DIARY / The analogue series

33

IMG_3940Vorige week ontdekten we een oud volgeschoten filmrolletje in een backpacktas. Helemaal vergeten! Tijdens onze laatste reis naar Thailand, Laos en Cambodja hebben we naast de digitale camera ook een Canon AE-1 meegenomen en daar wat plaatjes mee geschoten. Een soort van testrit. We hadden (helaas) maar één rolletje mee en zijn er niet aan toegekomen om ter plekke meer te kopen, het is dus alleen wat gepruts in de eerste week. Wat een leuke verrassing een paar maanden later!

Ik heb hem direct laten ontwikkelen, samen met het rolletje van de vier-lenzen-camera welke we mee hebben genomen naar Antwerpen om te testen. Deze camera gaf ik al weg tijdens een win-actie, maar is ook in de webshop te verkrijgen (worden jullie al gek van het ‘het komt in de webshop dus nog even geduld’ prietpraat? Ik wel, geloof me. Maar het is nog even door bouwen, ik ga voor perfectie). En ik moet natuurlijk wel even goedkeuren wat ik ga verkopen! Alleen moeten we nog wel leren om niet één van onze los zwabberende vingertjes voor lens numero 1,2,3 of 4 te houden, blijkt dat we daar een oorkonde voor mogen krijgen.

Anyway; I am hooked! Ik ga zeker meer met analoge fotografie doen. We hebben nog geen bijzondere filterfilms gebruikt maar alsnog ben ik helemaal weg van de vaagheid, scheefheid en wazigheid van de foto’s. De gelukte ongelukjes. Het brengt je iets onverwachts, iets puurs met blijdschap. Het zijn nog geen speciale kiekjes, maar dat hoeft gelukkig ook niet. Ik hou van analoge fotografie, want het is anders, en ik wil anders. Kijken jullie mee?

Antwerpen – 4 lens cameraIMG_3909

IMG_3911

IMG_3915

IMG_3916 

IMG_3907

IMG_3920  IMG_3927 

Backpackreisje ; Canon AE-1IMG_3928

IMG_3931

IMG_3935

IMG_3937

IMG_3942

IMG_3943

IMG_3944

IMG_3950

IMG_3957

IMG_3952

IMG_3953

IMG_3955

Dagboek, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

33 comments

  1. Mariska 19 juli, 2013 at 10:24 Beantwoorden

    Wat een prachtige foto’s, ik houd van dat sfeertje. En ik wil ook naar Laos en Cambodja, na er bij mijn laatste backpackreis zo veel goed over te hebben gehoord.

    En ik had ook zo’n 4 lenzen camera in een grijs verleden, kreeg ik bij mijn abonnement op de Tina haha!

  2. Olga 22 juli, 2013 at 20:42 Beantwoorden

    Ik heb een lomo camera met 8 lensjes maar die is helaas kapot gegaan. Jammer, want het effect is zo leuk! Bij je foto’s zit er ook zo’n leuke sfeer in :)

Post a new comment

Lees ook: