LIFESTYLE / Fotoserie: Miyoko Ihara

74

“Under the sun, everyday is a good day. Another good day, Fukumaru. We’ll never be apart!”, says Misao to Fukumaru. Both of them live in a tiny world, with dignity, with mutual love. Still today, under the blue sky, Misao and Fukumaro work in the fields and in these natural surroundings, where they shine like the stars.”

Ik kwam deze fotoserie laatst tegen en werd er bijna emotioneel van. Ik ben zo ontzettend dol op katten en hun eigenzinnige karakters, en ik merk (ook al zeggen ze vaak dat een kat aan het huisje hecht in plaats van het baasje) dat mijn katten enorm aan me hangen. Daar word ik helemaal kriebelig verliefd van. Waar ik ga, gaan Aap en Noot. Ze kunnen ook op zo’n manier naar me staren dat ik smelt. Vandaag gaan Aap z’n ballen er af en ik maak me helemaal druk. Goed, genoeg emotioneel gepraat over een stel katten, ik kwam dus deze serie tegen en het raakte me. 

Het is de oma van de Japanse fotografe Miyoko Ihara. Ze vond jaren geleden een kitten met twee verschillende ogen, achtergelaten in een schuur op haar land. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk en kleindochter Miyoko heeft dit vastgelegd. Oma Misao noemde de witte kat “Fukumaru” in de hoop dat de “God van Fuku” (geluk) komt en alles zal worden gladgestreken als een “Maru” (cirkel). Ze hebben een bijzondere vriendschap opgebouwd.

Fukumaru is altijd in Misao’s schaduw. Wanneer ze aan het werk is op haar land, wanneer ze in bad zit, wanneer ze eet, slaapt of wandelt. Misao en Fukumaru zijn altijd samen. Ook al is Misao 88 jaar oud, ze gaan nog steeds elke samen het veld in. Misao’s gehoor is zwak en Fukumaru heeft ook gehoorproblemen. Ze zijn altijd op zoek naar elkaars ogen en voelen elkaars warmte. Deze bijzondere vriendschap en avonturen zijn gedocumenteerd door Miyoko. Vinden jullie dit ook zo mooi?

Beeld: Miyoko Ihara

Cultuur, LIFESTYLE, Lifestyle

Leave a reply

74 comments

 1. Natasja 17 september, 2013 at 10:48 Beantwoorden

  Arme aap! Know how you feel… liet vorig jaar met veel moeite mijn Harry achter bij de DA en stond in tranen buiten. Maar hij rende binnen no time weer vrolijk rond! En prachtige foto’s indd.

 2. mirandaspost 17 september, 2013 at 10:49 Beantwoorden

  Bij mij in de wijk woont een heel oud vrouwtje. Grijze lange haren netjes in een knotje en één keer in de zoveel tijd gaat ze met de rolator naar de oud papier container tegenover mijn woning en wordt dan scherp in de gaten gehouden en gevolgd door d’r kat. Samen op avontuur!
  Geweldig om te zien. ♥

 3. Feline Visser 17 september, 2013 at 14:59 Beantwoorden

  Ik word altijd zo blij van blij oma’s. Ik weet niet wat het is ze kijken dan gewoon zo leuk :) En echt super schattig dat ze zo vaak bij haar kat is. Ik heb ook een kat, maar hij komt net uit het asiel en moet nog een beetje wennen. Ik weet ook niet wat er met hem gebeurd is voordat hij in het asiel terecht kwam

 4. Lotte 17 september, 2013 at 15:01 Beantwoorden

  Schitterende foto’s en zeer fascinerend, die band tussen mens en dier. Zo’n band had ik met mijn vroegere verzorgpony. Goh, wat mis ik het beestje. Geweldig om zoiets zelf te ervaren, maar ook minstens zo mooi op beeld. :)

 5. Marjolein 17 september, 2013 at 18:36 Beantwoorden

  Naar aanleiding van je reactie op mijn blog kwam ik bij deze post terecht en wat een geweldige fotoserie is dit! Echt prachtig hoe de band tussen een mens en een kat is vastgelegd op beeld, en wat een mooi beestje!

 6. Jess 17 september, 2013 at 18:37 Beantwoorden

  Love it! Mijn ouders hebben sinds een paar weekjes een spierwitte kitten. Echt een geweldig beest! Het is een Siamees en ik heb nog nooit zo’n eigenwijs beest gezien. Hier ook een echte kattenfan!

 7. Marjolein 18 september, 2013 at 08:51 Beantwoorden

  Haha aaah die kat! Katten hechten zich écht wel aan mensen, dat weet ik zeker! Ik snap je gevoel van gelukkig worden als je katje zo achter je aan hobbelt <3 Dat gemauw ook, net een kindje die aandacht wil. Diva is ook echt mijn kindje, super grappig eigenlijk.

  x Marjo

 8. Laura 19 september, 2013 at 08:50 Beantwoorden

  O, wauw. Je kunt mij ook wel een kattenvrouwtje noemen. Dit is een van de mooiste foto series die ik OOIT gezien heb. Dankjewel! En ik zag al op Instagram dat alles goed is met jouw katje, gelukkig maar!

 9. Michelle @ The World is a Book 20 september, 2013 at 20:35 Beantwoorden

  Aww kan me voorstellen dat je hier als kattenhebster (is that even a word? ;)) een beetje emo van wordt. Hele lieve foto’s! Mijn broer is mega allergisch voor katten, dus die kwamen hier nooit in. Ik zal ze zelf ook niet nemen, omdat hij dan niet eens langs kan komen. Toeval is dat de broer van mijn vriend ook allergisch is voor katten. Hoop dat alles goed gaat met je lieve Aap!

Post a new comment

Lees ook: