: Jep! Zuid-Afrika heeft natuurlijk mijn hart gestolen toen ik er woonde. En na inmiddels heel wat van Azië verkend te hebben blijft Indonesië favoriet in Azië. Sumatra was daar mijn mooiste ervaring. En verder had je het niet beter kunnen omschrijven :). 

TukTuk

Hoe reist ze het liefst naar
de plek van bestemming?

R: Met het vliegtuig! Haha, wat je zou haar moeten horen als bij de gate staan. “Zometeen lekker filmpjes kijken en wijntjes bestellen en lekker eten enzo!” Het leuke van lange vluchten is het gratis eten en drinken en de personal entertainment-set in de hoofdsteun van de stoel voor je. We zitten dan naast elkaar en proberen precies op hetzelfde moment een film te starten, zodat we lekker samen kunnen kijken. Soms duurt het een eeuwigheid voordat we het beeld precies gelijk hebben lopen (zeker tijdens turbulentie). De lokale bus verdient een tweede plek, omdat ze het ook heerlijk vindt om 300km af te leggen, zittend op een rijstzak in een bus die is volgeladen met kippen, varkens, kinderfietsjes en locals die je de hele reis blijven aanstaren.
L: Haha, klopt! Ik vind (lang) reizen met het vliegtuig echt geweldig. Een groot pyamafeestje. Iedereen verklaart me voor gek, maar ik geniet er echt van. De grootste voor- en napret in afwachting van een mooie reis. Samen films kijken (en vaak nog de nieuwste ook) en het afstemmen van de films is altijd hilarisch. Wijntjes bestellen bij het leven en altijd hopen op crackers met smeerkaas en chilisaus. De lokale bus is op reis zeker mijn favoriete reismiddel. Je ziet veel meer, je komt echt in contact met de lokale bevolking en ziet daarnaast de leukste taferelen. 

Noem een land waar ze nooit
naartoe zou willen?

R: Er is geen land op de wereld waar ze nooit naartoe zou willen en angst kent ze niet. De leukste dingen maken we mee op plekken waar je het niet verwacht. Ieder land draagt een nieuw avontuur in zich. Met een open vizier en met je vooroordelen achter je kun je de hele wereld bereizen. Iedere ervaring is er één om nooit te vergeten.
L: Ah, dat vind ik leuk om te horen. Klopt, ik ken geen angst en sta open voor elk land en elke cultuur. Ik vind oorlogsgebieden interessanter dan toeristische gebieden en zou zelfs ontzettend graag naar bijvoorbeeld Pakistan of Afghanistan gaan. Geen land is me te gek, en de wereld wacht op me. 

Cambodja

Wat is de mooiste plek die ze
ooit bezocht heeft?

R: Nog een moeilijke… In de twee jaar dat we samen zijn hebben we zo veel mooie dingen gezien en meegemaakt en iedere reis heeft iets heel speciaals. Ik twijfel tussen de ontmoeting met orang-oetans in het wild in de jungle op Sumatra, Petra in Jordanië, safari’s in Zuid Afrika, de dynamiek van New York, Angkor Wat en de paradijselijke eilanden van de Filippijnen. Iedere plek heeft haar eigen schoonheid waardoor kiezen onmogelijk wordt.
L: Heel moeilijk. Ik kan echt niet kiezen, elke plek heeft iets magisch en raakt een andere snaar bij me.
Geen twijfels nodig, want ik kies de hele wereld.

Petra Jordanie

Wat voor type reiziger is ze?
Strandganger, backpacker,
ontdekker of luxepaard?

R: Backpacker/ontdekker. Daar is geen twijfel over mogelijk. Als Laura haar rugzak om heeft komt er een glinstering in haar ogen en ik maak me dan maar klaar voor een hysterische uitsparing van enthousiasme en geluk. We hebben soms de neiging om op drukke vliegvelden een beukwedstrijdje met rugzakken te doen. Van een crappy hostel met koude douche en een keihard matras of slapen onder een zeiltje in de jungle is ze ook niet vies. Ze slaapt gemiddeld onder de €10,- per nacht en reizen doet ze liever lang en goedkoop dan duur en luxe. “Dan zie je meer.”

Sinds een jaar wordt ze regelmatig uitgenodigd op luxe resorts, maar daar komt ontdekken voor luxe. Ze zit tot diep in de nacht met de eigenaar(en) te sparren over communicatie, management, politiek en soms ook gewoon over het heerlijke eten. Na twee dagen luxe is het dan ook weer hoog tijd voor avontuur en back to basic.
L: Ook weer juist. Ik ben absoluut een ontdekker en ik leef het liefst uit mijn backpack. Zodra ik m’n backpack pak voel ik me gelukkig en ben ik klaar voor het volgende avontuur. Gaan. Ik vind alles prima, ik ben geen luxepaardje. Daar waar je locals en andere backpackers ontmoet is fijn, en slapen onder een zeiltje in de jungle is de mooiste slaapplek die ik ooit heb gekend. Met mijn achtergrond als hotelmanager heb ik zeker een zwak voor gave hotels en resorts en dat ik uitgenodigd word om deze te reviewen is natuurlijk niet zo gek én een feestje, maar met een volle week of langer in een all inclusive resort maak je mij niet gelukkig. Liever trek ik rond. 

Slapen jungle Indonesie

Welk land staat bovenaan
haar wensenlijstje?

R: India. Het liefst 6 weken of langer backpacken. Ieder jaar vraagt ze: “wil je al naar India?” Ik zeg dan altijd dat ik dat ook graag wil, maar nu nog even niet. Ik vind India stiekem een beetje spannend.. De chaos, de cultuurshock, de smerige steden en het onbetrouwbare eten. Hier tegenover staat wel dat ik mijn vriendin dolgelukkig kan maken door een retourtje Mumbai te boeken, maar zoals ik al zei; nu nog even niet.
L: Klopt, ik zeur al lang om India. Lijkt me zo interessant, heftig, mooi, tegenstrijdig en fascinerend. Maar de hele wereld staat op mijn wensenlijstje, dat blijft een hekel punt. Tot het hysterische en obsessieve aan toe wil ik zo vaak mogelijk op reis, en of dat nou de Alpen of de Himalaya is: het maakt me intens gelukkig. De ene dag roep ik heel hard om Madagascar en de volgende dag bel ik springend op dat ik weer zo’n goedkoop ticket richting Oman heb gezien, of een leuke uitnodiging voor een reis door Bolivia heb ontvangen. Ik wil nog zoveel ontdekken. 

Is ze een planner of beslist ze
op het laatste moment?

R: Hahaha! Ze plant al mijn vakantiedagen. De planning is vooral globaal; “we gaan dit jaar 3 weken naar de Filipijnen”. Wat we daar precies gaan doen is nog niet duidelijk zolang ik maar drie weken block in mijn agenda. Zelfs de eerste nacht na een reis van 22 uur boekt ze geen slaaplek. Als we het ergens niet leuk vinden dan zijn we altijd vrij om te vertrekken.

Op reis plant ze met de dag. “Morgen gaan we naar een weeshuis dat hier in de buurt zit.” Ik: “Heb je dat al van te voren uitgezocht?” Zij: “Ja, of nouja, er zit hier vast wel ergens een weeshuis.” Zo is iedere dag een verrassing op reis.
L: Is het lollig? ;) Haha, ik geef het toe. ‘Je moet dan en dan vrij en je hebt nog zoveel dagen over en dan kunnen we dit en zus en zo en dat kan heus wel het moet’. Maar inderdaad, verder ben ik totaal geen planner. Soms is het noodzaak, zeker nu What About her zo goed loopt en ik als reisblogger veel uitnodigingen krijg, maar over het algemeen gaan we gewoon. Niets boeken blijft een feestje vol verrassingen. 

Sumatra

Waar heeft ze het lekkerste gegeten?

R: Kuala Lumpur. De stad met de meest gevarieerde keuken van Azië. Haar favoriet: Roti Canai en een verse banana lassi.
L: Klopt, dat was zo ontzettend lekker. Ik stuur er iedereen heen. Sowieso is het eten in Indonesië favoriet. Gado Gado, overheerlijke curry’s en sateh op barbecues langs de straat….Hmmm!

Wat was haar mooiste reismoment?

R: De ontmoeting met orang-oetans tijdens de reis door Indonesië heeft haar diep ontroerd. Met tranen in haar ogen zag ze voor het eerst één van de meest bijzonder primaten in het wild. Na een jungle trekking van ruim 5 uur stond ze oog in oog met een volwassen orang-oetan en haar jong. Ze bleven een poosje hoog in de bomen zitten en kwamen ons daarna toch even van dichtbij bekijken. Toen ze Laura zagen staan met die tranen in haar ogen zullen ze wel gedacht hebben; dat is een rare aap in het wild. Dat is in ieder geval wel wat ik dacht.
L: Lief is ‘ie hè? Haha. Was zeker een van de allermooiste reismomenten, dat stond al zo lang op mijn bucket list. Toen moest ik wel even een traantje laten, die reis was zo puur. Maar er zijn zo veel mooiste reismomenten…Van aan de rivier zitten met locals terwijl de een op zijn gitaar tokkelt en de andere de rivier induikt met een spies om vis te roosteren, tot de verdwaalde magische tocht door Petra…Elke reis heeft machtig mooie momenten.

Orang Oetan wild

Wat zal ze nooit vergeten mee
te nemen op reis?

R: Mij. Reizen is het leukst als je het met iemand kan delen. Samen uit, samen thuis ;).
L: Haha! En een haarband ;). Ik zou niet meer zonder je op reis willen, het is het fijnste reizen dat er is. 

Wat was haar minst leuke reiservaring?

R: De voedselvergiftigingen van de afgelopen twee reizen. Het is niet leuk om ziek op bed te liggen terwijl je eigenlijk een nacht zou doorbrengen op een onbewoond eiland onder enkel een klamboe. Shit happens.
L: Oh ja, dat was vreselijk balen. Klopt, ziek zijn is nooit leuk. Azië en haar frisse water en straatvoedsel heeft me nu twee keer flink te pakken gehad. Vrijwilligerswerk in Afrika was ook heel heftig, maar daar koos ik zelf voor. Gewoon heel erg verdrietig en confronterend.

Filipijnen

Laos

Antwerpen

New York

Barcelona

119

Diary, LIFESTYLE, Personal, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

76 comments

 1. Eva 15 April, 2014 at 08:36 Reply

  Lief! En wat een fijne foto’s allemaal :)
  En laat Berlijn ook maar snel op de ‘fijnste plek’-lijst komen, dan kan je elke maand langskomen voor wijn en lekker eten. Ik ben voor!

  • Laura 15 April, 2014 at 08:44 Reply

   Jaaaa, ik denk dat we ook verliefd worden op Berlijn en dat we daar dan gaan wonen en dat we dan onze plannetjes door kunnen zetten. MAAR JA. Doei.

   Haha <3

 2. nenacecilia 15 April, 2014 at 08:38 Reply

  Ik heb 2 weken door India gereisd en dan 2 weken door Bangladesh. Ik was net zoals je vriend doodsbang voor de cultuurshock en alles daar. Maar mij hebben ze gezegd, verwacht het allerergste en dan valt het best mee. En dat klopte bij mij helemaal. India is geweldig :) Ik zou zo meteen teruggaan :)

  • Laura 15 April, 2014 at 08:43 Reply

   *schreeuwt dit gelijk naar vriendlief* ‘zie je wel’. Haha ja, en hij is toch echt ook al heel wat gewend. Mensen denken direct aan de chaos van de grotere steden, maar de natuur lijkt me zo prachtig. Ik wil heel graag door Zuid-India trekken. Heb jij er ook over geschreven? Wil ik lezen & kijken!

 3. Alix 15 April, 2014 at 08:44 Reply

  Heel erg leuk om te lezen :) De foto’s en de antwoorden zijn zo lief en grappig, heb met een glimlach op m’n gezicht zitten lezen. Het is zo fijn om een buddy te hebben om je mooiste ervaringen mee te delen!

  • Laura 15 April, 2014 at 08:47 Reply

   Wat leuk om te horen! Ik heb ze ook met een glimlach zitten lezen :). Klopt, is echt heel fijn en ben dolblij dat we deze passie meer dan delen.

 4. Marijn 15 April, 2014 at 09:02 Reply

  Wat een fijne tag! Ik krijg er absoluut de reiskriebels van.

  En leuk om te lezen dat jullie zo goed samen kunnen reizen, en je vriend je zo goed kent!! :-)

  (verder ben ik compleet verliefd op de broek die je aanhebt op een van de foto’s onderaan, maar dat terzijde haha)

 5. Sandra 15 April, 2014 at 09:15 Reply

  Jaaaa, wat leuk om te lezen!! Leuk om je wat beter te leren kennen, én het is zo herkenbaar van altijd maar willen reizen. Ik doe tegen beter weten in ook altijd mee met die winacties om reizen te winnen (what am I thinking?!)… Maar erg leuk je tag!

 6. Anne 15 April, 2014 at 09:21 Reply

  Wat fijn om te lezen en de meest schattige foto’s ooit <3. Heerlijk als je zo samen van die bijzondere ervaringen op doet. En ik vind het bizar dat je vliegen zo leuk vind haha! Voor mij is dat serieus het stomste gedeelte van reizen. Gelukkig heb ik een wild enthousiaste vriend die om de haverklap zegt: kijk dan naar buiten, dit is zo bijzonder! Dat verlicht dan een beetje haha.

  • Laura 15 April, 2014 at 09:25 Reply

   Haha ja, als ik niet aan het raam zit kan ik wel huilen. Ik vind het zo bijzonder dat je dan over Irak en Afghanistan enzo vliegt. Soms zie je hele bergen en vuren en dorpen. Prachtig! Maar een korte vlucht zoals Ryanair vind ik ook niks hoor, haha.

 7. Naomi 15 April, 2014 at 11:48 Reply

  Ah de liefde voor reizen en elkaar spat er van af!

  En mijn reislust wordt maar groter en groter! Ooit ga ik m’n dromen achterna :).

 8. Karlijn 15 April, 2014 at 11:59 Reply

  Wat een leuke antwoorden, hij kent je goed! Ik zou willen dat ik ook jouw plezier in het vliegen heb, maar ik zit zwaar gespannen vastgegespt in mijn stoeltje. En ik schrik op bij elk ‘raar’ geluid ;).

  Wat betreft India: mijn vriend en ik hebben een maand door Zuid-India gereisd, van Chennai tot Mumbai. Het was geweldig, bizar, fantastisch, één van de indrukwekkendste reizen die we ooit hebben gemaakt. We zijn niet ziek geweest en qua hygiene vond ik het allemaal best meevallen. Gewoon gaan!

  Bedankt voor deze leuke tag, ik ga proberen om mijn vriend ook zo gek te krijgen om ‘m in te vullen!

  • Laura 15 April, 2014 at 14:00 Reply

   Haha ahw, vliegangst? Ik hoop altijd op een beetje turbulentie. Ik ben raar, denk ik. Hahah.

   Jaaaa, ik wil dus zo graag door Zuid India trekken. Noord ook eigenlijk. Ik ben nu weer helemaal enthousiast door je comment, slechte zet van vriendlief haha. Waarom was het de indrukwekkendste reis?

   Ik hoop dat je vriend het ook gaat invullen, is leuk!

   • Karlijn 15 April, 2014 at 14:33 Reply

    India is het raarste land ter wereld, echt een andere planeet. En dat maakt het zo indrukwekkend. Je verbaast je de hele dag over de manier waarop dingen gaan. Soms heel frustrerend, maar eindeloos fascinerend. Zuid-India heeft prachtige tempelcomplexen (Hampi is magisch!) en in de levende tempelsteden waan je je in de Middeleeuwen. De markten zijn kleurrijk en levendig, de backwaters in Kerala een paradijsje en de theevelden rondom Ooty zijn spectaculair. Maar het zijn de mensen die onze reis gemaakt hebben. We waren een soort popsterren daar. We werden continu aangesproken, mensen wilden op de foto, ons voorstellen aan hun familie en ga zo maar door. Toen we onderweg een festival tegenkwamen en een kijkje gingen nemen, kwamen we bijna niet meer weg doordat de Indiers zo dolenthousiast waren. Het leuke van Indiers is dat ze niet verlegen zijn, ze durven je alles te vragen. Aan de ene kant is dat soms enorm vermoeiend (je hebt nooit rust), aan de andere kant is dat me juist het meeste bijgebleven. Ik zeg altijd: na India is de rest van de wereld toch een beetje saai ;)

    • Laura 15 April, 2014 at 19:22 Reply

     Je hebt me. Haha. Ik heb dit bericht onder z’n neus gedrukt, hij was net aan het google-afbeeldingen….gaat de goede kant op. Klinkt fantastisch. Alles waar ik van hou. Bedankt voor de mooie uitleg ♥

 9. Mandy 15 April, 2014 at 12:57 Reply

  Lekker stel! Ik vind jullie lief. Maar ho, crap. Zit ik zo enthousiast en vertederd deze blogpost te lezen, mis ik mijn bushalte. Oeps!

 10. Hanneke 16 April, 2014 at 12:20 Reply

  Ik vind dit echt een waanzinnig leuke post! Die antwoorden van je vriend, die prachtige foto’s van jullie samen.. wat mooi dat jullie deze mooie ervaringen samen kunnen delen. Bijna jaloersmakend :) Op een positieve manier ;)

 11. Linda 16 April, 2014 at 15:44 Reply

  Wat leuk om te lezen! En wat een prachtige, jaloersmakende foto’s van jullie, wow! En respect hoe je niets plant, ik zou dat dus echt niet kunnen haha ;-)

  • Laura 17 April, 2014 at 06:54 Reply

   Haha niet? Vind ik juist heeelijk! Zo is elke dag een verrassing en kan je gaan en staan waar je wilt. Vind ik fijn. Stel dat iets nou heel erg tegenvalt of juist leuker is dan je dacht, dan ga je of blijf je wat langer. En zo ga je ook makkelijker ontdekken.

 12. Explorista 17 April, 2014 at 10:34 Reply

  Leuk om te lezen! Ik zeur ook de hele tijd aan de kop van mijn vriend dat ik naar India wil, maar voorlopig is hij ook wat huiverig. Mannen dumpen en samen gaan dan maar ;-)?

  • Laura 17 April, 2014 at 12:59 Reply

   Jeej! Hahah, wat stom dat ze zo huiverig zijn. En hij is echt al heel wat gewend. Haha, een heel goed idee – let’s do it! We hadden in die Kerala Blog Express moeten zitten laatst.

 13. ivonne 28 January, 2015 at 16:54 Reply

  Wat een ontzettend leuk idee! Die van dat wensenlijstje (her)ken ik wel…. India moet je zeker doen hoor, ik was er vorig jaar en ben helemaal verliefd.Morgen weer terug, maar er is zoveel moois om uit te kiezen. Ik ken je als blondine, maar dat rode haar staat je ook geweldig zeg!

Post a new comment