HOTSPOT / Road trip Zeeland & Hotel The Roosevelt, Middelburg

39
The Roosevelt Middelburg

In English soon.

Zelden heb ik me in een hotel zo thuis gevoeld als bij het nieuwe “The Roosevelt” hotel in Middelburg. Sinds we onze oldtimer hebben is het een feestje om ook in Nederland mooie plekjes te ontdekken. Zo was ik nog nooit in Middelburg geweest. Little did I know. Zeeland ligt al rijdend in een oldtimer niet naast onze deur en drie uur later rijden we de stad binnen. Ik steek direct mijn hoofd naar buiten en zie prachtige gebouwen staan. “Dit kan nog wel eens een leuke verrassing worden”, schreeuw ik al hangend uit het raam tegen mijn vriend. Nogmaals: little did I know. We komen aan op plaats van bestemming: The Roosevelt Hotel. Het hotel ligt in het Middeleeuwse centrum van Middelburg en is gebouwd op de Burg waar Middelburg zijn naam aan dankt. Het voelt alsof we eeuwen terug in de tijd zijn gegaan.

 
Een beetje vermoeid rollen we ons koffertje naar binnen. Het eerste dat ik zie is een ‘hipster hoekje’ en ja, daar ben ik van gecharmeerd. We kijken een beetje verdwaald om ons heen en zoeken de receptie. We zien alleen een bar. Een stralende Raymonde, de eigenaresse van het hotel, komt vrolijk aangelopen en schudt ons de hand. We kletsen wat, haar man Martin schuift aan en we voelen ons direct welkom. “Inchecken? Doen we zo wel. Jullie hebben vast dorst. Neem eerst een wijntje”. Mensen naar mijn hart. Even later druppelen er een aantal buurtbewoners binnen. We maken kennis met een paar rasechte Middelburgers. We hebben mooie gesprekken met mooie mensen en de tijd vliegt voorbij. Zeeuwen stug? Hard? In zichzelf? Niets van gemerkt. Zo’n vijf uur later rollen we ons koffertje voor het eerst naar onze kamer. Inderdaad…we hebben de hele avond aan de bar genoten van lekkere borrelhapjes, goede wijn en een fijn gezelschap, met onze jassen over de kruk en de koffer naast ons. Alsof we bij vrienden thuis waren. We gooien de kamerdeur open en zijn blij verrast. Wat een ruime kamer, prachtige inrichting en met een bad in de kamer maak je mij een gelukkig mens. Het hotel heeft 28 ruime boutique kamers, allemaal op een eigen manier ingericht. Een prachtige patio maakt het af en de plannen voor deze binnentuin klinken veelbelovend. We slapen heerlijk.

 
De volgende ochtend lopen we de wenteltrap af naar beneden en gaan we aan een tafeltje zitten. Er is geen buffet en dat staat me wel aan. Nee, hier krijg je een heerlijk vers ontbijt aan tafel geserveerd dat uit koffie, thee, jus d’orange, brood van de bakkerij, een eitje, yoghurt, fruit, crackers, Zeeuwse kaas, jam en vleeswaren bestaat. Het is meer dan genoeg en vooral erg genieten. Tijd om de omgeving te verkennen. Twee dagen lang rijden we rond met onze oldtimer langs de stranden, de weilanden en de dorpjes. Met het raam open, Angus & Julia Stone, mijn liefde naast me en de zee binnen handbereik voel ik me een gelukkig mens. We waaien uit op de uitgestrekte stranden en verbazen ons over hoe mooi Nederland is, en hoe divers. Met het zand in onze schoenen besluiten we de laatste dag Middelburg zelf te ontdekken.

 
Wanneer we ronddwalen in deze oude stad en mijn ‘oh’s’ en ‘ah’s’ zijn niet te tellen. Hoe wist ik niet dat Middelburg zo mooi is? Het is misschien wel één van de mooiste steden die ik in Nederland heb gezien. De historie spat er vanaf. Tijdens onze zweeftocht door de stad worden we meerdere malen aangesproken en herkend door de Middelburgers van de eerste avond. Ik krijg een berichtje van een Spaanse Middelburger. Tapas, gaan we snel doen. Later die dag krijg ik een bijzonder berichtje van iemand waar we de vorige avond lang mee hebben staan praten. Dat hij ons zo’n leuk, fris en ondernemend stel vond, hij het zo leuk vond om ons gesproken te hebben en al het geluk met het volgen van onze dromen. Ik bedoel, hallo? Ik herhaal: Zeeuwen stug? We nemen hartelijk afscheid van Raymonde en Martin. Bijzonder lieve mensen. Ik ben om. Zeeland is fantastisch.

 
The Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt MiddelburgThe Roosevelt Middelburgmiddelburg5

 

Citytrip, DESTINATIONS, Europa, Hotspots, Must Sleep, Nederland, Travel Category, Zeeland

Leave a reply

39 comments

 1. Sandra 10 June, 2015 at 14:33 Reply

  Ha! Komt deze post even net op tijd ;-)! Ik vertrek zaterdag naar Middelburg / The Roosevelt en ben nu nog nieuwsgieriger! Mijn schoonfamilie komt uit Zeeland, dus ik weet gelukkig wel dat het echt zo erg niet is als gezegd wordt haha. Zeeland is inderdaad geweldig, sterker nog, een van mijn werklocaties ligt er niet ver vandaan, dus af en toe ruik ik die zilte zeelucht en zie ik de golven in de branding. Het is dan wel weer jammer om te moeten melden dat ik, als ik een kwartslag naar links draai met m’n hoofd in een beeldscherm aan het staren ben. Maar hé, alles beter dan een betonnen muur :’)

 2. Liliane 10 June, 2015 at 16:20 Reply

  dit klinkt als een heerlijk avontuur! Ik wilde een tijdje lang naar Middelburg maar het is door tijd van mijn lijstje verdwenen. Na dit gelezen te hebben moet ik het er maar snel weer opzetten ;)

 3. Zo simpel is dan geluk 10 June, 2015 at 17:31 Reply

  Heel erg mooi geschreven weer en prachtige foto’s. Ik ben een keer door Middelburg gefietst, maar het regende dus ik heb er niet veel van meegekregen. Verder de stad nog nooit bezocht en dat terwijl er familie woont. Het hotel waar jullie overnachtten lijkt me trouwens echt geweldig!!

 4. Lieke 10 June, 2015 at 19:07 Reply

  Je beschrijft Middelburg precies zoals ik het zou doen.. met oh’s en ah’s.
  Dat contact met mensen daar is me nog niet gelukt, maar dat lijkt me de hele ervaring alleen maar nog specialer maken.
  Binnenkort maar weer eens een ritje naar Zeeland maken! :D

 5. Ester 10 June, 2015 at 19:58 Reply

  Mijn familie komt ook uit Zeeland (van het eiland, al is het al heel wat jaren geen eiland meer) en al hoewel ik er nooit ben opgegroeid heb ik er heel veel tijd doorgebracht. Het Zeeuwse accent vindt ik echt het mooiste wat er is. De schattige dorpjes, de zee altijd dichtbij, de kilometers diepe duinen… heerlijk!

 6. Jessica 10 June, 2015 at 23:06 Reply

  Middelburg vond ik ook een grote verrassing! En Zeeland is inderdaad heerlijk. Ieder jaar gingen we in de zomervakantie met mijn vader naar zee, al was het maar voor een weekendje. Hij had daar jaren geleden als uitvoerder gewerkt aan de dijken en kon altijd de fijnste verhalen vertellen en leuke onontdekte plekjes vinden. Mooie herinneringen.. <3

 7. Farah 11 June, 2015 at 06:18 Reply

  Klinkt super!

  Alleen zijn het Zeeuwen ipv Zeelanders ;). En fijn dat je daar zo gastvrij bent ontvangen. Ik probeer dat altijd uit te leggen dat Zeeuwen echt niet zo stug zijn als dat ze lijken, maar dat wordt weinig geloofd ;).

  Fijn dat je zo genoten hebt!

 8. Linda 11 June, 2015 at 06:24 Reply

  Ze zeggen toch; wat je uitstraalt, trek je aan? Et voila, spontaan meets spontaan! :-) Leuk te weten dat Middelburg zo gezellig is, hup op het lijstje.

 9. Laura 11 June, 2015 at 06:25 Reply

  Weer zo mooi geschreven, Laura! Je hebt echt ontzettend veel talent om mensen mee te slepen in je verhaal. Kan best geloven dat die ene man jullie een fris en ondernemend stel vond :-)

 10. Ellen 11 June, 2015 at 09:11 Reply

  Geweldig leuk om dit allemaal te lezen! Kun je nagaan hoe ik bof….ik woon gewoon in deze mooie stad en kan elke dag weer genieten van de mooie monumenten, de leuke pleintjes en gezellige winkeltjes en terrasjes. Dus kom op, Middelburg is echt niet zo ver als je denkt en zeker weten dat je geen spijt krijgt van deze citytrip!

 11. joyce 11 June, 2015 at 20:59 Reply

  Als je nog iets leuks wilt meemaken kom dan eind augustus / begin september naar het Zeeland nazomerfestival en pik dan wat concerten mee op het abdij plein. Zo’n mooi plein met super mooie muziek!!

 12. Eva 12 June, 2015 at 09:37 Reply

  Wauw, zoveel onontdekte pareltjes in eigen land. Ziet er prachtig uit en klinkt ook echt erg gezellig :) leuk!

 13. Anne 14 June, 2015 at 07:44 Reply

  Dat hotel :o Zo mooi! En ik ben het helemaal met je eens over Middelburg, ik vond het zo’n lief, oud stadje en zou er best willen wonen als het niet heeeeelemaal aan de andere kant van Nederland lag.

 14. Carolien | Alcana on the road 30 June, 2015 at 06:07 Reply

  Natuurlijk is Middelburg leuk. Ik woon er al mijn hele leven en zou er niet meer weg willen. Welkom dames in Middelburg. Ik werk ook bij gemeente voor de citymarketing. Zouden jullie een pers/bloggersreis in Middelburg op prijs stellen?

  • Laura 30 June, 2015 at 06:08 Reply

   Hoi Carolien, we zijn een dame en een heer! Haha. Dit was een persreis georganiseerd door het hotel. Maar zou wel een keertje terug willen hoor!

Post a new comment