Fridiary #5

57

In English soon.

Diary, LIFESTYLE, Personal

Leave a reply

57 comments

 1. Natasja 20 December, 2014 at 14:24 Reply

  Die kindjes! <3 Compleet andere wereld dan wij hier, toch bijzonder om dat mee te mogen maken lijkt me. En *** van jullie foto's. Geen recover programmaatje op los kunnen laten?

 2. Josianne 20 December, 2014 at 14:53 Reply

  Wauw, ziet er prachtig uit! Ik ben tot nu toe alleen maar in Egypte geweest, maar het wordt hoog tijd om ook andere landen in Afrika te gaan zien. Moet wel een gek contrast zijn: van drukte en hysterie in de Efteling naar rustgevend en derdewereldland Gambia..

  • Laura 20 December, 2014 at 15:03 Reply

   Jaaa, ik heb toch echt wel iets speciaals met het Afrikaanse. Zo overweldigend puur, echt, leven. Inderdaad, dat was een heel vreemd contrast. Net als dat ik nadat ik in Zuid Afrika had gewoond drie weken in NL was en toen ging wonen en werken in Disneyland. Bizaaaarrrr contrast.

 3. Karlijn Travels 20 December, 2014 at 14:56 Reply

  Wat ziet Gambia er prachtig en bijzonder uit! Ik zie de laatste tijd veel geweldige blogposts over Gambia verschijnen en daardoor is het land hoog op mijn wensenlijstje komen te staan. Ik dacht dat er weinig te beleven was, maar jouw foto’s bewijzen 100% het tegendeel!

  • Laura 20 December, 2014 at 15:05 Reply

   Ik had het veel toeristischer verwacht omdat het toch een vrij bekende winterzon bestemming is, maar die mensen blijven vaak in hun hotel. Daarbuiten is het echte Gambia. Er is ook niets van hoogbouw of modernisering te vinden (los van een klein gedeelte lage hotels, de toeristische strip) en het is echt puur Afrika. Ik vond het waanzinnig indrukwekkend en de mensen oh zo mooi!

 4. Lisanne 20 December, 2014 at 14:57 Reply

  Wat een prachtig en bijzonder land lijkt Gambia me. Ik kon er lastig iets bij voorstellen, maar wauw: dit is prachtig! Fijn hoor, weer een nieuw land op mijn lijstje… ;-)

 5. nieke ashley 20 December, 2014 at 16:35 Reply

  Wow wat een mooie foto’s geniet weer helemaal mee! Herken ook wel wat plekken zoals tanji. Ik vind het ook echt een aanrader en hoop er nog eens te komen! Ben benieuwd naar de rest over Gambia!

 6. Natasja 20 December, 2014 at 16:44 Reply

  Wat een mooie foto’s, Afrika trekt me totaal niet om heen te gaan (beetje vreemd natuurlijk om zo te zeggen over zo’n gigantisch groot en divers gebied), maar ik vind het daarom des te leuker om met jou mee te kijken! En wat balen van je geheugenkaartje, dat was je geloof ik toch al eens eerder overkomen hè?

  • Laura 21 December, 2014 at 08:19 Reply

   Ahhh inderdaad haha, Afrika is huuuuge en zo divers! Ik vind het fantastisch! Ja, of nou ja, de camera is 2x verzopen haha. :-( Maar we hebben wat kunnen redden, niet alles helaas!

  • Laura 21 December, 2014 at 08:22 Reply

   Uiteindelijk hebben we gelukkig een paar beelden kunnen redden, maar veel foto’s zijn ‘half’. Jaaa, ik hou niet van die enge woeste maskers, deze kijkt juist heel dommig haha.

 7. Farah 21 December, 2014 at 09:33 Reply

  Ziet er uit als een prachtige ervaring! Wat maak je toch een fantastische dingen mee :).
  En die kindjes zou ik ook wel naar huis willen nemen.

  Fijne feestdagen alvast!

 8. Saskia 21 December, 2014 at 16:39 Reply

  O wat gaaf… Dit doet me weer terug gaan naar Kenia. Waar de oom van mijn vriend al 55 jaar woont. Ik vond het zo bijzonder om naar het platteland te gaan en alle lieve mensen te ontmoeten. En de baby’s ook. Gambia ziet er ook bijzonder uit op de foto’s en dat hotel: wauw! Ze vonden je haar vast ook erg fascinerend? En moedervlekken op je armen (als je ze hebt).
  Groetjes,
  Saskia

 9. Tikva 21 December, 2014 at 18:52 Reply

  Bah dat lijkt me echt heel erg verrot voor je om zomaar foto’s kwijt te zijn. Op een of andere manier ben ik daar namelijk altijd wel heel erg aan gehecht en bij jou is het ook nog je werk. Aan de andere kant is het misschien wel makkelijker om dat te relativeren als je net uit zo’n land als Gambia komt.

 10. Ester 21 December, 2014 at 22:10 Reply

  Ik zag al heel wat foto’s op Instagram langskomen, wat een bijzondere reis hebben jullie mogen maken. Ik ben benieuwd naar de komende artikelen!

 11. Nanda 22 December, 2014 at 05:09 Reply

  Hahaha borreltjes tegen de kou zijn goeeeed!

  Prachtige foto’s! Ik moet bekennen dat Gambia (Afrika in general) niet heel hoog op mijn lijstje staat, maar ik vind het er wel echt prachtig uitzien, en sneu om te zien dat toeristen wegblijven terwijl er geen ebola is. Dat heeft altijd zo’n impact op de bevolking daar.

 12. Eva 22 December, 2014 at 09:44 Reply

  Zo mooi allemaal
  EN WAT EEN LEUKE NIEUWE CATEGORIE LAUS, IS DIT DE EERSTE EDITIE? ZO KNUS EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN EN EVEN VAN ALLES BIJ ELKAAR JAAA <3

  *haaa ik zei toch dat ik moe en dus on-wijs grappig was

 13. Eva 22 December, 2014 at 20:29 Reply

  lijkt me een prachtig land! Ik wil heel graag Afrika ontdekken. Heb een tijd stage gelopen bij een stichting die zich inzet voor vrouwen en kinderen in Kenia. De mooie kindjes van de scholen die we steunden hebben mijn hart gestolen en wil altijd nog eens naar het land om ze te bezoeken. De kindjes in jouw foto doen ze mij aan hen denken :)

 14. Malou 22 December, 2014 at 23:27 Reply

  Wauw, prachtig! <3 Ik ben helaas nog nooit in Afrika geweest maar Tanzania staat bovenaan mijn lijstje aah hoop er in 2015 heen te gaan =] Gambia ziet er prachtig uit, fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad!

 15. Ellen 25 December, 2014 at 20:12 Reply

  Wij gaan over 3 weken voor 5 weken naar dit prachtige land! Dit land blijft me ontroeren.
  De vriendelijkheid van de mensen de zo’n de mooie stranden en de fijne hotels.
  Wij gaan nu voor de negende keer en het mijn second home geworden.
  Ik ben heel blij als ik mijn lieve Afrikaanse weer zie.
  Het is heel erg voor de mensen daar dat andere mensen denken dat daar Ebola heerst.
  Maar het is echt EBOLA FREE!!!!

 16. Lizet 31 December, 2014 at 14:51 Reply

  Die foto bij de Efteling aan het water vind ik echt magisch! En die mangrove. Wauw. Ik ben zo benieuwd naar je verhalen over Gambia! Afrika heeft mijn hart ook gestolen, ben echt benieuwd hoe fijn het daar was.

Post a new comment

Lees ook: