DIARY / You can plan a pretty picnic but you cant predict the weather

29

bbq9Ik kan zo ongelooflijk genieten van dit zomerse weer (wat klinkt dit lekker tegenstrijdig gezien de bovenste foto). We wonen pal naast het mooiste park van Nederland ( jaja!) en dat is een feestje. Ik moet sowieso eens foto’s gaan maken van dit prachtige gebied van meertjes, weides, kasteeltjes, bossen, heide, oude stadsmuren, bloemen en watervallen. Zeker met dit weer zijn we eigenlijk elke avond wel in het park te vinden. Onze retro picknickmand gaat altijd mee vol met lekkers en ik plof dolgelukkig op een kleedje op steeds weer een ander nieuw ontdekt plekje. 

Afgelopen maandag kwam Debby voor een logeerpartijtje en hebben we ook weer genoten op een kleedje in het park met hapjes en tinto de verano. Wat een heerlijke chick. Het was onwijs gezellig en door al het geklets en gelach zijn we helemaal vergeten om foto’s te maken. Volgende keer beter, want die komt er zeker!

Dinsdag kwam mijn lieve vriendin Vivian (wat klinkt dat suf, ik zeg nooit Vivian. Sorry Vief.) langs en hebben we lekker truttig met onze voeten in een bak water op ons bloedhete dakterras bijgekletst. ‘S avonds kwamen de mannen thuis en vertrokken we wederom met onze culinaire hoogstandjes en barbecue naar het park, om eens lekker in de zon te gaan picknicken. En dat….dat liep eh, in het water. We hadden ons heerlijk in de ‘steile tuin’ genesteld, en hebben (gelukkig) nog lekker gebarbecued en gegeten in gezelschap van de parkpoes (het enige dat achtergebleven is van de parkwachter). Er kwam een ontzettend leuk springerig klein meisje langs met hippie-ouders en die trok me gelijk mee om te spelen en te rennen. Ik ben de moeilijkste niet, hoi driejarige, ik heet Laura en ik huppel met je mee. Opeens voel ik een drup. Drup drup drup. BOEM BOEM. Noodweer, echt binnen een seconde. Druppels als tennisballen en binnen no time waren we doorweekt. En….ik vond het HEERLIJK!

“Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning to dance in the rain.”
Het leven is niet zwart of wit. Waar het om gaat is hoe je omgaat met de regen. Verstop je jezelf of leer je dansen in de regen? Ik heb staan springen in plassen en dansen in de regen op blote voetjes en ik werd er zo uitgelaten vrolijk van. Wat een geluksmomentje. Hebben jullie nog fijne zomerse picknicks gehad? En zijn jullie toen ook zo in de regen beland?

Top & Shorts: Zara
Sandals: Seventy Six
bbq1

bbq2

bbq3

bbq4

bbq5

bbq6

En toen ging er iets mis met dat wolkendek van ons. Er kwam gewoon een complete rivier uit.bbq8

bbq10

Diary, LIFESTYLE, Personal

Leave a reply

29 comments

 1. Jetske 25 July, 2013 at 09:39 Reply

  Ziet er weer super gezellig uit Laus! Tof ook om gewoon met je kleine barbecue naar het park te gaan.

  Ik had graag die regenbui hier ook gehad.. Helaas hebben wij enkel nog maar een paar druppeltjes gehad..

 2. Lisa 25 July, 2013 at 10:14 Reply

  Leuke foto’s! Ik zou wel elke dag willen picknicken met zo’n mooi park in de buurt! Het klinkt prachtig! Je laat een regenbui dat natuurlijk niet verpesten: gelijk heb je :)

 3. Marcella 25 July, 2013 at 12:09 Reply

  Wat een mooie foto’s, dat park klinkt echt heerlijk!! Wij zaten gisteren buiten met een pastasalade en zijn door de regen naar binnen gevlucht. Al bleek het maar een klein buitje te zijn en niet zo enorme hoos al bij jullie. Ach, dansen in de regen is ook fijn!

 4. Jennifer 26 July, 2013 at 14:31 Reply

  * Zucht en droomt weg *

  In Groningen hebben we ook wel een mooi park, alleen hoef ik daar geen plekje proberen te zoeken. Altijd afgeladen van studenten – ohja, daar ben ik er ook een van – en nooit de rust die ik er hoop te vinden.

 5. Jen 27 July, 2013 at 19:09 Reply

  Wat een geweldige foto’s Laura. Nu ik jouw verhaal zo heb gelezen besef ik me dat het veel te lang geleden is dat ik ben wezen picknicken, snel maar eens doen!

  Nog een klein spelfoutje: In de zin ‘‘S avonds kwamen de mannen thuis’ moet het ”s Avonds’ zijn.

Post a new comment

Lees ook:

MINDSTYLE | Reflection

It’s Wednesday and I’m chained to the couch because once again the inflammation in my back is striking me down. Compulsory rest. Something I do a lot ...