TRAVEL / 10 travel memories

47

In English soon.

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

47 comments

 1. Stéphanie | Expeditie Aardbol 1 June, 2015 at 08:13 Reply

  Goeie tip, ik heb zoveel foto’s dat ik als de dood ben dat er een keer een inbreker met mn harde schijf onder zijn arm mijn huis uit sluipt. Of brand. Moet er echt niet aan denken. En wat gaaf dat je die bungeejump hebt gedaan. NOOIT! ;)

 2. Laura 1 June, 2015 at 08:15 Reply

  Story of my life, omg. Maar bedankt voor de tip, Laura! En ieeeuw, slapen naast een vogelspin? Ik zou gewoon niét slapen denk ik. Super mooie foto’s en wat een fijne herinneringen erachter… Wauw.

 3. Kim 1 June, 2015 at 08:32 Reply

  Wat een ontzettend mooie herinneringen. Super ook dat je zoveel op foto hebt – dat maakt het super leuk om af en toe even door oude foto’s te gaan en zo weer herinneringen op te halen.
  Héle mooie foto’s. :-)
  (Enneh, wauw, slapen naast een vogelspin…!? Dat zou ik écht niet kunnen, haha)

  • Laura 1 June, 2015 at 08:34 Reply

   Jaaa, heb inderdaad heel veel op foto, al ben ik bijna alles kwijt van m’n pubertijd. Zo zonde! Mijn vader heeft ooit alle analoge foto’s van vroeger ingescand (via de negatieven). Ben daar ook zo blij mee!

 4. Lotte 1 June, 2015 at 08:52 Reply

  Wat een goeie tip voor het centraliseren van foto’s, bij mij beperkt het zich tot 2 harde schijven en een iphone maar 1 plaatsje zou zo veel handiger zijn! Jaikes, slapen naast een (vogel)spin zou ik nooit kunnen. Nu moet vriendlief elke spin groter dan 2cm eerst veilig verwijderen voordat ik nog maar het licht durf uitdoen. :)

  • Laura 1 June, 2015 at 08:57 Reply

   Hahaha! Ik heb altijd ‘pech’ met dat soort dingen. Regelmatig geconfronteerd met spinnen, schorpioenen (in m’n handdoek, in een emmer met water die ik net over me heen wilde gieten, etc)…Brrr!

 5. Jenny - ikreis.net 1 June, 2015 at 09:12 Reply

  Ik heb verschillende harde schijven met foto’s verdeeld over verschillende huizen. Ik zou het zo erg vinden als er wat met mijn foto’s zou gebeuren.

  Eigenlijk moet ik ook overstappen naar een cloud. Maar voor meer dan een terrabite aan foto’s ?!?

  • Laura 1 June, 2015 at 09:19 Reply

   Ja, het kost wel wat – maar m’n foto’s zijn ook een beetje mijn alles. Ik heb wel alle selecties, niet echt ALLES. Al bewaar ik dat vaak wel!

 6. Stefanie 1 June, 2015 at 09:12 Reply

  Wat een prachtige foto’s met bijbehorende herinneringen! Heerlijk is dat altijd foto’s terug kijken en momenten proberen opnieuw te beleven in je hoofd.

 7. Nies | Reismicrobe 1 June, 2015 at 09:24 Reply

  Oh, wat leuk dat je oude foto’s bent gaan door spitten.. Ik heb onlangs ook een blog geschreven met foto’s van enkele jaren terug en ook daar… Rood haar en wat dunner (oops!). Verder vind ik foto’s zo belangrijk, mijn geheugen is vaak een zeef en dan zijn foto’s het enige wat me kan terug brengen naar een plek. Maar jammer genoeg ook hier, overal en nergens die plaatjes!

 8. Jolein 1 June, 2015 at 09:53 Reply

  Bedankt voor de handige tip! Ik ben zelf fotografe van beroep, en ik kan zelfs nu nog behoorlijk chaotisch zijn met het netjes bewaren van mijn foto’s. Gelukkig ben ik hier door de jaren heen wel steeds beter geworden. Het ergste vind ik dat mijn vriend en ik bijna al onze reisfoto’s van onze eerste verre reis samen naar Mexico kwijt zijn. Ons bezoek aan wereldwonder Chitzen Itza bijvoorbeeld: Geen enkele foto meer van, huilen!

 9. Jessica 1 June, 2015 at 10:52 Reply

  Wat een heerlijke foto’s! En wat is het altijd toch leuk om oude foto’s tegen te komen en herinneringen te herleven :) Ik heb nu het grootste deel op mijn laptop, een harde schijf en op dropbox staan, maar ik ben nog steeds op zoek naar de ideale cloud – ik ga jouw tip eens bekijken, merci!

 10. Sandra 1 June, 2015 at 11:03 Reply

  Haha oh die angst om je foto’s kwijt te raken, zo herkenbaar! Wij hebben alle foto’s thuis op een harde schijf op een serververbinding staan. Die harde schijf kopieert zichzelf elke dag, dus in geval van een gecrashte harde schijf gelukkig een backup. Daarnaast kopieer ik een aantal keer per jaar alles op een andere harde schijf en die ligt bij m’n ouders in de kluis. Laatst hadden we brand bij de buren en het eerste dat mee ging naar buiten: de harde schijf… De rest van je herinneringen zijn heerlijk om te lezen, hoe waardevol is reizen hè!

 11. Lyanne 1 June, 2015 at 11:19 Reply

  Jeetje wat heb jij al veel gezien van de wereld! Wat een prachtige foto’s. Zo leuk om te zien! (En die foto site lijkt me echt heel erg handig! Ik ben nog steeds op zoek naar een manier om mijn foto’s goed op te slaan.)

 12. Lisa 1 June, 2015 at 16:03 Reply

  Wauw, wat heb jij al veel gezien van deze wereld. Daar kan ik stiekem wel een beetje jaloers op zijn haha (behalve het vogelspin avontuur uiteraard).

 13. Wendy 1 June, 2015 at 18:16 Reply

  Mooi al die herinneringen. Een hoop van mijn herinneringen zitten in foto albums die mijn moeder trouw in elkaar maakte. Tegenwoordig ‘liggen’ de foto’s digitaal overal en nergens. Zonde eigenlijk.

 14. Caro 2 June, 2015 at 06:42 Reply

  Wat een fijne tip! Na mijn tentamens ga ik er meteen mee aan de slag! En wat een prachtige foto’s! Vooral die van de zonsondergang in de bergen en van die wensballonnen is zo ontzettend lief!

 15. Denise 2 June, 2015 at 08:50 Reply

  Ha, dat klinkt super handig! Ik heb altijd het idee dat iedereen alles beter georganiseerd heeft dan ik, maar dat is dus niet zo. Of inmiddels in jouw geval dus wel. Ik heb het ook echt overals taan, heb verschillenden extern harde schijven omdat mijn pc en dropbox vol zitten, en ik bewaar zelfs de SD-kaartjes (en koop dus steeds weer nieuwe), als extra backup, maar ja, bij brand is alles weg. Eigenlijk zou ik eens een volle week alles moeten doorspitten; inclusief duizenden ouderwetse negatieven van bijna 40 landen…
  O ja, supermooie foto trouwens van die wensballon. En Budapest was volgens mij een van de eerste blogs die ik ooit van je las.

 16. Sonja 2 June, 2015 at 12:06 Reply

  Wat een mega mooie herinneringen allemaal! Ik wist dat niet, dat je vriend en jij na 3 weken al samen naar Indonesië vertrokken, maar wat een mooi verhaal. En die bungeejump, ieeee!! Superleuk altijd om oude (vergeten) herinneringen terug te halen. Ik ben heb alleen volgens mij helemaal niet zo verschrikkelijk veel foto’s, haha! Ik doe het meestal door oude (reis)dagboekjes terug te lezen, ook heel fijn.

  • Laura 2 June, 2015 at 13:44 Reply

   Hahaha ja, ik vind het zelf ook wel een mooi verhaal :’). Typerend voor ons uiteindelijk. Aaaah, reisdagboekjes. Wat mooi!

 17. Eva 4 June, 2015 at 06:04 Reply

  wat super handig! Just what i need! Wat ben je al op prachtige plekken geweest, goed om soms een momentje te nemen en aan al dat moois terug te denken!:)

 18. Ester 7 June, 2015 at 18:07 Reply

  Wat een goed idee, ook om al je (reis)momenten weer her te beleven :-) Ik ben ook al jaren van plan om de mooiste foto’s van de afgelopen reizen uit te printen, zodat ik echt iets tastbaars heb. Maar waarschijnlijk heb ik daar pas tijd voor rond mijn pensioen ;-)

 19. Lizet 10 August, 2015 at 18:41 Reply

  Wat leuk dit! Ik heb deze blog al meerdere keren door gescrolld, hier word ik echt blij van (vooral van die wazige zonsondergang, ik weet precies hoe die ruikt/voelt/eruit ziet <3). Ik duik ook maar eens een keer mijn archief in, super leuk idee! :)

Post a new comment

Lees ook:

Fridiary #8

Fridiary. Dagboekje op vrijdag. Persoonlijke nootjes tussen de droombestemmingen door. Een klein kijkje in mijn leven. Momentjes delen. Grootse dagboekjes met kleine telefoonfotootjes en kleine woordjes. De afgelopen ...