LIFESTYLE / Hometour: hallway & kitchen (+ WIN!)

48
interieur inspiratie keuken

In English soon.

Twee weken geleden introduceerde ik mijn nieuwe hometour, een tour die ik dit keer daadwerkelijk ga afmaken. Naast reizen heb ik namelijk echt een passie voor fijn interieur. We wonen in een oud herenappartement met hoog plafond, schuifdeuren en glas in lood van zo’n 140 m2 met dakterras aan de rand van het Sonsbeekpark en het centrum. Een droomhuisje. Afgelopen keer liet ik onze woonkamer zien, dit keer is het tijd om door te lopen naar de gang & de keuken. De volgende keer de eetkamer & het kantoor, het dakterras en dan vertrekken we naar boven.

Ondanks dat ik het liefst Moorse tegeltjes zou willen leggen en zelf een andere keukensmaak heb (maar helaas: huur) ben ik toch best blij met ons kookhoekje. Vorige week heb ik de keuken geverfd. Ik maakte kennis met het merk Farrow & Ball. De kleuren verf en het behang van Farrow & Ball is echt fantastisch, ik zit er al jaren op te azen. Nadat ik uren naar een kleurenkaart heb gestaard (gratis te bestellen, handig!) besloot ik een kleur te kiezen aan de hand van mijn reisfoto’s aangezien ons hele huis reizen ademt. Ik twijfelde tussen drie kleuren: Olive, Teresa’s Green & Babouche. Elke kleur heeft een interessante naam en een verhaal.Olive is een vrij aardse kleur en de foto uit Kroatië deed me eraan denken. Teresa’s Green is een frisse mix van blauw en groen, het doet me denken aan tropische wateren en Babouche (geïnspireerd door de leren slippers van Marokkaanse mannen) doet me denken aan onze reis door Jordanië. Voor ik verder ga met de hometour heb ik direct een leuke uitdaging & win actie voor jullie! Cadeautjes zijn altijd leuk. Je maakt kans op drie potten Farrow & Ball verf waarmee je je reisherinneringen weer in huis kunt halen en je muur of meubelstuk een makeover kunt geven.

Wat moet je doen? 
Maak ook een moodboard op basis van jouw lievelingsbestemming met jouw drie favoriete F&B kleuren (zie website) en post deze op Instagram met de hashtag #myfabmoodboard & #whatabouther. That’s all!

Wat kan je winnen?
Je ontvangt drie potten verf in de door jouw gekozen kleuren met de keuze uit 2,5 liter Estate Emulsion voor een muur van ca 16 m2 (2 lagen) of 750 ml Estate Eggshell voor hout of metaal, 4 m2 (2 lagen).

kroatiefarrowformenterafarrowJordaniefarrow

Ik hakte de knoop door, koos voor Teresa’s Green en na een spontane schildersessie maakt dit frisse kleurtje de keuken echt af. We zijn beide gek op koken en staan soms uren in de keuken. Het aantal kruiden, oliën en andere kookspulletjes zijn niet te tellen. Het is een wonder dat ik geen foodblog heb, maar mijn liefde voor reizen gaat nog net een stap verder. We hebben links en rechts een aanrecht en een fijne doorloop naar ons dakterras. Het enige dat nog mist is een mooie oven. Daar zijn we hard naar op zoek.

Zelfs in onze keuken vind je genoeg reizen & vintage inspiratie. De fles gehuld in ijzeren ringetjes is mijn laatste aanwinst: het is een fles waar je ‘spa rood’ uit kunt tappen. Briljant! Verder ben ik erg blij met de mintkleurige koelbox, m’n theepot, kristallen glaswerk, fruitschaal en alle kruiden & theetjes uit verre landen. Oh, en de vaatwasser. Ook de gang staat vol met vintage spulletjes, mijn overload aan schoenen (to do voor de man des huizes: een schoenenrek bouwen) en mijn grote trots: m’n polaroid wall. Hij hangt er alleen al meer dan twee jaar en de foto’s zijn aan vervanging toe. Weer iets voor de to do list.
Ik neem jullie via de hal mee naar de keuken. Loop je mee?

HAL

interieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keuken

KEUKENinterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keukeninterieur inspiratie keuken

Give Away, Interieur, LIFESTYLE, Lifestyle

Leave a reply

48 comments

 1. Rowan - Retromantisch 4 June, 2015 at 05:21 Reply

  Dat idee van Moorse tegeltjes leggen vind ik echt geweldig! Maar jullie keuken nu vind ik ook erg mooi. Het huis ziet er zo prachtig uit met dat hoge plafond en de mooie trap. Leuk idee de kleuren te inspireren op tinten die je op reis tegen bent gekomen. Geweldig dat groen bij de keuken! :) Liefs, Rowan

  • Laura 4 June, 2015 at 05:31 Reply

   Dankjewel! Jaaa, dat wil ik zooo graag. Maar zonde van dr investering in een huurpand. Al wonen we hier nog wel een paar jaar, denk ik…

 2. Hedwig 4 June, 2015 at 06:02 Reply

  Dat jij nog op reis gaat joh! ;) in zo’n huis wil je toch altijd zitten? Het ziet er echt prachtig uit allemaal, ik ben benieuwd naar de volgende updates!

 3. Merel 4 June, 2015 at 06:27 Reply

  Wat een super goed idee om op basis van mooie foto’s een kleur te kiezen! Sowieso houd ik van moodboards maken. Heeeeeel mooi, die kleur in de keuken. Goed gekozen!
  Zoals Jessica hierboven ook al zegt: komen er recepten op What About Her? Lekkerste dingen die jullie gegeten hebben op bestemmingen, thuis nagemaakt ofzo? Lijkt mij geweldig!!

  • Laura 4 June, 2015 at 06:43 Reply

   Dankjeweeeel! :)

   Jaaa, daar zat ik wel eens over na te denken. Heb ooit wel eens wat recepten geplaatst! Ben alleen bang dat het dan ‘rommelig’ wordt hier? Maar het zou zo onder het kopje Travel kunnen natuurlijk. Wie weet!! Leuk, dat enthousiasme!

 4. Mandy 4 June, 2015 at 10:07 Reply

  Wat een heerlijk huis heb je zeg! Wat een leuk idee om kleuren te koppelen aan je favoriete reisbestemming, als je nu naar de gekleurde muur kijkt denk je altijd aan de vakantie. Beter kan niet (nou ja naast er daadwerkelijk zijn dan)! Het Sonsbeekpark is trouwens heerlijk, heb er regelmatig moeten werken.

   • Mandy 7 June, 2015 at 12:03 Reply

    Ik werkte bij Toneelgroep Oostpool, aan het eind van het seizoen hadden we voorstellingen in een tent bij de witte villa. Het was altijd één groot feest. Ik geloof dat ze dat nu niet meer doen.
    Ik heb het even uitgezocht, maar we mogen verven in ons nieuwe appartement, dus ik doe graag mee met je leuke winactie.

 5. Jessica 4 June, 2015 at 10:58 Reply

  Wat wonen jullie toch in een mooi paleisje! Haha ik dacht dat onze kast uitpuilde met kruidenpotjes, maar jullie keuken staat ook goed volgebouwd :P Erg leuk om te zien hoe jullie iedere kamer zo’n reisgerelateerd tintje geven :)

 6. Natasja 4 June, 2015 at 11:55 Reply

  Super mooie keuken! Zo op foto doet de kleur me denken aan de hoofdkleur van je blog! Op de foto’s lijkt het meer mintgroen dan de sample die meer grijs/blauw/groenig lijkt. Hoe dan ook, heel mooi ^_^

 7. Claudia 4 June, 2015 at 16:44 Reply

  Wat een heerlijk sfeervol huis hebben jullie! Ben je niet in te huren als interieur-adviseuse ;-)?

 8. Marijke 5 June, 2015 at 20:01 Reply

  Ik ben zo fan van je mooie inrichting! Echt knap dat het echt reizen ademt. Normaal doe ik niet zo vaak mee met winacties omdat ik niet zo hebberig wil zijn… maar nu hebben we 2 weken geleden een eigen huisje gekocht… dus een mooie verfkleur zou zo welkom zijn voor ons. Bovendien vind ik het echt tof om de kleuren te kiezen adhv reisfoto’s, dus doe ik met plezier mee! Ook al wordt het niets, vind ik het toch een leuke manier om verfkleuren te kiezen, dus het was alvast geen verspilde tijd :)

 9. Eva - eighty7 8 June, 2015 at 10:29 Reply

  Wat een fijn huis hebben jullie toch! En handig van die gratis kleuren kaart. Ik ga zeker met je toffe winactie meedoen; komt goed van pas als we volgende maand verhuizen naar ons eerste koophuis! :))

 10. Maris 15 June, 2015 at 08:58 Reply

  Super leuke actie! Ik krijg op 1 september de sleutel van ons nieuwe huis. Super leuk en spannend, maar dat betekend wel dat we dit jaar minder tijd/geld over houden om te reizen. We hopen ons huis te vullen met mooie herinneren, nog meer dan we nu al gedaan hebben :)

 11. sammie 24 June, 2015 at 12:26 Reply

  Ik doe niet mee aan de winactie maar wat een gaaf huis! Die keuken.. Ik ben helemaal geen koker en kom niet veel in de keuken maar toch.. Super gaaf! De foto’s aan de muur, ook super!

Post a new comment

Lees ook: