TRAVEL / Inspiration: Project ‘Streets of the World’

35

Kennen jullie het Streets of the World project? Ik ben dol op bijzondere straatculturen en wandel dan ook uren doelloos door steden en dorpen tijdens mijn reizen. Ik neem alles in me op en leg het liefst de meest normale tot de meest bizarre momenten vast.Jeroen Swolfs heeft ditzelfde beeld gedocumenteerd in woord en beeld. Streets of the World is een wereldwijd fotoproject waarvoor hij naar alle landen ter wereld reist om het straatleven in het centrum van de 194 hoofdsteden te fotograferen. Met zijn fotoproject Streets of the World wil hij in beeld brengen waar de mensheid staat aan het begin van de 21ste eeuw. Het is hoog tijd voor een project waarin de wereld wordt gezien als één wereld met één mensheid.

Onderweg maakt Swolfs bizarre en ontroerende dingen mee. Deze beschrijft hij in zijn boeken ondersteund door zijn prachtige en eerlijke foto’s. Jeroen is nu vier jaar onderweg en heeft 123 landen gefotografeerd. Over de eerste fase van zijn reis schreef Jeroen een boek dat in mei 2011 is uitgebracht door National Geographic; Streets of the World I: Asia. Na twee jaar door Azië gereisd te hebben begint Jeroen aan het Amerikaanse continent. Een continent dat hij dacht te kennen. Met de nadruk op dacht. Hij reist door zesentwintig landen, vanaf Canada door de Cariben via Centraal Amerika naar Argentinië. Ook in dit tweede deel komt Swolfs op heftige plekken, ontmoet hij boeiende mensen en begint het jarenlange zwerven over de wereld zijn tol te eisen.

Zijn boeken zijn verkrijgbaar als E-book op streetsoftheworld.com. Ik heb beide E-books ontvangen en vind ze pakkend. De verhalen, de foto’s en de mensheid in al haar eenvoud raakt me.


Beeld: Jeroen Swolfs

Cultuur, LIFESTYLE, Lifestyle, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

35 comments

  1. Mirthe 18 november, 2013 at 22:09 Beantwoorden

    Wauw, wat een geweldig project! Ik vind de foto’s echt schitterend maar de verhalen lijken me nog bijzonderder :) Ik ga hier snel meer over lezen (bij voorkeur op een moment dat ik niet de volgende ochtend om 10 over 8 een wiskunde SE heb, deze blogpost lezen is dus ook totaal geen sog of zo natuurlijk), thanks voor de goede tip!

  2. Jess 19 november, 2013 at 10:18 Beantwoorden

    Ik had er wel eens over gehoord maar nog nooit gezien of gelezen. Zit echt met open mond naar deze foto’s te kijken. Krijg n gelijk kriebels om hier meer en meer over te lezen. Heel interessant allemaal.

Post a new comment

Lees ook: