5unday’s pleasures #10

38

Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, inspirerend tot hilarisch en huiselijk tot feestelijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

I like local

Op reis vind ik het fantastisch om met locals in contact te komen. Ik vertrek altijd met een open hart en geest en zonder plan op reis, en zo kom ik vaak in de meest mooie situaties terecht. Ik leer graag een cultuur en haar mensen kennen, en daar sta ik voor open. Zo sliep ik onverwachts bij een Jordaniër en zijn vrouw (midden in Amman), zat ik urenlang aan de rivier met locals op Sumatra, danste ik met Bedoeïenen en heb ik overal ter wereld adresjes waar ik altijd terug kan komen. Kennen jullie het nieuwe travel platform I Like Local al? Ik ben direct fan. “I Like Local linkt reizigers met locals die activiteiten aanbieden in de categorieën Homestay, Farmstay, Art & Culture, Trek & Tour, Food Experience en Volunteering. Ga bijvoorbeeld vissen met een visser in Sri Lanka, help mee op een organische fruitboerderij in Nepal, logeer bij een familie in Thailand of ervaar het leven in de sloppenwijken van India als vrijwilliger. Momenteel behelst het aanbod bestemmingen in Azië: reizigers kunnen terecht bij locals in India, Nepal, Sri Lanka, Thailand, Indonesië, Cambodja, Laos en Vietnam. In de toekomst zullen meer activiteiten in Azië en andere werelddelen toegevoegd worden. I Like Local stoelt op de principes van de “sharing economy”: krachten bundelen, krachten delen en samenwerken om meer waarde te creëren voor meer mensen wereldwijd. I Like Local heeft geen winstoogmerk en de opbrengsten komen direct ten goede aan de lokale bevolking.” Prachtig filmpje ook.
[vimeo 97097541 w=950&h=534]

Reisje langs de Rijn

Het was dit weekend weer tijd voor Reisje langs de Rijn. Ik schreef vorige week dat het festivalseizoen weer is begonnen en dat de leuke feestjes en initiatieven ook weer uit de grond schieten. Daar geniet ik van. Ik hou niet van stappen, clubs en dat soort dingen: ik drink liever gezellig een wijntje of geniet van een (dag)festival. Reisje langs de Rijn is vorig jaar geïntroduceerd in Arnhem door Studio Sonsbeek en het was het leukste feestje van 2013. Fantastische setting: je vaart op een schip met groot dek en DJ-booth van Arnhem naar Emmerich am Rein en weer terug (zo’n 7 uur). Je geniet van de zon, danst op technomuziek terwijl je vaart op een boot, je ziet ondertussen prachtige natuur voorbij komen en de sfeer is echt fantastisch. Op de terugweg geniet je van de zonsondergang en ben je weer fijn op tijd thuis (tenzij je naar de afterparty gaat). Ook dit jaar was het weer heerlijk. Ik zei er zelfs een reisje naar Toscane én naar Curaçao voor af – het is het waard. Ik ben volgend jaar weer van de partij en geniet nu nog na van dit fijne feestje.

reisje langs de rijn

reisje langs de rijn

Buiteninspiratie

Ik heb ons dakterras weer opgeknapt vorige week. Nieuwe bloemen, kruiden en groenten gezaaid, vriendlief heeft de schutting na de storm van vorig jaar maar weer omhoog gezet en we hebben een biertafel aangeschaft. Vind ik zo gezellig. Afgelopen donderdag was vriendinnetje Mandy er en genoten we aan onze nieuwe biertafel, in het zonnetje, van heerlijke tapas en wijn. Ik ben heel blij dat we bij dit fijne huis een groot dakterras hebben. Ik wil het dakterras nog helemaal dicht maken met riet, en we gaan binnenkort een pergola bouwen als verlenging van de serre/het kantoor. Ik ben nog op zoek naar een paar mooie spullen voor buiten, en ik heb een wishlist gemaakt bij Otto. Nu nog even sparen.

Mandy en ik

inspiratie

Atlas

Zijn jullie ook zo gek op de winkel Dille & Kamille? Ik word helemaal hysterisch blij als ik er binnen ben. Alles moet mee naar huis. Alles is gewoon leuk. Ik ben totaal niet materialistisch, maar bij Dille & Kamille verandert er iets in me. Zo hebben ze ook mooie boeken en een ‘kinder’ afdeling, en daar werd ik verliefd op een boek. Eigenlijk is het boek dus bedoeld voor kinderen, maar ik vind het geweldig. Het is een atlas (hoe kan het ook anders) en staat vol met geweldige illustraties van landen over de hele wereld. Elk land staat vol met typische tekeningen van authentieke (en heel herkenbare, grappige) kenmerken van dat land. Het Travel Book van de Lonely Planet gaat weer even in onze reiskast, dit wordt het nieuwe salontafel boek. Leuk cadeau ook, voor iemand die van reizen houdt. Ik zou elke pagina wel willen laten zien, maar hier een idee:

atlas

atlas2

atlas3

Maasmechelen Village

Afgelopen vrijdag vertrok ik naar Maasmechelen Village met vriendin Anouk. Heerlijk in het zonnetje, met een goed boek en lekkere broodjes maakte ik de treinreis naar Sittard, om vervolgens per taxi naar het Belgische Maasmechelen gebracht te worden. De treinreis is wel een eind (en dat terwijl ik toch behoorlijk zuidelijk woon), dus de volgende keer maak ik er direct een leuk weekend van. Een weekend Maastricht, Brussel of Antwerpen is goed te combineren met dit fijne shopdorp! We beginnen met champagne, en genieten vervolgens van een heerlijke lunch bij traditioneel Italiaans restaurant G&G (ravioli uit de pan, fijn!) in de zon. Vervolgens bestormen we de Village, die de komende maanden geheel in het teken van surrealistische kunstenares Margritte staat. Ik geniet van o.a. Sandro en Maje maar we vinden helaas niets – dus kopen we de Hunkemöller leeg. Met in totaal veertien BH’s en een stapel ondergoed (en schapensloffen) verlaten we de winkel, dus je zou kunnen zeggen dat we goed geslaagd zijn. Een fijne en gezellige dag, en zeker voor herhaling vatbaar.

Maasmechelen Village

Maasmechelen Village

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

38 comments

 1. Mandy 16 juni, 2014 at 10:26 Beantwoorden

  Woahhh wat heb je lekker veel geshopt! En die foto van ons, blij in de zon met heel veel eten. Haha! Love it.

  Ik moet die Atlas ook hebben trouwens. Moet nog twee draken besmetten met het reisvirus. ;)

 2. Nikki 16 juni, 2014 at 13:27 Beantwoorden

  Dat Reisje langs de Rijn klinkt heel erg leuk! Ik hou niet zo van techno, maar de setting zou veel goed maken ^^ Die Atlas is leuk! Dille & Kamille maakt me sowieso al heel hebberig :)

  • Laura 16 juni, 2014 at 17:00 Beantwoorden

   Jaaaa, doen! Als het goed is organiseren ze ergens in augustus nog zo’n feest: Studio Sonsbeek is verdWAALd – en dan over de Waal, van Nijmegen naar Emmerich en terug. Kaartverkoop begint volgens mij deze week!

 3. Anne 16 juni, 2014 at 16:44 Beantwoorden

  Mijn liefde voor Dille en Kamille is ook echt belachelijk groot :) En Nijmegen heeft er sindskort weer eentje, dus ik ben helemaal gelukkig! Ik word e ook zo ontzettend hebberig van.. Vreselijk! ;)

 4. Danique 16 juni, 2014 at 17:52 Beantwoorden

  Wat een fijne pleasures weer! Dat Reisje langs de Rijn lijkt me heel tof om een keer mee te maken. Had er nog nooit van gehoord. En wat een tof boek ben je tegengekomen!

 5. Food Love and Happiness 17 juni, 2014 at 17:01 Beantwoorden

  Wat een fijn overzicht weer. Dat feestje moet wel héél leuk zijn, als dat soort tripjes er voor wijken. Maar eerlijk is eerlijk: het klinkt ook heerlijk én de foto’s zijn super. Jammer van je bril, heb je die nog terug weten te vinden?
  Dat dagje shoppen ziet er super uit, en je terras: wow! Wist niet dat er zo’n grote buitenruimte bij zat. Zo’n steenoven bbq is super, zou ik ook wel willen (moet ik eerst nog een buitenruimte vinden)

  • Laura 17 juni, 2014 at 19:18 Beantwoorden

   Haha ja, erg eigenlijk he? Als het had geregend had ik wel enorm gebaald. Haha. Jaaa, ik had een oproepje gedaan op de Facebook pagina en iemand heeft zich eerlijk gemeld. Zo blij! Jep, een dakterras van 30 m2. Kom maar gauw langs!

 6. Marcella 20 juni, 2014 at 19:46 Beantwoorden

  Je dakterras lijkt me heerlijk! Ik wil onze tuin ook wat opleuken, binnenkort op zijn naar fijne plantjes en bloemen. Wat een leuke dag met Anouk, een stapel bh’s is altijd ideaal, haha!

 7. Janine 22 juni, 2014 at 09:57 Beantwoorden

  Wow, die atlas is echt super tof. Ik denk dat ik ook op zoek ga naar zo’n atlas, is toch een nuttig en leuk boek voor in de klas. Voor die kinderen die topografie en aardrijkskunde zo stomvervelend vinden, en voor de leraren die aardrijkskunde en topo stomvervelend vinden maar dat niet kunnen laten merken voor de klas (ik dus).

Post a new comment

Lees ook: