BABY ATLAS | Motherhood: een klein hersenspinsel

0

Voordat ik moeder werd, wist ik dat ik in staat was tot diepe verbondenheid en emoties.. maar ik wist niet wat voor wilde leeuwin ik kon zijn voor een ander menselijk wezen. De mate van kwetsbaarheid, angst én liefde die ik kon voelen. Ik wist niet dat ik volledig in beslag zou worden genomen door het leven dat ik droeg. En gaf. Ik wist niet dat ik dat soort pijn kon verdragen. Die oerambitie om je lichaam te breken om dat van een ander vrij te maken. Ik wist niet dat ik zo hard kon lachen om de capriolen van een baby. Ik wist niet dat mijn hart in zoveel stukken kon breken toen het misging. Ik wist niet dat ik kon functioneren bij zoveel slaapgebrek. Hoe onverteerbaar ik moeder worden zonder moeder zou vinden, maar hoe verbonden ik me kon voelen. Ik wist niet hoe intens moeder worden is voor een hoogsensitief persoon. Ik heb geen filter. Zowel verdriet als vreugde komt bij mij even hard binnen. Mijn hart bréékt al bij een hoestje. Ik wist niet dat mijn liefde voor mijn geliefde nog groter kon groeien, nu hij de vader van mijn kind is. Ik wist niet hoe mijn hart kon ontploffen door uitgestrekte handjes. Ik wist niet hoe intens verdietig ik me zou voelen door van fases afscheid te moeten nemen, of hoe trots om nieuwe te verwelkomen. Ik wist niet dat ik me volledig kon opofferen. Hoe ik tegelijkertijd volledig onbaatzuchtig én volkomen egoïstisch kan zijn, alle goeds willen voor mijn kind. Hoe moeder ik zou zijn.

Nu weet ik dat.

Moederschap is een onthulling. Een plotselinge naaktheid. De tekenen waren er allemaal. Het is niet dat moeder worden me compleet veranderde. Het was dat al die elementen nog niet eerder op deze manier tot uiting waren gekomen. Ik wist al wat het was om dochter, schoondochter, zus, vriendin, geliefde én bonusmoeder te zijn, maar dit kende ik niet. Ik had geen idee. Die nieuwe kijk op jezelf. Hoe alles een nieuwe plek krijgt. Hoe het leven betekenis krijgt. Die spiegel waarover kan worden verteld, maar die je niet kent tot je zelf dat terrein bent opgestapt. Die vrouw, ze was nieuw voor me op een vertrouwde manier. Ik kon mijn oma’s en mijn moeder in haar zien.

Een volledig nieuw oud wezen. Dit is moederschap. ♥️

📸 www.ohbabyphotography.nl

Dagboek, Kleine woordjes, Lifestyle, LIFESTYLE, Mindstyle, Motherhood, Persoonlijk, Stories from the Heart

Leave a reply

No comments

Lees ook: