LIFESTYLE / Culture: Move, eat and learn

43

3 vrienden (Rick Mereki, Tim White en Andrew Lees), 44 dagen, 11 landen, 18 vluchten, 61 duizend afgelegde kilometers, twee camera’s en een terabyte aan videobeelden. Dat resulteerde in drie fantastische en krachtige video’s met elk een eigen thema. Ik word enthousiast van deze beelden doordat dit ook de drie dingen zijn waardoor reizen mijn passie en levensbehoefte is: MOVE, EAT en LEARN.

Move. Bewegen. Het onderweg zijn. het onderweg zijn. Dat vind ik het mooiste dat er is. Elke dag iets anders, iets nieuws en onbekends. Het onverwachte van nieuwe culturen. Je weet niet waar je gaat eindigen maar je je blijft vol verwondering kijken, je geniet van je eigen gedachten en je groeit terwijl je onbewust nieuwe wijsheden en ervaringen in je opneemt.

Eat. Eten. Een belangrijk onderdeel van onze reizen is toch wel eten. We zijn altijd op zoek naar lokale eettentjes en gerechten, vinden alle verschillende smaken en tradities reuze interessant en proberen dan ook alles uit. Ons vind je niet in de westerse restaurants, maar ergens langs de straat met een zojuist op een aftandse barbecue gebakken spies met in één of andere lokale saus. Bij de bevolking thuis in kleermakerszit en met een hoopje rijst in onze hand. Met een bananenblad gevuld met local made nasi in de jungle. Of gewoon met een kokosnoot-cocktail en verse saté op het strand.

En leren. Learn. Elke reis kom ik telkens met een voller hart en een beetje anders terug. Ik heb hier als eens uitgebreid beschreven wat ik heb geleerd van reizen, dus dat hoef ik niet meer toe te lichten denk ik. Kort gezegd: reizen brengt me hoop. Zelfstandigheid. Dankbaarheid. Geluk. Inzicht. Begrip. Positiviteit. Flexibiliteit. Waardering. Het laat me de wereld zien. En vooral leert het me de wereld te zijn.

Ik weet dat ik net terug ben maar deze beelden sporen me weer aan om de kaarten te ontvouwen, mijn tas te pakken en te gaan. Het roept mijn borrelende reislust op en soms is het meer de reis waar ik naar uit kijk dan de bestemming zelf. Deze beelden geven dit perfect weer.

Cultuur, Lifestyle, LIFESTYLE

Leave a reply

43 comments

  1. watzijzegtcom 12 oktober, 2013 at 17:10 Beantwoorden

    Jaaa, fijne filmpjes! Heb ze ook eens geblogd, prachtige weergave van wat reizen je kan brengen. Leuk om ze weer te zien en jouw gevoel erbij te lezen.

Post a new comment

Lees ook: