TRAVEL / Belgium – 5 favourites in Leuven

29
Leuven

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

België, Citytrip, DESTINATIONS, Europa, TRAVEL, Travel Category, Travel Must Do's, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

29 comments

 1. Shirley 12 October, 2015 at 22:30 Reply

  De twee abdijen moet ik toch eens op mijn to do-lijst zetten. Als je van uitzichtpunten houdt, ik heb er een zwak voor, is het leuk om de bibliotheektoren te beklimmen.

 2. Patricia 13 October, 2015 at 08:51 Reply

  Wow, zo leuk om mijn geboortestad eens door nieuwe ogen te zien! Ik heb in Leuven op de middelbare school gezeten en heb er 5 jaar op kot gezeten, en dat waren mooie jaren maar erna ben ik naar Londen verhuisd en toen voelde het pittoreske Leuven plots wel heel klein. Intussen woon ik in Antwerpen (hier is het ook prachtig) en kom ik maar weinig in Leuven wanneer het niet bij vrienden thuis is. Maar aan die plaatsen die je post hangen zo veel herinneringen vast voor mij. Middagen op de middelbare school in de Kruidtuin, met mijn eerste lief naar zijn huis wandelen via de Keizersberg, het trouwfeest van mijn beste vrienden in het Begijnhof, blokperiodes in de universiteitsbibliotheek. Dank je voor deze dosis nostalgie :) x

  • Laura 13 October, 2015 at 10:48 Reply

   Aaaaaah, dit vind ik super leuk. Snap ik, soms zie je het zelf niet meer omdat je het zo gewoon bent! En leuk, wanneer woonde je in Londen? Heb er ook gewoond namelijk!

 3. Ester 13 October, 2015 at 09:39 Reply

  Leuven is heel schattig, ik fiets er weleens heen vanuit Brussel (mooie route) om vervolgens te genieten van een terrasje. Ze hebben er ook aardig wat goede ijssalons met heerlijk Italiaanse ijsjes. Maar ik moet wel zeggen, op zondag is de stad minder bruisend zo niet aardig uitgestorven. Belgische studenten zijn over het algemeen slechts ‘op kot’ gedurende de week, en zodra colleges zijn afgelopen vliegen ze weer terug naar hun ouders voor het weekend.

  • Laura 13 October, 2015 at 10:49 Reply

   Ik vond de zondag wel heerlijk, haha! Toen hebben we rustig gepicknickt in de Kruidtuin en in de zon naar ‘t Park gefietst. Ideaal dagje voor zo’n soort dingen!

 4. Wannderful 14 November, 2015 at 14:58 Reply

  Prachtige plekken in Leuven! En nog twee tips: het Arenbergkasteel in het Arenbergpark (Heverlee ) en de stadsbibliotheek, in het modernistische Tweebronnengebouw van Henri van de Velde in de Diestsestraat.?

 5. Lizet 18 November, 2015 at 10:18 Reply

  Oké, dit is dus echt om de hoek bij mij he. Ik heb nu vet goedkope treintickets voor heel België, ik moet daar echt werk van gaan maken. Mijn huisgenoot heeft daar dus wel drie jaar ‘op kot’ gezeten, dus die sleep ik wel mee als persoonlijke tourguide!

Post a new comment

Lees ook: