Dromen of doen: Cycle for Plan Zambia

36
Cycle for Plan Zambia

Wil je een avontuurlijke reis maken en tegelijkertijd iets betekenen voor de lokale bevolking van Zambia? Dit is je kans om je dromen waar te maken. Vorig jaar bracht ik Cycle4Girls in Vietnam onder de aandacht op What About Her. Door het lezen van mijn artikel vertrok één van mijn lieve lezeressen, Jolinde Segeren, met 19 andere vrouwen naar Vietnam om te fietsen voor de achtergestelde meisjes in dit mooie land. Een andere lezeres, Lisanne, vertrekt door datzelfde artikel over een paar weken naar Vietnam. Je kunt haar nog steunen!

Wat vind ik dit bijzonder! Ik waag daarom graag nog een poging. Wie raakt geïnspireerd door dit artikel en gaat fietsen in Zambia voor Zambia?

Safari_016

Cycle for Plan Zambia

In november 2016 organiseert Plan Nederland Cycle for Plan: een 12-daagse, grensverleggende fietstocht door Zambia en ze zoeken avontuurlijke fietsers voor deze onvergetelijke reis. Cycle for Plan voert je langs uitgestrekte savannes, groene valleien en finisht in het spectaculaire South Luangwa National Park, een van de mooiste wildparken ter wereld.

Met deze sportieve uitdaging krijg je de kans de wereld een stukje beter te maken. Iedere deelnemer werft €3.500 euro sponsorgeld. Met het opgehaalde geld steun je de strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Zambia. Onderweg bezoek je diverse projecten van Plan en zie je met eigen ogen het verschil dat jouw bijdrage maakt. Ook maak je persoonlijk kennis met jouw sponsorkindje dat je met deelname aan Cycle for Plan zal steunen!

Fiets jij van 9 t/m 20 november 2016 mee met Cycle for Plan door de adembenemende landschappen van Zambia voor Plan Nederland?

Cycle for Plan Zambia

Maak de reis van je leven voor Cycle for Plan

Kijk hier voor meer informatie of kom naar één van de informatieavonden:

22 maart 2016 – 19:00 / Usine, Lichttoren 6, Eindhoven
30 maart 2016 – 19:00 / Het Weeshuys, Assendorperstraat 6, Zwolle
7 april 2016 – 19:00 / Plan Nederland, Stadhouderskade 60, Amsterdam
12 april 2016 – 19:00 / StayOkay, Scheepmakersstraat 27, Den Haag
21 april 2016 – 19:00 / Plan Nederland, Stadhouderskade 60, Amsterdam

Cycle for Plan Zambia

Cycle for Plan Zambia

Cycle for Plan Zambia

Cycle for Plan Zambia

Cycle for Plan Zambia

Beeld: Plan Nederland

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

36 comments

 1. Lotte 20 maart, 2016 at 11:31 Beantwoorden

  Ik twijfel hier al twee jaar over, wil echt gaan maar durf de stap niet te zetten…Geld ophalen lijkt me lastig. Ik ga me er nog eens in verdiepen.

 2. Ester 20 maart, 2016 at 16:14 Beantwoorden

  Wat mooi dat je hier aandacht aan besteed; ik hoop dat er heel veel aanmeldingen gaan komen!
  Ik ben een paar jaar vrijwilliger geweest bij Plan – sinds mijn terugkomst in Nederland heb ik nog niet besloten om weer actief te worden, al ondersteun ik ze ter harte. Ook mijn ouders zijn altijd Plan-ouders geweest, als kind kleurde ik met heel veel moeite tekeningen in die met de post naar Afrika gingen.

 3. ivonne 20 maart, 2016 at 20:44 Beantwoorden

  Wow, wat een geweldig initiatief! Heb je enig idee hoe zwaar de fietstocht is? (Zowel in km’s per dag als hoogteverschil.). Ik vraag dit ivm mijn knie. Ik fiets graag maar kan niet alles.

 4. Lisanne 21 maart, 2016 at 19:55 Beantwoorden

  Wat tof dat je dit deelt en dat er vorig jaar ook iemand mee ging! Sterker nog, je hebt niet één maar twee lezeressen overgehaald met je artikel van vorig jaar! Ik was vorig jaar te druk om mee te kunnen gaan, maar heb met smart zitten wachten op de volgende cycle-actie van Plan. En nu, een jaar later, is het zo ver! Ik vertrek over twee weken naar Vietnam en heb er onwijs veel zin in! Als website link heb ik mijn link naar mijn sponsorpagina geplaatst waar ik ook af en toe foto´s en blogs op deel, misschien leuk om te bekijken :-) Maar hé, met zulke goede reclame zou ik als ik jou was eens bij Plan gaan informeren of je niet mee mag op Zambia-trip in ruil voor een aantal mooie artikelen en een foto-impressie van het land. Wie weet zijn ze geïnteresseerd.

 5. Danique 22 maart, 2016 at 15:31 Beantwoorden

  Supermooi initiatief en het lijkt me echt wel een heel unieke ervaring! Ik ben wel benieuwd hoeveel je dan gaat fietsen. Lijkt me best pittig als Hollander in de Afrikaanse zon ;).

 6. Esmeralda 5 april, 2016 at 18:28 Beantwoorden

  Het lijkt mij zo ontzettend gaaf. Heb er al eerder over nagedacht. Ook al bij Vietnam. Nu weer bij Zambia. Maar de aantal kilometers lijken me zoveel? Ik ben gezond en sportief, maar toch denk ik je kunt toch niet zomaar zo ver fietsen en dan in zo’n klimaat en met hoogteverschillen? Doen er gewoon zomaar mensen mee :)? Ben benieuwd!

  • Laura 5 april, 2016 at 18:34 Beantwoorden

   Jaaa, blijkbaar wel! Je moet wel goed trainen thuis lijkt me, maar zou moeten kunnen. Ik fietste als klein Lauraatje ook 35km per dag naar school, hahaha! Niet ‘zomaar’ dus, wel goed trainen thuis. Maar toch doen er inderdaad super veel ‘gewone’, niet speciaal sportieve mensen mee! Ook jij kan het! Zo leuk als je gaat!

Post a new comment

Lees ook: