5unday’s pleasures #3

40

Tijd voor de derde zondagse pleziertjes. Deze week was druk (ik zat o.a. in Lille). De weken gaan opeens erg snel, hebben jullie dat ook? Tussen deze en de volgende 5unday’s pleasures zullen meer verhalen zitten. Op zondag deel ik graag vijf pleasures en favorites (of less favorites…) – simpelweg vijf dingen die ik wil delen. Van leuk tot minder leuk & van spannend tot huiselijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

 

 

Hilariteit op een tandem

Afgelopen vrijdag was ik in Lille. Een dag. Hoe leuk is dat, dat je een dagje naar Lille kan en je direct onder kunt dompelen in de Franse sferen? Ik at kaasjes, dronk wijntjes, struinde door Franse straatjes en reed op een tandem door Lille met de leuke Anouk. Misschien realiseer je je op dit moment niet hoe hilarisch dat was, maar denk aan twee stuiterballen met de coördinatie van een ei op een tandem, straten vol kinderkopjes, auto’s en wiebelende mensen en dat twee uur lang. Dat zegt misschien wel genoeg. Lille was sfeervol , Frans, helaas bewolkt en regenachtig maar daarom niet minder fijn. Ik schrijf er binnenkort een blogpost over. Ik kwam thuis met kaas & wijn (hoe kan het ook anders), een poezenprent en een vijgencompôte. Lekker nagenieten.

Lille Lille

 

 

Willem, gefeliciteerd en Eva, doei.

Ik heb niet zoveel met Koningsdag. Dat had ik ook niet met Koninginnedag overigens. Het is dan net of ze de halve inrichting vrijlaten in de steden. Mij niet gezien. De ochtend hielp ik Eva met verhuizen. Die leuke Eva gaat naar Berlijn verhuizen, trut. Huilen (en het eerste bezoekje plannen). Vervolgens mocht ik mezelf troosten met een rondje rommelmarkt. De buit? Een blauwe fles, een verroeste kist, een oud lampje en handige rieten schalen met antivliegen-kapjes. Arnhem is gelukkig perfect met haar leuke initiatieven, en zo vermeden we de chaos en de drukte en zat ik fijn in een park met leuke (weinig) mensen, goede muziek en heerlijke hapjes. Tot er een jongen op mijn hoofd viel. Toen zat ik thuis met hoofdpijn.

Doei Eva
 

 

Slapen met een knuffel

Om een beetje op tijd in Lille te zijn moest ik heel vroeg weg. Dus sliep ik een nachtje vlakbij punt van vertrek: het Schiphol, Amsterdam. Ik heb al eens borrels in het CitizenM gehad, het blijft een pracht van een hotel. Ik vind het design echt te gek. Ook de kamers zijn naast praktische en functioneel, erg modern ingericht. De knuffel die op je ligt te wachten in je bed is echt briljant (can I take it home?). Ik schreef al eens over het Yotel op Schiphol, maar dit vind ik een beter alternatief.

CitizenM
 

 

Reisfoto’s uit de oude doos

Altijd leuk, snuffelen tussen foto’s van oude reizen. Soms zou ik al mijn oude blogposts nog eens willen plaatsen, het verhaal nog eens vertellen. Met oude en nieuwe inzichten. Het zou dan een beetje onoverzichtelijk worden hier, dus blijf ik gewoon hopen gewoon dat al mijn oude verhalen ook nog gelezen worden (gelukkig is dat nog ruimschoots het geval!). Vandaag drie foto’s uit Sumatra. Zonder onderschrift. Vul het gewoon maar in. Omdat het zo’n prachtreis was. Puur. Emoties en blijdschap wisselden elkaar af, en van alle reizen door Azië blijft Sumatra op de numero uno staan.

Sumatra Sumatra Sumatra
 

 

Aap en Noot

Ik krijg de laatste tijd steeds meer vragen over Aap en Noot. Hoe gaat het met ze? Nou, prima zoals je ziet. Aap wordt steeds groter (en breder) en is al een heuse stoere Aap. Noot wordt niet groter, wel slimmer. Een bijdehand trutje. Ze willen dolgraag naar buiten en ontsnappen zo nu en dan zodat ik vervolgens als een malle, heel hard ‘AAAAAAAPIIIEEEEEE!!!!!’ roepend, door de straten ren. Binnenkort mogen ze echt naar buiten. Ik vind het spannend. Het zijn nog steeds de knapste kinderen van de wereld, vinden jullie ook niet? Ik zou er bijna een real life soap van maken.

Aap en Noot

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Personal, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

40 comments

 1. Mandy 28 April, 2014 at 09:02 Reply

  Hahahaha Aapie en Nootie. Of ze ontsnappen als je aan het verven bent. Of je rent op je blote voetjes over de dakterrassen heen en weer door de blubber. Of ze kruipen in een kast tijdens het tillen en verplaatsen. Draakjes.

 2. Natasja 28 April, 2014 at 11:38 Reply

  Eva, trut… :’) Ik vond gedag zeggen vrijdag ook niet leuk, want we vinden je heel lief natuurlijk Eva <3

  En god, draken ja! Aap & Noot zijn zo mooi! Hier twee zwarte monsters met dezelfde issues: Lompe Harry hangt uit het raam en sloopt mijn tv terwijl Krengetje Kirra de vermoorde onschuld uithangt. En toch houden we van ze he ;-)

  • Laura 28 April, 2014 at 11:43 Reply

   Haha ja nee, echt niet leuk. Boe. Draaaaken, ik ben benieuwd naar jouw draken. En ik hou te veel van ze denk ik, verwende onopgevoede monsters <3

 3. Anouk 28 April, 2014 at 11:47 Reply

  Heeeeerlijk stuk!! Ik heb blauw gelegen om je stuk over de tandem.. oh man, wat een avontuur, gillen echt gillen. Leuk dat je Eva nog hebt meegeholpen, stiekem ook wel stom dat ze weg gaat he! Ben blij dat AAAAP weet helemaal op zijn pootjes terecht is gekomen.. draaak!

 4. Sabine de Witte 28 April, 2014 at 15:25 Reply

  Haha, heerlijk om jullie tandemverhaal terug te lezen. En wat een prachtbeesten zijn Aap en Noot. Aap lijkt op mijn oude poezebeest.

  Genieten, die sunday pleasures van jou!

  • Laura 28 April, 2014 at 16:02 Reply

   Haha ja, zo was je er toch een beetje bij. Jij zat lekker oesters te slurpen, had je toch beter voor elkaar (okay in mijn geval niet). Ahw, grijze poezen zijn mooi! :-)

 5. Linda 28 April, 2014 at 20:27 Reply

  Leukleukleuk weer en wat een mooi hotel! Over je oude posts, misschien leuk om een keer een soort van “throwback” artikel te plaatsen met een aantal links naar artikels die je zelf heel leuk vind? Lijkt me leuk om te lezen! :-)

 6. Dagmar 29 April, 2014 at 05:07 Reply

  Ooh wauw wat een heerlijk artikel! En zo leuk hoe je jullie uitstapje naar Lille beschrijft! Geweldig op de tandem <3 En jaaa je kindjes zijn de mooiste!

 7. Kimberley 30 April, 2014 at 10:09 Reply

  Haha, ik ben verliefd op je schrijfstijl! Leuke dingen en minder leuke dingen (Eva die verhuist), mooie foto’s en een goede tip van dat CitizenM hotel :)

 8. Fem 1 May, 2014 at 07:52 Reply

  Die foto van jou met de olifant blijft prachtig!
  Ik was in CitizenM vooral gecharmeerd van het bed en de kleurtjes in de douche :)

 9. Marcella 4 May, 2014 at 19:40 Reply

  Fijne dingen! Lille lijkt me geweldig, ik zag de mooiste foto’s voorbij komen, like! En tof om weer wat te lezen over Aap en Noot. Mooie beetjes! Mijn katjes kwamen na drie jaar in een flat voor ‘t eerst buiten en dat gaat al 4 jaar goed. Komt met die van jou dus ook vast op z’n pootjes terecht ;-)

  • Laura 5 May, 2014 at 07:43 Reply

   Jeej! Jaaa, maar blijf het spannend vinden haha. Wonen langs het spoor en onze buurkat is laatst aangereden voor het huis, ondanks dat het echt heel rustig is daar (niet gered). Brrr! Jaaa Lille, mijn artikel komt deze week online!

 10. Danielle 6 May, 2014 at 12:06 Reply

  Wat lief dat je Eva ging helpen verhuizen, terwijl ik Willem kon verwelkomen in Amstelveen ;) En hoe tof zijn al jouw foto’s, liefde!

Post a new comment

Lees ook:

Fridiary #9

In English soon. Fridiary. Dagboekje op vrijdag. Persoonlijke nootjes tussen de droombestemmingen door. Een klein kijkje in mijn leven. Momentjes delen. Grootse dagboekjes met kleine telefoonfotootjes en kleine ...