DIARY / The analogue series II

56

IMG_4995
“I still get wildly enthusiastic about little things.  I tend to exaggerate and fantasize and embellish.  I still listen to instinctual urges.  I play with leaves.  I skip down the street and run against the wind.  I never water my garden without soaking myself.  It has been after such times of joy that I have achieved my greatest creativity and produced my best work.”

Twee maanden geleden liet ik jullie onze laatste analoge foto’s zien. Een straal vergeten rolletje verscheen uit een backpack met foto’s van onze laatste reis door Thailand, Laos en Cambodja- én een rolletje met de vier-lens lomography camera werd volgeschoten. Mijn webshop (ja waar ik het al eeuwen over heb- maar als ik iets doe, doe ik het goed) komt écht nog wel dit jaar online, maar mocht je nou graag zo’n lomography camera met twee, drie of vier lenzen willen hebben, stuur me dan even een mailtje.

Sinds die tijd staat de fijne Canon AE1 in de kast. Net zoals een oude Clack die nog van mijn mam is geweest en een Afga Optima 1035. Zonde, ik wilde me juist meer met analoge fotografie bezighouden. Wel ging ons vier-lensje af en toe mee, en daar heb ik weer wat foto’s van laten ontwikkelen. Het blijft een heerlijk vintage-sfeertje waar je verder niet aan moet komen, en ik hou er van. 

Ik wil zeker weer een analoge camera meenemen naar Jordanië . Ik heb ook nog een onderwater-lomo liggen, die komt vast van pas in de prachtige Rode Zee. Mag ik nog even vertellen dat we over een week en vijf dagen gaan (en ik nog steeds geen nieuw paspoort heb)? Ik heb in Jordanië een aantal leuke samenwerkingen aangeboden gekregen, en de route zal ongeveer als volgt zijn: Amman, Dode Zee (drijfdrijf), Petra (wereldwonder), Little Petra (in een bedoeïenen kamp), Wadi Rum (fantastische woestijntocht van twee dagen met een kameel en twee Bedoeïenen-broers) en dan door naar Aqaba, Rode Zee. En eindelijk weer dagen achter elkaar en mét elkaar non stop genieten zoals wij alleen dat kunnen. Oh dear I just can’t wait. Goed, wat er zoal uit het analoge rolletje rolde:

Verwaaien op het strand. Genieten.
IMG_4986

Met de zon van mijn leven.IMG_4987

Mooie Debby.IMG_4989

Genieten in het park.IMG_4993

Weten jullie nog van die natte picknick, en dat toen ik uren heb gespeeld in de regen met een klein hippie-meisje die ik vond?IMG_4998

Met lieve vriendin Nieke (die binnenkort gaat vertellen over haar jaar Australië).IMG_5000

Een belachelijke net-wakker Laura.IMG_5001

Een treinreisje.IMG_5003

Een bootreisje.IMG_5006

Pas op: loslopend wild.IMG_5010

Diary, LIFESTYLE, Personal

Leave a reply

56 comments

 1. Rowan 9 September, 2013 at 13:32 Reply

  Je verwaai foto en je spelen-in-de-regen foto zijn mijn favorieten. :) Echt leuk dat die frames net na elkaar lopen. Ik kan niet wachten tot mijn rolletje vol en ontwikkeld is en ik wat mooie/grappige exemplaren kan laten zien (bijna!). Liefs

 2. Rianca 9 September, 2013 at 14:59 Reply

  Wauw, die sfeer op die foto’s fantastisch! ik hou van analoge camera’s. Staat ook nog op mijn verlanglijstje, naast een nieuwe lens voor mijn DSLR

 3. Anouk 9 September, 2013 at 15:37 Reply

  Een camera met 4 lenzen!? Dat ken ik helemaal niet, wat tof! Super om deze foto’s te bekijken. Vooral de regen en het springen met het kleine meisjes foto’s zijn mijn favorieten!

 4. Jamie 9 September, 2013 at 16:42 Reply

  Gave foto’s. Ik ben ook steeds meet met wegwerp camera’s bezig en ga binnenkort ook een fotoshoot in analoog schieten. Vind het zoveel leuker als een digitale spiegel reflex!

 5. heartpickednoor 10 September, 2013 at 05:17 Reply

  Toffe foto’s! En wat klinkt die vakantie superfijn zeg. Jordanië schijnt echt een prachtig land te zijn! En goeie reminder trouwens wat betreft die filmrolletjes: ik heb ook nog een rolletje liggen in de kast! Ook maar eens laten ontwikkelen :)

 6. Natasja 10 September, 2013 at 13:03 Reply

  Mooie foto’s, ik heb zelf nog niet veel verstand van camera’s (maar dat wil ik wel veranderen) dus ik snapte niet alles van wat je hebt geschreven :( maar de foto’s zien er wel goed uit. Doen me echt denken aan foto’s die je terug vindt in je fotoalbum van lang geleden. Herinneringen. :)

 7. Marijn 11 September, 2013 at 17:39 Reply

  Wat een prachtige foto’s!

  Geniet van Jordanië! Ik vond het een fantastisch land. Een prachtige rijke geschiedenis en een cultuur met zoveel tegenstellingen dat mijn hoofd ervan duizelde als ik probeerde alles wat ik tegelijk zag te begrijpen.

 8. Michelle @ The World is a Book 12 September, 2013 at 13:40 Reply

  Haha wat een heerlijke foto’s! En wat heb je een onwijs mooie reis voor de boeg. Ik zag je paspoortfoto voorbij komen op Insta dus ik neem aan dat dat nu gefixed is ;-) En wat leuk dat je samenwerkingen aangeboden hebt gekregen. Super fijn dat je reizen zo met je blog kunt combineren. Ik tel ook af; kan nu al niet wachten op al je mooie posts. Geniet ervan meis, je hebt het verdiend!

  • Laura - what about her 12 September, 2013 at 13:51 Reply

   Ahhh wat liehieeef weer ♥ ik tel ook echt af, nog maar 9 dagen! Ja joh, het is inmiddels echt een persreisje geworden en dat is nog zo bizar maar ik ben zo dankbaar! Hihi, ik ga veel blogcontent verzamelen! :) en ja, mag paspoort dinsdag ophalen inclusief lelijke foto en lege blaadjes, BOE!

Post a new comment