5unday’s pleasures #26

53
Divi Divi Aruba

In English soon.

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Personal, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

53 comments

 1. klasine 7 December, 2014 at 15:45 Reply

  Krakau is geweldig! Loop eens binnen in een kerk en je ziet je ogen uit. Zo overdreven, echt gotisch. Een bezoek aan Auschwitz natuurlijk niet te vergeten, maar dat had je vast al op je lijstje ;-). En wat grappig dat je Berlijn vond tegenvallen, ik vond dat ook.. En niemand was het met me eens, ik kon daar niet echt mijn weg vinden ofzo..

  • Laura 7 December, 2014 at 15:52 Reply

   Haha ja, precies dat over Berlijn! Ik durfde het bijna niet te zeggen, heel de wereld lijkt gek van Berlijn. Ik probeer het volgend jaar nog wel een keertje, ik wil het ook voelen. Ahhh, benieuwd naar Krakau!

  • Laura 7 December, 2014 at 18:11 Reply

   Jaaaaa! Heb je verhalen ooit al eens gelezen maar ben nu weer opnieuw begonnen, yay! Snel een wijntje? Hoor nog liever verhalen in het echt!

 2. kim 7 December, 2014 at 18:08 Reply

  Nepal is een van mijn favoriete landen! Zo mooi en puur :) Kathmandu is vooral erg druk en vol met souvenirs (himalayazout in brokstukken en ontzettend veel hippiekleding). Pokhara vond ik erg mooi, maar wel toeristisch. Vanuit Pokhara vertrekken veel trekkingen, dat kan ik je wel aanraden om te doen. Je komt langs allerlei bergdorpjes en prachtige natuur. Je kan ook zelf een scootertje huren in Pokhara en de omgeving verkennen. Chitwan is inderdaad een beetje ‘nep’, maar heb van andere reizigers daar gehoord dat het Bardia National Park een goed alternatief is (maar had zelf helaas geen tijd om daarheen te gaan).

  Nou ben ik wel benieuwd wat jullie favoriete restaurantje in KL is! :)

  • Laura 7 December, 2014 at 18:16 Reply

   Aaah, thanks! Ben heel benieuwd. Ja, had dat park gevonden maar heel gedoe om te komen. Normaal alleen maar leuk, maar even kijken of het in twee weken lukt! Ik weet daarom ook niet of ik een dagenlange trekking wil doen, maar wil wel naar bergdorpjes en natuur. Ik ga ook even op je blog lezen! :)

   Haha jaaa, het heet Restoran SK Corner en is eigenlijk niets bijzonders, buiten, plastic stoeltjes, echt heel Aziatisch. MAAR DAT ETEN! Is echt goddelijk. En 24/7 open, haha!

  • kim 7 December, 2014 at 18:19 Reply

   Ohja, wat ik in Nepal wel verveld vond was dat ze altijd meer geld vragen van Westers uitziende toeristen. Nu is dat in zo’n beetje elk Aziatisch land zo, maar in Nepal staat het ook echt op de borden dat je ‘officieel’ meer moet betalen als je niet uit een ‘SAARC country’ (India, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, Buthan, Malediven, Pakistan en Afghanistan) komt, dus dat is iets om rekening mee te houden. :) Hier is ook een artikel wat ik heb geschreven met tips om zelf je trekking te organiseren en hoeveel het kost ed: http://vrouwopreis.nl/praktische-tips-voor-een-beginners-trekking-in-nepal/

   • kim 7 December, 2014 at 18:22 Reply

    oh had je reactie nog niet gelezen. Vanuit Pokhara kan je ook buiten het trekkingsgebied waar je een vergunning voor nodig hebt ook gewoon zelf erop uit. Ik ontmoette iemand die dat gedaan had en was uitgenodigd door een familie om bij hun te blijven slapen, echt leuk! :) En er zijn een stuk minder toeristen dan in het ‘echte’ trekkingsgebied.

    Thanks voor de tip van KL! Had nog nooit van dat restaurantje gehoord maar ga m opslaan! :)

 3. Ester 7 December, 2014 at 19:10 Reply

  Wat een mooie reisplannen, ik ben benieuwd om alles op je terug te vinden op je blog. Ik ben in Krakau geweest, maar was daar voor een studentencongres en ik was eigenlijk te druk om de stad echt te zien en hotspots te ontdekken. Wat ik je wel kan vertellen: het is een heel romantische stad in de winter!

  Grappig, die ‘lege’ rug viel me ook meteen op :-)

 4. Karlijn 7 December, 2014 at 19:32 Reply

  Die foto’s van Jordanië! Wat mooi! Vooral die sterrenhemel is echt adembenemend. Dat staat nu ook op mijn wishlist. Je blijft me inspireren met die prachtige reizen.

  • Laura 7 December, 2014 at 22:20 Reply

   Jaaaaa, zo leuk! En ook stress, moet halsoverkop een gele koorts vaccinatie halen en malaria pillen en aaaah. Maar ben heel benieuwd! Haha jaaaa, ik kan niet wachten om hem online te zetten (zo erg dat ik bijna geen zin heb om artikelen te schrijven op mijn oude layout) maar de titels moeten nog handgeschreven worden enzo *spanning opbouwen*

 5. Rianne 7 December, 2014 at 20:01 Reply

  Wat heb je een boel leuke dingen op de planning staan! Ik heb voor geen van de bestemmingen tips helaas, maar ik verheug me op die van jou zodra je terug bent haha!

 6. Saskia 7 December, 2014 at 20:14 Reply

  NEPAL, jaaaaaaa!!! Wat fijn. Nepal staat zeker in mijn top 5 van favo landen. Wanneer ga je? Want dat is ook wel heel bepalend voor de tips.

  Ik ben 2 keer in Nepal geweest en ben zelf fan van het hele land. Van Kathmandu, tot de binnenlanden, de mooie bergen en alle lieve mensen die je er gaat tegenkomen. In Kathmandu kan ik je aanraden om het wijkje van het Family Pease guesthouse of Friendship Peace Hostel te verblijven. Dat is net iets buiten het drukke Thamel en een heel grappig straatje waarin meerdere family gerunde hostels/guesthouses zijn met kleine tuintjes, groene bomen (echt!) en vriendelijke mensen. Vraag hen zeker om tips om de stad ter voet te gaan verkennen, want buiten het Thamel biedt Kathmandu zoveel bijzondere plekjes. En souvenirs shop je bij de Indian Chok (tussen Thamel en Durban Square).

  In Pokhara kan ik het Shanti Guesthouse aanraden. Geen overgrote luxe, maar zo’n lieve familie die heel gastvrij zijn. Met een grote tuin waar je kan relaxen. De mensen zijn zo bijzonder! Ahhhh, heimwee! :)

 7. Denise @eventjes 7 December, 2014 at 20:19 Reply

  Ik was 16(!) jaar geleden in Nepal (zei het oude wijf, haha) maar vind het heel gaaf! Vooral dat wachten op het zien van die toppen van de Everest en de Himalaya… Dat ze ineens tussen de wolken door verschijnen. Zo indrukwekkend!
  Kathmandu ook, ik heb daar zelfs gefietst, en Patan. Voor Pokhara helaas geen tijd gehad toen. Chitwan wel.

  Benieuwd ook hoe Polen je gaat bevallen. Ik ben 1/8e Pools, wist je dat?

  En… Wat leuk dat je nog naar Gambia gaat. Het staat ook op mijn lijstje!

  • Laura 7 December, 2014 at 22:25 Reply

   Hahaha, en je bent nog zo’n knapperd. Ahhh, heb er zin in. Ik hou van fietsen in een stad, ik ga dat zeker doen. Hoe vond je Chitwan? Hoor dubbele verhalen. Wat leuk dat je 1/8e Pools bent, heb je ook tips voor me? :)

 8. melissa 7 December, 2014 at 21:17 Reply

  Wauw, wat een powerwoman ben je toch! Super. En wat een mooie vooruitzichten! Helaas kan ik je geen tips geven. Maareh, ik neem aan dat je door je werk geen tijd hebt om een sportschoolabbonement te nemen..maar hoe blijf je in hemelsnaam zo slank?! Ik ben jaloers! Hihi. Ga door met bloggen, ik ben fan. En ohja, een tijdje geleden reageerde ik op een artikel en vertelde over IJsland en een camera enzo… En in juni gaat het dan toch echt gebeuren, whoehoeeee! X

  • Laura 7 December, 2014 at 22:29 Reply

   Haha joh, nooo! Ik ben juist het afgelopen jaar onwijs aangekomen (echt, al die persreisjes zitten vol eten en drank en ik zit verder alleen maar verhalen te tikken achter de laptop) en ben net begonnen met hardlopen om weer wat fitter te worden :). Ik heb geen aanleg om aan te komen tot een bepaalde hoogte, dat klopt hoor. Maar ik moet het nu wel in de gaten houden! Aaaaaaaah ja, dat weet ik en wat LEUK! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen!

 9. Joost 7 December, 2014 at 22:48 Reply

  Jordanië staat echt al jaren op mijn wishlist. Het komt er echter steeds niet van.. Heb je die sterrenhemel foto zelf gemaakt? Super mooi!
  Ik was in Gdansk. Leuke stad! Toevallig laatst wat over geschreven.
  En als laatste woon ik in Berlijn. Ik snap wat je bedoelt met ‘te groot’. Het is gigantisch, en heel moeilijk een overview te krijgen. Daarvoor moet je er echt een tijdje wonen. Ik was dit weekend naar Dresden, en nu vond ik dat juist veel te klein haha. Maar over Leipzig heb ik hetzelfde gehoord. Daar ga k waarschijnlijk in januari kijken!

  • Laura 7 December, 2014 at 23:09 Reply

   Oh, echt doen hoor. Prachtige bestemming. Ja, eigen foto! :-) In de Wadi Rum woestijn…duizenden sterren. Alle foto’s zijn door mij of mijn vriend gemaakt, behalve zelden in de Pleasures als inspiratie, met bron. En leuk dat je daar woont, twee vriendinnen ook. Je moet er even doorheen prikken denk ik!

 10. cheyenne 8 December, 2014 at 06:11 Reply

  wauw, wat een tof vooruitzicht! ik ben echt heel benieuwd naar je ervaringen in Krakau & Warschau! deze staan volgend jaar ook op mijn lijstje tijdens een interrail vakantie. :)
  xo, cheyenne

 11. Tikva 8 December, 2014 at 06:13 Reply

  Als je in Nepal bent moet je echt een trekking maken. Als je weinig tijd hebt zullen de hele gave waar je dagen door dorpjes komt zonder een autoweg in de buurt helaas afvallen (wij deden de 17daagse Annapurna)maar er zijn ook wat kortere vanaf Pokhara. Chitwan vond ik trouwens helemaal geen massa toerisme, een hele dag gelopen door het park en geen mens tegen gekomen. Wel veel bloedzuigers (waarschuwing!!). Krakow en Warschau bezocht ik dik zwanger ook in de winter koud!, gelukkig zijn er veel chocolademelk tentjes om op te warmen en uit te rusten. Het eten is trouwens belabberd dus na 2 keer smakeloosheid ten top hebben we tripadvisor gebruikt om een lijstje te maken en toen wel prima gegeten, je komt dan vaak wat buiten het centrum uit maar de tram maakt de stad goed te bereizen.

  • Laura 8 December, 2014 at 07:44 Reply

   Ik las vooral over de mishandeling van de dieren, vooral olifanten, in Chitwan. Hopelijk lukt een korte trekking! Aaaah iemand anders vertelde me dat ze er heerlijk eten hebben, haha. Benieuwd! En hmmm, chocomelk!

 12. Caro 8 December, 2014 at 06:18 Reply

  Wauw wat een schitterende plaatsen en de manier waarop je erover schrijft maakt ze vaak nog veel mooier!
  Jordanië staat heel hoog op mijn lijstje en om dan al die mooie foto’s te zien en die film, wauw!

 13. Laura 8 December, 2014 at 07:17 Reply

  Wat maak je toch fantastische foto’s Laura! Ik blijf er bij weg dromen… Ach, eerst mijn studie afmaken en dan lekker sparen om de wereld te ontdekken met mijn vriend!

 14. Sieds | siedsmytravels.nl 10 December, 2014 at 07:38 Reply

  Aaah wat gaaf dat je naar Nepal gaat, was er zelf vorig jaar september/oktober, echt mooi daar! Vond Kathmandu prachtig, die drukte, de chaos, het is gewoon een heel andere wereld, maar wel een hele mooie! Heb zelf met een groep gereist en hebben toen een niet hele bekende trekking naar Pokhara gedaan. We zijn in 5 dagen van Damauli naar Pokhara door de Madi-vallei getrokken, ‘s nachts sliepen we in tenten. We zijn echt geen toerist tegen gekomen, en werden spontaan door de lokale mensen uitgenodigd voor een kop thee. In Pokhara ontbeten we ‘s morgens altijd in AM/PM Organic Cafe, erg leuk tentje, waar je heel relaxed kunt zitten. Voor meer tips zie http://siedsmytravels.weebly.com/nepal1.html en als je foto’s wilt zien check http://siedsmytravels.weebly.com/nepal.html Je gaat genieten, dat weet ik zeker! :)

 15. Marcella 11 December, 2014 at 19:07 Reply

  Mooie reisplannen Laura, wat een heerlijk vooruitzicht! Fijn om nog even de zon in Gambia mee te pakken. En je avonturen in Polen klinken tof, erg bijzondere locatie voor NYE! Ik ben in Leipzig geweest als tussenstop naar Praag. Vanwege problemen met onze auto waren we er pas laat en hebben we niet heel veel van de stad gezien. Maar de vibe is er fijn, de stad is mooi en sfeervol. Je gaat je er vast goed vermaken!

 16. Izabela 12 December, 2014 at 22:19 Reply

  Hi Laura, I don’t even know how I got here but I am following your blog for some time ;)) I am Polish, living in NL for few years already. As you can imagine, I would have some small tips for your trip to… Poland ;). Beside Gdańsk, which is already quite a nice place to see, also Gdynia is a fine city to visit. Both cities have gone through the renovation and while Gdansk is cozier with the nice square and old city Centre, Gdynia has rough, industrial look and is trendier. Close to this cities (60km south of Gdańsk on the main railway line between Warsaw and the coast) you can find small town Malbork with a beautiful fort listed on the UNESCO heritage list. Other city worth to visit will be Toruń (Birthplace of world famous astronomer Nicolaus Copernicus) and Łódź.
  When in Krakow, you need to take time to go to „Wieliczka” Salt Mine. Yes, it is one of the most popular tourist attraction in Poland but is soooooo worth to see. Relatively close to Krakow is also Auschwitz-Birkenau Memorial Museum. Impressive and moving.
  Sticking around the Main City square in Krakow is always good but what even better is to visit hip neighbourhood Kazimierz with full of life trendy bars and restaurants. There you can find a very cosy thee bar Czajownia, there you can also smoke a shisha (waterpipe) (address: ulica (street) Józefa 25, reservation: +48 664 299 306, krakow@czajownia.pl, http://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g274772-d5575114-Reviews-Herbaciarnia_Czajownia_w_Krakowie-Krakow_Lesser_Poland_Province_Southern_Poland.html ).
  I could endless write what and where but… I don’t think you would have enough time to see it all in the limited time you will be in Poland. I hope you will have a great trip. Good luck, be safe and have an extraordinary NYE in my lovely home country ;))) greetings Izabela

Post a new comment

Lees ook: